- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Hayır kendi isteğiyle geliyorEltine kızma belki kocasının zorlamasıyla geliyordur. Benimde ele avuca sığmaz 2 çocuğum var hiç bir yere gitmek istemem ama mecbur akraba ziyareti yapıyoruz eşimin sayesinde. Gidince de ben sinir oluyorum aman çocuğum yapma etme diye peşlerinde gezmekle. Dönünce 1 hafta başım ağrıyor. Eşime yıktım en sonunda madem götürüyorsun bi zahmet ilgilen çocuklarla... Hiç karışmıyorum artık... Çocuklarda bide farklı ortam ve insan görünce şımardıkça şımartıyorlar.
Benmi sorumsuz anneyim:)) orda bi dur..Valla cocuguna dur demeyen sorumsuz insanlar evime gelmese dert degil benim için. " sizin gibi" sorunsuz ebeveyne susmak zorunda degilim. Ayrıca cocugu kınamıyorum. Nasıl bir cocuga sahip olacağımı bilmiyorum ama bildigim şey şu ki başkasının evinde eltim gibi davranmam. Haktır bu, cocuk anlamaz ama aile sorumludur
Size sorumsuz demedim. Sizin gibi susmam anlayış göstermem sorumsuz annelere dedim. Yanlış anlamışsınızBenmi sorumsuz anneyim:)) orda bi dur..
en ince detayına kadar düşünürüm emin ol.
yazdıklarımı iyi oku istersen.
Eltimode seviyorum demişsin ben eltinizin sorumsuz olduğunuda düşünmüyorum.
temizlik hastası birisiniz.
inşallah eltiniz size mesafe koyarda görüsmezsiniz.
cocuk komusinda yaşa ve gör diyor susuyorum
Yalnız yanlış anlayıp saydırma aşamasına gelmişsiniz ama eltimden bu konularda rahatsız olan sadece ben degilim. Kendisi zaten kendinin farkında artı kendi öz ailesi bile rahatsız. Yoksa hasta falan degilim temizlik konusunda. Yoksa konu elti degil evime gelen herkes olurdu. Bedduanı da görmezden geliyorumBenmi sorumsuz anneyim:)) orda bi dur..
en ince detayına kadar düşünürüm emin ol.
yazdıklarımı iyi oku istersen.
Eltimode seviyorum demişsin ben eltinizin sorumsuz olduğunuda düşünmüyorum.
temizlik hastası birisiniz.
inşallah eltiniz size mesafe koyarda görüsmezsiniz.
cocuk komusinda yaşa ve gör diyor susuyorum
Ülke mi, biz yatılı okul düşünüp ardından yurt dışında eğitimi destekliyoruz
Ama benim anacı çocuklarım bensiz yan odaya geçmiyor.
Valla bebelerimin uykusu da problemli 263820263kere kalkarlar, kalkınca beni mıncıklamayı isterler.
Uzuvlarım onların emirlerine amade, dün gece mekik dokudum iki oda arasında bir büyük ağlıyor bir küçük.
İkisi aynı anda anneeeeee diye ağlıyordu.
En son pes edip bizim yatağa aldık, 4 müz yattık.
Benimki yatma olmadı, vücudum tuhaf şekillerdeydi
Yani öyle gece gelsin biri ya da bırakayım durumumuz asla olmaz, uyanınca sinir krizi geçirirler.
İki çocuğu tek güzel yapan ve her şeyi unutturan şey, birbirlerine sarıldıkları anlar.
Küçüğü abimmm der büyüğü bebeemmm diye sevişirler, onu görünce iyi ki diyorum ama 5 dk sonra Allahım ne günah işledime devam ediyorum
Cocugum pısırık olmasın diye başkasının birşeylerine zarar vermesini izlememEkleme yapayım,kendi çocuğun doğunca hepsini kendi çocuğunda yaşayacaksın. Biraz rahat olmaya çalış,diğer türlü çocuğun pısırık ve baskı altında büyür.
Çocuk gelecek diye evde oyuncak bulundurun nasıl bir istek ya oldu olacak bez, mama da alalım boş bebeyi sarıp gelsinler bize
Evet kazayla olan hosgorulur zaten de bunlar abartmis. Bazen dusunuyorum da bi bizi mi es gecmis 2 yaş sendromu acaba? Ozellikle 2000 sonrası doğanlarda yogunca görülüyor ne hikmetse.Yani düşünsenize ben o bardağı döneceğini biliyorum ve benden o bardağı vermesini izlememi bekliyorlar. Üstelik hamileyim yeni temizlik yaptım. Kazara olan bir şey degil ki. Bile bile resmen. Daha geçen kahve döktü ve hala izi duruyor. O zaman her yer böyle iz olsun. Cıkar diyorlar ama cıkmıyor işte. Hataen olsa neyse
Bence anneler cok abartıyor bu "bilinçli anne " olma mevzusunuEvet kazayla olan hosgorulur zaten de bunlar abartmis. Bazen dusunuyorum da bi bizi mi es gecmis 2 yaş sendromu acaba? Ozellikle 2000 sonrası doğanlarda yogunca görülüyor ne hikmetse.
Kendi evinde her şeye izin veriyor evi temiz ve düzenli fegil. Yargılamıyorum. Kendi evimde istedigi gibi olsun ama aynı anlayışı benden beklemesin. Kedim gerçekten dediginiz gibi çok temiz. Kendini saatlerce yalar ben öpsem bişe.Anlattıklarınızdan annenin zaten sorumsuz olduğu çıkıyor, bende anne olacağım inşallah ama yaramaz hoyrat çocuğa tahammülüm yok. Utanırım öyle bir çocuğu başka birinin evini talan etmesini. Buradab anladığım kendi evleri pislik içindevalla ben kimseye karşı çenesini tutan biri değilim artık benim kedim bazı insanlardan çok daha temiz hiçbişeyimi dökmüyor patisine yağ gelse 2 saat yalar öyle tiksinir pislikten derim( kedim olmuştu öyleydi ). Bence eve almayın evimin mahremi ve temizliği benim içinde hassas bir konu. Ayrıca kendi çocuğunuz var mı bilmiyorum da onun da terbiyesini bozar.
Verilebilir. 10 aylık oğlum şişşt yaptığımda duruyor. Zaman ayirmakla alakalı bence.2 yaşındaki çocuğa ne kadar davranış eğitimi verilebiliyor bir araştırırmısınız böyle konuşmak o kadar kolay ki
hayir beddua değil,.cidden yaşa ve gör dedim.hiçbi çocuk merak etmeden dökmeden saçmadan büyümezki..Yalnız yanlış anlayıp saydırma aşamasına gelmişsiniz ama eltimden bu konularda rahatsız olan sadece ben degilim. Kendisi zaten kendinin farkında artı kendi öz ailesi bile rahatsız. Yoksa hasta falan degilim temizlik konusunda. Yoksa konu elti degil evime gelen herkes olurdu. Bedduanı da görmezden geliyorum
Ben 3 cocukluyim arkadaşlarımın bir çoğu senin cociklar zor değil desede gitmiyorimBenimki de zor zapt olan bir çocuk-tu (Dilimi ısırayım artık lafa söze geliyor, anlıyor, kendi totosunu bile toplamaya başladı bit kadar şey), zor çocuk annelerini de anlayabiliyorum ama hiçbir zaman "Çocuktur yeaa noolcak, zapt edemiyorum naapim?" rahatlığına full erişemedim yahu. İlk 2 buçuk -3 sene hele, misafirliğe gitmek en çok bana işkence olacağı için çoğunlukla gitmedim, görüşmek isteyeni evime davet ettim "Kusura bakmayın, çocukla zor oluyor bana misafirlik, siz buyurun gelin" dedim.
Cidden bu rahatlık, anlayabileceğim türden bir rahatlık değil, çocuğu başkasının malını kırıp dökecek, anne-baba da izleyip "Dünya malı yea" deyip geçecek. :/
Komşumuzun bi oğlu vardı, almış eline artık ne ise, boydan boya park alanındaki arabalarını çizmiş milletin (Bizim araba da çizilmiş). Tamam hani çocuktur dedik, dövecek sövecek değiliz ama annesine söyledik, durumunun iyi olmadığını bildiğimiz için -boyatın- vb. de demedik hani, haberdar ettik "Uyarın, yapmasın" diye.
Bir gram çocuğuna dönüp "Sen napıyorsun oğlum?" demedi ya la, bir gram mahcup olaydı ya... Yok.
Ben de haşarı çocuktum, evimizin altında restoran vardı ve demir tentesine saksı atmıştım balkondan, salt nasıl ses çıkaracak, insanlar ne tepki verecek görmek için. Babam öğrendiğinde, indirdi aşağı özür diledi /bana da diletti. Evde de "Ya birinin kafasına gelseydi, yaralansaydı" diye kaydı azarı.
Ben bu kadar rahat olunmasına anlam veremiyorum cidden. Özgürlüğü öğretiyoruz diye bencilliği, arsızlığı öğretiyorlar çocuklarına.
Evet haklısın kesinlikle .halimiz ne olacak bilmiyorum kardeşim benim ortancaya kaoscu velet diyor vallahi öyle kaos çıkardı mı susturmak mümkün değilAllah sabır versin
Yemi jenerasyon fena, bana açıklanan şu, her sene doğan bebeklerin yüzde 5 i böyle.
Nasıl 1960da doğanların kas yapıları bile şuan doğanlarla bir değilse, algı gelişim şemaları bambaşka ise, yeni nesil de öyle.
Doğan çocuğu 4 aylık gibi düşünün, her yaşını 2 yaş gibi atlıyorlar.
Ve eski bebekler bundan yok dendi.
Orada mevlüt var, birçok insan vardir. Ev sahibi hangisine yetissin?
Ayrica çoçuk her arabasini sizinle mecburen paylasmak zorunda degil. Ev sahibide mecburen çoçuk ile oynamak zorunda degil. Evet o çoçuk senin çoçugun ve evet sorumlulugu sana ait. Durmuyorsa, huzursuz ise, evet eve gitmek en iyisi.
Ve ev sahibin çoçugu yoksa, halen mecburmu oyuncak almaya sirf misafir gelir diye? Sen çoçugun sevdigi oyuncaklarini götürsen olmazmi? Kizim en basit hastaneye gittiginde bile kitap/oyuncak hatta top bile götürmüslügüm var, zaman geçirsin diye. O çoçuk benim ise, onu oyalamakta, onun yaptiklarina dikkat etmekte benim sorumlulugumdur.
2 yaştan bahsediyorum.Verilebilir. 10 aylık oğlum şişşt yaptığımda duruyor. Zaman ayirmakla alakalı bence.
Yazdigimi tam okumadiniz sanirim mevlit bitmisti bir biz vardik ama ev sahibi kendi cocuguna da sehpada oynamayin halinin ustunde oynamayin masaya koyma onu vb sert uyarilarla tahammülsüzdu. Belki gunun yorgunluguydu, yapacak islerdi bilemiyorum elinde viledayla kapiyi acmisti .
Ben asla cocugumu basibos birakmam.
Diğer yazdiklarim konudan bagimsiz geneldi.
Bazi insanlar gercekten sorumsuz olabilir bazi cocuklar da cok yaramaz ama ogrendigim bir sey var ki bazi insanlar da temizlik duzen takintili yahut sahsi on yargilari var. Cocuktan gercekci olmayan beklentilere sahip. O sebeple boyle bir konu gorunce bir de karsi tarafi dinlemek gerek derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?