Eltimin çocugu

Hepsi tamam ama elektrikli süpürgenin düğmeleriyle oynadı diye şikayet etmek çok fazla değil mi? Bunu yazmasanız hak verebilirdim belki ama belli ki çok abartıyorsunuz.

Daha neler yahu. Eve gelecek cocuga oyuncak bulundurmak zorunda mi ev sahibi? Siz cocugunuzun oyuncaklarini yaninizda taşiyin mesela? Sizin cocugu ceee ee oyunuyla oyalamakta mi ev sahibinin gorevi?

Mevlid evine 2 cocukla gitmek zaten garip bi de ev sahibi oturup sizi mi oyalayacak? Gidiyorsaniz ona göre gidin veya gitmeyin ev sahibi sizi oyalamadi, oyuncak vermedi diye etrafi dagitma hakkina sahip olmuyorsunuz.

Bilinçli anne olmak başkalarına zarar gelmesini izlemek degil bence de. Sorumsuzluktan rahatsız oluyorum diye çocugu haşlıyorsun diyen bile oldu. Elti nefreti çocuk kininden cıktılar.

kesinlikle katılıyorum. Çocuklar ne kuşağıdır bilmem ama hepsi o kadar akıllı ki daha doğar doğmaz annenin babanın tutumuna göre ebeveynlerini çıkarlarına göre çok güzel kullanmaya kodlanmışlar sanki. Herkes bebeğini çocuğunu çok sever; ancak çok sevmek her istediğini yapmasına izin vermek değildir. Örneğin çocuk balkondan sarksa ya da bir kutu ilacı içmeye kalksa hayır denmeyecek mi? Müdahale etmeyecek mi?? Bence aynı şey. Çocuğa özgüven adı altında anne baba olarak hayır dememek sınır çizmemek çocuğun ruhunu zehirlemektir. Tecrübelerime dayanarak yazıyorum bunları. Kitaptan değil. Oğlum üniversitede şimdi benden 600 km uzakta.Kendine faydalı olanı da bilir zarar verecek olanı da. İçim rahat. O hayır diyemeyenler hayat bebelerinize sizin gibi davranmayacak. Ve o durumda en çok yine o zarar görecek. Şimdi konu bir bardak meyve suyu dökme ama öyle değil o. O hayır denmeyen bebelere çok üzülüyorum. Her çocuk büyüyüp toplum içine karıştığında beklentileri gerçekleşmediği zaman yaşayacağı travmaya hazır olmalı. Çünkü hayat acımasız. Anne baba baki değil.

Son düzenleme:

Laf gecmiyor diye birsey yok geciremiyorlar. Ya o derece simartiyorlar ki bit kadar cocuk anneye babaya saldiriyor vuruyor. Dogru durust tepki vermedikleri icin cocuk herkese yapabilecegini dusunuyor o hareketi, anneanneye dedeye filan herkese saldiriyor ses cikaran yok.
Bir gun geldi arkamdan bana vurdu bacagim kadar cocuk valla saglam bir azarladim gözlerimden ateş cikacakti neredeyse cocuk yanimda mum oldu gayet. Hadi annesi gelip birsey deseydide gorseydim.
Herkes sahip cikacak cocuguna, sikartip tepelerine cikariyorlar cocuk saniyor ki herkese istedigimi yaparim, her evde istedigimi yaparim. Dunya oyle biyer degil.

Ben miyim acaba bu?
Yakında benzer olayı yaşadık da

Aaaaaa öyle demeyin lütfen. Şimdiki zamanda doğurunca tamam. Bir daha o bebe mevlütte, kınada, diş buğdayında, doğum gününde foto çekip çekip sosyal medyada gösteriş için doğuruluyor. Hayır denmiyor her dediği yapılıyor. Ama ben konuya her dediği yapılıyor olarak değil de ilgisizlik olarak düşünüyorum. Çok fena bir anne nesli var.

Kesinlikle size de katılıyorum. Amiyane bir tabir olacak özür dilerim. Teşbihte hata olmazmış. AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER.

Kesinlikle size de katılıyorum. Amiyane bir tabir olacak özür dilerim. Teşbihte hata olmazmış. AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER.

Aynen oyle cocuk kime ne yapacagini gayet iyi biliyor. Tabi ki azarlamayla duzelmez o cocuk anne bagirip cagirsin butun gun o cocugun bi kulagindan girer otekinden cikar ceza şart diye dusunuyorum.

O cocuk benim azarlamamla mum oldu cunku daha oncesinde cocukla munasebetim yoktu beni denedi bir anlik ve tepki alinca direk geri pıstı. Diger insanlarda biraz tepki gosterip yadirgasa saldirmayacak o kadar.
Evde boyle saldirgan asiri simarik olup disarda kuzu gibi cocuklar oluyorlar genelde boyleleri, bunun sebebi de aile, disarda kuzu olan cocuk pekala kuraldan anliyordur.

Üçüncü cocugunuzsa olabilir.
Ha yok, çok şükür ikinci
Senede sanırım 3 4 defa başka eve gidiyorum, o da gerçekten canım kanım dostum, ailece tatile gittiğimiz günse 27363929kere konuştuğumuz insanlar.
Onlara bile yılda bu sürede giderim, onlar bana her hafta gelir.
Yani evet çocuklarım ciddi ciddi yaramaz ve anlamıyorlar, aslında anlamıyor değil bilakis aksini yapmayı görev edinmiş konumunda.
O sebeple tercihim kendi evimin pazar yerine dönmesinden yana

Banada derler. Bende benim ki burayı berbat eder ondan dolayı yanından kalkamıyorum ve hatta misafirliğe gidince onlara en büyük yardımım oğlumla ilgilenmek. Tabi şimdi büyüdü. En son 2 yıl önce kabus gibiydi. 2 ve 3 yaş sendromundan nefret ediyorum. Çok zor o dönemler. Geçen sene herkesin söylemleriyle bıraktım. Şimdi yeni bebekle uğraşıyorum yeni emekledi ve bilirsin artik

Benim de iki tane elleri çabuk değildi ama o yaşlarda aşırı meraklı oluyorlar zaten.
Ben de en asgari gittim o yaşlarında.
Gittiğim yerde de oturmadim peslerinden.
Mutlaka sevdiği oyuncakları yanımda taşıdım.
Kimse mecbur değil benim çocuğumu oyalamaya.
Ha ama ben mesela bahsettiğim arkadaşımın çocuğunu oyalarım.
O benim tercihim.
Kadın harap oluyor pesinde çünkü.
Biraz nefes alsın diye.
Ben yapıyorum diye de beklemem kimseden.
Cidden bazi insanlar ozguvenle kuralsizligi ciddi karıştırmış.
Salon penceresinde bir ayağı dışarda oturmak isteyip de buna izin veren anneyi duydum.
Niyeymis özgüveni içine kaçmasın diyeymis.
Hey Allah'ım.

Benimki suan 2.5 yas sendromunda ve hamileyim

Beni israrla cagiran kendisi benim cocugumun eve zarar verdigini nereden çıkardınız oyle bir sey mi yazmışım gelecegim saati de bildirdim onayladi oturacagim en fazla yarim saat.

Evi dagilmis hanimefendinin gunun sonunda suratini bana dusuruyor. Annesi soyleniyor her yer pilav olmus diye. Ben mi yedim ben mi doktum?

Cocuk sadece orasi burasi kirik bir arabayi istedi hanimefendi. Yağli ellerini duvara surmedi, haliya da bir sey dökmedi veyahut çekmeceleri de acmadi.

Konunun bununla da hic alakasi yok. Tecrubemi anlatarak yaziya baslamam sorumsuz anneler pek yaramaz cocuklar oldugu gibi arka planda baska dinamiklerin de dondugu cocuga, cici evinin pislenmesine tahammul edemeyen insanlar da var. Konu sahibi oyle ya da degil.Bilemem. Itham etmiyorum ancak bir linc oluyorsa olaya etraflica bakmak gerek.

Oyuncak olayini da lutfen sig noktalara cekmeyin.
Madem normalde sevdiginiz saydiginiz bir eltiniz var madem ayda yilda bir geliyor ve madem her seyi iyi de cocugu ve cocuk yetistirmesi sizce sıkıntıli, durumu kurtaracak oyalayacak bir oyuncak (OYALIYICI BIR NESNE, OYUN) olsun elinizin altinda. Belki o zaman elektrikli supurgenizin dugmesine basmaz.
Tabi bir de eltinin mutfagi kirletmesi vardi degil mi?
Rahmetli babaannem derdi insanlarin onune yemek koyup ortasindan yemeyin kenarindan daldirmayin ustune kasik surmeyin diyenler var o hesap...

Cok gicik bi durum cocugunun pesinden kosmayan anne onlar geldiginde halilari kaldirin herkese bi terlik verin olsun bitsin dokulcek kirilcaklarida bi odaya koyun kitleyin mutfagida kitleyin is bitince ben sonra toplarim dersiniz aninda yapmayin bulasiklari

Ohoo benim oğlanlar araba sürmek istiyor.
Ben sürerken camı açıp çıkmak istiyor falan.
Çocuklar uzaya da gitmek istiyor, her istediği yapılacak olsa...
Olacak iş var olmayacak iş var, çocuk yetiştirmede kasıt budur.
Olmayacak iş tehlikeli, kendi ya da eşyaların zarar görebileceği, kötü örnek olacağı bir durum ise patlayana kadar ağlasa da hayır.
Ama olacak bir şey için de sırf mum gibi dursun diye çocuğu ağlatmak saçma.
Öyle arkadaşlarım var ki çocuğu yemek yerken üzerine döktü diye kızıyor ya da oyuncakları biraz dağıldı diye.

Hiç de sizin söylediğiniz hesap degil. Yesinler içsinler elim boldur asla sakınmam
Ama gözümün içine baka baka da yağlı tabağı eline verip yere döktürüp kabı da parkelerde sürttüreemem. Eger derdim evim olsa gereksiz titiz olsam gelen her misafirden rahatsız olurdum. Oynamayı sevdigi için önüne boş plastik, çelik tabak canak da koyuyorum, oyuncak da var evimde ama bunlar engel olmuyor
Çünkü sorun sorumsuz annede. Evet sevip sayıyorum ama malesef bu konudaki sorumsuzluğu beni yıpratıyor. Bu konuda böyle diye de tümden nefret etmiyorum kadından ama burada ya hep ya hiç kuralı var sanırım nefret etmek zorundayım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…