Eltimin çocugu

Elti de gördüğüm tek anormallik rahatsız olduğunu hissettirdiginiz halde, az da olsa evinize gelmesi.
Oğlum yeni yeni sakin, söz dinleyen çocuk olmaya başladı.
Bu yaşına kadar da gittiğim evlerin sayısı üçü geçmez.
Onlar da annem, teyzem, kuzenim.
O kadar.
Ne giderim, ne laf ettiririm..
Allah size çocukla sabır selamet versin.
Emin olun insan çocuk konusunda umduğunu değil, bulduğunu büyütüyor.

Ne alakası var? Eğitimden anladığımız bu mi gerçekten?

2 yaştan bahsediyorum.
Haklısınız 2 yaşında çocuk vaaar bir de 2 yaşında çocuk var. İki çeşidini de gördüm. Biri her şeyine göz yumulan, diğeri sınırları belirlenen . Şimdi biri 8, biri 7 yaşında. Birisiyle oturup muhabbet edersiniz, diğeriyle aynı ortamda bulunmak bile istemezsiniz.

Ne alakası var? Eğitimden anladığımız bu mi gerçekten?
Tabi ki bu.
Keza bunun dışında her şeyi yapan ama sonuç alamayan, hayır dediğimde durmak yerine doz arttırıp devam eden çocuklar olunca, benim verdiğim eğitim değil demek ki işe yaramıyor.
Sonuçta insan denilen tek tip olduğu için, herkesin algısı ve becerileri aynı olmalı ‘şşş, otur, bırak’ deyince yapmalı, yapmayanlar terbiye ve eğitim yoksunu olmalı.

benım de cocugum var ama kımsenın cıcegını devırıp yaglı ellerıyle saga sola dokunup elektrık supurgesını kurcalayıp evını talan etmıyor ? yegenlerımde evıme geldıgınde boyle yaramazlıklar yapmıyorlar
cocugun olunca goreceksını anlayamadım ben cocugum var ve hıc baskasına yapmadı evıme gelen yegenlerımde yapmadı arkadaslar sızın cocuklarınız gıttıgınız evlerde bunları mı yapıyor ?

konu sahıbı
bazı ınsanlar nerde nasıl davranması gerektıgını bılmıyorlar ınsan evınde ıstedıgı gıbı davranabılır ama baskasının evıne gıdınce dıkkat etmek zorundadır zo-run-da . cocugun varsa ekstra dıkkat edersın . ha kazayla bacak el sehpaya carpar cay dokulur tabak devrılır bunlar kaza belkı olurda ama saksılar devrılecek ev talan edılecek cocuk ordan oraya kosusturacak nıye orası halı saha mı pardon ?

bu tarz ınsanlarla mesafelı olmak sinirlerinizi korur.

Son düzenleme:
2 yaş sendromu, bebeklikten çocukluğa geçiş sırasında karşılaşılan, bir takım sorunların yaşandığı özel bir dönemdir. Genelde 18 ay civarında başlar ve çocuk 3-3.5 yaş civarına gelene kadar devam eder. 2 yaş sendromu, ebeveynlerin çocuk gelişiminde en çok zorlandığı dönemlerden biridir. Bu dönemde karşılaşılan başlıca sorunlar:

• "Ben yapacağım" tutturmaları, isteklerinde ısrarcı olmak, söz dinlememek, istenilenin aksini yapmak, kıskançlık, titizlik, takıntılar ve utangaçlık
  • İştah problemleri
  • Uyku düzeninde bozukluklar, yatmak istememek
  • Öfke nöbetleri; anne-baba- çocuklara vurmak, ısırmak, kendine zarar vermek; kafasını vurmak, kendini yere fırlatmak, durmadan ağlamak
  • Tuvalet sorunları

Ben sendromdan bahsediyorum siz ne diyorsunuz. Tabi ki sınırlandırılmalı ben eğitmenim. Tabi ki eğitim verilmeli. Tabi ki kurallar olmali. Ne yazdığımı okumamışsinız bile.

Bir hanımefendi bulamadım şimdi amcasının evi orası dağıtıcak tabi demiş ahahahhaha yahu orası amcasının evi mi yoksa amcası ve yengesinin beraber ortak evleri mi çocuklarınızı böyle mantıksız, yap oğlum et kızım aman benim çocuğum değerli kimse bişey diyemez sen yapma ben toplarım çocuğum aferin çocuğum diye yetiştiriyorsunuz ya.. Sonra derdim var bölümünde şımarık görümce kaynana başlıkları kocası olmuş sığ herifin teki duygusuz, kadın değil miisin yapıcaksın tipler resmen geleceğe iyi bir insan yetiştirelim düşüncesi yok sizde. Kendi evinde çocuğu etrafı dağıtsa bağır çağır anneler başkasının evinde utanmasa çocuğu pamuğa sarıcak. Tartışmaya gerek yok gerçi kendiniz nasılsanız evladınızı da öyle yetiştiyosunuz vallahi tebrikler...

Benim iki yaşında ki oğlum çok hareketli, gittiği her yerde her şeyi çok merak ediyor ve karıştırmak istiyor. Bazen sözümü dinliyor ama bazende dikkatini dağıtamıyorum. İnatlasiyor ve ağlama krizine giriyor. Hoş onunla mümkün olduğunca misafirliğe gitmiyorum. Eltime birde çok yakın bir arkadaşım var ona giderim. Onlarda bizde çocuk konusunda rahatız. Evin dağılması çok sorun değil bizler için. Onun dışında başka bir eve gittiğimde de sürekli peşindeyim. Ama maalesef sizin iki yaşında ki çocuklarınız gibi benim çocuğum her sözümü dinlemiyor. Almaması gereken bir şeyi bazen diretebiliyor. Bu durum onun şımarık veya terbiye edilememiş bir çocuk olmasından değil! daha henüz iki yaşında olmasından kaynaklanıyor.
"Bizim zamanımızda iki yaş sendromu mu vardı" diyenlere de sözüm var ancak işe geç kalıyorum

Oğlum da eltimin evine gidince bir rahatlık geliyor çocuğa. Ne kadar uyarsam da inadına yapıyor. Ben kırıntı döktüğü yerleri kendim anında temizliyorum, içim rahat ediyor.

Olabilir ancak başkasının evini rezil etme hakkını vermez anneye. Bnm çocuğumda çok hareketli idi ve laf dinlemezdi ama bı yere gittiğimde diken üstünde dururdum kırılacak biseye mi dokunacak bişey mi dökecek Birisinin özel eşyasını mi karistiracak diye . Çocuğuna engel olamayan çocuk laf anlayacak yaşa gelene kadar misafirliğe gitmeyecek. Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil benimki dahil

Benim kedime evde her yer serbesttir istediği gibi at koşturur, evimin düzeni ona göre. Ama kayınvalideme ya da anneme gidip kaldığımızda peşinden gezerim ki ikisi de kızar bana hayvanı rahat bırak diye. Tuvalete girer arkasından kontrol ederim çünkü kimse benim yüzümden ekstra zahmete girmek zorunda değil. Burada da mesele çocuk değil ebeveynlerin tavrı. Çocuk tabii ki çevreyi, sınırları keşfederken hata yapacak ama aile bununla ilgili önlem almıyorsa rahatsız edici oluyor. Kazayla ev yansın bir gram üzülmem ama misafir çocuğu kedimi ayağıyla dürterken annesi sigara içmeye çıkarsa anneyi de haşlarım. Özgüvenli çocuk yetiştirmek sınırsız bir özgürlük alanı sunmak değildir.

İşte yenisini takarken çocuğu serbest bırakıyor bezi alıyor poposunu siliyor sonra çocuk oturur pozisyonda zıplıyor oynuyor fln poposu hava alsın diyor bu normal değil. Çekinme yök ayıp yök

konu sahibinin görevi mi ki bu? evine gelen cocukla ilgilenmek misafir davet eden kisinin üzerine mi yikilmali?
Elbette ev sahibinin görevi değil ama maalesef konudaki elti umursamaz biri anladığım kadarıyla, içerikte halılar, mobilyalar geçtiğinden insanlar olayı eşya bazında değerlendirmiş ama isterse kayınvalide isterse annemizin evinde olsun, 2 yaşında bir bebeğin peşinde dolaşılır çünkü zarar vermek veya kendine zarar gelmesi gibi şeyleri bilemez, belki olmadık bir şeyi ağzına sokup Allah muhafaza boğulacak, belki üzerine zarar verecek bir şey düşecek böyle şeyler saniyelik maalesef, anne her daim tetikte ve çocuğunun peşinde olmak zorunda, misal kızım 1,5 yaşındayken şehirdışına kayınvalidemleri ziyarete gittik, senede bir sefer görüyor babaannesi ilgilensin rahatlığı yoktur bende, bebektir tam da keşfetme dönemi babaannesinin evini merakla gezerken peşinden bir an dahi ayrılmadım, ki çocuktur yapmaz dememek lazım kızım mutfak çekmecelerinden birini açtı içi bıçak doluydu, ben olmasam belki alacak belki bir yerine saplanacak, Allah göstermesin evladımın başına bir şey gelseydi sorumlusu ben miydim babaannesi mi? Bendim çünkü çocuğun annesi benim, konudaki elti ilgilenmiyor, o yüzden de en azından çocuğun iyiliği için, masum bir çocuğun sağlığı için aklını dağıtmaya çalışın dedim konu sahibesine.

Ve hanımlar konuyla ilgili raporlar oluyor, konu sahibesinin dahil burada yazılan düşünceler sizlere ters gelebilir ama kimsenin kimseyi rencide edip düşüncesine küçümsemeye hakkı yok, rica ediyorum üsluplara dikkat ediniz, polemiğe girmeyiniz.

3 yaşında kızıma kendi evimizde herşeyi kır, dök, dağıt ama.. Başka yere gittiğimiz zaman öyle yapmak kötü diye öğrete bildim. Teyzeme gidecez kızım orada dağınık olmazsan eve grldimizde ödül vereceğim gibi ikna ettim. Çocuktur yapar yanlış benceçocuk herşeyi gerçekten öğreniyor.

kedının hallendıgı seyde cocugun elıne verılmez bunun hayvan sevgısıyle ılgısı yok ınsanda hallense verılmez
Bence de doğru bu dediginiz ama bu hassaslıkta olan ebeveyn başkalarının evinde çocuğuna göz kulak olur hiçte değilse çocuğun kendine zarar vermemesi için değil mi ? Ama maşallah eltinin dunya yıkılsa umdu değil.

Bu konuda haklisin tabiki cocugunu gozetmelisin dikkat etmeliain ama bazi cocuklar anlamiyor benim oglumda oyle cok aksi bir cocuk ne olduysa 10. Aydan sonra cildirdi yapmak istiyorsa engel olamiyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…