- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Masada denedik hoş olmayan şeyler yaşadık bir de böyle deneyelim dedik. En azından mutfak batıyor diye düşündük. Daha dogrusu eşim öyle tavsiye etti. Hangisi daha az zarar bilemedimYer sofrasından kaçar çocuk tabi, aman ha daha tehlikeli.
Üzerine bastığı şeyleri evin her yerine taşır.
Bir çarpar bir şeye domino gibi tabak çanak kalmaz ortada.
Masa olursa yerdeki örtüye dökülür, o inene kadar elindeki alınır, örtü alınır vs.
Tabi çocuk tecrübeniz olmadığından size daha mantıklı gelmiş ama masa iyidir, çocuklu evde masa ikramı candır
Keşke resmini çekebilseydim. Gerçekten simsiyah oluyor ve sadece cif türünde beyaz kremle geçiyor ve ben onu hamile halimle kullanmak istemiyorum. Mutfak içinde sadece bir örnek verdim ama eltim mutfak konusunda cok hoyrat. Geçenlerde yagdanlıgımı kırdı. Kırması sorun degil ama içindeki yagı düşünseniz belki hak verirsiniz. Haldur huldur iş yaptıgı için her yag ve su sıçramış oluyor. Bunun gibi birçok örnek var. Bir insan yardım etmek isteyebilit ama herkes oyardımı kabul etmek zorunda degil bana göre. Ben evimde bana yardım edilmediği zaman rahatsız olmam asla. Bunu ona defalarca farklı yollarla belli ettim ama o yardım niyetiyle ısrarla devam etti. Israrı sevmediğimi de söyledim ama hala devam etti. Böyle anlatınca eltimden nefret ettiğimi sanıyorlar ama ben kin ve nefret dolu yazmıyorum bunları gerçekten yaşadığım şeyler bunlar ve rahatsız oluyorum. Yoksa hastalıkta saglıkla birbirimizin yanında oluyoruz, geziyoruz, sınavı varsa cocugunu bana bırakır vs. Kimse inanmak istemiyo ama bunların hepsi gerçekİki erkek çocuğu büyüttüm hala daha buyutuyorm
Kendi evim dahil gittiğim hiç bir yerde eline bisey verip gezerek yedirtmedim
Evimizin kuralı biseyler yiyeceksek mutfakta masada yeriz gittiğimiz yerde de aynı seyi uygularım ve kalkar kalkmaz ellerini yikatirim yikarm
Evet iki yaş çok zor bı surec bunu asla inkar edemem ama misafirliğe gidilen yerde de bı dur denmeli
Buraya kdr gerçek anlamda sizi anlaybildim
Ama eltiniz yardımcı olmak istemesine karşın verdiğiniz karşılık tezgah çizildi falan bana göre bnm fikrine gore hoş değil bir tencere tezgahı ne kdr çizebilir bn algilayamadim sadece
Ben sizi anladim aslnda siz kendi işinize karisilmasini sevmeyen istemeyen kendi kendine yapabilen birisinizKeşke resmini çekebilseydim. Gerçekten simsiyah oluyor ve sadece cif türünde beyaz kremle geçiyor ve ben onu hamile halimle kullanmak istemiyorum. Mutfak içinde sadece bir örnek verdim ama eltim mutfak konusunda cok hoyrat. Geçenlerde yagdanlıgımı kırdı. Kırması sorun degil ama içindeki yagı düşünseniz belki hak verirsiniz. Haldur huldur iş yaptıgı için her yag ve su sıçramış oluyor. Bunun gibi birçok örnek var. Bir insan yardım etmek isteyebilit ama herkes oyardımı kabul etmek zorunda degil bana göre. Ben evimde bana yardım edilmediği zaman rahatsız olmam asla. Bunu ona defalarca farklı yollarla belli ettim ama o yardım niyetiyle ısrarla devam etti. Israrı sevmediğimi de söyledim ama hala devam etti. Böyle anlatınca eltimden nefret ettiğimi sanıyorlar ama ben kin ve nefret dolu yazmıyorum bunları gerçekten yaşadığım şeyler bunlar ve rahatsız oluyorum. Yoksa hastalıkta saglıkla birbirimizin yanında oluyoruz, geziyoruz, sınavı varsa cocugunu bana bırakır vs. Kimse inanmak istemiyo ama bunların hepsi gerçek
Aslında cocuguna karsı dikkatli olsa bu kadar rahatsız olmazdım. O böyle olunca bende takıntı oluştu. Yoksa burada yansıttığım gibi aşırı titiz biri de degilim aslında. Kabul ediyorum eltim böyle olunca her şey batmaya başladı gerçekten de. Evet, amacı yardım etmek ben de kötü niyetli bulmuyorum onu. Bir de sanırım yeni evli oldugum için biraz zaman gerekecek bazı şeyleri takmamam icinBen sizi anladim aslnda siz kendi işinize karisilmasini sevmeyen istemeyen kendi kendine yapabilen birisiniz
Ben sadece eltinizin niyetinin kötü olmadığını anlatmak istedim
Analdigim.kadaryla da baya titiz bir insansınız
Ama.inanin zamanla bu taktıgibiz konular size o kdr saçma gelecek ki kendimi boşuna yipratmisim diyeceksiniz
Herkes kendi evinde çocuğunu istediği gibi beslesin elbette kimse bı şey söylemez. Ama inanın 2 yasinda,yemek yeme alanı dahilinde kendi yemeğini yiyen çocuklar da var. Misafirlikte oturtursun çocuğunu uygun bir yere, kontrollü bir şekilde yemeğini yemesini sağlarsın. Kurallar çocukları köreltmez,pısırık yapmaz.;Çocuğun her istediğini, istediği şekilde yapmasına izin vermenin onları özgüvenli yapmayacağı gibi.Siz cocugunuza bunların hıc bırını yaptırmayın, pısırık yetıstırın, agzına kadarda besleyın 10 yasına kadar.
10 yasında zaten anca dokmeden yemegı ogrenebılıyorlar
Ama bu kadar da serbest yetistirilmez ki. Hic mi kural konmaz. Bence cok yanlis.Çocuk işte... Ne atılır ne satılır evlat
Evet bnm çocuklarım.iki yaşında hiç bir yere dökmeden kendileri yiyorlardı meselaHerkes kendi evinde çocuğunu istediği gibi beslesin elbette kimse bı şey söylemez. Ama inanın 2 yasinda,yemek yeme alanı dahilinde kendi yemeğini yiyen çocuklar da var. Misafirlikte oturtursun çocuğunu uygun bir yere, kontrollü bir şekilde yemeğini yemesini sağlarsın. Kurallar çocukları köreltmez,pısırık yapmaz.;Çocuğun her istediğini, istediği şekilde yapmasına izin vermenin onları özgüvenli yapmayacağı gibi.
Bence siz araba garajiniz varsa oraya 2 koltuk koyun bir klima taktirin orda agirlayin eltiniz ve çocuğunu en mantiklisı bu. Sorarlarsa evi kiraya verdik deyin. Böylece eviniz hiç batmaz. At koştursun çocuk garajdaGün geçtikçe önlemler alıyorum taktik geliştiriyorum. Mutfak öylece kalsa daha da yapmak istiyor.o gelmeden her şeyi hazır etmeye çalışıyorum. Titiz oldugumu vurguluyorum ama eltim her şeye rağmen devam. Geçen yagdanlıgımı kırdı mesela. Yag lekesi cıkmıyor da bilirsiniz. Bunun gibi şeyler işte
Çiçekler için de yer buldum gelince oraya kaldırcam artık. Mutfak ve oturma odasına da örtü alıcaz eşimle
Ne alakası var. Allah kısmet ederse benim de evladım olacak. Bu söyledikleriniz aklımdan geçmedi bileÇocuk işte... Ne atılır ne satılır evlat
Çocuk eğitimi değil 2 yasinda,anne karnında başlar. 2 yasinda bir çocuk pekala "tuvalet eğitimi" gibi bilişsel ve davranışsal bı eğitime geri dönüş sağlıyorsa,"hayır" kelimesinin ne anlama geldiğini ve "hayır" denildiğinde onu yapmaktan cekinmesi gerektiğini de bilir.2 yaşındaki çocuğa ne kadar davranış eğitimi verilebiliyor bir araştırırmısınız böyle konuşmak o kadar kolay ki
Peki tavsiyeniz için teşekkürlerBence siz araba garajiniz varsa oraya 2 koltuk koyun bir klima taktirin orda agirlayin eltiniz ve çocuğunu en mantiklisı bu. Sorarlarsa evi kiraya verdik deyin. Böylece eviniz hiç batmaz. At koştursun çocuk garajda
Cok dogru soyledikletiniz de dusunsenize cocugunuz tencereyi almis tezgahta araba surer gibi tencereyi oraya buraya surtuyor. O cikan sesten hic mi raharsiz olmaz anne? Bu kadar da genis olunmaz ki? Tezgah beyaz ise evet celik tencere siyak cizikler yapar ama mesele cizik de olmasin onemli degil, cif ile ovulur biraz zor ciksa da ama gamsizlik insanin canini sıkar. Ben acikcasi boyke bir ilgisiz anne karsisinda gerilirdim.İki erkek çocuğu büyüttüm hala daha buyutuyorm
Kendi evim dahil gittiğim hiç bir yerde eline bisey verip gezerek yedirtmedim
Evimizin kuralı biseyler yiyeceksek mutfakta masada yeriz gittiğimiz yerde de aynı seyi uygularım ve kalkar kalkmaz ellerini yikatirim yikarm
Evet iki yaş çok zor bı surec bunu asla inkar edemem ama misafirliğe gidilen yerde de bı dur denmeli
Buraya kdr gerçek anlamda sizi anlaybildim
Ama eltiniz yardımcı olmak istemesine karşın verdiğiniz karşılık tezgah çizildi falan bana göre bnm fikrine gore hoş değil bir tencere tezgahı ne kdr çizebilir bn algilayamadim sadece
O kadar doğru ki yazdıklarınız bir çocuğa kendi yemeğini yemeyi öğretmek kendi kendine giyinmesini sağlamak dediğim gibi dağıttı mı kendisi toplamalı bir sorumluluk almasını sağlamak özgüven aşılar kalkıp da başkasının evini talan eder aa benim çocuğum böyle ya da benim çocuğum hiperaktif ben bir çocuğun her anlamda hareketlerini annesi ve babası kiminle en çok vakit geçiriyorsa onu rol model almasına bağlıyorum. Çocuğa herşeyi 0 dan siz eğitim veriyorsunuz taa en başta anne karnında sonra çocuk yetiştirmekden bahsediyorlar gülüyorum...Ozguven olusturma ile prens prenses modunda yetistirme arasindaki baglantiyi ben kuramadim. O yastaki cocuk anlamaz diye birsey yok, herseyi de anliyorlar konusamasalar bile.
Ayrica eger cocugum orayi burayi kurcalamaya baslamissa durmuyorsa ve ev sahibi de bu durumdan rahatsizligini belli ediyorsa musade isterim.
Bu durumu normal karsilayan kadinlarimizi hayretler icinde okudum.
evet ben de şaşkınlıkla okudum. Gittiği misafirlikte evi kirletmek ile özgüven bağlantısını kuramadım kafamda bir türlü.
hatta bir üye konu sahibine “”” sen kendi çocuğunu öyle yetiştir de özgüvensiz olsun”””yazmış.
Gerçekten ben de eltiyi haklı bulan bazı yorumları hayretler içersinde okuyorum. Özgüveni şımarıklık ve patavatsızlık ile karıştıran yeni nesil bir anne grubu var maalesef.
Bn hiç beyaz tezgah kullanmadığım için anlayamadım tencereden nasıl siyah çizik olacak diye o yüzden dedmCok dogru soyledikletiniz de dusunsenize cocugunuz tencereyi almis tezgahta araba surer gibi tencereyi oraya buraya surtuyor. O cikan sesten hic mi raharsiz olmaz anne? Bu kadar da genis olunmaz ki? Tezgah beyaz ise evet celik tencere siyak cizikler yapar ama mesele cizik de olmasin onemli degil, cif ile ovulur biraz zor ciksa da ama gamsizlik insanin canini sıkar. Ben acikcasi boyke bir ilgisiz anne karsisinda gerilirdim.
Zaten bir de anlamadigim o cocugun hic mi uykusu gelmedi? Oglum erkenden uyurdu benim. Biz uyku saati gelince kalkardik.Bn hiç beyaz tezgah kullanmadığım için anlayamadım tencereden nasıl siyah çizik olacak diye o yüzden dedm
İlgisiz anne karşısında bende gerilirim ister istemez
Bazı toleranslarım.olur ama abartılacak kdr değil
Misafirliğe gittiğim yerde asla çocuklarıma bişey karistrirtmam hatta bn gidij oyuncak var oynayın derm onlar dibmden ayrılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?