Eşime çalış dediğimde sinirleniyor

İlam değil ilan, ilam hukuki bir terimdir.

Tatlım başımıza böyle bişey gelmezdi bizim.Çünkü biz çalışmayan adamla evlenmezdik.Kendi düşen ağlamaz acelen neydi 22 yaşında çalışmayan anasının yanında oturan adama kaçtın?
Çalışacaksın kendi paranı kendin kazanacaksın o adamdan boşanıp kendi ayakların üstünde yeni bi hayat kuracaksın çözüm bu.Bu adam yarın kalkıp birden çalışmaya karar vermeyecek.

Ewet ewet, bişiler yapabilmeli ,haklisin.

Nereden baksan çok zor.
1- Kayınvalide evlense ya da ölse maaş size kalmayacak bu durumda size kendi aileniz bakmak zorunda kalacak.
2- Eş çalışmak istemiyor siz de öyle, eşim izin vermiyor sözü bana çok geçmedi. Çalışmak isteyen bir yolunu bulur evde iğne oyası yapar yine çalışır, belki sizden görüp utanır o da çalışır.
Ama çalışmak istemeyen kişiyi zorlamak olmaz, zorla güzellik olmaz...
3- Bu hesapla hem kira hem faturaları ödemek zor, muhtemelen diğer akrabalar da yardım ediyor (ameliyat parasında olduğu gibi)
4- Diyelim ki eşiniz çalışmaya başladı o zaman da elinizde bir şey kalmaz, yeni ev tutmak bunu dayamak döşemek artık çok pahalı. Buzdolapları bile 15-20bin civarı olmuş. Bunun koltuğu var halısı var perdesi var beyaz eşyası var...

Benim aklıma sadece siz bir işe girerseniz o da heves edebilir ya da hiç olmazsa utanıp girebilir yoksa kendi aile evine dönmekten başka bir şey gelmedi aklıma.
Belki sürekli talep ederseniz bir karşılık alırsınız örneğin bir kolye bir bilezik beğenin isteyin bunu almak için çalışması gerekir sonuçta. Siz talepleri sıralarsanız o zaman iki yol var ya adam talepleri karşılamak için işe girecek ya da boşanıp sizden kaçmak isteyecek.
Bir de olur da çalışmaya karar verirseniz ayrı ev için erken gibi geldi..

Valla onu bunu bilmem bir erkek çalışmıyorsa gereksiz erkektir..evlenmeyi biliyor neden annesinin maaşını utanmadan alıyor?bakın kadın evet ayakları üzerinde durması gereken biri olması gerekir amma hem çalışmayı sevmiyorum diyecek kocam hem de ben işe girene kadar da sen de işe girmeyeceksin..oldu başka
Ben böyle erkeğin yanında bir dakika durmam sinir katsayım bozulur ne o öyle be..bir kadın ekonomik özgürlüğü mutlaka olmalı ayakları üzerinde durabilmeli mesleği olmalı ha çalışmak zorunda mıdeğil isterse ..ama bir erkeğin çalışması gerek her şekilde sevdiği kadına bakması için evi geçindirebilmesi için..babasızlığa sığınmasın eşiniz hırslı biri olsaydı hamallık yapar yine kazandığını getirirdi.

Cevap verenleri azarlayip durmayın. Kimse sizi tanımıyor ve yazdıklarınız kadar sizi biliyorlar. Örgün eğitimle iş bulunmuyor açık öğretime de işler kollarını açıp sizi beklemiyor. Haberiniz olsun. Eşiniz babasizliktan filan çalışmamasıni bahane ediyor. Rahatını bozmak istemiyor. Bu arada eşinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Sevmek ne sizce. Eşinizin annesinin yatlari katları olsa miras yedi dersiniz para ömür boyu yeter dersiniz de 3 bin TL ile açlık sınırının altında hayat sürüyorsunuz. Bu arada ölümün olduğu bu dünyada kayinvalideniz vefat etse ne yapacaksınız. Kocaniza olum aylığı bağlanmaz 25 yaşından büyük ve erkek çocuk olduğundan. O zaman yan gel yat çalışma mantığında olduğunuzda evi kim gecindirecek ya da şöyle söyleyeyim kim çalışacak? Bence aklını başına topla bir cacık olmayan eşine bir de çocuk yapıp da rezil etme . Boşanma davasını aç baba evine dön.

Tembel insan çekilmez biz çalışırken zor geçiniyoruz siz çalışmazken emekli maşı nedir. Boşan demiyorum ama böyle hayat çok zor .

O değil de 3 bin TL ile nasıl yaşıyorsunuz? Ben 5-6 bin TL ile çocuklarıma bakamıyorum, doğru düzgün bir şey alamıyorum. 3 bin TL sadece kira faturaya gider, o da ev harabe ve küçükse. Geriye kalan paradan aylık ekmek parası bile çıkmaz. Gerçekten merak ettim.

Niye domuz gibi yuvarlanarak yaşayan bir insana bakmak için çalışsın ki

Babası harçlık yolluyormuş bir de. Şu koca için ezip geçtiği babası. Bazıları böyle, iyi yaşamakta gözleri yok, 1 ekmeği kalsa oturur yer , yine de çalışmazlar.

Eşinize beraber çalışmayı teklif edebilirsiniz, sen de çalış ben de. Hem borçlarımız bitsin hem ayrı düzenimiz kuralım diye. Kadının çalışmasına hep destek olmuşumdur ama bu eşle sadece siz çalışırsınız, sizin maaşınız üzerinden yatmaya devam eder bir de yer maaşınız. Ancak o calisirsa siz de ise girin destek olun ki ayrı eve hemen çıkabilirsiniz. Eşim çalışsın ben istemiyorum deme hakkiniz bu kadar borç varken ve başka.eve cikmak nisterken pek yok bence. Taşın altına elinizi koymanız lazım.

Okuduğum kadarı ile buna da ( kari koca calismaca) pek yanasmayacak biri. Hakkettiği maaş neymiş? Oxfordda felan okumuş sanirim? Hakkettiği maaşı göreceli kavram, niyeti yok çalışmaya bahane hepsi, bunu siz de biliyorsunuz.

Hayat sizin hayatınız ama değişmez eşiniz, siz söylenmeye, eşiniz anne maaşı üzerinden evlilik sorumluluğu almadan yatmaya devam eder, yarın bir de bebe yaparsınız, bir sonraki konunuz ne yapmaliyim olur, hiçbir değişmez, daha da karışık bir hal alır. Eşinizin değişeceğine inanıyorsanız eger 2 senedir değişmeyen adamın, söylenmeye devam bir umut böyle yola devam.edin. Ayni seyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyin.

Buradan yeni evlenecekelre örnek olsun, bir adam ev acamiyorsa evlenmeyin!!! çalışmıyorsa hiç evlenmeyin !!! Evin sorumluluğunu almayıp anne baba uzerinden geçinmeye çalışan erkeklerden uzak durun. Once aile yani sonra kendi evimiz deyip, evimize e ne zaman gececegiz deyince de annemi istemiyorsun diye kiviran muhabbetlere maruz kalmayin. Sonra bir de çocuk yapiyorsunuz duzelir sanarak, kaç yaşında adam düzelmez, çocuk hiç düzeltmez, aksine maddi olarak bagimsizliginiz da yoksa eşiniz çocuk da var kendisine mecbur olacağınızi düşünür. Dünyada kimse vazgeçilmez değil, onsuz yaşayamam deyip de yanlış adamlarla evlilik yapmak kendinize atacaginiz en büyük kazık. Saygınızı bitirdiğinde bir gün sevginiz de ölecek, sonra zaten ortada ne evlilik ne ilişki kalacak. Allah herkese doğru kararlar vermeyi nasip etsin ne diyelim. (Kararlarınızda mantiginiza da danisin bir zahme hayat dizi veya roman değil ne yazik ki...)

Bu hayat pahalılığı da calismayan bir koca sadece 3 bin TL maaş eşyalı bir ev size aniden çıkın deseler evden hiç birseyiniz yok 2.5 ay da hangi sebeple bu adama kacdiniz bilemiyorum sürekli yol parası istenen bı baba var birde tüm bunları aşıp "biz birbirimizi çok güzel seviyoruz "demişsiniz.Allah yardımcınız olsun demiycem çünkü Rabbim eminim size çok kapılar açmıştır ısrarla o kapıyı kapatana yan gelip yatana verilecek akıl da yok edilecek dua da.Benim eşim memur ve bir zmanlar öyle sıkıntılar çektik ki ne benim ailemden ne onun ailesinden yardım bekledik cahilliğimizin ceremesini onlara odetme hakkımız yoktu çünkü.Ek is aradı ben küçük çocuğumla ekstra evde ek iş yaptım üstelik çok komik rakamlara hamd olsun herşeyi toparladık evimizi bile aldık gönül yeterki geçinmek istesin bence çok güzel seven insan sevdiği için ekmeğini taş dan çıkarır siz bunu bı düşünün..

Babası harçlık yolluyormuş bir de. Şu koca için ezip geçtiği babası. Bazıları böyle, iyi yaşamakta gözleri yok, 1 ekmeği kalsa oturur yer , yine de çalışmazlar.
Koca adam nasıl çalışmayı reddeder anlamıyorum. Şu durumda kadın olarak çalışıp o tembel canlıya bakacağıma o evden koşarak kaçmayı tercih ederim. Keşke konu sahibi şu an ne kadar avantajlı olduğunun farkında olsa. Çocuk yok, onu bağlayan hiç bir şey yok. Kaç kurtul işte, bu adamla ömür mü geçer.

İşi gücü olmayan biriyle kaçmışsın, üstüne üstlük annesiyle oturmayı kabul etmişsin 1-2 senelikte olsa ve hala bu ilişkiye karşı inancın var ve boşanmayı şuan düşünmüyorum diyosun. Ben kendimi camdan atardım heralde.

Çalışmak istemiyorum diyen adama nasıl tahammül ediyorsunuz burada bazen kadınlar dahi istemeyince kızıyoruz çünkü şu an ekonomi o kadar kötü durumdaki adam akıllı meslek sahibi olmayan insanlar nasıl normal bir hayat sürüyor kaç kere et tavuk yiyor kaç kere meyve çerez yiyor ben şaşırıyorum. Lüks istekleri tatili, gezmeyi vs. geçtim. Bu adamdan nasıl çocuk yapacaksınız? Bence bir cacık olmayacağı aşikar. Sizin iknanızla olacaksa olsa olurdu.

Okurken boğuldum valla ama siz zaten başta işsiz kabul etmişsiniz

Gençsin güzelsin yolunu yeniden çiz. Çok seviyorum diyosan eşini psikoloğa götür normal değil sorumluluk bilinci sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…