Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Yok değilim zaten yazdım benimde iyi olmadığım yanlarım var ama ben direkt kendimi değil rahatsız olduğum yanları anlattım . Ona sorsanız o da bulur zaten.
Yani şöyle konu sahibi,
Gerçekçi olmak lazım.
Kimse kusursuz değil...
Bu şartlarda ilişki kurmadan bir ömür kendi başınıza yaşayacaksanız boşanın :)
Yok daha iyisine layığım boşanayım derseniz, inan başka bir insanın da başka bir şeyi batacak.
Evliliğin temeli aşk ve sevgi... Kusur dedektifliği yaparak aşk da yaşanmaz sevgi de.
İlişkiniz derinleşmez konuda saydığınız sorunlar o kadar komik ufak şeyler ki :)

Eğer bundan sonra sadece sevgili olarak hayat geçiririm diyorsanız ayrılın,
Yok hayat boyu sürecek daha kaliteli bir ilişki istiyorum derseniz de bence "ilişki kurmayı" öğrenmeniz gerekiyor.
Mutlaka terapi öneririm... Bir başkasına bu kadar yüklenen kişi, kendine de çok yükleniyordur eminim.

Çift terapilik bir durumdamıyım acaba siz mi alsanız o terapiyi çünkü aynı zamanda saygısızsınız burada cinsel hayatımıza dair hiçbir cümle kullanmamış olmama rağmen kendinizde cinsel hayatınız suyunu çekiyordur cümlesini kurabilecek hâd ve cureti bulabilmişsiniz. Acaba kim daha saygısız ve terapilik şu durumda.
Terapiyi neden hakaret gibi ya da sizde bir bozukluk var gibi anlıyorsunuz ki?
Kendinize bir hediye vermek kişisel gelişiminize bir şeyler katmak olarak düşünebilirsiniz..
Biraz sakinleşin konu sahibi çok öfkelisiniz, biraz gevşeyin..
Her şeyi kontrol etmek sizin işiniz değil, böyle çok yorulursunuz.

Çok da güzel oldu valla :))
Ezberlemeye gerek duymam ben canım, kafamda başka bir mantıkla hesaplarım. Senin kafan basmaz, sen ezberle. Bassa sen de mühendis olurdun. Öyle kendi yapamadığını eşine yap deyip duramazdın.
Hiç üşenmedim tüm yazılarınıza göz gezdirdim :)) denyo, it ne kadar çirkin cümle varsa herkesin konusunda cümle içinde kurmuşsunuz. O yüzden seni normal karşılıyorum . Ağzın bozuk demekki toparlaman zor ben de diyorum çoğalmak nedir mahalle ağzı . Şuan normal karşıladım ama. :)

Terapiyi neden hakaret gibi ya da sizde bir bozukluk var gibi anlıyorsunuz ki?
Kendinize bir hediye vermek kişisel gelişiminize bir şeyler katmak olarak düşünebilirsiniz..
Biraz sakinleşin konu sahibi çok öfkelisiniz, biraz gevşeyin..
Her şeyi kontrol etmek sizin işiniz değil, böyle çok yorulursunuz. anlıyorum ben.
Hakaret gibi algılamak değil yönlendirme yanlış yani arkadaşlar ayrılmayı düşünmüyorum iyi yanları var benimde olumsuz yanlarım var dedikten sonra rahatsız olduğum şeyleri yazınca ilk terapi önermezsiniz o zaman ben şunu anlıyorum sizler her gün terapiden çıkmıyorsunuz doğru mu . Aldatıldım ayrılmakta istemiyorum da aşamıyor muyum yani ne alaka terapi şu konuya

Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar . Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 tly dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.
Kac yillik evlisiniz ve cocuk var mi? Cocuk olunca bunlari dusunmeye vakit kalmiyor zira ha kaliyorsada bitmeye yaklasmistir

Kac yillik evlisiniz ve cocuk var mi? Cocuk olunca bunlari dusunmeye vakit kalmiyor zira ha kaliyorsada bitmeye yaklasmistir
5 yıllık evliyim canım çocuğum yok yani hamile kaldıysam bilemiyorum öyle bir ihtimalde var . Ay yok bitmez ayrılmam ben seviyorum sadece o yönleride iyileşse keşse diyorum.

ilginç bir bakiş açısı
"dövmemek sövmemek" ne zamandir kriter oldu 2025 yılında degil miyiz?
erkekleri bu kadar yoldan cikaran belki kadinlarin bu kadar aza kanaat etmesidir. her sey o kadar kabul ki, kimse kendini duzeltme ihtiyaci duymuyordur. hos bence erkek kalitelisi de yerlerde degil. Ben kendi adima plan yapmasını, gezmesini tozmasini, kesmeyi bicmeyi ve bulasik yikayip fayans ovalamasini bilen - seven birini aldim. öptüm ama basima koymadim. ne munasebet? beni dövmedi - sorumluluklarini yerine getiriyor diye minnet mi edecegim?
cidden cok ilginç bir bakış açınız var.
dövmemek sövmemek halen kriter evet. yılın 2025 ya da 2055 olması bir şey değiştirmiyor halen gündemimizde kadına yönelik şiddet varsa bu bir kriterdir.
öyle aza kanaat diyerek konuyu hafifletemezsiniz. bir önceki mesajda ne dedim kendinize uygun eş seçin siz öyle yaptınız belki ama konu sahibi yapamadı bile isteye evlendi.
şimdi ne olacak?
kocanız fayans silmeyi sevmeyen bir adam olsaydı aaa eşim aza kanaat etmiyor dur ben bi el atayım diye fayans siler miydi?

konu sahibi ayrılmak istemiyor.
adamın da değişmesi olası değil.
zira adam rol de yapmamış. hani sonradan ortaya çıkan bir olay da değil.
bu tip huylar değişmez. 1-2 gün -mış gibi yapılır sonra hop aynı.

o sebeple eşini olduğu gibi kabul edip hoş görecek ki sağlıklı evliliği olsun.
öbür türlüsü eziyet resmen.

Sizi cidden tebrik ediyorum
Burdaki birçok kişinin kriteri çok ilginç dayak yememeyi aldatılmamayı evlilik olarak görüyorlar. Onlara bakılırsa . Kimsenin kendini geliştirmesine gerek yok verdiğim her örneğe o zaman sen niye yapmıyorsun yazmışlar. Bir Almancayı sen niye öğrenmiyorsun kalmıştı onuda yazmışlar iyi madem burada onada cevap veriyim bu ay sonunda b2 den sınavım var. Onuda yapıyormuşum bakın.
buradaki konuları okumadığınız belli. kimse evleneyim de bolca dayak yiyeyim diye evlenmez ama oluyor bunlar. olduğu için de bunları yapmayan adam kıymetlidir.
kendini geliştirme potansiyeli olmayan bir adamla evlenip zorla değişime zorlayamazsınız.
eşiniz sizin giyiminize karışsa zorla şu şekil giyineceksin diye dayatsa mesela demeyecek misiniz sen beni bu şekilde beğendin hayırdır diye?
şimdi siz zaten ne olduğu belli olan adamla evlenip tam tersi davranmasını bekliyorsunuz.
sanırım o sayfalarca övündüğünüz ''idealist''liğiniz koca seçerken pek işlemedi. :))

buradaki konuları okumadığınız belli. kimse evleneyim de bolca dayak yiyeyim diye evlenmez ama oluyor bunlar. olduğu için de bunları yapmayan adam kıymetlidir.
kendini geliştirme potansiyeli olmayan bir adamla evlenip zorla değişime zorlayamazsınız.
eşiniz sizin giyiminize karışsa zorla şu şekil giyineceksin diye dayatsa mesela demeyecek misiniz sen beni bu şekilde beğendin hayırdır diye?
şimdi siz zaten ne olduğu belli olan adamla evlenip tam tersi davranmasını bekliyorsunuz.
sanırım o sayfalarca övündüğünüz ''idealist''liğiniz
Aslında o zaman hep kendime odaklıydım sanırım fark etmedim . O anlatıyordu aslında şu kadar zamanda şunu yapacağım falan diye. Ama sonra çaba sarfetmedi. İdealist olanlarında farklı kusurları vardı saygısızlıkları gibi. Eşim yine daha ön plandaydı. Evet ama işe yaramamış sanırım . Ama vyle olsa mükemmel olabilirmiş. Evet eteğime karışsa hoşlanmazdım belki o da öyle hissediyordur aslında çok az söylüyorum konuyu açtım ama hergün söylüyorun gibi anlaşılmış olabilir . Konuları pek okumuyorum evet arkadaşlara atıfta bulunmak istemedim ama böyle yaklaşımlar oldu dayakmı yiyorsunuz gibi ona istinaden yazdım ben o yazıyı.

Son düzenleme:
Aslında o zaman hep kendime odaklıydım sanırım fark etmedim . O anlatıyordu aslında şu kadar zamanda şunu yapacağım falan diye. Ama sonra çaba sarfetmedi. İdealist olanlarında farklı kusurları vardı saygısızlıkları gibi. Eşim yine daha ön plandaydı. Evet ama işe yaramamış sanırım . Ama vyle olsa mükemmel olabilirmiş. Evet eteğime karışsa hoşlanmazdım belki o da öyle hissediyordur aslında çok az söylüyorum konuyu açtım ama hergün söylüyorun gibi anlaşılmış olabilir . Konuları şöyle arkadaşlara atıfta bulunmak istemedim ama böyle yaklaşımlar oldu dayalı yiyorsunuz gibi ona istinaden yazdım ben o yazıyı.
az ya da çok bu gibi konuları söylemesen de içinde tutman evliliğine zarar verir.
olduğu gibi kabul edeceksin adamı.
iyi yönlerine odaklanacaksın.
malzeme bu çünkü.

Çift olarak iq nuz ortalama alti diye sadece adami suçluyorsun sanki :) ama senin de pek biseyden anladığın soylenemez vibe i alıyorum. Hala ytl mi var, typs degil type-c :D babannemin konuşması gibi yazmışsın yahu. Analitik düşünmekle idealizm ne alaka mesela...Sen geliştir o zaman kendini adam hakli bi yerde.

Çift olarak iq nuz ortalama alti diye sadece adami suçluyorsun sanki :) ama senin de pek biseyden anladığın soylenemez vibe i alıyorum. Hala ytl mi var, typs degil type-c :D babannemin konuşması gibi yazmışsın yahu. Sen geliştir o zaman kendini adam hakli bi yerde.
iq değil Iq:)) ben zaten özenmeden yazdığımı belirttim anlamanız yeterliydi benim için hatta bunuda belirttim:) anlamışsın ama amacıma ulaşmışım yalnız siz düzeltmeye çalışırken kendiniz de eleştirdiğiniz cümlede birde üstelik komik duruma düşmüşsünüz özensiz yazmak ıq altı ise hoşgeldiniz :)) adami değil adamı, hakli değil haklı:))

Matematiksel zekası yok diye eşinizi zorbalıyor gibi geldiniz bana. Zeka türleri farklı olabilir ben 7x8 I salisede söylerim ama şiir sorsanız boş boş bakarım. Bu beni idealist biri yapmıyor mu? Ya da ne bileyim ben şiir istemiyorum diye neden küçümseneyim ki?
Haklı yönleriniz yok değil ama orda da sizin baskın olmanız hep dürtüklemeniz zamanla eşinizi pasif duruma sokmuş olabilir. Hani herşeyi yaptım bir marangoza da o gitsin demek yerine haftaya buraya raf yapılması lazım planlar mısın diye toptan ona atabilirsiniz. Şahsen herşeyi yapmışsın marangoza da söylersin yani diye düşünebilirdim.
Gereksiz yük almayın erkekler bunun rahatına alışınca prenses gibi oturuyorlar öyle boş boş.

iq değil Iq:)) ben zaten özenmeden yazdığımı belirttim anlamanız yeterliydi benim için hatta bunuda belirttim:) anlamışsın ama amacıma ulaşmışım yalnız siz düzeltmeye çalışırken kendiniz de eleştirdiğiniz cümlede birde üstelik komik duruma düşmüşsünüz özensiz yazmak ıq altı ise hoşgeldiniz :)) adami değil adamı, hakli değil haklı:))
intelligence yahu nasıl degil. Almanya diosun bi de daha. Cok garip bi tipsin. Ben yazım seklinle dalga geçmiyorum yazım seklinden kafanin boşluğu belli oluyor diyorum. Harfe marfe takilmam ben. Eşin iyi biriyse ve sana katlaniosa kurcalama bence.

Matematiksel zekası yok diye eşinizi zorbalıyor gibi geldiniz bana. Zeka türleri farklı olabilir ben 7x8 I salisede söylerim ama şiir sorsanız boş boş bakarım. Bu beni idealist biri yapmıyor mu? Ya da ne bileyim ben şiir istemiyorum diye neden küçümseneyim ki?
Haklı yönleriniz yok değil ama orda da sizin baskın olmanız hep dürtüklemeniz zamanla eşinizi pasif duruma sokmuş olabilir. Hani herşeyi yaptım bir marangoza da o gitsin demek yerine haftaya buraya raf yapılması lazım planlar mısın diye toptan ona atabilirsiniz. Şahsen herşeyi yapmışsın marangoza da söylersin yani diye düşünebilirdim.
Gereksiz yük almayın erkekler bunun rahatına alışınca prenses gibi oturuyorlar öyle boş boş.
Zorbalamıyorum öyle anlaşılmış olabilir . Ama bunlar temel matematik onun için o bir örnekti . Yoksa bende şiirden anlamıyorum edebiyatım zayıf bunuda söylemiş olmam lazım. Aslında o şekilde yaklaştım buraya raf yapılması lazım diye ama yapılmadı yani ne yapsamda ilgisini çeksem bu konularda bilmiyorum kavga etsem yapar aslında ama ben bundan hoşlanmıyorum. Ben nasıl bulaşık varken makineye koyulması gerektiğinin farkındaysam bu da bizim yaşam alanımız ve o da bunları fark edip ihtiyaçlarımıza yönelik hareket etsin istiyorum ama ilgisini çekmiyor. Yoksa ben video açsam silikon böyle çekiliyor desem çeker yada hadi gel şurada marangoz buldum giyinip çıkalım desem önüne kadar gitsek o konuşmayı yapar ama planlamadan yoruluyorum.

Zorbalamıyorum öyle anlaşılmış olabilir . Ama bunlar temel matematik onun için o bir örnekti . Yoksa bende şiirden anlamıyorum edebiyatım zayıf bunuda söylemiş olmam lazım. Aslında o şekilde yaklaştım buraya raf yapılması lazım diye ama yapılmadı yani ne yapsamda ilgisini çeksem bu konularda bilmiyorum kavga etsem yapar aslında ama ben bundan hoşlanmıyorum. Ben nasıl bulaşık varken makineye koyulması gerektiğinin farkındaysam bu da bizim yaşam alanımız ve o da bunları fark edip ihtiyaçlarımıza yönelik hareket etsin istiyorum ama ilgisini çekmiyor. Yoksa ben video açsam silikon böyle çekiliyor desem çeker yada hadi gel şurada marangoz buldum giyinip çıkalım desem önüne kadar gitsek o konuşmayı yapar ama planlamadan yoruluyorum.
Tezcanlısınızdır büyük ihtimalle. Ben de eşime öyle yapıyorum hadi hadi hadi sürekli 😂 o da sonra dile getirdi fırsat vermiyorsun ki sen herşeyi benden önce düşünüp hallediyorsun ben de bıraktım bir noktada demişti. Sizin eşiniz de böyle yapmış olabilir. Biz eşimle bunu çözmek için beni durdurduk mesela 😂 bazı şeylerde sabırlı olmalıyım diye kendimi tutuyorum. Alıştım ve beni sinirlendirmiyor evet bunu eşim halledecek diyorum geçiyorum uzun zamandır. Böyle bir konuşma iyi gelebilir size de

intelligence yahu nasıl degil. Almanya diosun bi de daha. Cok garip bi tipsin. Ben yazım seklinle dalga geçmiyorum yazım seklinden kafanin boşluğu belli oluyor diyorum. Harfe marfe takilmam ben. Eşin iyi biriyse ve sana katlaniosa kurcalama bence.
Kısaltılmış hali öyle yazılmıyor iq diye bir yazım şekli yok yani öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Almanya ile ilgisi yok İngilizce bir terim:) Eleştirirken sizin yazım şeklinizden kafanızın boşluğunun belli olmasını ne yapacağız peki. Neyi eleştirdiyseniz kendiniz aynısını yaptınız üstün başarınızı ayrıca tebrik ediyorum. katlaniosa değil katlanıyorsa :) Ne kıskanmışsın . :)))

Tezcanlısınızdır büyük ihtimalle. Ben de eşime öyle yapıyorum hadi hadi hadi sürekli 😂 o da sonra dile getirdi fırsat vermiyorsun ki sen herşeyi benden önce düşünüp hallediyorsun ben de bıraktım bir noktada demişti. Sizin eşiniz de böyle yapmış olabilir. Biz eşimle bunu çözmek için beni durdurduk mesela 😂 bazı şeylerde sabırlı olmalıyım diye kendimi tutuyorum. Alıştım ve beni sinirlendirmiyor evet bunu eşim halledecek diyorum geçiyorum uzun zamandır. Böyle bir konuşma iyi gelebilir size de
Evet bak bunu söylemişti bana eşim . Olabilir böyle bir yöntem izleyebilirim kendimi bu şekilde telkin etsem hem onada alan tanımış olurum.

Evet bak bunu söylemişti bana eşim . Olabilir böyle bir yöntem izleyebilirim kendimi bu şekilde telkin etsem hem onada alan tanımış olurum.
Bazen gerçekten bastırıyoruz erkekleri. Hani onların o yavaş hallerini beklemektense yapayım halledeyim moduna giriyoruz. Konuşun yoksa içinizde büyür zamanla herşey batar ve tiksinirsiniz. Eşinizi beceriksiz biri olarak kodlarsınız. Benim eşim söyleyince anlatınca ben de ona kötülük yaptığımı farkettim. Sen yapınca ben de salak gibi hissediyorum demişti mesela. Ama kariyer planlamalarına karışmanız çok doğru değil o onun inisiyatifinde olan bir şey. Bence biriktiği için de herşeye takılıyorsunuz ya konuşun halledersiniz

Back
X