Kayınpederim kirasını bizden istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başkasının kazandığı paraya değer vermemeleri normal. Tohumuna para mo saydı? Konu sahibine de yazdım ama cevap vermedi. Gerçekten kayınpeder evinde bedava oturmayı gururuna yediremeyen adam restini çeker ya kira veriyorum ya evden çıkıyorum der. Ama konu sahibinin eşi istemem yan cebime koy diyor. Konu sahibi de eşini kaybetmemek için her şeyi vermeye razı. Böyle para yedirdiğim müddetçe yanımda duracak adam hiç durmasın.
Ay benimki de böyle ağlardı başı sıkışınca salak salak, ben yemiyodum ama annemler yiyodu işlerine öyle geldiği için, en sonunda hepimizi guzzelce kazikladi olan bana oldu... Ağlayan + sen paraya değer veriyorsun diye üste çıkıp benim paramı lup lup sülalesine yediren adam: neffffret

ben eşim olmadan çok daha mutsuz olurum. Parasızlık mı eşimsizlik mi derseniz parasızlığı seçerim. Belki bundan pişman olacağım belki yıllar sonra siz haklıymışsınız yazmaya geleceğim ama ben eşimsiz yapamam çok seviyorum onu
O zaman hiç sesini çıkarma çünkü sen gık dediğin anda kocanın gerçek yüzünü göreceksin (aslında görmüşsün de inanmak istemiyorsun seni sevmedigine)
Sana tek tavsiyem çocuk yapıp onu da harcama demek olur. Sen herşeye razı olabilirsin ama çocuğun günahı yok, bu degersizlige onu da ortak etme lütfen....

Başkasının kazandığı paraya değer vermemeleri normal. Tohumuna para mo saydı? Konu sahibine de yazdım ama cevap vermedi. Gerçekten kayınpeder evinde bedava oturmayı gururuna yediremeyen adam restini çeker ya kira veriyorum ya evden çıkıyorum der. Ama konu sahibinin eşi istemem yan cebime koy diyor. Konu sahibi de eşini kaybetmemek için her şeyi vermeye razı. Böyle para yedirdiğim müddetçe yanımda duracak adam hiç durmasın.
Aynen öyle hayır bu kızın etrafında hiç mi seveni yok, kızım sen napiyosun diyen yok? Benim anne - babam dünyanın en kız evlat düşmanı, damat aşığı insanlarıdır onlar bile mirastan mülk verme aşamasında yeter deyip boşanmama izin verdiler, konu sahibinin anası babası nasıl susabiliyor bunlar karşısında? Bu kadar mı kıymetsiz evlatları?

Ya bu kadar saf mısınız yoksa erkek gördüğünüzde aklınızı bi kenara koyma şartı mı koşuyorlar size, sizinle evlenmiş geliri carpı 2 olmuş kayınbabası da ev vermiş e babama da bakayım demiş. Olay bu kadar basit yani babası hep böyle bi insandı zaten siz evlenince yeni bi babası olmadı

Bekarken baksaymış babasına evlenince bi anda bakası neden gelmiş? Evlenmeden önce babasının durumunu iyi zannediyormuşmuş. He canım buna sadece sen ve ailen inanırsınız

Esinize babalik
Yapmadiysa hicbisey vermeyin gitsin calissin az sigara icsin sizene

Önceki konunuzda da söylenmiş size, bu adam sizi zerre sevmiyor, sadece kullanıyor, yüzünüzü bile goresi yok sadece maaşınız ve eviniz için sizinle birlikte diye, her seferinde reddetmişsiniz bir de burada sizi uyaran üyeleri düşman ilan etmişsiniz...

Eklentiler

• Screenshot_2025-03-31-23-40-29-00_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2025-03-31-23-40-29-00_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 106
Haklısınız kızlar hepiniz haklısınız ben millet için yıllarca okuyup emek verip çalışmadım paramı onlar yesinde istemem ki zaten ben vermemde oğulları neye yetirirse ama şunu da biliyorum ben eşim olmadan çok daha mutsuz olurum. Parasızlık mı eşimsizlik mi derseniz parasızlığı seçerim. Belki bundan pişman olacağım belki yıllar sonra siz haklıymışsınız yazmaya geleceğim ama ben eşimsiz yapamam çok seviyorum onu
Allahım evlatlarımıza feraset ver. Kıymetlilerimiz üzülmesin diye yaptığımız fedakarlıkların başkaları tarafından sömürülmesine izin verme.. ay ben konuyu çok içselleştirdim benim de kızım var diye herhalde 😔

Valla seni normal psikolojide üye sanıp yorum yapmışım konu sahibesi pişmanım ... Kocan 5 para etmez biri, sen de hasta birisin. Okul bahçesinde ağlıyorum öğrenciler duydu mu adlı güzide konuna yaptığım yorum:

Buraya oy oy adam çok şahane yazmışsın djdsjdfjdj Allah akıl fikir versin adam 5 para etmez ötesi. Garip bir evlilik yani, adam ya iyi yere tezgah açmış kendine baktırıyor badevaya barınıyor yetmiyor bir de 5 para etmez babasına baktıracak ... Hanım abla üyeler sana doktora git demekten bezdi, bir insna bu kadar aciz ve ezik olabilir mi bu adamın neresini seviyorsun , haydi kendini kullandırıyorsun babanın suçu ne? Valla acıdım ailene, evlada bırakalım diye insanlar ordan burdan kısıp ev alıyor kızın da gelip çulsuzun birini oturtuyor sonra da ben bunsuz olamam komedi şaka gibi.

Allahım evlatlarımıza feraset ver. Kıymetlilerimiz üzülmesin diye yaptığımız fedakarlıkların başkaları tarafından sömürülmesine izin verme.. ay ben konuyu çok içselleştirdim benim de kızım var diye herhalde 😔
Ay sadece ana baba para problemi yok ki konu sahibinde, adam evlendiğinden beri yüzüne bile bakmiyormus, evde sadece uyuyup her gün arkadaşlarıyla maça, okeye, kahveye çıkıyormuş, konu sahibi bı kere beraber çıkalım dedi diye darlama beni boşarım seni demis kadına. Ve konu sahibi bu adamın kendisini çok sevdiğini iddia ediyor...

benim her istediğimi yaptı bu zamanda kadar nereye istersem götürdü. Her istediğimi anımda yaptı. Zora sokmadı beni hiç bişey alınacağı zaman benim istediğim oldu. En basitinden merkezde çok güzel bir okulda çalışabilecekken ben 1 saat uzaklıktaki köye gidecektim eşimde orayı tercih etti. Sonra ben merkeze geldim eşim hiç ses çıkarmadı sen rahat ol yeterki dedi
Ee bunlar zaten olması gereken şeyler. Bu dediklerini pek yakın olmayan arkadaşlar bile birbirine yapar.

Bir de Allah aşkına en fazla nereye gitmek istemiş olabilirsib, ne aldırmış olabilirsin?

Neyse ne yazılırsa yazılsın boş, sana tatlı rüyalar.

Ay sadece ana baba para problemi yok ki konu sahibinde, adam evlendiğinden beri yüzüne bile bakmiyormus, evde sadece uyuyup her gün arkadaşlarıyla maça, okeye, kahveye çıkıyormuş, konu sahibi bı kere beraber çıkalım dedi diye boşarım seni demis kadına. Ve konu sahibi bu adamın kendisini çok sevdiğini iddia ediyor...
Hani adam her dediğini yapıyordu, konu sahibi gerçek dışı şeyler yazıyor. Tatlı rüyalar.

Valla seni normal psikolojide üye sanıp yorum yapmışım konu sahibesi pişmanım ... Kocan 5 para etmez biri, sen de hasta birisin. Okul bahçesinde ağlıyorum öğrenciler duydu mu adlı güzide konuna yaptığım yorum:

Buraya oy oy adam çok şahane yazmışsın djdsjdfjdj Allah akıl fikir versin adam 5 para etmez ötesi. Garip bir evlilik yani, adam ya iyi yere tezgah açmış kendine baktırıyor badevaya barınıyor yetmiyor bir de 5 para etmez babasına baktıracak ... Hanım abla üyeler sana doktora git demekten bezdi, bir insna bu kadar aciz ve ezik olabilir mi bu adamın neresini seviyorsun , haydi kendini kullandırıyorsun babanın suçu ne? Valla acıdım ailene, evlada bırakalım diye insanlar ordan burdan kısıp ev alıyor kızın da gelip çulsuzun birini oturtuyor sonra da ben bunsuz olamam komedi şaka gibi.
aaaa
bu o üye mi?

Hani adam her dediğini yapıyordu, konu sahibi gerçek dışı şeyler yazıyor. Tatlı rüyalar.
Yok bee, adam bedava ev ve çift maaş yüzü suyu hürmetine katlanıyor resmen, 6 ayda bir kez bile kadını alıp bı çay içmeye dışarı goturmemis, hangi her dediğini yapacak?

Yok bee, adam bedava ev ve çift maaş yüzü suyu hürmetine katlanıyor resmen, 6 ayda bir kez bile kadını alıp bı çay içmeye dışarı goturmemis, hangi her dediğini yapacak?
Ben de avm ye, lokantaya, pikniğe gitmişlerdir de konu sahibi bunlara " her istediğimi yapıyor" demiştir diye düşünmüştüm. Pühh bunlar bile yokmuş, yazık!

Ay sadece ana baba para problemi yok ki konu sahibinde, adam evlendiğinden beri yüzüne bile bakmiyormus, evde sadece uyuyup her gün arkadaşlarıyla maça, okeye, kahveye çıkıyormuş, konu sahibi bı kere beraber çıkalım dedi diye darlama beni boşarım seni demis kadına. Ve konu sahibi bu adamın kendisini çok sevdiğini iddia ediyor...
Ay yazık ya kızcağıza adam çekilir dert değil.. konu sahibi lütfen psikolojik destek al kendin için yapman gerek bunu

yani sonuç?

babası bişey yapmadı
araları da iyi değilmiş

peki.
vermesin eşiniz.

sonra?
adam sokakta kalınca siz mutlu mesut evli kalmaya devam edebilecek misiniz? "kötüyse de babam, babamı sokakta mı bırakacam" diyip sizinle kavga ederse sürekli, ne olacak? ha kavga mavga ederiz ama eşim beni bırakmaz babası sokakta kalabilir, zamanında ev alsaymış, diyip bu konu tekrar gündeme gelmeden devam edebilecekseniz, eyvallah.

değilse, eşiniz "madem kirasını vermiyoruz o zaman bizim yanımıza taşınsın" derse ne olacak mesela?

yanlış anlamayın
ben size kızmıyorum
ama hani eş ailesinde böyle bir baba figürü var, illa ki başınıza bela olacak, belli yani. evlenirken zaten anlamışsınızdır
ha sizinki daha elden ayaktan düşmeden hemen bela olmuş
daha bunun bir de yaşlılılığı var adam felç kriz bişey geçirirse de size kalacak çünkü eşi yok ve eşiniz tek evlat...

kısacası almışsınız başınıza belayı, ama durum bu. evlenmeden eşin ailesinde gelir, durum, ev mev bakılması lazım, maalesef ki böyle. bence de sizin babanıza haksızlık bu arada. ben ne babaların damada bedavadan ev vermesini ne babanın kirasının ödenmesini uygun bulmuyorum.
Adam maaşın yarısını sigaraya veriyormuş içmeyiversin, köyde arasın kiralık daha ucuz olur, oğlu olmasa napacaktı mesela? 30 sene daha yaşasa bu insanların çoluk çocuğunun rızkı bu adama amade mi olacak hep?

Ay bi de 😵‍💫

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X