- 20 Şubat 2025
- 74
- 64
- 3
- 34
- Konu Sahibi Minikgirl35
- #141
Tablo ezberlemek sizin için ne demek?Soru bana sorulmamiş ama bende bilinçli bir şekilde hiç ezberlemedim carpim tablosunu.
Almanyada okudum. Burda ezbere ögretilmiyor. Tabiki 7×5' in kaç olduğunu biliyorum ama 13 senelik okul hayatimda +8 senelik üniversite hayatimda hiç ihtiyacını duymadığım için aktif ezberlemedim. Ayrıca cevremde (hangi mesleğe mensup olursa olsun) kimsenin aktif bir şekilde ezberlediğini sanmiyorum. Konusu geçmedi ama bir insan neden carpim tablosunu ezberlerki? Gerekçesi ne olabilir?
7*5’in kaç olduğunu biliyorsanız çarpım biliyorsunuz? Tablo kısmı sadece rakamların çarpma sonuçlarının biraraya toplanmış hali? Tek tek cevap verebildiğiniz biligileri alt alta topluca liste halinde yazınca nasıl bilmemiş oluyorsunuz?
Çarpma biliyorsunuz işte?? Tablo diyince neden bilmiyor gibi yapıyorsunuz??
Ay vallahi dert oldu içime :)
Lütfen ilk mesajımdaki sorularıma ayrı ayrı cevap yazın, çok rica ediyorum sizden :)