• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane Çantası

rezeneyi direk ot olarak alıp içmiştim ben hem acayip süt yapıyor hem de gaz problemi yaşanmıyor :KK66: lactamil in çayı diilde tozunu almıştım tatlı bişey bana acayip kilo yaptı bide sıcak süte konunca çok iğrenç kokuyodu ılıkta süper oluyodu muhallebi gibi :) 1 kutu içip bıraktım. rezene içtim bol bol da kayısı ve incir kaynattık onu içtim

Sute karistirilan tozunu gordum ama onu kesin icemem dedim cayi daha mantikli geldi. Bitki caylari bana cok uzak geliyor da :) Konposto ben de bol bol yemeyi dusunuyorum :)

canım ben de sezaryen oldum. şu hasta bezlerini kullandım pedi de doğumdan 4 gün sonra anca kullanabildim. o süreçte hep hasta bezi. benim kanamam yoğun olmuştu. sonda takıldı uyuşukluk geçtiğinde ayağa kalkacağım zaman çıkarıldı. uyuşukluk geçince üzerimi değiştirebildim. gecelik değil pijama takımıydı ki ben şortlu kullandım hem de. o süreçte zaten ameliyat için verilen hastane önlüğü oluyor o da gecelik gibi. sonra çıkarılıyor. kontrollerde falan sıkıntım olmadı sonrasında. burun aspiratörü de kullanmadım..

Bebekler usur ama bence alt ust takimlardan alin. Ben bugun 3 takim daha aldim cok seker bereleri de var :)

Mama eger isterlerse hemen alinir hastanelerin cevresi eczane dolu o yuzden simdiden ben mama almadim.

Kundak degil de kundak battaniyeler var bugun onlardan aldim cok seker bir sey :)
Haklısın ben de alt üst takım alayım o zaman.
Hastane çıkışının içinden çıkan kundaklar var ya o tarz kundak arıyorum ben onlara mı kundak battaniye deniyor.

doğum yapacağın hastaneye git öğren canım, devlette de olsa bu bilgileri verirler bence :) olsun abartmaya gerek yok, ne olursa olsun yanında birileri olacak acil ihtiyacın olan bir şeye hastanede de erişebilirsin.. en önemlisi sağlığın, zaten o sırada hastanede olacağından bunun da garantisi var gibi düşün :) göğüsle ilgili hassasiyetin varsa önlem al yeterli, bundan sonra vücudunun en önemli bölgesi onlar :)
En iyisi gidince bir sorayım.
Evet ben de öyle düşünüyorum ama gecenin bir vakti olursa doğumum belki kapalı olur çoğu yer bulamayız falan diyorum.
Göğüs için krem de almadım onu da alayım o zaman benim vücudum genel olarak hassas ve alerjiktir inşallah yara olmaz.

En iyisi gidince bir sorayım.
Evet ben de öyle düşünüyorum ama gecenin bir vakti olursa doğumum belki kapalı olur çoğu yer bulamayız falan diyorum.
Göğüs için krem de almadım onu da alayım o zaman benim vücudum genel olarak hassas ve alerjiktir inşallah yara olmaz.
:) inşallah olmaz, benim bebiş 32 günlük yara olmadı ama hala acıyor emerken :)

Normal yapacak arkadaşlara da bilgi olsun diye yazıyorum ben uzun gecelik almamistim doğuma girerken görümcem evden etek getirmişlerdi bu kilot bezler çok kullanışlı oluyor hastaneden eve giderkende rahat edebileceğiniz kıyafetleri koyabilir siniz makyaj yapıyorsanız bir allık bir ruj unutulmamalı doğumdan çıkınca çok bitkin oluyor insan rengin gidiyor umarım birilerine faydalı olur

canım ben de sezaryen oldum. şu hasta bezlerini kullandım pedi de doğumdan 4 gün sonra anca kullanabildim. o süreçte hep hasta bezi. benim kanamam yoğun olmuştu. sonda takıldı uyuşukluk geçtiğinde ayağa kalkacağım zaman çıkarıldı. uyuşukluk geçince üzerimi değiştirebildim. gecelik değil pijama takımıydı ki ben şortlu kullandım hem de. o süreçte zaten ameliyat için verilen hastane önlüğü oluyor o da gecelik gibi. sonra çıkarılıyor. kontrollerde falan sıkıntım olmadı sonrasında. burun aspiratörü de kullanmadım..

Bilgiler icin tesekkur ederim canim. Ben de emici kuloda karar verdim daha rahat olacak belli ki :)

I ipek2890 Bak bu canim kundak battaniye.

M0aOp6.jpg

Bunlar icin bavul yapmak lazim :)
Makyajla pek aram yok ama digerleri makul.
Bol kiyafet aklimda olsun.

Millet bavulla gidiyor zaten ya. Hastanede daha fazla kalmam gerekebilir, doğum yapacağın yere göre de değişir aslında malzemeler. Misal özel hastanelerde mutlaka şampuan vs vardır, ama devlette ya da üniversite hastanelerinde olur mu bilmem. :) hirka çok lazım oluyormuş, terleyip ardından üşüme durumu oluyormuş. Makyaj malzemesi de bi göz kalemi rimel iş görür zaten :) muhtemelen kendini iyi hissetme ihtiyacı duyuluyordur doğumdan sonra.

Emzik de sanırım ilk aylar gerekiyor, ben de emzik almak istemiyordum ama eşim (bebeklerle çalışıyor) ilk aylar gerekli olduğunu, birkaç ay sonra gerekli olmadığını söyledi. Daha doğuma vakit olduğu için çok üzerinde durmadım ben de. :)

Millet bavulla gidiyor zaten ya. Hastanede daha fazla kalmam gerekebilir, doğum yapacağın yere göre de değişir aslında malzemeler. Misal özel hastanelerde mutlaka şampuan vs vardır, ama devlette ya da üniversite hastanelerinde olur mu bilmem. :) hirka çok lazım oluyormuş, terleyip ardından üşüme durumu oluyormuş. Makyaj malzemesi de bi göz kalemi rimel iş görür zaten :) muhtemelen kendini iyi hissetme ihtiyacı duyuluyordur doğumdan sonra.

Emzik de sanırım ilk aylar gerekiyor, ben de emzik almak istemiyordum ama eşim (bebeklerle çalışıyor) ilk aylar gerekli olduğunu, birkaç ay sonra gerekli olmadığını söyledi. Daha doğuma vakit olduğu için çok üzerinde durmadım ben de. :)

Hatta kendisi icin ayri bebek icin ayri valiz hazirlayan da gordum ama hastaneye tasinmiyoruz malum :)
Artik hayirlisi ben aklima gelenleri koydum. Zaten ihtiyac olursa esim evden getirebilir cok sorun olmaz iki adimlik yer :)

Hatta kendisi icin ayri bebek icin ayri valiz hazirlayan da gordum ama hastaneye tasinmiyoruz malum :)
Artik hayirlisi ben aklima gelenleri koydum. Zaten ihtiyac olursa esim evden getirebilir cok sorun olmaz iki adimlik yer :)

Yakınsa güzel :) ulaşım problemi olmadığı sürece aman aman eşyaya zaten gerek yok. Ben de bir sırt çantasıyla gitmeyi düşünüyorum ama bakalım. :)

Yakınsa güzel :) ulaşım problemi olmadığı sürece aman aman eşyaya zaten gerek yok. Ben de bir sırt çantasıyla gitmeyi düşünüyorum ama bakalım. :)

Cok sukur Istanbul'da falan yasamadigimiz icin trafik falan olmuyor. Hastane de yakin zaten.
Ben de ufak bir valizle gidicem :)

Sutyen uzerine atlet giyecekaeniz emzirme atleti rahat oluyor. Emzitme sutyenleride rahat. Hatta dogum oncesi ve cok sonrasinda nile giydim. Sıkmıyor. Normal sutyenler sıkıyor. lastikli de olsa sıkıyor. Ben emzirme botince bile emzirme sutyeni giydim cok rahatlar sonra sarkmasin dite lastikli. Lastikli rmzitirkrn zorlandim zaten. Gogus pedleri lansinoh alin alt ust yapistirmali kaymiyor rahat oluyorlar.

Merhaba kizlar.
18 mayis civarinda sezeryanla ogluma kavusucam hayirlisiyla.
Artik son hazirliklari yapiyorum :nazar:

Hastane cantasi konusunda takildim. Ben hazirladiklarimi yazicam eksigim veya gereksiz koydugum bir seyler varsa tecrubeli annelerin yardimini bekliyorum :anneadayı:

Bebege;
- 1 adet 10 parcali hastane cikis seti (Icindekiler: 1 penye battaniye, 1 uzun kollu zibin, 1 kolsuz zibin, 1 ic zibin, 1 patikli pijama, 1 ust pijama, eldiven, corap, onluk, baslik)
- 2li pijama takimi ( 2 3 cift)
- Ekstra corap, onluk ve eldiven
- Kadife iple ordugum battaniye
- Agiz mendili
- Gobek bagi oyuntulu bez
- Emzik
- Pisik kremi
- Islak mendil

Bana;
- Lohusa pijamasi
- Terlik
- 2 emzirme sutyeni
- 1 emzirme atleti
- Birkac camasir
- Havlu
- Ped
- Gogus pedi
- Gogus ucu kremi

Sizce eksigim var mi hanimlar. Ya da gereksiz olarak koydugum bir sey.

Bir de ayri bir sorum var. Burun aspiratoru almak konusunda kararsizim. Sizce olmazsa olmaz bir ihtiyac midir yoksa gerek yok mudur? Simdiden yorum yapan herkese tesekkurler :KK200:
Ben gecelik sabahlikta koymustum. Sezeryan gibi hazirladim. Sezeryana normal dogumdada donebilir. Benim planli zorunlu sezeryana dondu basta sezeryan gibi hazirladigim icin valizi tekrar acmadim. Bebegede hastane cikisi almadim. Tulum rahat oluyor dr da tulum tavsiye etti. Gobek bagindan dolayo ve sonrasi icinde karnini sıkmayan kıtafetler bebege tercih edin dedi. Onada bir kac tane koydum . Sezeryanda ucuncu gun taburcu olunuyor. Kusar kirlenur kiyadeti diye. Valiz aldim sadece bebeginkileri bohca yaptim koydum benimkilere degmedi

Merhaba kizlar.
18 mayis civarinda sezeryanla ogluma kavusucam hayirlisiyla.
Artik son hazirliklari yapiyorum :nazar:

Hastane cantasi konusunda takildim. Ben hazirladiklarimi yazicam eksigim veya gereksiz koydugum bir seyler varsa tecrubeli annelerin yardimini bekliyorum :anneadayı:

Bebege;
- 1 adet 10 parcali hastane cikis seti (Icindekiler: 1 penye battaniye, 1 uzun kollu zibin, 1 kolsuz zibin, 1 ic zibin, 1 patikli pijama, 1 ust pijama, eldiven, corap, onluk, baslik)
- 2li pijama takimi ( 2 3 cift)
- Ekstra corap, onluk ve eldiven
- Kadife iple ordugum battaniye
- Agiz mendili
- Gobek bagi oyuntulu bez
- Emzik
- Pisik kremi
- Islak mendil

Bana;
- Lohusa pijamasi
- Terlik
- 2 emzirme sutyeni
- 1 emzirme atleti
- Birkac camasir
- Havlu
- Ped
- Gogus pedi
- Gogus ucu kremi

Sizce eksigim var mi hanimlar. Ya da gereksiz olarak koydugum bir sey.

Bir de ayri bir sorum var. Burun aspiratoru almak konusunda kararsizim. Sizce olmazsa olmaz bir ihtiyac midir yoksa gerek yok mudur? Simdiden yorum yapan herkese tesekkurler :KK200:
Battaniye bir ince bi kalin goturmustuk.Bebegin besiginede serdik.dismacunu fircasi. Depend almistim. Tek kullanimlik kilot icine ped koyuyordum. Geciyordu pedden . Sezeryanda iyi oliyor yirtip atiyorsunuz.

Sutyen uzerine atlet giyecekaeniz emzirme atleti rahat oluyor. Emzitme sutyenleride rahat. Hatta dogum oncesi ve cok sonrasinda nile giydim. Sıkmıyor. Normal sutyenler sıkıyor. lastikli de olsa sıkıyor. Ben emzirme botince bile emzirme sutyeni giydim cok rahatlar sonra sarkmasin dite lastikli. Lastikli rmzitirkrn zorlandim zaten. Gogus pedleri lansinoh alin alt ust yapistirmali kaymiyor rahat oluyorlar.

Ben de emzirme sutyeni aldim atleti henuz almadim. Ama alip koyucam.

Gogus pedi Lansinoh siparis ettim ben de. Lansinoh gogus ucu kremi de aldim.

Battaniye bir ince bi kalin goturmustuk.Bebegin besiginede serdik.dismacunu fircasi. Depend almistim. Tek kullanimlik kilot icine ped koyuyordum. Geciyordu pedden . Sezeryanda iyi oliyor yirtip atiyorsunuz.

Ben de bir ince bir kalin battaniye koydum.
Depend emici kulot da en kisa zamanda alip koyucam. Ped de koydum.

Back
X