• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane Çantası

Peki bu kulot bez eczanelerde mi oluyor? Internetten falan mi diparis veriliyor?
Sizin epey uzun surmus cikarilmasi gercekten de o kadar uzun sure tutulmazdi. Ben sonda konusundan epey korkuyorum umarim ben de aci duymam :)
Canım bende iki kez sezeryan oldum. İkisinde de doktoruma korktuğumu ve bu yüzden sondanın anesteziden sonra takılmasını rica etmiştim. Bunda da öyle olacak inşallah. İlki genel anestezi ikinci spinaldi. Sende özel hastanede olacaksa ameliyatın doktoruna söyleyebilirsin.

Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.
Ben özel hastanede yapmayı düşünüyordum doğumu ama şimdi vazgeçtim devlet hastanesinde yapacağım büyük ihtimalle o yüzden orada bir şeyler verirler mi bilmiyorum.
Mesela ben bir hastane çıkışı aldım kimisi iki al diyor kimisi hiç alma falan o yüzden kafam karışıyor.Biberon aldım ne olur ne olmaz diye mama da al dediler hangi mamadan alacağım bilmiyorum mesela ya da süt sağma pompası almalı mıyım falan kafam karışıyor.
Doğru haklısınız ama uzayıp giden listeler görünce kendi hazırlıklarım hep eksik geliyor :KK70:
Görümcem geçen Mayıs'ta devlet hastanesinde doğum yaptı. Sütü az olduğu için arada mama vermemiz gerektiğini söylüyorlardı. Mamayı kendileri veriyordu( milupa kullanıyorlardı) ama biberon kullanmayı önermediler çay bardağında hazırlayıp çay kaşığı ile ağzına yavaş yavaş akıtıyorduk.

Canım bende iki kez sezeryan oldum. İkisinde de doktoruma korktuğumu ve bu yüzden sondanın anesteziden sonra takılmasını rica etmiştim. Bunda da öyle olacak inşallah. İlki genel anestezi ikinci spinaldi. Sende özel hastanede olacaksa ameliyatın doktoruna söyleyebilirsin.

Henuz sezeryani nerede olacagim belli degil. Ben devlete gidiyorum ama istege bagli sezeryan yapmiyorlar malum. Eger doktorum sezeryan yapmayacagini soylerse ozelde yaptiricam. O zaman doktordan rica ederim sondanin anesteziden sonra takilmasini. Tesekkur ederim :)
Bu arada genel anesteziden mi yoksa spinal anesteziden mi memnun kaldiniz? Ben de epidural olmayi dusunuyorum. Henel anestezi daha korkutucu geliyor.

Görümcem geçen Mayıs'ta devlet hastanesinde doğum yaptı. Sütü az olduğu için arada mama vermemiz gerektiğini söylüyorlardı. Mamayı kendileri veriyordu( milupa kullanıyorlardı) ama biberon kullanmayı önermediler çay bardağında hazırlayıp çay kaşığı ile ağzına yavaş yavaş akıtıyorduk.

Aaa evet bana da saglik ocagindaki ebe eger mama destegi gerekirse cay kasigi ile vermemizi soyledi.

Henuz sezeryani nerede olacagim belli degil. Ben devlete gidiyorum ama istege bagli sezeryan yapmiyorlar malum. Eger doktorum sezeryan yapmayacagini soylerse ozelde yaptiricam. O zaman doktordan rica ederim sondanin anesteziden sonra takilmasini. Tesekkur ederim :)
Bu arada genel anesteziden mi yoksa spinal anesteziden mi memnun kaldiniz? Ben de epidural olmayi dusunuyorum. Henel anestezi daha korkutucu geliyor.
Kesinlikle spinal anestezi çok daha rahattı. Şimdi de öyle olacak inşallah

Doktor da genel anestezinin doğum için çok uygun olmadığını söylemişti.
Ben de o yüzden tercih etmeyi düşünmüyorum.
Evet genel anestezi bebeği de etkilediği için doktorlar uygun görmüyor. Fakat bazı gebeler belden iğne yaptırmaktan tedirgin oldukları için ısrarla genel anestezi isteyince doktorda seçime saygı duymak zorunda kalıyor.

Evet genel anestezi bebeği de etkilediği için doktorlar uygun görmüyor. Fakat bazı gebeler belden iğne yaptırmaktan tedirgin oldukları için ısrarla genel anestezi isteyince doktorda seçime saygı duymak zorunda kalıyor.

Uyanmama ihtimalibde cok az da olsa var genel anestezide.
Yani bence bu belden igne olmaktan daha korkutucu :)

Mamayı hastaneden istiyorlarmış sanırım markasını belirtip lazım olursa biberon için de bayağı araştırma yaptım lansinoh marka biberon aldım yavaş akışlı sorun olmuyormuş emzirirken kullansam bile

Siz isteğe bağlı mı sezaryen olacaksınız yoksa özel bir durum mu var ?
Bu arada genel anestezi istemeyin çünkü çok zor oluyormuş

Korkmak bile bir neden bence bazen ben de düşünmüyor değilim sırf bu yüzden :)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Amin kuzum hepimize insallah :)
Tabi ki korkmak da bir neden ama beni korkutan normal dogum degil aslinda. Teferruatli isler. Sezeryan benim icin daha uygun kisacasi :)

Amin kuzum hepimize insallah :)
Tabi ki korkmak da bir neden ama beni korkutan normal dogum degil aslinda. Teferruatli isler. Sezeryan benim icin daha uygun kisacasi :)
Tabi ki canım sen senin için de bebeğin için de en uygununu en iyisini bilirsin önemli olan sağlıklı doğması doğum şekli değil o nasıl olsa geçecek :)

Back
X