Hicbirsey olamamis gibi nikaha davet edildim, cevap vermelimiyim?

Kesinlikle gitmeyin..Anneniz ve abiniz size cephe alırken o da sizi yalnız bırakmış.Davet etme sebebi de barışma isteği değil,'aman biz üstümüze düşeni yapalım da ister gelir ister gelmez'düşüncesi..Konuşmak isteyen arayarak ya da yanına gelerek arayı bulmaya çalışır.

Erkek çocuk olmadığına emin misin?

anlamadim?

Erkek kardeşiniz ne sebeple evden kovdu? Ne diye vurdular size?
Bütün sorunların sebebini para olarak algıladım. Kardeşinizi işe tekrar sokamamanız (sanki babanızın iş yeri) arabayı sormadan! yenilemeniz ( sorsaydınız parayı kendilerine isteyeceklerdi çünkü) bunun üzerine kalp krizleri geçirmeler, sonrasındaki manipülasyonları yemeyip aileden aforoz edilmeniz ve kapanış…
Hiç içinize sinmiyorsa hayırlı olsun mesajı çekin, yeter.

Bu sorularin mantikli bir cevabi yok cünkü basli basina cok cirkin olaylar, benim daha 3,5 yasindaki kizimin yaninda yapmalari. Kardesimde zaten 1 yildir konusmuyordu benimle.
Onlarin istedigini, onlarin dediklerini yapmam lazimdi. Ben kendi isini yapamayan kardesim icin niye bosanayim. Ilk kavgadan sonra ben anneme dedim olaylari sen büyütün yanlis yönetin diye.
Yok babamin isyeri degil. Yok hayir ailemin durumu iyi. Benden para istemezlerdi. Hicbirzamanda parami almadilar. Hatta babam bir arabasini (lux marka) bize vermek istedi sonra gitti erkek kardesime verdi. Ben kalkipta niye diye sormadim cünkü zaten vermese almazdim. Yasadiklari evide zaten erkek kardesimin diye konusuyorlar hep. Biz kendi evimizide, arabamizida kendimiz aldik.

Kesinlikle gitmeyin..Anneniz ve abiniz size cephe alırken o da sizi yalnız bırakmış.Davet etme sebebi de barışma isteği değil,'aman biz üstümüze düşeni yapalım da ister gelir ister gelmez'düşüncesi..Konuşmak isteyen arayarak ya da yanına gelerek arayı bulmaya çalışır.

Bunuda düsündüm. Sanki diycekler biz cagirdikta bak kizkardesininde nikanina bile gelmedi. Malesefki adim gibi eminim hala kendilerini hakli görüyorlar.

Zaman geçer bu yapılanları unutursun, sakın barışma. Sana sadece zarar gelir artık onlardan. Bu şekilde kopan, zedelenen bağlar eskisi gibi olmuyor. Sen onların gerçek yüzünü gördün, onlar senin kendilerini tercih etmediğini. Şimdi zaten ne git, ne mesaj at. Kardeşini de engelle. Bir daha şiddet olur, ev basma olur, böyle şeyler yaparlarsa şikayet et. Onların sizi şikayet etmesini bekleme.

Büyük konusmak asla istemiyorum yarin birgün barismak isteseler ne evlerine giderim ne evime alirim. Güvenemem. Eger dediklerini yapmasydim benim kizimi babasina ve babaannesi karsi dolduracaklardi.

Beni dövdükten sonra giderken "Simdi gidersen birdaha yüzümüzü göremesin" dediler zaten ardindada mesajlar. Esim cok istedide sikayet etmeyi ben ozaman istemedim. Zaten ozamandan sonrada görmedim.

Annem, babam ve erkek kardesimi icimde gömdüm ama kizkardesimin yaptigida kötü olmasina ragmen onu engelleyemedim.

anlamadim?

Bu sorularin mantikli bir cevabi yok cünkü basli basina cok cirkin olaylar, benim daha 3,5 yasindaki kizimin yaninda yapmalari. Kardesimde zaten 1 yildir konusmuyordu benimle.
Onlarin istedigini, onlarin dediklerini yapmam lazimdi. Ben kendi isini yapamayan kardesim icin niye bosanayim. Ilk kavgadan sonra ben anneme dedim olaylari sen büyütün yanlis yönetin diye.
Yok babamin isyeri degil. Yok hayir ailemin durumu iyi. Benden para istemezlerdi. Hicbirzamanda parami almadilar. Hatta babam bir arabasini (lux marka) bize vermek istedi sonra gitti erkek kardesime verdi. Ben kalkipta niye diye sormadim cünkü zaten vermese almazdim. Yasadiklari evide zaten erkek kardesimin diye konusuyorlar hep. Biz kendi evimizide, arabamizida kendimiz aldik.
İnanılmaz yaa inanılmazlar. Ben klasik para sebepli diye düşünmüştüm bütün bu olayların sadece onların canı öyle istediği için olmuş olması ihtimali hiç aklıma gelmedi. Ne diyeceğimi bilemedim.

suc sende ki boyle manyak aileye cocugunu birakip gidebilmissin..40 yasinda kizini cocuk kucaginda döven kadin kızın sorun çıkartsa simariklik yapsa ağzının ortasina bir tane cakamaz mi?
ne ailen seni korumus kollamis ne sen oz çocuğunu koruyorsun

5 ay öncesine kadar ailem bana asla siddet göstermez derdim bende. Torunlari icin herseyi yapiyorlardi bu konuda haklarini yiyemem. Kizimda cok seviyordu ve gitmek isterdi hep. Erkek kardesim benimle konusmasa bile oda düstündü. Kizim kreste falan hep anlatirmis dayisini, teyzesini falan. Onlarin sorunu esimle daha dogrusu kardesimin sorunu esimle. Isyerinde istenmeyen biri olunca benim esimide birakmadiklarinda sanirim kiskanclik gibi birsey oldu. Bu saaten sonra zaten ben göstersem esim göstermez
Ben onu birakmayincada bana sardilar. Esimle asla kavga etmedi. Kayinvalideme küfürler etmis oglu söyleme demis birde.

Gitmeyin, size ve dolaylı olarak çocuğunuza da şiddet uygulamışlar , hiç bir sebep bunu haklı çıkarmaz.

Aile değil düşman resmen, hepsi birbirinden vahşi , Avrupa’nın göbeğinde bir gram ileri gidememişler yazık.

Gitmeyi zaten asla düsünmedim ama cevap vereyim mi bilemedim. Aslinda kendisine hesap sorasim varda yapmiyorum.

Kızınizi elinizden almakla tehdit etmek mi ? Sizi darp etmek mi??? Tüm bunlar olduktan sonra bence o şehirde bile kalmayın . Kafayı mı yemiş bunlar

Alabileceklerinden degil zaten. Okadar kolay degil ama yapabilse yapar. Tasinmayi düsündük ama suan icin kizimiz icin bu daha büyük bir degisim demek.

merak edip eski konulqrina baktim. kendi evlenirken babaannesine davetiye vermek istemedigi icin actigi konuda sey demis yillar önce

konu sahibinin annesi masallah kendi kaynanasindan ne gorduyse iftiralar, hakaretler, ayirmaya calismalar, ayrımcılıklar... aynisini kendi yapmaya cok hevesliymis😅
Gelinler kaynanasına benzer diye çok duymuştum 😆😆😆

İnanılmaz yaa inanılmazlar. Ben klasik para sebepli diye düşünmüştüm bütün bu olayların sadece onların canı öyle istediği için olmuş olması ihtimali hiç aklıma gelmedi. Ne diyeceğimi bilemedim.

ben bile inamakta cok güclük cektim. BAbam 4 kardes ve babaannem tam 4-5 gelin "atmis" (bak bu onlarin tabiri). Yani o yüzden onlara normal geldi. Annemin gelini olsaydi eminim oglunun tek lafiyla kizin cocugunu alirda elinden ucaga koyarlardi. Benim babam annemin ve bizleri 7 yil görüstürmedi annemin ailesiyle. Gizlice giderdik, yalan söylerdik.

Herkeze merhaba,

ben yaklasik 5 aydir kendi ailemle görüsmüyorum. Ilk tartismlar yaklasik 1,5 yil önce basladi. Erkek kardesim kendi istegi ile isten cikip, kendi hal ve hareketleri sebebine tekrar ayni yere ise almadiklarinda basladi hersey. Esimle ayni yerde calisiyorlardi (bu arada kardesim bura dogumlu, esim ise sonradan geldi) ve esimden rica etti. Müdür kendisini istemedigini söyledi. (adamla tartisip bir yil kadar yüzüne bakmamis, konusmamis) Sonra bir evrak almasini istedi esimden onuda esime vermediler (söylememize ragmen). O gün anneme gidiyor ve agliyor (evet 35 yasinda!). Annemde benimle kavga ediyor. Yaklasik bir hafta görüsmedik. Birden geldi ve bana "esini at" diye tuturdu, sonra ikinci cocuk yapma diye tuturdu. Yani ben esimi tum bunlar icin birakicakmisim. Ben geri adim atmayinca geldi özür diledi. Ama kardesim olacak insancik, bana ve esime küstü. Bunun üstüne bize zorla ondan özür diletmeye calistilar. Tabiki yapmadik öyle birsey.

Annem,babam ve kardeslerim asla inkar etmem bize bu kavgaya kadar destek oldular ve bende onlara herzaman. Kiz kardesimin nisaninin hediyesindan, tatilina kadar hep ben yapmistim. Erkek kardesim 5 dakika kala uykudan uyanip bir tshirt ve kotla katildi nisana.

En son olay ise 5 ay önce yasindi. Biz esimle kararlasip arabinizi degistirdik. Bunun üstüne inanilmaz sinirlerndiler. Ve sadece benimle kavga ettiler. Sormadan aldik diye öyle üzülmüsler ki kalp krizi gecirmisler!. Bir sürü hatirlamak istemedigim seyler söylendi. (babam yoktu tüm bu kavgalarda) Hatta ogün erkek kardesim beni evden kovduda tek laf etmedi annem. Tüm bunlara ragmen ben kizimi (tek torunlari) yanlarina nadir olasada gönderdi. Ama yavas yavas onu manupüle ettiklerini fark ettim. En sonda kizimi almaya gittimde vermek istemediler. Sen simdi git, birazdan hesabinizi kesicez diye göndermek istediler. Bende kizimi almak isterken. Cocugumun yaninda bana malesef vurdular ve ikiside siddet gösterdi. HAtta annem cocugum kucagimda iken vurdu. Hemen eve gecip esimi aradim ve malesef kayinvalidemi arayip binbir türlü küfüler etmis. Kadini aramalarla taciz etti ogün. Iki gün sonra kapimiza gelip iceri almadiginizda bagira cagira küfürlerle kapilari tekmeledi. (7 yil sonra esimin bana "iksir" yaptigni idda ediyor). Sonra malesef yalanlarda dedikodumuzu cikardi etrafta. O günden sonra konusmadim hicbiri ile.

Kiz kardesim özelikle aramizda hicbir sorun olmamasina ve yakin olmamiza ragmen bana yüz cevirip oda konusmadi. Yani kendi ailemden dislandim. Söylenenler cok agir ve yasatiklari cok cirkindi. O günden sonra cocugum travma yasadi ve hala atlatamadi. Simdi kizkardesim hicbirsey olmamis gibi beni nikahina cagirmis bir mesaj ile. Sadece beni ve kizimi. Ben elbete gitmiycem. Annem, babam ve erkek kardesimle ayni ortamda bulunmak istemiyorum ve kizimi onlarin yanina götürmem. Mesajina cevap yazmadim. Tek emin olmadigim konuda bu. Cevap yazmalimiyim. Biliyorum gitmedigimde yine etrafa beni kötüleyecekler. Bu benim umrumda degil acikcasi. Biz onu hic kötülemedik ama soran oluncada söyledik. (yaydigi dedikonu su sekildeydi: Esim benim yanimda kizlara yaziyormus bunu anneme ben söylemisim ve beni kandirmis ben salakmisim ondan bana vurmus). Kizimizi elimizden almakla bile tehdit ettiler onlara bu saaten sonra güvenmem zaten erkek kardesimde benim icin artik yok. Tüm hata elbete ebeveyinlerimde.
Benim böyle ailem olsa ülke değiştirirdim onlara uzak olmak için. Hepsinin mi psikolojisi bozuk anlamadım?

Hesap sorma işine falan hiç girişmeyin , karşınızda laftan sözden anlayan insanlar yok ki, tutar yine apır sapır konuşur sinirlerinizi hepten bozar benden söylemesi.

Ooo ablacım sen haklıymışsın biz ettik sen etme demez , annem babam kardeşim ben hepimiz suçluyuz asla demez, o kafa yok sizdekilerde.

Herkeze merhaba,

ben yaklasik 5 aydir kendi ailemle görüsmüyorum. Ilk tartismlar yaklasik 1,5 yil önce basladi. Erkek kardesim kendi istegi ile isten cikip, kendi hal ve hareketleri sebebine tekrar ayni yere ise almadiklarinda basladi hersey. Esimle ayni yerde calisiyorlardi (bu arada kardesim bura dogumlu, esim ise sonradan geldi) ve esimden rica etti. Müdür kendisini istemedigini söyledi. (adamla tartisip bir yil kadar yüzüne bakmamis, konusmamis) Sonra bir evrak almasini istedi esimden onuda esime vermediler (söylememize ragmen). O gün anneme gidiyor ve agliyor (evet 35 yasinda!). Annemde benimle kavga ediyor. Yaklasik bir hafta görüsmedik. Birden geldi ve bana "esini at" diye tuturdu, sonra ikinci cocuk yapma diye tuturdu. Yani ben esimi tum bunlar icin birakicakmisim. Ben geri adim atmayinca geldi özür diledi. Ama kardesim olacak insancik, bana ve esime küstü. Bunun üstüne bize zorla ondan özür diletmeye calistilar. Tabiki yapmadik öyle birsey.

Annem,babam ve kardeslerim asla inkar etmem bize bu kavgaya kadar destek oldular ve bende onlara herzaman. Kiz kardesimin nisaninin hediyesindan, tatilina kadar hep ben yapmistim. Erkek kardesim 5 dakika kala uykudan uyanip bir tshirt ve kotla katildi nisana.

En son olay ise 5 ay önce yasindi. Biz esimle kararlasip arabinizi degistirdik. Bunun üstüne inanilmaz sinirlerndiler. Ve sadece benimle kavga ettiler. Sormadan aldik diye öyle üzülmüsler ki kalp krizi gecirmisler!. Bir sürü hatirlamak istemedigim seyler söylendi. (babam yoktu tüm bu kavgalarda) Hatta ogün erkek kardesim beni evden kovduda tek laf etmedi annem. Tüm bunlara ragmen ben kizimi (tek torunlari) yanlarina nadir olasada gönderdi. Ama yavas yavas onu manupüle ettiklerini fark ettim. En sonda kizimi almaya gittimde vermek istemediler. Sen simdi git, birazdan hesabinizi kesicez diye göndermek istediler. Bende kizimi almak isterken. Cocugumun yaninda bana malesef vurdular ve ikiside siddet gösterdi. HAtta annem cocugum kucagimda iken vurdu. Hemen eve gecip esimi aradim ve malesef kayinvalidemi arayip binbir türlü küfüler etmis. Kadini aramalarla taciz etti ogün. Iki gün sonra kapimiza gelip iceri almadiginizda bagira cagira küfürlerle kapilari tekmeledi. (7 yil sonra esimin bana "iksir" yaptigni idda ediyor). Sonra malesef yalanlarda dedikodumuzu cikardi etrafta. O günden sonra konusmadim hicbiri ile.

Kiz kardesim özelikle aramizda hicbir sorun olmamasina ve yakin olmamiza ragmen bana yüz cevirip oda konusmadi. Yani kendi ailemden dislandim. Söylenenler cok agir ve yasatiklari cok cirkindi. O günden sonra cocugum travma yasadi ve hala atlatamadi. Simdi kizkardesim hicbirsey olmamis gibi beni nikahina cagirmis bir mesaj ile. Sadece beni ve kizimi. Ben elbete gitmiycem. Annem, babam ve erkek kardesimle ayni ortamda bulunmak istemiyorum ve kizimi onlarin yanina götürmem. Mesajina cevap yazmadim. Tek emin olmadigim konuda bu. Cevap yazmalimiyim. Biliyorum gitmedigimde yine etrafa beni kötüleyecekler. Bu benim umrumda degil acikcasi. Biz onu hic kötülemedik ama soran oluncada söyledik. (yaydigi dedikonu su sekildeydi: Esim benim yanimda kizlara yaziyormus bunu anneme ben söylemisim ve beni kandirmis ben salakmisim ondan bana vurmus). Kizimizi elimizden almakla bile tehdit ettiler onlara bu saaten sonra güvenmem zaten erkek kardesimde benim icin artik yok. Tüm hata elbete ebeveyinlerimde.
Anne normal değil.Herkese iftira atacak durumda ve çok tehlikeli. Tedavi olması lazım.Uzak durun durabildiğiniz kadar.Ailenizin iyiliği için bu.Şİzofren veya başka bir şey olabilir mi.Kv telf etmek küfür etmek hiç normal gelmedi bana.
Aslında eşinizi davet etmeyen o kardeşe iyi bir cevap vermek lazımdı fakat normal olmayan ailen var.Tekrar başına bela olur.Cevap vermeyin sakın.Hem de merak etsin bakalım ablam gelecek mi takı mı getirecek mi diye.Çünkü maddi beklentide çok sizde.

Niye çektin ki bu davranışları bu zamana kadar ben anlamadim. Kendini düşünmüyorsun bi de cocugunu bu ortama sokmussun.
Zaten cagirmamis olmamak icin mesaj atmis, muhatap olma bu insanlarla.

ben bile inamakta cok güclük cektim. BAbam 4 kardes ve babaannem tam 4-5 gelin "atmis" (bak bu onlarin tabiri). Yani o yüzden onlara normal geldi. Annemin gelini olsaydi eminim oglunun tek lafiyla kizin cocugunu alirda elinden ucaga koyarlardi. Benim babam annemin ve bizleri 7 yil görüstürmedi annemin ailesiyle. Gizlice giderdik, yalan söylerdik.
Ben de ailemle gorusmuyorum 6 aydır tabi bu olaylar bı iki sene önce başladı sebep sadece benim artık farklı bir yaşam tarzı seçmem kısacası acilmam benim ailem aşırı muhafazakardir aslında bu doğru tabir değil ama yobaz desem daha doğru olucak neyse bundan sonra zaten hep sorunlu bir ilişkimiz vardı ama işte aile seviyeli bir şekilde gidip gelirdim o da yılda iki üç bayramlarda yani ında bile huzur vermezlerdi
Abim olacak yaratık geçen bayram sadece tek bir söz söyledim ki önce o laf attı ben muhatap dahi olmuyordum ben tek bir söz söyledim ama ne küfür ne aşağılama ne hakaret vardı kıyametler kopmuş meğer içerde ayyy yazık cinnetler geçirmiş bir söz için ben de saf gibi içerde vallahi haberim yok olup bitenden küçük kız kardeşimle oturduk biseyler yaptik neyse bunlar olurken bir kız kardeşim daha var yılanın önde gideniymis haberimiz yok
Kocası cocuguyla bayramlaşmaya geldi bu abi dediğim şahıs aldı yukarı çekti bı postada orda cinnet geçirmiş sonra bir baktım hepsi basıp gittiler şaka değil bak evde iki çocuğum küçük kız kardeşim ben kalakaldım bir de ne olduğunu bilsem savunurum kendimi en azından düşün o hakkı bile vermediler
Neyse akşam geldiler annem adı anne işte balkonda bana ne öfkesi varsa kustu söylediklerini asla unutamam sadece oğluna bir laf ettim diye oldu bunlar diğer kız kardeşimde aynı şekilde olayla hic alakası yokken bir an konuşmadı sormadı bile aylarımi aldı atlatmak ama asla görüşmem
Size de tavsiyem bir daha asla görüşmeyi ki siz de şiddet dahi var ailenize odaklanın bunlar iflah olmazlar.
Konuyu okudum yine çok üzüldüm sizi çok iyi anlıyorum insanın ailesinden böyle afaroz edilmesi aklı almiyor ama bunlar toksik insanlar faydaları yok zararları var uzak durun

evet böyle şeyler önemli ömür noyu unutulmaz denilir ama (düğüne katılmama vs)
sizinki acı bir durum sakın gitmeyin sakınn... cevap dahi yazmayın

ailenizden de uzak durun

Herkeze merhaba,

Bunca olaydan sonra mesaja cevap yazman bile kendine ve eşine ihanettir.

Aileniz cook berbat buna ragmen cocuk gondermissiniz oraya sorumsuzca. Ben esinizin yerinde olsam ya aileni silersin ya da boşanalim derdim. Kimse cekmez sizin aileniz gibi aileyi

Aile kotu de olsa asla ciftlerin birbirlerine boyle şart koşmalarini hakli bulmuyorum normalde ama sizin ailenizin yaptiklari her yere sicriyor ve normal insanlar degiller.

Kiz kardesim özelikle aramizda hicbir sorun olmamasina ve yakin olmamiza ragmen bana yüz cevirip oda konusmadi.

Simdi kizkardesim hicbirsey olmamis gibi beni nikahina cagirmis bir mesaj ile. Sadece beni ve kizimi.

Mesajina cevap yazmadim. Tek emin olmadigim konuda bu. Cevap yazmalimiyim.
Kazık kadar kızkardeşim aramızda hiç sorun yokken anne baba abisinin ağzına bakıp beni bir kalemde siliyor görüşmüyorsa, nikahına da ağız ucuyla sadece beni ve kızımı çağırıp eşimi yok sayıyorsa, ne giderim ne de tenezzül edip mesajına cevap yazarım.
Arkamdan kim ne düşünürse düşünsün, kim kendini haklı görüyorsa görsün umurumda bile olmaz.

Ne zaman ki kızkardeşim ayağıma gelir özür diler veya diğerleri o zaman belki eskisi gibi olmasa da kendileriyle olan ilişkimi bir gözden geçirebilirim.

Herkeze merhaba,

Mesele sen değilsin zaten onlara ablasi niye gelmedi diyecekler onlar mahcup olacak seni davet ettiklerinden değil yine kendilerini düşünüyorlar ailende olsa bu insanlari hayatında tutma

Bunca olaydan sonra mesaja cevap yazman bile kendine ve eşine ihanettir.

yazmadim ama sanirim aralarindan icimde öldüremedigim o kaldi.

Hesap sorma işine falan hiç girişmeyin , karşınızda laftan sözden anlayan insanlar yok ki, tutar yine apır sapır konuşur sinirlerinizi hepten bozar benden söylemesi.

Ooo ablacım sen haklıymışsın biz ettik sen etme demez , annem babam kardeşim ben hepimiz suçluyuz asla demez, o kafa yok sizdekilerde.

Muhatap olmayi düsünmüyorum. ZAten erkek kardesimle ayni ortamda bulunmayi düsünmüyorum. Kizimi oraya sokmam zaten.
Malesef adim gibi eminim iste hala kendilerini hakli görüyorlar. Benim onlara muhtac olmami istiyorlar.
Dediklerini yapsaydim. Esimi gönderip kizimi dolduracaklardi.

Anne normal değil.Herkese iftira atacak durumda ve çok tehlikeli. Tedavi olması lazım.Uzak durun durabildiğiniz kadar.Ailenizin iyiliği için bu.Şİzofren veya başka bir şey olabilir mi.Kv telf etmek küfür etmek hiç normal gelmedi bana.
Aslında eşinizi davet etmeyen o kardeşe iyi bir cevap vermek lazımdı fakat normal olmayan ailen var.Tekrar başına bela olur.Cevap vermeyin sakın.Hem de merak etsin bakalım ablam gelecek mi takı mı getirecek mi diye.Çünkü maddi beklentide çok sizde.

Oda cok cekmis (bu benim icin bahane degil zatende). Cok dedim gel seni doktora götüreyeim diye kabul etmedi. Aslinda Müge Anli´lik bir aile bu sulale.
Öyle küfürler bildigini bile bilmiyordum ben.
Kizkardesim benim icin tamamen bir hayal kirikligi. Kendi evlenicek biliyorum topuklarina basa basa kacicak aynisini yasamamak icin.

Niye çektin ki bu davranışları bu zamana kadar ben anlamadim. Kendini düşünmüyorsun bi de cocugunu bu ortama sokmussun.
Zaten cagirmamis olmamak icin mesaj atmis, muhatap olma bu insanlarla.

5 ay öncesine kadar böyle degildi anlatim zaten. Ilk kavga sadece ayril falan dedi sonra benim durusumu görünce özür diledi.
Biz cagirdik gelmedi diyecekler. Ben "mallarimi" biliyorum.

evet böyle şeyler önemli ömür noyu unutulmaz denilir ama (düğüne katılmama vs)
sizinki acı bir durum sakın gitmeyin sakınn... cevap dahi yazmayın

ailenizden de uzak durun

Unutsamda, affetmeyi düsünmüyorum. Bana yapilani unutsam cocuguma yasatiklarini unutmam.

Back