Hicbirsey olamamis gibi nikaha davet edildim, cevap vermelimiyim?

Çok acaipler.
Kardeşiniz ve anneniz eşinizi çok kıskanıyor. Araba mevzusu da bundan bu kadar büyüdü.
'Benim oğlum araba alamazken nasıl kendi emeğinizle araba alırsınız' diyemeyecekleri için, 'Nasıl bize danışmazsınız?' başlığıyla kavgayı açmışlar.
Bu dediğiniz görümce gelin rekabetinin
zıt alanda uç versiyonu.

Sizi yönetemediklerinden, insanların hakkınızdaki düşüncelerini yönetmeye çalışıyorlar. Hırslarını almak için kontrol edebildikleri bir alana ihtiyaçları var.

Kizkardesimle en yakin arkadas gibi oldugumuz icin onu silmesi acikcasi biraz zor geldi bana. Birkere bile ne beni ne kizimi sordu. Ben hep ben olsam söyle yaparim böyle yaparim diye baktim olaya.
Annemle tartistigimda (araba icin) yanimizdayi. Tek dedigi ben seni anliyorum ama onlar seni düsünyoor. Yok kendini üzme. Bu kadar. Annem o gün kendini yerden yere atip, üstünü yirtiyor. Sirf danismadan araba aldik diyeymis.
Ne istedinde yapmadim diyincede "tabi yapacak" oldu. BAna saygilari yok, kosulsuz bir sevgileride yok.

Ileride bana ihtiyac duyupta gelirler diye bende düsünüyorum. Cünkü oglunun kendine hayri yok zaten. Kendi istifasini yazamayan bir insan. Büyük konsumak istemem ama o gün geldiginde ben yapmayi düsünmüyorum.
Ben kızkardeşimden böyle bir muamele görmedim ama bir laf var ya “sen dost edinmeye bak, düşmanı anan da doğurur” diye, o yüzden çok iyi geçinen kardeşler müstesna genel olarak kardeşlik yakınlığına inanmıyorum, yeri geliyor arkanızda durmak şöyle dursun yüzünüze bile bakmıyorlar, kardeş değil karındaşmışsınız sadece.

Kusura bakmayın ama sinir bozucu oldukları kadar komikler de, siz araba alırken niye danışacaksınız ki? Eşiniz saf mı arabalardan anlamayan ilk arabasını alan biri mi de danışacaksınız?
Mal mülk edinirken kimseye danışmak zorunda değilsiniz, kendi alınterinizle karı koca bir karar vermişsiniz ve almışsınız, aileye düşen kendini yerlere atıp üst baş paralamak değil evlatları adına mutlu olup hayırlı olsun demektir.

Valla yine kusura bakmayın ben biraz taş kalpli bir kadınım, ailemin başını sokacak evi, kendilerini geçindirecek paraları varsa, gerçekten önemli bir sağlık sorunu dışında zorunda bırakıldığım hiçbir maddi yardımı yapmam, tabii yapacak deyince daha da inada bindiririm hiç de zorunda değilim, siz de zorunda değilsiniz.

Mune o kız kardeş için hayat çok mu farklı olacak? Ailesi için sadece erkek çocukları var... Yarın aynı şeyleri o kardeş de yaşayacak o zmn anlayacak ablasını ama iş işten geçecek. Konu sahibi yalnız bırakıldığıyla kalacak....
Olmayacak elbette, inşallah evleneceği insan iyi biridir de ailesinin oyuncağı olmaz.

Muhattap olma, kardeşin de Allah mesut etsin her koyun kendi bacağından asılır. El kapısını bir de o görsün. Cevap da yazma.
Çocuk oyuncağı gibi büyükler ara bulacağı yerde iyice sarpa sardırmışlar. Üzüldüm senin adına.

Bu geri dönüsümlerden sonra cevap yazmamaya karar verdim. Kayinvarlidemi arayip dünya küfür etmis ve 20 kere falan aramis durmadan. Ben bir tanidigi araya soktumda öyle vazgecti

Annen ve kardeşin şiddet uygulamış. Yaşadıklarına çok üzüldüm ve şok oldum. Çok geçmiş olsun 🙏 Ruh hastası ,toksik bir ailen var ne yazıkki. Yerinde olsam nikaha hiç gitmem. Ailemle tüm irtibatı keserim herkesi engellerim.

Annem ve babam. Erkek kardesimde evden kovup üstüme yürüdü. Cok tesekür ederim. Evet kabul etmesi zor olsanada ailem hem toksik hemde kötü. 5 aydir görüsmüyorum ve gittikleri yerlerede gitmiyorum.

Çok acaipler.
Kardeşiniz ve anneniz eşinizi çok kıskanıyor. Araba mevzusu da bundan bu kadar büyüdü.
'Benim oğlum araba alamazken nasıl kendi emeğinizle araba alırsınız' diyemeyecekleri için, 'Nasıl bize danışmazsınız?' başlığıyla kavgayı açmışlar.
Bu dediğiniz görümce gelin rekabetinin
zıt alanda uç versiyonu.

Sizi yönetemediklerinden, insanların hakkınızdaki düşüncelerini yönetmeye çalışıyorlar. Hırslarını almak için kontrol edebildikleri bir alana ihtiyaçları var.

Kendi oglununda lüks marka iyi bir model arabasi var (daha öncede dedigim gibi bes kurus vermeden (bundan eminim cünkü arabayi babamla ikimiz teslim aldik)) yasadiklari evide ogluna vericek zaten. Kocaman bir arazisi var. Beni zaten mirastan red etmistir daha dogrusu ölmeden birsekilde vermeye calisir ogluna. Bunlarda gözüm yok, zaten kendi evimizde, arabamizda mevcut. Artik bende kiskandiklarini düsünüyorum neden oldugunu bilmeden.

Baskalarinin ne dedikleri umrumda olmadigi icin buradan vurmalari zor ama bir konuda cok haklisiniz. Inilmaz hirslilar ve kendi kendilerine dolup tasiyorlar.

Ben kızkardeşimden böyle bir muamele görmedim ama bir laf var ya “sen dost edinmeye bak, düşmanı anan da doğurur” diye, o yüzden çok iyi geçinen kardeşler müstesna genel olarak kardeşlik yakınlığına inanmıyorum, yeri geliyor arkanızda durmak şöyle dursun yüzünüze bile bakmıyorlar, kardeş değil karındaşmışsınız sadece.

Kusura bakmayın ama sinir bozucu oldukları kadar komikler de, siz araba alırken niye danışacaksınız ki? Eşiniz saf mı arabalardan anlamayan ilk arabasını alan biri mi de danışacaksınız?
Mal mülk edinirken kimseye danışmak zorunda değilsiniz, kendi alınterinizle karı koca bir karar vermişsiniz ve almışsınız, aileye düşen kendini yerlere atıp üst baş paralamak değil evlatları adına mutlu olup hayırlı olsun demektir.

Valla yine kusura bakmayın ben biraz taş kalpli bir kadınım, ailemin başını sokacak evi, kendilerini geçindirecek paraları varsa, gerçekten önemli bir sağlık sorunu dışında zorunda bırakıldığım hiçbir maddi yardımı yapmam, tabii yapacak deyince daha da inada bindiririm hiç de zorunda değilim, siz de zorunda değilsiniz.

Olmayacak elbette, inşallah evleneceği insan iyi biridir de ailesinin oyuncağı olmaz.

Aramizda 9 yas var Mune ve onun ergenliginden beri iliskimiz cok yakindi. Arkadaslarimla gezerken bile yanimda gelirdi. Nisaninda tatlisindan, hediyesine kadar ben kendim hazirladim. Bircok seyini bana danisirdi, en basitinden hangi renk ayakaninin daha güzel olduguna kadar.

Bazi seylere bende gülüyorum. Bir ara kavgada kocan cabuk öbür arabayi geri getirsin diye tuturdu. Kizi o ara ingilizce dersine gönderdim. Yok onlara gönderdigimi söylememisim. Herseyimi danisan biri degildim. Ama kavgada hersey mübahtir dediler iyi kötü ne varsa önüme sürdü. Kapimiza geldiginde birde taktigi altinlari istedi, kendi kafasinda bana bu güne kadar harcadigi bir mebla belirlemis onu istedi. Sonra mesaj yazip birde sen benim icin bittin diyor. Ozaman engeledim zaten. Babamla erkek kardesim zaten aramaz beni. Malesef adim gibi eminimki hala kendilerini hakli buluyorlar. Toksik ve saglikli olmadiklarini kabul ettim artik. Tüm bu yasananlari tabiki yinede beklemezdim.

İste kardeşinizin ev ve arabaya sahip olması değil, kendi kendine elde edebilecek yetiye sahip olmaması.
Eşinizin onun çıkartıldığı işe hala sahip olması gibi.
Kardeşinize nasıl babanız alıp verdiyse sizde onlara sorduğunuzda alışverişte söz hakları olduğundan sizi bir nebze yönetebiliyor olacaklardı. Şimdi dananın kuyruğu koptu. Siz kendi kendinize yetebilince. İçten içe biliyorlar oğullarının yetersiz olduğunu.
Bunların öfkesi ve yarıştırması var.

Çok geçmiş olsun. Kendi ailenizden bu muameleyi görmek çok zor olmalı.
Eşinizin yanında duruşunuzu takdir ediyorum. Genelde kayınaileden gelir bu tarz darbeler. Ve herkes bu tavrı koruyamıyor.
Aile yumuşak karnımız.
Anneniz ve kardeşiniz şiddet uyguladı zannettim. Babanızla annenizmiş.
Bir tane aklıbaşında davranan yok aralarında.
Sizin adınıza üzgünüm.

O kadar haklısınız ki içim cız etti yine biz üç kizkardesiz daha doğrusu kızkardeştik geçen bayram ortanca kız kardeşim kendisiyle uzaktan yakından asla alakası olmayan bir olaydı benim de ailem beni afaroz etti bu arada işte kız kardeşimde aynı şekilde davranıp benimle görüşmeyi öylece kesti öyle bı delik açtı ki icimde kendi annemin yaptığından bile zor geldi elimde büyüdü büyüdü inanir misiniz öyle düşkündüm ona ama en yılanı sinsisi kizdardesim diye gözümden sakindigimdan geldi.
Şimdi bir tek en küçük kız kardeşim kaldı onunla görüşürüz ama ben de bıraktıkları hasarı anlatamam şu konuyu bile her okuduğum da çok kötü oluyorum maalesef konu sahibesi de çok kötü şeyler yaşamış sizin dediğiniz gibi düşmanı anan da doğurur sözü bizim gibi böyle kardeş kazığı yiyenler için ama hiç ummadığın anda olunca kötü oluyor sadece çok üzüldüğümde diyorum ki karma var elimden başka da birşey gelmiyor.

Aramizda 9 yas var Mune ve onun ergenliginden beri iliskimiz cok yakindi. Arkadaslarimla gezerken bile yanimda gelirdi. Nisaninda tatlisindan, hediyesine kadar ben kendim hazirladim. Bircok seyini bana danisirdi, en basitinden hangi renk ayakaninin daha güzel olduguna kadar.

Bazi seylere bende gülüyorum. Bir ara kavgada kocan cabuk öbür arabayi geri getirsin diye tuturdu. Kizi o ara ingilizce dersine gönderdim. Yok onlara gönderdigimi söylememisim. Herseyimi danisan biri degildim. Ama kavgada hersey mübahtir dediler iyi kötü ne varsa önüme sürdü. Kapimiza geldiginde birde taktigi altinlari istedi, kendi kafasinda bana bu güne kadar harcadigi bir mebla belirlemis onu istedi. Sonra mesaj yazip birde sen benim icin bittin diyor. Ozaman engeledim zaten. Babamla erkek kardesim zaten aramaz beni. Malesef adim gibi eminimki hala kendilerini hakli buluyorlar. Toksik ve saglikli olmadiklarini kabul ettim artik. Tüm bu yasananlari tabiki yinede beklemezdim.
Ne olursa olsun elbette kimse ailesinden böyle hareketler kavgalar beklemez ama bizde aile bağları örf adet anane arkasına sığınılarak bağımlı aile formuna büründü, tüm aileler diyemem ama çoğu aile maddi manevi sürekli beklenti içerisinde, çocuğunu yönetebiliyor olmak göğüs kabartan gurur duyulan çevreye gösteriş için kullanılan bir şey artık.

Erkek çocuk müptelası aileniz aynı zamanda yönetebilmeyle gurur duyan insanlardan zannımca, kızım damadım/ oğlum gelinim sözümden çıkmaz, bir dediğimi ikiletmez diyenlerden, işler kendi istedikleri gibi gitmeyince sinir krizi geçiriyorlar.

Bu sebeple yok ya bizim kız yapmazdı bize itaat ederdi ama kesin o kocası bir şey yapıyor, kaynanası olacak o kadın gözünü boyuyor triplerine girip hiçbir şeyden haberi dahi olmayan kayınvalidenize ağızlarına geleni söylüyorlar, sütte leke var bizde yok deyip her daim haklı olduğunu düşünüp burunlarından kıl aldırmayan cinsten ailelerden.

İster tabii, af buyurun kırıcı olacak ama siz onun için evlat değil geleceğe yatırım aracı, çevreye gösteriş aracıydınız, itaatsizliğiniz yüzünden harcadıkları boşa gitti üzüntüsü yaşıyorlar.

Evet çok üzücü, insanın ailesinden darbe yemesi çok kırıcı ve yıkıcı ama onlara boyun eğmek çok daha yıkıcı olurdu, ailede olsalar hadlerini bilecekler.

O kadar haklısınız ki içim cız etti yine biz üç kizkardesiz daha doğrusu kızkardeştik geçen bayram ortanca kız kardeşim kendisiyle uzaktan yakından asla alakası olmayan bir olaydı benim de ailem beni afaroz etti bu arada işte kız kardeşimde aynı şekilde davranıp benimle görüşmeyi öylece kesti öyle bı delik açtı ki icimde kendi annemin yaptığından bile zor geldi elimde büyüdü büyüdü inanir misiniz öyle düşkündüm ona ama en yılanı sinsisi kizdardesim diye gözümden sakindigimdan geldi.
Şimdi bir tek en küçük kız kardeşim kaldı onunla görüşürüz ama ben de bıraktıkları hasarı anlatamam şu konuyu bile her okuduğum da çok kötü oluyorum maalesef konu sahibesi de çok kötü şeyler yaşamış sizin dediğiniz gibi düşmanı anan da doğurur sözü bizim gibi böyle kardeş kazığı yiyenler için ama hiç ummadığın anda olunca kötü oluyor sadece çok üzüldüğümde diyorum ki karma var elimden başka da birşey gelmiyor.

Çok üzüldüm, ailenin yıktığını toparlamak, onların açtığı yarayı kapatmak mümkün olmuyor fakat maalesef hayattaki en büyük kazıklar en yakınlarınızdan geliyor, haklısınız herkes ektiğini biçer.

Palu ailesini okudum sanki, pes.

Sadece tahmin yürütüyorum, erkek kardesinin herhangi bir hastaligi var mi? Bu hastaligi kullanarak anne, baba ve kiz kardesi manipule ediyor olabilir mi?

Tahminimce esini kotuluyor, seni de esinle evliligini surdurdugun icin "kandirilmis" olarak kodluyor ve sozde "kurtulusun" icin akli basina gelsin diye dusunerek dovmus olabilirler mi?

Palu ailesinde de eniste herkesi kandırıyordu, buyuyle onla bunla kanmayan bir tek gariban baba vardi onu da aileden aforoz etmek icin sizofreni tanisi aldirip hastaneye kaldirtmislardi, adam oradan kurtulunca da cinayet iftirasi atip hapse attirmislardi.

Erkek kardesin bana palu ailesindeki enisteyi hatirlatti.

Palu ailesini okudum sanki, pes.

Sadece tahmin yürütüyorum, erkek kardesinin herhangi bir hastaligi var mi? Bu hastaligi kullanarak anne, baba ve kiz kardesi manipule ediyor olabilir mi?

Tahminimce esini kotuluyor, seni de esinle evliligini surdurdugun icin "kandirilmis" olarak kodluyor ve sozde "kurtulusun" icin akli basina gelsin diye dusunerek dovmus olabilirler mi?

Palu ailesinde de eniste herkesi kandırıyordu, buyuyle onla bunla kanmayan bir tek gariban baba vardi onu da aileden aforoz etmek icin sizofreni tanisi aldirip hastaneye kaldirtmislardi, adam oradan kurtulunca da cinayet iftirasi atip hapse attirmislardi.

Erkek kardesin bana palu ailesindeki enisteyi hatirlatti.
Palu ailesinin degisik bir versiyonu iste. Hayir herhangi bir hastaligi yok ama kendi isini kendi yapabilme potensiyeli yok cünkü öyle alismis. Annemlerin evinin cati katinda kaliyordu orasi nem alinca bodrum kata tasindi. Madem ev senin olucak kalkip tamir ettirsene. O tamiride yine benim esime kakalayacakti. Yatigi yeri görseniz, afedersiniz köpek baglasan durmaz. 35 yasinda dustan ciktiktan sonra annesi siliyor dusu islatigi icin. Yüzkere konustum annemle bu konuyu anlamiyor.
Anneme "enistem benim icin hicbirsey yapmiyor" diye aglamis. Daha farkli neler dedi bilmiyorum, söylemiyorlarda. Benim esim orda müdür degildiki seni ise aldirsin. Sen insanlarla konusmazsan elbet seni istemezler. Birde istedigi zaman diliminde izin vermediler diye cikti isten. Istifasinida kizkardesim yazdi kendisi degil. Ne zaman erkek kardesim esimi istememeye basladi ailemde istemedi. Ben ailemide cok uyardim. Beni artik rahat birakin yaptiniz sonu iyi degil diye. Böyle toksik bir ailede saglikli kalabilmis olmam bile mucize.
İste kardeşinizin ev ve arabaya sahip olması değil, kendi kendine elde edebilecek yetiye sahip olmaması.
Eşinizin onun çıkartıldığı işe hala sahip olması gibi.
Kardeşinize nasıl babanız alıp verdiyse sizde onlara sorduğunuzda alışverişte söz hakları olduğundan sizi bir nebze yönetebiliyor olacaklardı. Şimdi dananın kuyruğu koptu. Siz kendi kendinize yetebilince. İçten içe biliyorlar oğullarının yetersiz olduğunu.
Bunların öfkesi ve yarıştırması var.

Çok geçmiş olsun. Kendi ailenizden bu muameleyi görmek çok zor olmalı.
Eşinizin yanında duruşunuzu takdir ediyorum. Genelde kayınaileden gelir bu tarz darbeler. Ve herkes bu tavrı koruyamıyor.
Aile yumuşak karnımız.
Anneniz ve kardeşiniz şiddet uyguladı zannettim. Babanızla annenizmiş.
Bir tane aklıbaşında davranan yok aralarında.
Sizin adınıza üzgünüm.
cok tesekür ederim. Kardesimde evden kovup üstüme yurudu. O an ben ona cevabini verdim zaten.
Acikcasi kendisi sahip olamaz. Cünkü meslegi yok ve bir fabrikada vazifsiz eleman olarak calisiyorlardi. Ne ben ne de kizkardesim kalkipta siz ona malleri verdiniz ama bizde evladiniziz demedik. Demezdimde onlardan birsey isteyen yok.
Esimi provoke etmeye cok calisti sen p.. annen o... falan diyip. Inanin bu kelimeleri kullanacagini asla düsünmezdim.
Sizede gecmis olsun ve Allah yardimcimiz olsun. Insanin ailesinden bunlari görmesi ve sirf kiz cocugu oldugumuz icin bunlari yasamamiz büyük haksizlik. Ben asla evime almayi düsünmüyorum.
Hangi ülkede yasiyorsun? Esim buraya sonradan geldi yazinca dedim aceba esin türkiyeden yurt disina mi geldi
Almanya. Evet.

Ne olursa olsun elbette kimse ailesinden böyle hareketler kavgalar beklemez ama bizde aile bağları örf adet anane arkasına sığınılarak bağımlı aile formuna büründü, tüm aileler diyemem ama çoğu aile maddi manevi sürekli beklenti içerisinde, çocuğunu yönetebiliyor olmak göğüs kabartan gurur duyulan çevreye gösteriş için kullanılan bir şey artık.

Erkek çocuk müptelası aileniz aynı zamanda yönetebilmeyle gurur duyan insanlardan zannımca, kızım damadım/ oğlum gelinim sözümden çıkmaz, bir dediğimi ikiletmez diyenlerden, işler kendi istedikleri gibi gitmeyince sinir krizi geçiriyorlar.

Bu sebeple yok ya bizim kız yapmazdı bize itaat ederdi ama kesin o kocası bir şey yapıyor, kaynanası olacak o kadın gözünü boyuyor triplerine girip hiçbir şeyden haberi dahi olmayan kayınvalidenize ağızlarına geleni söylüyorlar, sütte leke var bizde yok deyip her daim haklı olduğunu düşünüp burunlarından kıl aldırmayan cinsten ailelerden.

İster tabii, af buyurun kırıcı olacak ama siz onun için evlat değil geleceğe yatırım aracı, çevreye gösteriş aracıydınız, itaatsizliğiniz yüzünden harcadıkları boşa gitti üzüntüsü yaşıyorlar.

Evet çok üzücü, insanın ailesinden darbe yemesi çok kırıcı ve yıkıcı ama onlara boyun eğmek çok daha yıkıcı olurdu, ailede olsalar hadlerini bilecekler.

Çok üzüldüm, ailenin yıktığını toparlamak, onların açtığı yarayı kapatmak mümkün olmuyor fakat maalesef hayattaki en büyük kazıklar en yakınlarınızdan geliyor, haklısınız herkes ektiğini biçer.

Mune tesbitlerin öyle isabetli ve dogruki. Bunlari yabanci birinden duymak aslinda farkindaligimi artiriyor. Dogru bir yolda oldugumu anliyorum. Sonucta ailem, cocukluktan beri zülüm görmedim, insan ister istemez bir anlik duygusalikla acaba diyebiliyor. Ailem asla yanlis yapmaz hata herzaman ama herzaman
Ama herseyi unutsam kizima yasatiklarini unutmam. Koca 35 yasindaki ogullari icin benim 3,5 yasindaki kuzuma neler yasatilar. Eger o gün bu siddet olayi yasanmasaydi, evimize gelipte kavga cikaracaklardi (hesabimizi kesiceklerdi). Bu kizim icin daha büyük bir yikim olurdu oyüzden iyiki böyle olmus.
Su 5 ay öncesine kadar annem esimi disari karsi asla kötülemezdi, hep överdi.
Üzülüyormuyum elbette ama bu ailenin, sülalenin arasindan (amcamlardan, babaannemden bahsetsem ikinci palu ailesi vakasi oluruz) saglikli ciktigim icin sansli sayilirim

Back