Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Yok kız tam tersi işte. Bildiklerimi de unuttum. Nasılsa yapan var 😅
😅😅 o zaman bak eşine de ki bazen hayatımı sensiz devam ettiremeyeceğimi düşünüyorum acaba bunu da ben mi yapsam beni köreltiyorsun resmen de. Bende mi acaba bu durumu yaşıyorum ya belkide aynı şeyi hissediyordur sizinle tam olarak şuan. 😂

Çok çok haklısınız. Böyle insanlar tam bir ruh emici oluyor.

Büyük ihtimal her şeyini annesi yapan tiplerden evlenince de size devredilmiş.

Özellikle, o sabahlara kadar oturmaları kesmeli yoksa gündüz nasıl hareketli olacak.

Şu telefonlar, oyunlar var ya mahfetti insanları. Farklı bir bağımlılık oluşturdu.

Özellikle 95 sonrası doğan jenerasyon resmen kukla oldu.

😅😅 o zaman bak eşine de ki bazen hayatımı sensiz devam ettiremeyeceğimi düşünüyorum acaba bunu da ben mi yapsam beni köreltiyorsun resmen de. Bende mi acaba bu durumu yaşıyorum ya belkide aynı şeyi hissediyordur sizinle tam olarak şuan. 😂
Kendi tecrübeme bakarak bence öyle diyorum. İşleri başkası yapıyorken niye yorayım tatlı canımı di mi :KK51:

Yorumları okudum, bana nemrut mürebbiye imajı verdiniz 😄 biraz salın yahu, eşinizle farklısınız önce bunu kabul edin, hayalleriniz idealleriniz aynı olmayabilir herkes farklı karakter sonuçta. Eşim bana dil öğren baskısı yapsa ondan soğurdum istemediğim bir şeye zorlanmaktan nefret ederim. İyi yerlere gelsin, bende geleyim tabiki bunlar istenir ama velisi değilim ki fikrimi gönlümdekini söylerim o kendisi ne isterse onu yapar, aynısı benim içinde geçerli.
Eşinizi babanızla abinizle kıyaslamayın, o sizi annesi ablasıyla kıyaslayıp eksik bulsa nasıl hissederdiniz bi düşünün, bunlar hoş olmuyor.
Karşılıklı konuşarak iki tarafta kendini törpüleyebilir, iletişim sorunu varsa terapistler çok güzel yönelgeler sunuyor iletişimi açıyor. Mutsuzsanız bu seçeneğide değerlendirebilirsiniz.
Mesela bende yön bulma kabiliyeti yok sıfır eşimse bi kere gittiği yeri unutmaz, ben plan yaparım (tatil vs gibi) eşim o an bakar hallederiz der, ben akşamdan formamı çantamı hazırlarım eşim sabah bi oraya bi buraya eşyalarını bulamaz beni deli eder :)
Matematiğim hiç iyi değildir ama gel gör ki ezberim ve olay yeri yönetimim ise şehirde(meslek olarak) en iyilerden biriyimdir.
Nereden baktığına bağlı, sen eşine hep eksik taraftan bakıyorsun

Hakli oldugunuz yerler cok anlattiginiza gore. Bunlari bilmeden mi evlendiniz? Degismez ya boyle kabulleneceksiniz ya ayrilacaksiniz.
Kim kimi ne derece tanıyabiliyor ki? Aynı eve girmeden anlaşılmıyor siz evli değilsiniz galiba. Neyse benım konum sen değilsin.

Konu Sahibi ben seni çok iyi anlıyorum karşında sanki bir eş, bir hayat arkadaşı değilde annelik yaptığın bir evlat gibi hissediyorsun. Ona komut vereceksin şunu şöyle yap yemeği böyle ye vs diğer konularda da eğiteceksin ama bir laf var ağaç yaşken eğilir ailede annesi hiç sorumluluk yüklemediği için bir çocuk gibi kişisel ve analitik konularda kendini geliştirmemiş. Tamam benimde matematiğim iyi değildir ama araştırmayı severim daha doğrusu çözüm odaklıyım kendi işimi kendim görürürüm sende ailede babadan öyle görmüş yetişmişsin. Eğer sana destek olamayacaksa ben bu adamla niye evlendim ki ben kendime zaten yetiyordum diyosun. Sen daha donanımlı daha iş bitirici farkındalıgı yüksek bir insan istiyorsun birlıkte gelişebileceğiniz ve birbirinize bıseyler karabılecegınız birini ama zor yani adam bu çok zor işler ya evlenıncede ha deyince boşanayımda olmuyor büyük bir sorun olmadıkca ama böylede insan hayatını daha iyi yöne evirecekken kısıtlandığını ve kendine haksızlık yaptıgını hissediyor çok zor işler gercekten :( biz ne desek boş. Boşanma niyetin yokmuş o zaman kurcalama:))

Son düzenleme:
Kim kimi ne derece tanıyabiliyor ki? Aynı eve girmeden anlaşılmıyor siz evli değilsiniz galiba. Neyse benım konum sen değilsin.

Konu Sahibi ben seni çok iyi anlıyorum karşında sanki bir eş, bir hayat arkadaşı değilde annelik yaptığın bir evlat gibi hissediyorsun. Ona komut vereceksin şunu şöyle yap yemeği böyle ye vs diğer konularda da eğiteceksin ama bir laf var ağaç yaşken eğilir ailede annesi hiç sorumluluk yüklemediği için bir çocuk gibi kişisel ve analitik konularda kendini geliştirmemiş. Tamam benimde matematiğim iyi değildir ama araştırmayı severim daha doğrusu çözüm odaklıyım kendi işimi kendim görürürüm sende ailede babadan öyle görmüş yetişmişsin. Eğer sana destek olamayacaksa ben bu adamla niye evlendim ki ben kendime zaten yetiyordum diyosun. Sen daha donanımlı daha iş bitirici farkındalıgı yüksek bir insan istiyorsun birlıkte gelişebileceğiniz ve birbirinize bıseyler karabılecegınız birini ama zor yani adam bu çok zor işler ya evlenıncede ha deyince boşanayımda olmuyor büyük bir sorun olmadıkca ama böylede insan hayatını daha iyi yöne evirecekken kısıtlandığını ve kendine haksızlık yaptıgını hissediyor çok zor işler gercekten :( biz ne desek boş. Boşanma niyetin yokmuş o zaman kurcalama:))
Evliyim. Benim konum sen degilsin diyip nicin benim yorumumu etiketliyorsunuz madem? Kendi yorumunuzu yapip gecin

Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar. Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 TL’ye dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.

Tam olarak buraya bir güncelleme getirmek istedim çünkü okuduğunu analiz edemeyen bir kesim var . Genelde takılı kalınan kısım çarpım tablosu olunmuş. Ana metinden çıkarılan sonuç bu malesef:) Eğer sizde bu metinden çarpım tablosu sonucunu çıkarttıysanız öncelikle 8. Sayfadaki yazımı okumanızı tavsiye

Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar. Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 TL’ye dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.

Tam olarak buraya bir güncelleme getirmek istedim çünkü okuduğunu analiz edemeyen bir kesim var . Genelde takılı kalınan kısım çarpım tablosu olunmuş. Ana metinden çıkarılan sonuç bu malesef:) Eğer sizde bu metinden çarpım tablosu sonucunu çıkarttıysanız öncelikle 8. Sayfadaki yazımı okumanızı tavsiye

Sana degil esine yazık sürekli basında soyelenen bir kadin valla bak ama bazen hatta çogu zaman insanlar içinde beklentiye girmemelisin belki esin boyle mutlu ama evde herseyi sen yapiyorsun ve paylaştıgın birsey kalmamis misal esin sigara içiyor mu odada temizleme birak o yapsın ama fazla mükemmeliyetçi oldugun için senin için rahat etmiyor zaten sen söylenirsen oda yapmak birak derim bırak onhn yapacaklarıni üstlenme arkadaşlarinla çik işten arka kalan zamanlarda kendin gelistirecegin şeyler yap ama psikolojik oalrak arkadaş edin onlar ile vakit geçir evde oldugun için isten sonra kafayı adama atkmışsın temizleme odayı deki senin sorumlulugunda misafir geldimi söyle oda eşjmin ben karısmiyorum diye elaleme takma bu kadar olçü almahi ver raf yaptırmasen biraz takmışın eşine kendine ait bir hayatında yok herşeyi üstlenmişsin evlilikte ama bırak ayarlayamasin tatili 1 kötu ayarlar 2 kotu yapar 3te ogrenir meyve bıçaği mi eksik alma görür alır sarj aleti birak kotüsünu alsin şurekli bozulunca iyisini almayı ogrenir sen kafana çok takmışsın ve kendine ait dünya kurmamışsın evde adma kafayi takip onu şekillendirmeye uğraşıyorsun ama bazen bırakmak gerek kafami dağitacak aktivite bul kendine birileri iel buluş fasfoodmu seviyor gitsin yesin sen kendine gore yemek yap akşam ne yapaıcam derdin olmaz bırak yesin o kendini düsunemeyen bir adammi sen kendine alan bırakmamışsin eğer o alani yaratırsan kendine belki rahatlar kafan diğer türlu habire mutsuz olursun

Tam olarak buraya bir güncelleme getirmek istedim çünkü okuduğunu analiz edemeyen bir kesim var . Genelde takılı kalınan kısım çarpım tablosu olunmuş. Ana metinden çıkarılan sonuç bu malesef:) Eğer sizde bu metinden çarpım tablosu sonucunu çıkarttıysanız öncelikle 8. Sayfadaki yazımı okumanızı tavsiye ederim.🤭
Sizin gibi mükemmeliyetçi ve kontrolcü insanlar genelde eşiniz gibi insanları seçiyor. Fark edemediğiniz için bu sebeple evlilik öncesi bu durumu sorun etmediniz. Diğer yandan muhtemelen bu sizi daha eleştirel ve sürekli bir fikirle gelen biri yapmıştır. Önce bundan kurtulmalısınız. Sürekli anlatmak sitem etmek şikayet etmek yerine soru sorun. Birinin problem çözücü olmasını istiyorsak ona soru sormalıyız. Ama cevabı hemen beklemeyin. Soru karşısında beynimiz durumu unuttuğunu sansak da meşgul olmaya devam ediyor.
Bir diğer nokta. Beklentileriniz ve yaptıklarınız çok yüksek olduğundan karşıdaki daha çok hata yapar. Annem sizin gibi biriydi ve ben hep onun yanında daha sakar oldum. Halbuki ondan uzaktayken öyle değilimdir. Bazen ne yapsam beğenmeyecek durumu karşıdakini hiçbir şey yapmayan birine dönüştürüyor. Bu hususta 2. Tavsiyem yapmadıklarına değil yaptıklarına odaklanmanız.
3. Araba kullanmıyor olmanızın ve öğrenmiyır olmanızın eşinizdeki hali; sürekli ona ne yapması gerektiğini söyleyen ama kendi korkuları söz konusu olunca bir şey yapmayan biri olmanız. Madem bu işler o kadar kolay siz yapardınız değil mi? Yani eşinizin de korkuları ve kaygıları bazen o şeyi yapamamasına engel. Bu korkular ve kaygılar üzerine çalışmalısınız.

Tam olarak buraya bir güncelleme getirmek istedim çünkü okuduğunu analiz edemeyen bir kesim var . Genelde takılı kalınan kısım çarpım tablosu olunmuş. Ana metinden çıkarılan sonuç bu malesef:) Eğer sizde bu metinden çarpım tablosu sonucunu çıkarttıysanız öncelikle 8. Sayfadaki yazım
alistirmissiniz başta her şeyi siz yapmakla bir müddet sonra artık o yapsın olunca garip gelebiliyor. Hayata bakış açınız farklıysa farklı pencerelerden aynı dünyaya bakmayı deneyin. Kusur aradikca kusur bulursunuz. Keza soyle bir şey söylemişsiniz iş olarak kendini gelistirmedi belki de onun için zirve o o kadar yani orada durmak istiyor sadece durmak. Sizin gibi idealist olmak zorunda değil ki. Farklılıklar bütünü oluşturur. Ve insan kendine şunu sormalı ben gerçekten ben gibi biriyle olabilir miyim? Diye düşünsenize ikinizden her şeyi çok biliyor çok araştırıyor olsaydınız bu sizi daha çok yoracakti. Anladigim kadari ile sizde tamam kocacim harikasin kocacim sen ne dersen o kafasi yok gibi geldi. Yani bu yonleri dusunmek lazim hala bir bütünu yoksa da yollari ayirmak mantiklı ama bence su an cok yipratici bir sey gormuyorum.
ı okumanızı tavsiye

Birkaç sayfa okudum da ne gereksiz üstüne gelmiş bazıları, hatta ego tatmin etmişler resmen 😂 basit matematik hesapları yapmak, dolaba raf sipariş etmek, markette ürün seçmek herkesin kadın olsun erkek olsun hayat arkadaşından beklediği becerilerdir. Konu sahibini titiz bulmadım haklı buldum. Çocuk idare eder gibi yaşamak evlilikte kimsenin istemeyeceği bir şeydir. Herkes kendinden aşağı olmayan yaşam enerjisine sahip eş ister gayet doğal.

Back
X