• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Kızlar bebeğim 11 günlük sağdığımda iki göğüsümden toplam 50 cc ancak çıkıyor her bezi çişli emerken bu kadar az mı süt geliyordur sizce çok üzülüyorum sarılık tehlikesi de vardı doktor kilo alımı iyi dedi ama sağdığım süt az geliyor gözüme
Sağmakla emzirmek arasında çok fark varmış canım 70-80 çıkıyordur emerken, o da yeterli gayet şimdilik. Emzirmeye devam et süt artırıcı şeyler de tüket istersen

Ben her banyodan sonra çok az zeytinyağı ısıtıp her yerine sürüyorum pişik varsa da hemen geçiriyor. Gazına da iyi geliyor çünkü benim de bebeğim biraz gazlı
Canım ısıtınca zeyrinyagının asiditesi azalıyor o yüzden ısıtıp kullanmak gerekiyor bebegin bir yerine sürerken ama kaynatmıcaz hafif cızlıcak ısıyla

Kızlar bebeğim 11 günlük sağdığımda iki göğüsümden toplam 50 cc ancak çıkıyor her bezi çişli emerken bu kadar az mı süt geliyordur sizce çok üzülüyorum sarılık tehlikesi de vardı doktor kilo alımı iyi dedi ama sağdığım süt az geliyor gözüme
Benim de sağlığımda hiç tatmin edici süt çıkmıyor doktora söyledim hiçbir makine bebek kadar iyi çekemez çişli bez sayısı yeterliyse sütün yetiyor demektir dedi kaldı ki bebeğim de kilo almış. Sağım sonucuna hiç takılmayalım demişti bende öyle yaptım 🥹

Bebeğin ihtiyaçlarını annesi daha iyi anlıyormuş çok duygusalım ya, biraz uyuklamaya gittim mızıldanırsa da mama verelim dedim kv'ye öğlenleri veriyoruz. Vermiş, sonra omuzda uyumak istedi omzuma aldım bırakınca ağladı, aç herhalde emzir istersen diye beni uyandırdı. Omuzda falan uyumak istemiyor, aç da değil gazı var sadece zattır zuttur gazlandı yavrum ben alınca. Kıyamadım
Kaynanacım hadi evine git artık 😂

Ben relectazı denicem canım. Sindirim Enzimi var onun içinde diğer gaz damlalarına göre daha farklı o yüzden. Benimkinin sütümle bir derdi oldugu kesin emmesinin yarısında bagırıs cagırıs oluyor kaldırıp gegirteme kadar pıtpıtlıyorum sırtını sonra devam ediyor emmeye bir tur daha. Alttan da cıkartsa sürekli bagıra bagıra ıkınıyor yetmiyor resmen hiç birzaman cıkarttıgı gazlar nasıl bir gaz bombasıysa. Kasım annelerinde relectazdan cok fayda görenler varmış dün baktım biraz da yarın getirtcem eczaneden.
Benim bebeğim 8 aylık oldu, gaz travma oluşturdu bende çok gazlıydı. Yemeklere kimyon attım yemek ardından kimyon tohumu çayı içtim, relaktaz kullandım ve süt diyeti yapıyordum. Süt diyeti yapmamın nedeni kakasının mukuslu olmasıydı. Bunlarla daha yaşanabilir hale geldi. Relaktaz işe yarıyor gerçekten. Ayaklarını sıcak tutun gaz zamanı da karnına sıcak havlu uygulaması yapabilirsiniz. Gün içinde de sık sık gaz masajı yapmaya çalışın ki gece biraz daha rahat geçsin
Oğlum uzunca bi süre göğsümde uyudu ve yüzüstü uyurdu karnını sıcak tuttuğu için. Başka da net bi çözümü yok maalesef bu zamanlar geçecek çook zor ama geçecek

Bebeğin çekimiyle makinenin çekimi bir değil, bebek çok daha fazlasını çekiyor, benimde öyleydi, sütüm az zannediyordum mama başlamayı düşündüm doktorum zin vermemişti kilo alımı iyiydi. Sizde de kilo alımı iyiyse meraklanmayın.

Bebeğin ihtiyaçlarını annesi daha iyi anlıyormuş çok duygusalım ya, biraz uyuklamaya gittim mızıldanırsa da mama verelim dedim kv'ye öğlenleri veriyoruz. Vermiş, sonra omuzda uyumak istedi omzuma aldım bırakınca ağladı, aç herhalde emzir istersen diye beni uyandırdı. Omuzda falan uyumak istemiyor, aç da değil gazı var sadece zattır zuttur gazlandı yavrum ben alınca. Kıyamadım
Benimki de aynı. Tekim şu anda, afedersin sabahtan beri tuvaletim var eşim gelince gireyim dedim nasıl ağlıyor :( donumu zor topladım geldim salona, kucağıma aldığım an uyudu.

B
Kızlar bebeklerin yüzünü ne ile nemlendiriyorsunuz. Cildine bebek yağı kullanıyorum ama yüzüne iyi birşey bulamadım
Bi arkadaşım hindistan cevizi yağı kullanıyordu, onun sayesinde bende kullandım keşke kremlere bulaşmak yerine onla başlasaydım diyorum hem de doğal

Benimki de aynı. Tekim şu anda, afedersin sabahtan beri tuvaletim var eşim gelince gireyim dedim nasıl ağlıyor :( donumu zor topladım geldim salona, kucağıma aldığım an uyudu.
Ben aşırı sıkıştığımda kaguruyla girmiştim, ben de donumu zor topladım. Kucağımda bastı zılgıtı.

kizlar cok yoruldum yaa bebegimi cok isteyerek yaptik ama lohusalik beni bitirdi hem ruhen hem bedenen tukendim uykusuzluk bebegin surekli emmek istemesi agrilar dayanamiyorum artik

Benim bebeğim 8 aylık oldu, gaz travma oluşturdu bende çok gazlıydı. Yemeklere kimyon attım yemek ardından kimyon tohumu çayı içtim, relaktaz kullandım ve süt diyeti yapıyordum. Süt diyeti yapmamın nedeni kakasının mukuslu olmasıydı. Bunlarla daha yaşanabilir hale geldi. Relaktaz işe yarıyor gerçekten. Ayaklarını sıcak tutun gaz zamanı da karnına sıcak havlu uygulaması yapabilirsiniz. Gün içinde de sık sık gaz masajı yapmaya çalışın ki gece biraz daha rahat geçsin
Oğlum uzunca bi süre göğsümde uyudu ve yüzüstü uyurdu karnını sıcak tuttuğu için. Başka da net bi çözümü yok maalesef bu zamanlar geçecek çook zor ama geçecek
Merhaba, benim bebişim de gece gündüz kucağımda yatıyor. Yatağına yatiramiyoruz, ne zaman düzeliyor bu durum? 😬

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    103,6 KB · Görüntüleme: 25
Kızlar bibs 2'li emzik aldım. Birinin içi temiz biri daha buğulu gibi. Neden olabilir bu kullanılmış falan mı gönderdiler yav, paketindeydi paketi de açılmamıştı ama neden böyle anlamadım kaynar suda da beklettim değişmedi

grup epey sessizleşti sanki. dutluk oldu buralar :))
ben küçücük bebeği ayağımda sallıyorum resmen. hunharca değil ama hafif hafif sallıyorum yani. biraz sakinleşiyor. karnını sarmak iyi geldi bize. kundağın içinde bel bandı gibi bir şey vardı onu taktım bugün hep. daha rahat çıkardı sanki ve ağlama krizleri çok uzun sürmedi. bu gaz olayını anca böyle ara ara hafifletebiliyoruz işte tamamen bitmiyor

Back