• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane Çantası

Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.
Ben özel hastanede yapmayı düşünüyordum doğumu ama şimdi vazgeçtim devlet hastanesinde yapacağım büyük ihtimalle o yüzden orada bir şeyler verirler mi bilmiyorum.
Mesela ben bir hastane çıkışı aldım kimisi iki al diyor kimisi hiç alma falan o yüzden kafam karışıyor.Biberon aldım ne olur ne olmaz diye mama da al dediler hangi mamadan alacağım bilmiyorum mesela ya da süt sağma pompası almalı mıyım falan kafam karışıyor.
Doğru haklısınız ama uzayıp giden listeler görünce kendi hazırlıklarım hep eksik geliyor :KK70:

mama zaten çok az hazırlanıyor ve hastaneden veriyorlar bence almayın gerekmezde inşallah. gerekirsede iki dakkada eşiniz gidip alır

Bugün 1 adet pijama takımı aldım 1 adet de internetten sipariş vericem burada fazla seçenek yok.
Anne sütü her şekilde tabi önemli ama emziğin çantada bulunmasında bir mahsur olmaz bence.
Sonuçta anne sütü yerine geçebilecek bir şey değil :)
ilk 1 ay emzik ve biberon önerilmez anne memesini reddetme ihtimali olduğu için sütle ilgisi yok.. benim bebeğim iri doğduğu için mama takviyesi verdik şu son 2 güne kadar ve hastanenin önerisiyle silikon kursak kaşığı kullandık, doğuma kadar böyle bir olay olduğunu bilmiyordum..

Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.
Ben özel hastanede yapmayı düşünüyordum doğumu ama şimdi vazgeçtim devlet hastanesinde yapacağım büyük ihtimalle o yüzden orada bir şeyler verirler mi bilmiyorum.
Mesela ben bir hastane çıkışı aldım kimisi iki al diyor kimisi hiç alma falan o yüzden kafam karışıyor.Biberon aldım ne olur ne olmaz diye mama da al dediler hangi mamadan alacağım bilmiyorum mesela ya da süt sağma pompası almalı mıyım falan kafam karışıyor.
Doğru haklısınız ama uzayıp giden listeler görünce kendi hazırlıklarım hep eksik geliyor :KK70:
doğum yapacağın hastaneye git öğren canım, devlette de olsa bu bilgileri verirler bence :) olsun abartmaya gerek yok, ne olursa olsun yanında birileri olacak acil ihtiyacın olan bir şeye hastanede de erişebilirsin.. en önemlisi sağlığın, zaten o sırada hastanede olacağından bunun da garantisi var gibi düşün :) göğüsle ilgili hassasiyetin varsa önlem al yeterli, bundan sonra vücudunun en önemli bölgesi onlar :)

Canım öncelikkle sağlıkla kavuş kuzuna inşallah
Biberon olarak şu suluk gibi minnacık biberonlardan istemişlerdi benden onu almanızı tavsiye ederim sadece şekeri düşmesin diye veriyorlar zaten gerekirse
ayrıca kesinlikle kayısı kompostosu öneririm ev yapımı
bir de sezeryan sonraası ayağa kalkmak için kesinlikle bel korsesi öneririm ben doktorumada danışmıştım onunda izniyle taktim ancak öyle rahat yürümüştüm hemde karnının sarkmasını engelliyo

Kulot sekli olandan alicam. Bana da sezeryandan sonra pek kanama olmadigi soylendi kafam karisti simdi :)
Ben de sezeryan oldum gayet çok kanamam oldu..hastanedeyken altima hep gazli beze sarılı bol pamuk verdi hastane bende atılabilir külotla giydim çok rahat ettim..hatta evde de kullandım bir kaç gün çünkü ped yetmiyordu..yani herkesin aynı olmuyor kanaması..kanama az da çok da olsa atilabilir külot çok işe yarıyor tavsiye ederim..yazıldı mı bilmiyorum ama sabahlik ta alın mutlaka yürüyüş yaparken lazım oluyor..

1 yeter değil mi ben de 1 tane daha almadım zıbınlar ve alt aldım üst bile almadım sıcak olur diye gerekirse alırım diye düşündüm annem de bir sürü yelek falan ördü.
Mama hastanede bazen istiyorlarmış bebek sarılık olmasın diye o yüzden alayım dedim bir de bana kundak al dediler bir tane yetmez dediler.

Bebekler usur ama bence alt ust takimlardan alin. Ben bugun 3 takim daha aldim cok seker bereleri de var :)

Mama eger isterlerse hemen alinir hastanelerin cevresi eczane dolu o yuzden simdiden ben mama almadim.

Kundak degil de kundak battaniyeler var bugun onlardan aldim cok seker bir sey :)

emzik hiç almayın derim. bol bol emzirin emziğe gerek yok. ne olur ne olmaz diye biberon koyun. birde göğüs kalkanı almanızı tavsiye ederim çünkü nasıl çamaşır olursa olsun ilk etapta bebiş düzgün tutamadığı için yara oluyor kıyafete değince daha çok acı veriyor. artı sizde kendinize pijama diilde gecelik koyun hatta kısa kollu olsun sezeryanda serum verilmeye devam ediyor daha rahat oluyor ben pijama hiç giyemedim birde iki çift olsun batması durumunda değiştirirsiniz. aklıma bunlar geldi kendi tecrubelerimden :KK66:

Tabi ki emziricem de emzik her ihtimale karsi bulunsun diye aldim. Cantaya koymasam da olur tabi ama evde lazim olur sanirim :)
2 cift pijama koyuyorum 1 de gecelik ekleyebilirim hala kararsizim :)
Gogus kalkanina da bakicam.

bir de kullan at alt açma mutlaka alın biz almamıştık altını her açtığımızda kaka yaptı ve battaniyelerimiz rezil oldu yıkanınca çıkmıyorda ilk kakaları.

Ben alt acma minderi aldim ama tek kullanimliklardan almamistim onlara da bakayim tekrar gidince.
Bir arkadasim da kaka lekelerinin cikmadigini soylemisti cok sasirmistim ben de. Cikar saniyordum cunku.

aklıma geldikçe yazıyorum rezene mutlaka al sen içiyorsun bebeğede gaz olmuyor. bir de emzirme önlüğü o da hayat kurtarıcımızdı ben açıp emziremedim utandım hep emzirme önlüğüyle emrizdim.

Lactamil'in bir cayi varmis onu onerdiler bana icinde rezene de var. Bitki caylarini pek midem almiyor ama yine de deneyecegim.
Emzirme onlugu benim icin de cok gerekli cunku ben esim haric kimsenin yaninda emziremem annem de dahil. Surekli herkesi odadan da cikaramayacagim icin onluk sart benim icin de :)

ilk 1 ay emzik ve biberon önerilmez anne memesini reddetme ihtimali olduğu için sütle ilgisi yok.. benim bebeğim iri doğduğu için mama takviyesi verdik şu son 2 güne kadar ve hastanenin önerisiyle silikon kursak kaşığı kullandık, doğuma kadar böyle bir olay olduğunu bilmiyordum..

Anladim. O zaman ben de koymam emzik. Alisana kadar vermem de. Tesekkurler.

Canım öncelikkle sağlıkla kavuş kuzuna inşallah
Biberon olarak şu suluk gibi minnacık biberonlardan istemişlerdi benden onu almanızı tavsiye ederim sadece şekeri düşmesin diye veriyorlar zaten gerekirse
ayrıca kesinlikle kayısı kompostosu öneririm ev yapımı
bir de sezeryan sonraası ayağa kalkmak için kesinlikle bel korsesi öneririm ben doktorumada danışmıştım onunda izniyle taktim ancak öyle rahat yürümüştüm hemde karnının sarkmasını engelliyo

Amin canim tesekkurler.
Evet o minik biberonlardan aldim ben de :)
Gecenlerde ebeyle konustugumda o da bol bol komposto onerdi aklimda komposto :)

Bel korsesini bilmiyordum ben de kontrole gidince doktora danisayim.

Ben de sezeryan oldum gayet çok kanamam oldu..hastanedeyken altima hep gazli beze sarılı bol pamuk verdi hastane bende atılabilir külotla giydim çok rahat ettim..hatta evde de kullandım bir kaç gün çünkü ped yetmiyordu..yani herkesin aynı olmuyor kanaması..kanama az da çok da olsa atilabilir külot çok işe yarıyor tavsiye ederim..yazıldı mı bilmiyorum ama sabahlik ta alın mutlaka yürüyüş yaparken lazım oluyor..

Depend emici kulotlardan alicam ben de. Tabi kanama cok olursa ped yetmez bazen adet doneminde bile sizinti oluyor sonucta.
Sabahlik pijama takiminda vardi. Konustukca ne cok ihtiyac cikiyor :)

Amin canim tesekkurler.
Evet o minik biberonlardan aldim ben de :)
Gecenlerde ebeyle konustugumda o da bol bol komposto onerdi aklimda komposto :)

Bel korsesini bilmiyordum ben de kontrole gidince doktora danisayim.
danış canım kesinlikle ben ayağa kalktığımda dünyam kaydı resmen bütün vücudum göbeğimle birlikte aşağı sarkıyordu :) korseyi takıp rahatlamıştım

Merhaba kizlar.
18 mayis civarinda sezeryanla ogluma kavusucam hayirlisiyla.
Artik son hazirliklari yapiyorum :nazar:

Hastane cantasi konusunda takildim. Ben hazirladiklarimi yazicam eksigim veya gereksiz koydugum bir seyler varsa tecrubeli annelerin yardimini bekliyorum :anneadayı:

Bebege;
- 1 adet 10 parcali hastane cikis seti (Icindekiler: 1 penye battaniye, 1 uzun kollu zibin, 1 kolsuz zibin, 1 ic zibin, 1 patikli pijama, 1 ust pijama, eldiven, corap, onluk, baslik)
- 2li pijama takimi ( 2 3 cift)
- Ekstra corap, onluk ve eldiven
- Kadife iple ordugum battaniye
- Agiz mendili
- Gobek bagi oyuntulu bez
- Emzik
- Pisik kremi
- Islak mendil

Bana;
- Lohusa pijamasi
- Terlik
- 2 emzirme sutyeni
- 1 emzirme atleti
- Birkac camasir
- Havlu
- Ped
- Gogus pedi
- Gogus ucu kremi

Sizce eksigim var mi hanimlar. Ya da gereksiz olarak koydugum bir sey.

Bir de ayri bir sorum var. Burun aspiratoru almak konusunda kararsizim. Sizce olmazsa olmaz bir ihtiyac midir yoksa gerek yok mudur? Simdiden yorum yapan herkese tesekkurler :KK200:

Hırka al mutlaka kalın ve ince. Makyaj malzemesi, şampuan, diş fırçası, el kremi ( cilt sıvı kaybından ötürü kuruyabiliyormuş), deodorant, tarak, ufak tefek atıştırmalıl belki, eve dönerken giyilebilecek rahat bol kıyafet bunları da ekleyebilirsin. Tabii hastanede ne kadar kalacağına göre alacağın eşyalar da değişir.

Tabi ki emziricem de emzik her ihtimale karsi bulunsun diye aldim. Cantaya koymasam da olur tabi ama evde lazim olur sanirim :)
2 cift pijama koyuyorum 1 de gecelik ekleyebilirim hala kararsizim :)
Gogus kalkanina da bakicam.

emziğe hiç başlama canım sonra bıraktırası sıkıntı damak yapısını bozuyor. bir sürü sıkıntısı var ben hiç vermedim iyikide vermemişim arkadaşımın kızı ilkokula gidiyor çantasında emzik götürüyor sıranın altında emip geri koyuyormuş çantasına.

Ben alt acma minderi aldim ama tek kullanimliklardan almamistim onlara da bakayim tekrar gidince.
Bir arkadasim da kaka lekelerinin cikmadigini soylemisti cok sasirmistim ben de. Cikar saniyordum cunku.

Lactamil'in bir cayi varmis onu onerdiler bana icinde rezene de var. Bitki caylarini pek midem almiyor ama yine de deneyecegim.
Emzirme onlugu benim icin de cok gerekli cunku ben esim haric kimsenin yaninda emziremem annem de dahil. Surekli herkesi odadan da cikaramayacagim icin onluk sart benim icin de :)

rezeneyi direk ot olarak alıp içmiştim ben hem acayip süt yapıyor hem de gaz problemi yaşanmıyor ;) lactamil in çayı diilde tozunu almıştım tatlı bişey bana acayip kilo yaptı bide sıcak süte konunca çok iğrenç kokuyodu ılıkta süper oluyodu muhallebi gibi :) 1 kutu içip bıraktım. rezene içtim bol bol da kayısı ve incir kaynattık onu içtim

Hırka al mutlaka kalın ve ince. Makyaj malzemesi, şampuan, diş fırçası, el kremi ( cilt sıvı kaybından ötürü kuruyabiliyormuş), deodorant, tarak, ufak tefek atıştırmalıl belki, eve dönerken giyilebilecek rahat bol kıyafet bunları da ekleyebilirsin. Tabii hastanede ne kadar kalacağına göre alacağın eşyalar da değişir.

Bunlar icin bavul yapmak lazim :)
Makyajla pek aram yok ama digerleri makul.
Bol kiyafet aklimda olsun.

emziğe hiç başlama canım sonra bıraktırası sıkıntı damak yapısını bozuyor. bir sürü sıkıntısı var ben hiç vermedim iyikide vermemişim arkadaşımın kızı ilkokula gidiyor çantasında emzik götürüyor sıranın altında emip geri koyuyormuş çantasına.

Aslinda ben de en bastan beri emzik vermiycem diyorum. Ama herkes gece sebepsiz yere yaygarayi basinca kendin vereceksin dedi. Ben de bulunsun diye aldim. Aslinda vermemek en mantiklisi.
Benim kiz kardesim de okula giderken hala emzik emiyormus. Bizim haberimiz yoktu. Meger emip cekmecenin en arkasina sakliyormus tesadufen gorduk.

Back
X