- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Hanımefendi tabiki herkesin çocuğu var ama her çocuk böyle değil, benimde oğlum 2 yaşında oldu kimsenin evinde bu rezillikleri yapmadık, tamamen anne baba terbiyesi ile ilgili bu durum.Hadi birkaç bişey olsa tamam da her şeyi sorun etmişsiniz .Çok fazla geldi bana.
Sizin de çocuğunuz olacak yaahu .
Fazla gelmiyorlarsa mesafeyi hep bu sekilde tutmaya bakın. Cocukta suç yok aslinda anne babayla alakali tamamen...Merhaba arkadaşlar
Eltimin iki yaşında bir cocugu var. Annesi, cocuk ne isterse yapıyor, veriyor. Kendi evinde bunu yapması sorun degil ama benim evimde de yapıyor.
Dün bana geldiler, cocuk içeceği bardağı kendi eline almak istiyor. Ama her defasında döküyor. Halının birine limonata, diğerine su döktü bu şekilde.
Benim için çiçeklerim ve kitaplarım cok önemli. İki kez saksımı devirdi. Canlı çiçegimin yapraklarından süt aktı hep. Kitaplarımı devirecekti son anda kurtardım.
Elektrikli süpürgemin düğmeleri ile oynadı. Evi zaten talan etti. Yemek yerken her şeye ellemesine izin verdiler. Her yer yag oldu. Ben rahatsız olunca da babası birşey olmaz dedi.
Annesini zaten defalarca uyardım.
Zaten eltim sakar birisi. Yere tatlı falan döküyor. Ayrıca bütün bunlar ben temizlik yaptıgım günün akşamı oldu. Her zaman gelmiyorlar ama ne zaman gelseler ben böyle sinir oluyorum.
Ayrıca bir konuda çok itici davrandılar: kedim geçen haftalarda oyuncak tavşanıma hallendi onların yanında. Bunlar resmen tiksindi ve bunu belli etti. Bu hafta da hoparlör açık eltim yanımda kaynımla konuşuyor. Cocuk o tavşanla oynuyor diyor. Kaynım da "cocugu oynatma o tavşanla" diyor. Resmen benim kedimden tiksindiklerini belli ediyorlar. Ben de benim kedimin pis olmadıgını söyledim. Kaynım sustu bir şey demedi.
Dün gece resmen kabus gibiydi, üstelik son degil biliyorum. Eşim de yemekten sonra kaynımla çıkınca tek başıma mücadele verdim resmen şımarık bir cocuga ve dikkatsiz bir anneye karşı.
Sabaha kadar da bunu kafama taktım.
Görüşmeyi kesemem. Çünkü sık gelmiyor. Rahatsız oldugumu belli edip yerine göre cocuga mudahale ediyorum ama buna ragmen böyle. Özellikle her gelmede halıma birşeyler dökülüyor. Önceki aydan yeni aldıgım halımda hala kahve lekesi duruyor mesela. Örtü veriyorum, eline verme diyorum ama oluyor işte.
Ha bir de mutfagıma girmesini istmiyorum. Kaç kez söyledim istemedigimi. Zorla giriyor ve orayı da yardım niyetine talan ediyor. Beyaz tezgaha tencere vs sürterek siyah çizikler bırakıyor. O gelmeden her şeyii hazır etmeye çalışıyorum sırf bu yüzden. Bu kez bulaşıklara sarıyor. Titiz oldugumu biliyor ve istemedigimi söyledigim halde böyle.
Agır kokulu yemek yaptıgım için mutfak kapısını kapalı tuttum onu da uyardım açık kalsın dedi tekrar uyardım anlattım kokudan rahatsız oldugumu
Ona ragmen elli kere açık bıraktı. Bütün eve o koku yayıldı ki kokuya karsı bu aralar cok hassasım.
Ne yapıcam ben?
Merhaba arkadaşlar
Eltimin iki yaşında bir cocugu var. Annesi, cocuk ne isterse yapıyor, veriyor. Kendi evinde bunu yapması sorun degil ama benim evimde de yapıyor.
Dün bana geldiler, cocuk içeceği bardağı kendi eline almak istiyor. Ama her defasında döküyor. Halının birine limonata, diğerine su döktü bu şekilde.
Benim için çiçeklerim ve kitaplarım cok önemli. İki kez saksımı devirdi. Canlı çiçegimin yapraklarından süt aktı hep. Kitaplarımı devirecekti son anda kurtardım.
Elektrikli süpürgemin düğmeleri ile oynadı. Evi zaten talan etti. Yemek yerken her şeye ellemesine izin verdiler. Her yer yag oldu. Ben rahatsız olunca da babası birşey olmaz dedi.
Annesini zaten defalarca uyardım.
Zaten eltim sakar birisi. Yere tatlı falan döküyor. Ayrıca bütün bunlar ben temizlik yaptıgım günün akşamı oldu. Her zaman gelmiyorlar ama ne zaman gelseler ben böyle sinir oluyorum.
Ayrıca bir konuda çok itici davrandılar: kedim geçen haftalarda oyuncak tavşanıma hallendi onların yanında. Bunlar resmen tiksindi ve bunu belli etti. Bu hafta da hoparlör açık eltim yanımda kaynımla konuşuyor. Cocuk o tavşanla oynuyor diyor. Kaynım da "cocugu oynatma o tavşanla" diyor. Resmen benim kedimden tiksindiklerini belli ediyorlar. Ben de benim kedimin pis olmadıgını söyledim. Kaynım sustu bir şey demedi.
Dün gece resmen kabus gibiydi, üstelik son degil biliyorum. Eşim de yemekten sonra kaynımla çıkınca tek başıma mücadele verdim resmen şımarık bir cocuga ve dikkatsiz bir anneye karşı.
Sabaha kadar da bunu kafama taktım.
Görüşmeyi kesemem. Çünkü sık gelmiyor. Rahatsız oldugumu belli edip yerine göre cocuga mudahale ediyorum ama buna ragmen böyle. Özellikle her gelmede halıma birşeyler dökülüyor. Önceki aydan yeni aldıgım halımda hala kahve lekesi duruyor mesela. Örtü veriyorum, eline verme diyorum ama oluyor işte.
Ha bir de mutfagıma girmesini istmiyorum. Kaç kez söyledim istemedigimi. Zorla giriyor ve orayı da yardım niyetine talan ediyor. Beyaz tezgaha tencere vs sürterek siyah çizikler bırakıyor. O gelmeden her şeyii hazır etmeye çalışıyorum sırf bu yüzden. Bu kez bulaşıklara sarıyor. Titiz oldugumu biliyor ve istemedigimi söyledigim halde böyle.
Agır kokulu yemek yaptıgım için mutfak kapısını kapalı tuttum onu da uyardım açık kalsın dedi tekrar uyardım anlattım kokudan rahatsız oldugumu
Ona ragmen elli kere açık bıraktı. Bütün eve o koku yayıldı ki kokuya karsı bu aralar cok hassasım.
Ne yapıcam ben?
2 yaşındaki çocuğa ne kadar davranış eğitimi verilebiliyor bir araştırırmısınız böyle konuşmak o kadar kolay kiBence sinir olmakta haklısınız. Çocuklar eğitilemezmiş gibi davranan çok ebeveyn var malesef. Ya da eğitmeye üşeniyorlar.
Normalde etmem ama artık diken üstündeyim ve by sorumsuzluk yüzünden hHadi birkaç bişey olsa tamam da her şeyi sorun .Çok fazla geldi bana.
Tamam ama her defasında bir insan neden başkasının evinde cocuguna dolu bardakları verir. Biliyor dökecek. Üstelik bazı lekeler cıkmadı. Elektrikli makşmeleri neden kurcalattırır. Kendi annesinde bir makinenin düğmesi bozulmuş. Ablaları o gidince evi kırklarmış. Bunları kendisi anlatıyor. Yani kendinin farkında. Bu da bile bile yapıyor demekki. Onun cocugu Van taşıyorsa benim çiçeklerim de can taşıyor. Neden zarar vermesine izin veriyorHadi birkaç bişey olsa tamam da her şeyi sorun etmişsiniz .Çok fazla geldi bana.
Siz özgüven adı altında elelemin evini talan ettirinSiz cocugunuza bunların hıc bırını yaptırmayın, pısırık yetıstırın, agzına kadarda besleyın 10 yasına kadar.
10 yasında zaten anca dokmeden yemegı ogrenebılıyorlar
Laftan anlamıyor diye her dedigi oluyor mu? Mesela istedigi zaman telefon alıyor mu. Bu cocuk basbayağı alışmış her dediginin olmasına. Her evin kuralları var bunun cocuguna öğretmek zorunda. Prizlere elini sokturmadıgı gibi. Ayrıca konu dünya malı mı? çiçeklerim ve kitaplarım dünya malı anlayışından da öte bir yerde benim için. Ayrıca cikmayan lekeleri de sorumsuzluk ugruna sineye çekememBu kadar dünya malına önem vermeyin bu nedir Allah aşkına,eltinizin yerinde olsam bir daha kapınızı açmam. Eltimin oğlu oyun hamurlarıyla oynarken benim evde eşim,her yeri oyun hamuru yaptın kaldır dedi diye,eşimle kavga ettim. Temizlenir yıkanır,gelen misafire nasıl rahat ettirim diye elim ayağım şaşırır. Çok abartmissiniz,iki yaşında çocuğunuz olunca alnlarsiniz,laftan anlamadiklarini.
Cocuga karsııı asla kötü bir hissim yokk. Bence de olması gerrrekenn sizin yaptığınız. Başkasınınn evvinde sınır bilmeliFazla gelmiyorlarsa mesafeyi hep bu sekilde tutmaya bakın. Cocukta suç yok aslinda anne babayla alakali tamamen...
Mesela benide cok baskici diye anlatiyor herkes, bir yere gidince kızımı rahat birakmiyormuşum, peşinde gezip sıkıyormuşum. Benim kizim hareketli bir çocuk her an herseyi yapabilecek biri. Baskasinin evinde ne baskasina ne esyaya zarar vermesini istemem
Millet eğitimsizlik ve üşengeçliğin adını özgüven koymuş.Bence sinir olmakta haklısınız. Çocuklar eğitilemezmiş gibi davranan çok ebeveyn var malesef. Ya da eğitmeye üşeniyorlar.
Tezgah,halı mutfak,kitap,cicek geneli dünya malıdır efenim,değer verseniz de vermeseniz de.Laftan anlamıyor diye her dedigi oluyor mu? Mesela istedigi zaman telefon alıyor mu. Bu cocuk basbayağı alışmış her dediginin olmasına. Her evin kuralları var bunun cocuguna öğretmek zorunda. Prizlere elini sokturmadıgı gibi. Ayrıca konu dünya malı mı? çiçeklerim ve kitaplarım dünya malı anlayışından da öte bir yerde benim için. Ayrıca cikmayan lekeleri de sorumsuzluk ugruna sineye çekemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?