Doğuma Hazırlık Hastane Çantamız (Resimli)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

missladybird

Defne'm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.989
1.672
33
Bir çok kişisinin doğum çantası konusunu okudum internetten de araştırdım kendimce bişeyler yaptım. resimleriyle bebeğim için çantaya koyacaklarımı sizlerle paylaşıyorum. bir kaç sorum olacak tabi ki sizlere :)
eksiğimi fazla mı belirtirseniz çok sevinirim.
kendim için olanları henüz koymadım. ilerleyen günlerde onları da ekleyeceğim.

ben 10lu 20li hastane çıkışlarından almadım beşli setlerden aldım. bir tanede üz beyaz alıp onu süsledim.

İşte Listem

-1 adet süslü tulum, eldiven,şapka
-2 adet beşli takım
-4 tane çıtçıtlı body
-1 tane 0-3 ay alt üst takım.
-1 penye yelek
-3 adet çorap
-2 tane penye battaniye
-1 tane nohut battaniye
-Anneciğimin özenle oyaladığı ağız mendillleri
-Dr. Browns 125 ml dar ağızlı cam biberon
-Emzik
-Emzik kutusu
-Burun temizleyici
-Bübchen Pişik önleyici koruyucu bariyer krem
-unibaby yenidoğan ıslak mendil
-10 adet prima preminium care 1 numara bez

Bunlar da sorularım :)

1. Bebek yağı almadım losyon aldım sadece bu losyonu hastane çantasına koymama gerek var mı?

2.10 adet bebek bezi sizce yeterli mi?

3. Madela elektrikli göğüs pompam var bunu yanıma alayım mı?

daha bir sürü soru sorabilirim aslında ama bir an önce görüşlerinizi alabilmek için konuyu açmak istiyorum

Neyse çok uzatmayayım işte resimler :)

Bu süslediğim tulum ::)

tatlım 2 adet 5li takım aldıysan gayet yeterli.. karpuzlu renkli takım sanırım 0-3 ay onu koymana gerek yok yenidoğan bebekler için baya büyük oluyor kullanmayacağından emin olabilirsin..
süslü tulum çok güzel olmuş emeğine sağlık ama hastane giydirmeyebilir. ben örgü yeleğe süslü düğmeler dikmiştim bebeğin tenini tahriş edebilir diye giydirmemişlerdi.. evine gelince misafirlerin için kullan bence..
bebek bezine bi 5 tane daha ekle belli olmaz ne yapacakları bebişlerin :)
göğüs pompasına ihtiyacın olursa hastanelerde mevcut zaten hem de ev tiplerinden daha güçlü.. o sebeple yanına yük etme..
ben mustelanın bebek kremini almıştım yanıma ama kullanmadım.. çok büyük bi ambalajı yoksa al yanına aklında kalacağına yanında olsun :)
bunun dışında gayet güzel bir çanta hazırlamışsın.. yine merak ettiğin şeyler olursa sorabilirsin..

hastane çantanızı hazırlarken doğum yapacağınız hastanedeki ilgili kişilerle görüşmenizde fayda var. Örneğin benim doğum yapacağım hastaneye biberon, emzik ve mama getirmek yasak çünkü bebeğin tek ihtiyacının anne sütü olduğunu savunan bir hastane. Ayrıca çoğu hastanede hastane tipi pompa olduğu için elinizdekini götürmenize gerek olmayabilir eğer sizinkinde de varsa. Hastane tipi pompaların çekim gücü elektrikli olanlarda daha iyi olduğu için daha çok işinizi görecektir ilk etapta.

Canım bebek bezini hastanene sor istersen. Mesela şu an benim doğum yapmayı planladığım hastane bebek bezini kendisi veriyormuş.
Ben göğüs pompamı almayı düşünmüyorum, ihtiyaç olsa hastane tipleri olacak zaten.
Eldiven yedek olarak hiç koymadın mı? Yeğenimden yanlış hayırlamıyorsam eldivenleri çok çabuk ıslanıyordu.
Losyon vs koyman gerekmez bence. Yeğenimin doğumundan hatırladığım doğumdan hemen sonra bebeği hastane kendisi yıkamıştı. Bizden şampuan, losyon vs talep etmemişti. Hem zaten yenidoğan cildine birşey sürmeyelim bence :)
Allah huzurla giydirmeyi nasip etsin hepsini

Reactions: GCA
çok teşekkür ederim canım. ben zaten bu süslü hastane çıkışları ne zaman giydiriliyor onu da çok merak ediyordum. ben bir teklif ederim hemşirelere süslü olanı almazlarda olmaz derlerse hastaneden eve taburcu olurken giydiririm :) karpuzlu takımı da ne olur ne olmaz diye koydum ben 4500 gram doğmuşum belki kızımda öyle olursa diye bulunsun dedim. şu kullanat alt açmalar varya onlardan da koyacağım. peki hastanedeki bebek beşiği için nevresim koysam mı bilemedim.

canım o hastanede bir garipmiş yani sonuçta hiç bir anne bebeğini mamayla beslemek istemez ama tutki sütüm gelmedi çocuk aç mı kalsın o telaşla biberon arayacağıma bence yanımda bulunsun :) tamam pompayı da götürmüyorum zaman :)

sağol canım iyi dileklerin için : hastane veriyormuş da markasını falan sormadım. ben bildiğim markayı götüreyim yinede çok yer kaplamıyorlar nasılsa. eldiven olarakta 3 takımında eldiveni var ama eğer öyle çok ihtiyaç olursa ben 2-3 çift daha atayım çantaya sağol canım.

Reactions: GCA

Ben beşik için nevresim değil de ya kullan at alt açmalardan yada büyük boyutlarda incecik penye battaniyeler almıştım. Çarşaf gibi incecik bişe. Onlardan sermeyi düşünüyorum. Fazla pimpiriklilik de olabilir tabi bu ama ne biliyim pek temiz gelmiyor, kaç çocuk yatıyor o beşikte sonuçta boş kaldığı zaman da cabası. Kim uğraşıp temizlemiştir ki

Aynennnnnn bende oyle dusunuyorum temzlese de ne kadar temsleyecek. Kullan atlardan koyarim bende.

canım 10 lu bebek bezi yetmeyebilir yağını da kesin al çantana ayrıca depend hasta bezleri var kendin için onlardan al bebek şampuanını da al yanına ayrıca kıyafetlerini yıkaman gerekiyodu şekerim yıkadın mı iç çamaşırından tutta battaniyesi çorabına kadar yıka bebişin herseyini teni çok hassas hemen herseyi kapabilir allah korusun

Peki kizlar kendimiz için neler alicaz??
Canim bende suan alt ust pijama var kisa kollu birde kisa kollu uzun gecelik var. Iki emzirme sutyeni 1 emzirme atleti aldim. Gogus uclari icin krem almadim henuz cok kararizim o konuda. Gogus pedi alacagim daha almadim. 5-6 tane camasir koyacagim. 2 cift corap kotarim suslu terligimle suslu tacimida unutmayacagim tabi :) bir tane daha alt ust pijama takimi alacagim. Simdilik aklima gelenler bunlar . Birde ped alacgim kanama cok oluyormus ya ama hangilerinden alayim bilemedim.

Yikamazmiim canim yikadim da utuledim de :) ic etiketlerini kesmeyi unutmusum bosaltip tek tek etiketleri kesecegim. Sampuan losyon falan gerek yok dediler ama alirim yinede sirtimda tasimayacagim ya sonucta :) arabada gidecek gelecek canta :) bu hasta bezleri kilot gibi giyinenlerden mi ?

evet evet çok rahat oluyomuş çıkar çöpe at rahatça hiç sorun yasamazsın benim arkadasım aldı kullandı hasta bakıcılar iyi akıl etmişsin senin için çok rahat olur demişler sanada tavsiye ederim canım

cıtcıtlı badı atket ekle mutkaka extra bı battanıye ekle bence çıs yapıp batırmıstı benımkı extra ekdıven patık bebege hastnede pompa vardır buyuk ıhtımal bez az bence bıde kac gun kalcaksın hastanede o da onemlı kendın ıcın ıc camasurı terlık corap belkı yelek ve 2 cıft lohusa pijsması koy hayırlı dogumlar olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…