Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Soru bana sorulmamiş ama bende bilinçli bir şekilde hiç ezberlemedim carpim tablosunu.
Almanyada okudum. Burda ezbere ögretilmiyor. Tabiki 7×5' in kaç olduğunu biliyorum ama 13 senelik okul hayatimda +8 senelik üniversite hayatimda hiç ihtiyacını duymadığım için aktif ezberlemedim. Ayrıca cevremde (hangi mesleğe mensup olursa olsun) kimsenin aktif bir şekilde ezberlediğini sanmiyorum. Konusu geçmedi ama bir insan neden carpim tablosunu ezberlerki? Gerekçesi ne olabilir?
Tablo ezberlemek sizin için ne demek?
7*5’in kaç olduğunu biliyorsanız çarpım biliyorsunuz? Tablo kısmı sadece rakamların çarpma sonuçlarının biraraya toplanmış hali? Tek tek cevap verebildiğiniz biligileri alt alta topluca liste halinde yazınca nasıl bilmemiş oluyorsunuz?
Çarpma biliyorsunuz işte?? Tablo diyince neden bilmiyor gibi yapıyorsunuz??
Ay vallahi dert oldu içime :)
Lütfen ilk mesajımdaki sorularıma ayrı ayrı cevap yazın, çok rica ediyorum sizden :)

2x2 4 eder, yeter üyeler yeter, bırakın polemiği, Mune gelir ban eder.
Haydi hanımlar eller havaya.

Rica ediyorum polemiğe girmeyin üsluplara dikkat edin, bayram bayram banlanmak ve banlamak hoş olmuyor.

2x2 4 eder, yeter üyeler yeter, bırakın polemiği, Mune gelir ban eder.
Haydi hanımlar eller havaya.

Rica ediyorum polemiğe girmeyin üsluplara dikkat edin, bayram bayram banlanmak ve banlamak hoş olmuyor.
Bunu benim için mi yazdınız? Gayet medeni bir şekilde akademik bir konu üzerine soru-cevap yapıyoruz?
Lütfen sorularıma cevap alayım öyle banlayın :)

Bunu benim için mi yazdınız? Gayet medeni bir şekilde akademik bir konu üzerine soru-cevap yapıyoruz?
Lütfen sorularıma cevap alayım öyle banlayın :)
Yok yok herkes için yazdım ama mesajınızda çarpım tablosu meselesini görünce genel uyarının içine biraz espri kattım :))

Bambaşka bir şey konuşmaya gelmiştim ama yine yeniden çarpım tablosu bilmeme ile övünme konusuna nasıl bağlandı diye şok içindeyim. Günlük hayatta her gün kullanıyoruz arkadaşlar lütfen artık ben hiç bilmiyorum muhabbetini bırakalım. Bunu hiç bilmeyen insanların hayatını idame edebileceklerini sanmıyorum. Hepimiz biliyoruz. Lütfen artık ruca ediyorum ya.

Bambaşka bir şey konuşmaya gelmiştim ama yine yeniden çarpım tablosu bilmeme ile övünme konusuna nasıl bağlandı diye şok içindeyim. Günlük hayatta her gün kullanıyoruz arkadaşlar lütfen artık ben hiç bilmiyorum muhabbetini bırakalım. Bunu hiç bilmeyen insanların hayatını idame edebileceklerini sanmıyorum. Hepimiz biliyoruz. Lütfen artık ruca ediyorum ya.

Tabiki hemen hemen her yetişkin bılıyor ama aktif öğrenilmiş bir ezber değil. Hiç okul yüzü görmemiş insanlarda biliyorlar.

Ne bilim, ben mesela istiklal marşını aktif ezbere ögrendim. Elime ciktisini alip ezberledim. Yasin suresini aktif ezberledim ama carpim tablosunu ezberlediğimi hatirlamiyorum.
Konusahibinin eşide 7×5 nin cevabini biliyordur :)

Tablo ezberlemek sizin için ne demek?
7*5’in kaç olduğunu biliyorsanız çarpım biliyorsunuz? Tablo kısmı sadece rakamların çarpma sonuçlarının biraraya toplanmış hali? Tek tek cevap verebildiğiniz biligileri alt alta topluca liste halinde yazınca nasıl bilmemiş oluyorsunuz?
Çarpma biliyorsunuz işte?? Tablo diyince neden bilmiyor gibi yapıyorsunuz??
Ay vallahi dert oldu içime :)
Lütfen ilk mesajımdaki sorularıma ayrı ayrı cevap yazın, çok rica ediyorum sizden :)

Benim için birşey demek değil. Konusahibine sor. 3cü sinifta ezberi öğretiyorlar yazmış.
Kocasinin hakikaten 7×9un kaç olduğunu bilmediğini öne süren kendisi :)

Benim için birşey demek değil. Konusahibine sor. 3cü sinifta ezberi öğretiyorlar yazmış.
yukarda sen yazmışsın ya bana cevap, almanyada ezberletilmiyor diye?
Konu sahibinin derdi bu değil , benm derdim bu :) çarpım tablosunu bilmediğini idda edenlerden açıklama bekliyorum, sen de bilmiyorum dedin sana sordum

Tabiki hemen hemen her yetişkin bılıyor ama aktif öğrenilmiş bir ezber değil. Hiç okul yüzü görmemiş insanlarda biliyorlar.

Ne bilim, ben mesela istiklal marşını aktif ezbere ögrendim. Elime ciktisini alip ezberledim. Yasin suresini aktif ezberledim ama carpim tablosunu ezberlediğimi hatirlamiyorum.
Konusahibinin eşide 7×5 nin cevabini biliyordur :)
Yazdığın yorumda ben de ezbere bilmiyorum yazmışsın ama;
Bende ezbere bilmiyorum ama italyancayi sayarsak 6 dil konuşuyorum.

Bu demek oluyor ki biri bana 7×5 diye sorunca cevabı ezbere bilmiyorum, artık elimle sayıyorum mu nasıl yapıyorsam yapıyorum demek oluyor. Ezberleme yöntemi ile öğrenmedim demekse bambaşka bir şey. Kadın eşinin çarpım tablosunu ezbere bilmediğini söylüyor. Bu bir problem yani bunu savunmaya gerek yok. Yukarıda yine başka bir üye doktoram var ama çarpım tablosu bilmiyorum diyor. Bunun mümkünati yok. Yine başka bir konuda daha böyle çarpım tablosu bilmemeyi mükemmel bir şeymiş gibi anlatanlar vardı. Bence utanç verici gerçekten. 3 kilo elma alıp ne ödeyeceğini bilmemek, yurtdışında tatilde kaç euro kaç TL harcadım kıyas yapamamak gibi küçük şeyleri bile yapamayan insan normal zekada olamaz. Lütfen durup durup bunu normalleştirmeyelim diye bundan diyorum. Sen ezberleme yöntemini verimli bulmuyorsan bu başka bir konunun içeriği olmalı bence böyle bir şeyin değil.

yukarda sen yazmışsın ya bana cevap, almanyada ezberletilmiyor diye?
Konu sahibinin derdi bu değil , benm derdim bu :) çarpım tablosunu bilmediğini idda edenlerden açıklama bekliyorum, sen de bilmiyorum dedin sana sordum

Polemikten banlanacağiz :)
Carpim tablosunu aktif ezberlemedim dedim. Uzun uzun açıkladim. Tekrar ediyorum: Matematik dersinde ezberletmiyorlar Almanyada. Anladiğima göre TRde aktif ezberleniyor.
Toplama işlemini kavrayan zaten carpmayida becerir.

ilk başta verdiğiniz garip örneklere takılmadan genel probleminiz konusunda hak verir gibi olmuştum, adamı tembel falan sanmıştım da, sayfalar arttıkça sizin cevapları okudukça yıldım. resmen yoruldum, yaşlandım ya. adamın üstüne gitme, herkesin iyi ve kötü yanları var, mükemmeliyetçiyim demişsin bu sağlıklı veya insancıl değil, ne yapmasını istiyorsan söyle veya göster, bunları yapmak isteyip istemediğini öğren, ortak karar al. yapamıyorsan ayrıl ve yurt dışına yerleş.. böyle sevmek olmaz ki ya. adamı hor görüyorsun. anne/çocuk ilişkisi diyenlerin tavsiyelerine kulak ver derim. birbirine yardım edersin eksik kalınan konuları tamamlamak için ama durmadan dikte etmezsin, herkesin kendi iradesi ve kararları var. ne kadar üzülür bunları görse.

İyi özellikleri elbette var tabi dedim ya iyi yanları var ben rahatsız olduğum şeyleri yazıyorum iyi yanları çok çok fazla . Beni rahatsız eden bunlar sadece ben buraları aşmak istiyordum . Ben bayanlarda daha normal karşılıyorum ama bunu. Cinsiyetcilik olarak algılansın istemem ama sizin daha az çalışmak istemenizi daha normal karşılıyorum ama erkek sanki kariyer olarak daha iyi yerlerde olmalı gibi geliyor bana. Ya birde hani başta bunları yapacağım diye kendini anlatıp sonradan bunlar için çaba göstermemesi belkide beni hayal kırıklığına uğratan şeydir .
erkeğin daha kariyerli olması gerektiğini sana kim söyledi?
böyle bir kaide mi var?
daha önce de yazdığım gibi evlilik hayatına dair genel kalıpların var ve eşinden de o kalıplara uygun olmasını bekliyorsun. illa öyle olacak. bana öyle geliyor, öyle olmalı gibi şeylerle evlilik yürümez. daha önce yapacağım diyip sonradan vazgeçmiş de olabilir.
ya ayrılık ya da kabullenme. ikisinden birini tercih etmelisin.

Öyle birşey öne sürmedim:) 7x8 kaç deyince kalıyor dedim. Cevabı bilmiyor demedim:) Ezbere biliyorum doğru ben kafadan 3 basamaklı sayılarıda çarpabilirim. Eğitim hayatında işlem yapa yapa öğreniyorsun zaten tüm pratik yolları zamanla. Çarpım tablosu örnekti arkadaşlar. 3. sınıfta öğrenmişim bunun üzerine birşey katmadığım düşünülmüyordur umarım öyle ise komik zaten. Ama kimse kusura bakmasın mühendis olup, doktora yapacaksınız parmak hesabı 7X8 hesaplıyacaksınız trajikomik yani.. Anlatmaya çalıştığım şey Analitik düşünme idi tamamen. Derdim matematik olsaydı örneğim çarpım tablosu değil türev - integral olurdu. Yazıyı genel yazdım bu arada size özel değil . Sadece bir cümle size cevaptı. Olay çok başka yerlere geldi. :) Ama şunu anladım ki çok yüzeysel okuyup geniş pencereden değerlendiremeyen %80’lik bir kesim var.

Son düzenleme:
Aile evindeki abinizi, babanızı arıyormuşsunuz gibi geldi. Herkes aynı değil işte. Eşinizin babanızdan, abinizden üstün olduğu konular illaki vardır. Tek sorun oyun gibi geldi. siz farklı yorumlamışsınız bence. Oyunu bırakıp evine dönmeyi teklif edebilirsiniz.

Kimse dört dörtlük değil sonuçta. Eşinizinde babanızdan iyi olduğu tarafları yok mu? Evlilik bazı şeyleri idare etme sanatı. Daha farklı şeyler olsa boşan derdim ama bilemedim yani.

Yorumları bir kısmı kadar okudum ve sizin demek istediğinizi anladım ama şunu sormak istiyorum. Eşinizle evlenmeden önce de böyle miydi değil miydi? Eşiniz kendini farklı mı anlattı mesela da yaptıklarına gözünüz takılır oldu? Ve babalarımız annelerimiz o yaşlarına gelene kadar tonlarca hata yaptılar, onlarda evliliklerinde bizim bilmediğimiz çocuklarına yansıtmadıkları şeyler olduğunu bilebilir misiniz? Eşinizle aile bireylerini kıyaslamayın. Kıyas her şeyde hep kötüdür negatiftir.
Kendinize Eşinizle evlenmek için ne sebepler bulduğunuzu neden sevdiğinizi sorun düşünün. Sonra o kısımlara odaklanın. Ayrıca eşinize kendini geliştir, dil öğren demek yerine, beraber dil çalışalım mı diyip beraber öğrenebilirsiniz madem bu kadar açıksınız kişisel gelişime.
Eğer eşiniz evlenmeden önce sizi kandırmış gibi 180 derece değişmişse evet haklısınız.
Şunu demeyin unutmuşum, ondan iş yapmasını beklediğiniz halde yapmıyorsa söyleyin. Bunu yapsan hoşuma gider çok mutlu olurum hayatım, deyin. Ve yaptığı zamanda beğenmemezlik yapmayın. Yapacaksınız eğer ondan beklemeyin. Yaptıktan sonra gerçekten içten bir teşekkür edin takdir edin.

Back
X