Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sister sen de karar mı versen? :KK53:
Her ay maaşından belli bir miktarı babasına hibe etmek isteyen adama mükemmel bir koca diyorsun. Bu işte bir terslik var, önceliği çekirdek ailesi olan adam bunu gündeme getirip de karısını bdv de konu açacak hale düşürmez. Hiç bitmeyecek bir borcu aile bütçesinden keserek ödemek istemez.
Yok numara yapmıyordur, işte babamın evinde oturmayı o da yediremeyip kira vermeyi teklif etti vs. deyip duruyorsun. Ama ancak lafta kalıyor farkında mısın acaba?
İcraata gelince ben babamın kirasını belirsiz bir süre ödemek istiyorum, sen de paraya önem vermeye geliyor.
Eminim ki sen şimdi ben istemiyorum ödemeni dediğinde, adam sana o kadar da yumuşak bir karşılık vermeyecek.

Haklısınız kızlar hepiniz haklısınız ben millet için yıllarca okuyup emek verip çalışmadım paramı onlar yesinde istemem ki zaten ben vermemde oğulları neye yetirirse ama şunu da biliyorum ben eşim olmadan çok daha mutsuz olurum. Parasızlık mı eşimsizlik mi derseniz parasızlığı seçerim. Belki bundan pişman olacağım belki yıllar sonra siz haklıymışsınız yazmaya geleceğim ama ben eşimsiz yapamam çok seviyorum onu
E iyi o zaman, sorun çözüldü.

Sister sen de karar mı versen? :KK53:
Her ay maaşından belli bir miktarı babasına hibe etmek isteyen adama mükemmel bir koca diyorsun. Bu işte bir terslik var, önceliği çekirdek ailesi olan adam bunu gündeme getirip de karısını bdv de konu açacak hale düşürmez. Hiç bitmeyecek bir borcu aile bütçesinden keserek ödemek istemez.
Yok numara yapmıyordur, işte babamın evinde oturmayı o da yediremeyip kira vermeyi teklif etti vs. deyip duruyorsun. Ama ancak lafta kalıyor farkında mısın acaba?
İcraata gelince ben babamın kirasını belirsiz bir süre ödemek istiyorum, sen de paraya önem vermeye geliyor.
Eminim ki sen şimdi ben istemiyorum ödemeni dediğinde, adam sana o kadar da yumuşak bir karşılık vermeyecek.
Babası bayram için aradığında kendi söyledi evden çıkacağım ev bulamıyorum yardım edin diye eşimde sessiz kaldı zaten o kapatınca biz kendi aramızda konuştuk

Babası bayram için aradığında kendi söyledi evden çıkacağım ev bulamıyorum yardım edin diye eşimde sessiz kaldı zaten o kapatınca biz kendi aramızda konuştuk
Sen bilirsin artık, sana kalmış.
Ama sürdürülebilir bir plan değil onu kesin söyleyebilirim. En erken çocuğunuz olduğunda patlar bu mesele.

Buna hiç cevap vermedin?
benim her istediğimi yaptı bu zamanda kadar nereye istersem götürdü. Her istediğimi anımda yaptı. Zora sokmadı beni hiç bişey alınacağı zaman benim istediğim oldu. En basitinden merkezde çok güzel bir okulda çalışabilecekken ben 1 saat uzaklıktaki köye gidecektim eşimde orayı tercih etti. Sonra ben merkeze geldim eşim hiç ses çıkarmadı sen rahat ol yeterki dedi

benim her istediğimi yaptı bu zamanda kadar nereye istersem götürdü. Her istediğimi anımda yaptı. Zora sokmadı beni hiç bişey alınacağı zaman benim istediğim oldu. En basitinden merkezde çok güzel bir okulda çalışabilecekken ben 1 saat uzaklıktaki köye gidecektim eşimde orayı tercih etti. Sonra ben merkeze geldim eşim hiç ses çıkarmadı sen rahat ol yeterki dedi

bu mu emek vermek?

Ay allah aşkına bir saat uzaklıkta okula gitti diye mi bu minnet?😂 Merkez okulların velisi öğrencisi dertli olur, işine gelmiş sizinle köye gitmek.... Ben evlenince İzmir'i bırakıp eş durumundan Ermenistan sınırına eşimin görev yerine gittim, (1900 km) 3 yıl çalıştım bir kere bile teşekkür beklemedim, millette ne şans var ya, nefesini üflese minnet ediliyor,evler mevler veriliyor,analar babalar bakılıyor🥴 bayılızammmm

Son düzenleme:
maaşlar kiraya yetmiyor artık
huzurevlerine yetiyor mu acaba?
Şu an ki piyasa değerleri nasıl inanın bilmiyorum ama ikamet ettiğiniz yerde bir araştırma yapın isterseniz emekli maaşı karşılığında alan yerler vardı

Zaten eş olmak böyle bir şey. Bunlarda sıradışı bir şey yok ki. 🙂 Esas sizin, hiçbir zorundalığınız olmamasına karşın eşinize tek katkısı spermi olan babasına, eşinizin vicdanı salt öyle rahat edecek diye destek çıkabilmesi için kendinizden kısarak, babanızdan eksilterek kendinizi yedirmeye gönüllü olmanız ekstrem bir fedakarlık.

Haklısınız kızlar hepiniz haklısınız ben millet için yıllarca okuyup emek verip çalışmadım paramı onlar yesinde istemem ki zaten ben vermemde oğulları neye yetirirse ama şunu da biliyorum ben eşim olmadan çok daha mutsuz olurum. Parasızlık mı eşimsizlik mi derseniz parasızlığı seçerim. Belki bundan pişman olacağım belki yıllar sonra siz haklıymışsınız yazmaya geleceğim ama ben eşimsiz yapamam çok seviyorum onu

Siz iş kirada kalacak mi saniyorsunuz? Babaya baktiginiz sürece cocuk yapmayin bari. Onun masrafi bebegi gececek cünkü

ben de nedense kadınınd evlet memuru olduğunu tahmin etmiştim. adam ise ya esnaf ya da meslektaş diyordum :)
Adam nokta atışı kapak atmış, kadın memur, babası ev vermiş, konu sahibi de aşk yaşıyoruz zannedip evlenmiş...

Maalesef herkes anne babama olmamalı eşimin kaderide bu. Koskoca adem bir kere benim hiç kimse sevmedi beni herkes biraktı sende bırakma diye ağladı. Ben nasıl arkamı dönüyüm
bulmuş bedava evi ve anasını babasını besleyen kadını
Tabi ağlar bırakma diye
Ben olsam ben de ağlarım

bulmuş bedava evi ve anasını babasını besleyen kadını
Tabi ağlar bırakma diye
Ben olsam ben de ağlarım
Ay benimki de böyle ağlardı başı sıkışınca salak salak, ben yemiyodum ama annemler yiyodu işlerine öyle geldiği için, en sonunda hepimizi guzzelce kazikladi olan bana oldu... Ağlayan + sen paraya değer veriyorsun diye üste çıkıp benim paramı lup lup sülalesine yediren adam: neffffret

Kızlar merhaba size bir akıl danışmam lazım. Benim eşimin anne ve babası ayrı babası ilede arası pek iyi değil. Tek başına yaşayan bir adam ve korktuğum başıma geldi. Oturduğu evde çıkacakmış emekli maaaşı kiraları karşılamaya yetmediği için eşimden destek istiyor. Ama benim gönlüm hiç razı değil biz yeni evliyiz daha kendi evimiz yok biz benim babamın evinde kira vermeden oturuyoruz. Kendimiz ev alalım para biriktirelim diye babası bizden istiyor benim babamda eşimin babasıda emekli aynı maaş ile geçiniyorlar ama eşimin babası bizde isterken benim babam yardım ediyor. Bu konuda çok rahatsızım. Bu arada eşim tek çocuk başka isteyecek kimsede yok. Çok fazla görüşmüyoruz bayramdan bayrama ama her bayramda bir maddi sorun çıkarıyor. İlk önceleri bana köye ev yaptır diye söyleniyordu. Onu benim istemediğimi anlayınca bıraktı. Şimdide kiramı ver diyor. Anne babası ayrı olduğu için anne tarafıda hiç razı değil vermesine ama eşim ne yapacağız sokağımı atacağız diyor. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Biz daha elimizi ayağımızı toplayamadık ailesi eşimin benim maaşıma göz dikmiş. Ailesinde tek memur olan eşim ile benim bizi garanti görüyorlar. Ama ben istemiyorum başkası için çalışmak. Ne yapacağım bilmiyorum. Eşime istemiyorum da diyemedim.
Bir kira kadar olmasa da Destek olmalısınız. Yaşı müsaitse eşiniz ona uygun bir iş de bulabilir öyle öyle kendisini toparlar. Sonuç olarak Ülke de kira durumları belli..

Yoksa, evsiz barksız size kalır adam.

Siz iş kirada kalacak mi saniyorsunuz? Babaya baktiginiz sürece cocuk yapmayin bari. Onun masrafi bebegi gececek cünkü
Sadece baba da değil... Asıl tehlike anne bence, onun emeklisi bile yok ve geçici olarak kardesinde yaşıyor şu anda, konu sahibi eskaza gebe kalırsa iyice mahkum olacak bu adama hayatı boyunca çocuğundan kısıp bunlara çalışacak farkında değil.

Konunuzu takip ediyordum ve en sonunda itiraf ettiniz. Çok afedersiniz, amacım sizi kırmak değil ama açıkça yazmam lazım. Kullanılıyorsunuz. Belki en başından bu nedenle eş seçildiniz belki eşinize sonradan paranız tatlı geldi bilemem ama kesinlikle masum değil.

Sadece baba da değil... Asıl tehlike anne bence, onun emeklisi bile yok ve geçici olarak kardesinde yaşıyor şu anda, konu sahibi eskaza gebe kalırsa iyice mahkum olacak bu adama hayatı boyunca çocuğundan kısıp bunlara çalışacak farkında değil.

Hem kendisi, hemde onlara ev veren babasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X