- 18 Aralık 2011
- 4.237
- 2.369
-
- Konu Sahibi missladybird
Bana hastanede hasta bezi vermislerdi hatta sonra bebek beznin yanlarini yirtip kullandirmislardiarkadaslar ben ilk dogumumda ped almıştım kendım ıcın ama yatıp kalkarken zorlanmıstım kanama yuzunden, aranızda hastabezı gıbı bırsey deneyen ve memnun kalan varmı acaba ??
Tatlim benim dogum yapacagim hastanede bi arkadasim gecen yil sezaryen dogum yapti o gun ziyarete gittim sutu daha gelmemisti bebis aç tabi. Hemsire enjektore cekti mamayi verdi agzina bebenin.yavrum nasil cekti hizli hizli emdi hemen. Biberon vermiyolar hemen alismasin diye.bu benim cok hosuma gitmisti. Hastaneyle gorusmekte faydali olabilir aslinda.yanimizda bulunmasi gerekenlerle ilgili liste vardir kesincanım o hastanede bir garipmiş yani sonuçta hiç bir anne bebeğini mamayla beslemek istemez ama tutki sütüm gelmedi çocuk aç mı kalsın o telaşla biberon arayacağıma bence yanımda bulunsun :) tamam pompayı da götürmüyorum zaman :)
artık doğal akış biberonlar var ama anne göğsü gibi çekmeden gelmiyor biberondan da. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bol bol sütlü oluruz inşallah...Tatlim benim dogum yapacagim hastanede bi arkadasim gecen yil sezaryen dogum yapti o gun ziyarete gittim sutu daha gelmemisti bebis aç tabi. Hemsire enjektore cekti mamayi verdi agzina bebenin.yavrum nasil cekti hizli hizli emdi hemen. Biberon vermiyolar hemen alismasin diye.bu benim cok hosuma gitmisti. Hastaneyle gorusmekte faydali olabilir aslinda.yanimizda bulunmasi gerekenlerle ilgili liste vardir kesin
valla canım gecen haftalarda bir arkadaşım doğum yaptı. Öyle küçük bir,çanta yapmış bebeğe ve kendine birer takım götürmüş penye battaniyenin falan yedeğini koymamış. Bebeğe pişik kremi,falan almamış oıle sallana sallana gelmiş,doğuma. Çocuk kakasını yapmış taşmış yedek kıyafet yok. Birde,taşana kadar çocuğun altına bakmak akıllarına gelmemiş doğumdan. 7 saat sonra çocuğun bezini değiştirdiler Allah bilir kuzucuk ne zaman yapmış poposu kıpkırmızı olmuş taze bebenin yanında ne krem,ne bişey altını değiştirirken üstüne örttükleri battaniyenin üstünde,değiştirdiler o battaniye kaka oldu falan insan bir iki tane kullan at alt açmalardann koyar yanına ama yok. Böyle,rahat olmak iyi olmuyor sonra ordan oraya koşturdular kaç kere eve gidip eşya aldılar vs. Hiç gerek yok bu telaşlara sırtımızda taşımayacağız ya o valizi at arabaya kalsın. Eksik olacağına fazla olsun.Yahu arkadaslar ben hastane cantasi deyince su asagidaki gibi bi canta tahmin ediyodum. Gercekten boyle kucuk capli bir valiz mi hazirlamamiz gerekiyor?
Ben bilmedigim icin tuhaf geldi,sanki 2 hafta kalmaya gidermis gibi...
ben iki tane valiz hazirliycam biri kendime digeri bebegime..Yahu arkadaslar ben hastane cantasi deyince su asagidaki gibi bi canta tahmin ediyodum. Gercekten boyle kucuk capli bir valiz mi hazirlamamiz gerekiyor?
Ben bilmedigim icin tuhaf geldi,sanki 2 hafta kalmaya gidermis gibi...
valla canım gecen haftalarda bir arkadaşım doğum yaptı. Öyle küçük bir,çanta yapmış bebeğe ve kendine birer takım götürmüş penye battaniyenin falan yedeğini koymamış. Bebeğe pişik kremi,falan almamış oıle sallana sallana gelmiş,doğuma. Çocuk kakasını yapmış taşmış yedek kıyafet yok. Birde,taşana kadar çocuğun altına bakmak akıllarına gelmemiş doğumdan. 7 saat sonra çocuğun bezini değiştirdiler Allah bilir kuzucuk ne zaman yapmış poposu kıpkırmızı olmuş taze bebenin yanında ne krem,ne bişey altını değiştirirken üstüne örttükleri battaniyenin üstünde,değiştirdiler o battaniye kaka oldu falan insan bir iki tane kullan at alt açmalardann koyar yanına ama yok. Böyle,rahat olmak iyi olmuyor sonra ordan oraya koşturdular kaç kere eve gidip eşya aldılar vs. Hiç gerek yok bu telaşlara sırtımızda taşımayacağız ya o valizi at arabaya kalsın. Eksik olacağına fazla olsun.
sampuan yag almalisin.. bebiş hastaneden çikinca neyle yıkıycaksin ki...ben aldim bile.Kızlar ben de 36 haftalık hamileyim. Bugün herseyimi tamamladım sanıyordum ama kafam karıştı. 3 takım yenidogan seti 2 ser gecelik pijama kendime. Terlik. Temizlik esyası. Bebişe 10 tane bez. Kendime tam emin olamadım ped ne alsam bilemedimmm bebiş alt acma bezi aldım bi tane. O yatakları var ya getrdikleri ona koyarım die. Hiç sampuan yag almıcam. Bilmiyorumm. Ne alcam baskaa
Yok sampuan yag evde var hadtaneye almıyacagım orda yıkıyolarmış. Bi de ben de can ped aldım ayrıca mesane pedi varmış onlardan da aldımsampuan yag almalisin.. bebiş hastaneden çikinca neyle yıkıycaksin ki...ben aldim bile.
ped olarak hasta bezi aldim.. büyük boy almişim. (can ped )
ben devlet hastanede doğum yapacagim için devlette bebekleri iyi yıkamadığı duymuşum..Yok sampuan yag evde var hadtaneye almıyacagım orda yıkıyolarmış. Bi de ben de can ped aldım ayrıca mesane pedi varmış onlardan da aldım
Ne enteresan yaa zaten bebeği hmn yıkamıyorlar bi gün sonra yıkıyorlar ama yinede silselermiş bariiiben devlet hastanede doğum yapacagim için devlette bebekleri iyi yıkamadığı duymuşum..
kuzenim anlatmiştir 2 ay önce doğum yaptı bebegini kanlı giydirmişler kıyafetlerini.. eve gelince hemen yıkamişlar.. bana dedi ki 5li seti giydir sadece.. dedi bilmiyordum devlette yıkamiyomuş özelde farklı tabi.
sadece silmişler ama kanlı oluyor yinedeNe enteresan yaa zaten bebeği hmn yıkamıyorlar bi gün sonra yıkıyorlar ama yinede silselermiş bariii