• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocugu

Evet kazayla olan hosgorulur zaten de bunlar abartmis. Bazen dusunuyorum da bi bizi mi es gecmis 2 yaş sendromu acaba? Ozellikle 2000 sonrası doğanlarda yogunca görülüyor ne hikmetse.
Kuşak farkı var, onlar z kuşağı.
Ve kuşakların genelgeçer özellikleri var hem karakter hem fizyolojik gelişimleri bambaşka.
50 üstü olup boyu 170 üzeri kadın mesela, ülke nüfusunun 10 binde biridir.
Ama şuan 15 yaş civarı her çocuk bu boya erişiyor, en basit fark bu.
Beslenmeler farklı, doğdukları anda ekrana doğuyorlar, bilgi edinmeleri 2 saniye sürüyor bu sebeple sabırsız ve doyumsuzlar.
Yani biz böyle değildik demek çok basit, bunu inceleyen sosyoloji bilimi var, bedensel olarak ise pediatri.
Hastalıklar bile bambaşka ki, değişen dünya düzeniyle sendromundan beklentisine her şey değişiyor.

Hanımefendi tabiki herkesin çocuğu var ama her çocuk böyle değil, benimde oğlum 2 yaşında oldu kimsenin evinde bu rezillikleri yapmadık, tamamen anne baba terbiyesi ile ilgili bu durum.

Katiliyorum. Böyle insanlar once kendilerine terbiye vermeli bence, ksra bakmayin eltinizin ne oldugu ortada, cocugun farkli davranmasini bekleyemezsiniz. Evinizi ne hale getirdigini tahmin edebiliyorum, benimde kucuk kaynim var bi zamanlar evimin resmen icine s**cmisti, kaynana birsey bile demiyordu, cunku kendiside oyle :) :) :) Misafir misafirligini bilmeli. nokta.

Dünya malıyla bilmem neyle ne alakası var.
Çocuktur anlamaz yapar kafası bi bitmedi.
Keşke çocuk doğurmanında ehliyeti sertifikası olsa.
Biraz vakit ayırında eğitin bi zahmet.
Tabi efendim eğitelim, elimize sopa alalım, uymayınca dövelim.
Olmadı mı kilitleyip zincire vuralım.
Çünkü eğitim vermekle alakalıdır, alma kabiliyeti ve yetisiyle değil.
Siz de haklısınız bir yerde, eğitim dediğiniz şey tam da bu.

kendimce titiz sayılırım, yere halılarıma birşey dökulunce çok gerilirim. biryerlere yağ bulaşmasına dayanamam, 2 yaşına girecek yeğenim var, bana geldiğinde evde pilav varsa pilav, yoğurt varsa yoğurt, su içecekse su, kendisinin elinde çatalı kaşığıyla yer döker içer.
hiç dert etmem, ne olacak sanki temizlenir.
robot değil ki, kendi başına yesin içsin ki alışsın.
kurallı yetiştirmek demek sadece yemek içmekle olmaz.

Tabi efendim eğitelim, elimize sopa alalım, uymayınca dövelim.
Olmadı mı kilitleyip zincire vuralım.
Çünkü eğitim vermekle alakalıdır, alma kabiliyeti ve yetisiyle değil.
Siz de haklısınız bir yerde, eğitim dediğiniz şey tam da bu.
Heheeee haklısın bende onu yazdım zaten tam olarak.

Ahlak terbiye veremeyeceğim çocuğu doğurmam.
Çocukta yada ailede zeka geriliği yoksa neden eğitim verilmesin.
Öffff alıntılar uzatırsınız şimdi

C
Laftan anlamıyor diye her dedigi oluyor mu? Mesela istedigi zaman telefon alıyor mu. Bu cocuk basbayağı alışmış her dediginin olmasına. Her evin kuralları var bunun cocuguna öğretmek zorunda. Prizlere elini sokturmadıgı gibi. Ayrıca konu dünya malı mı? çiçeklerim ve kitaplarım dünya malı anlayışından da öte bir yerde benim için. Ayrıca cikmayan lekeleri de sorumsuzluk ugruna sineye çekemem
Cikmayan lekeler cizilen mutfak tezgahlari resmen kasitli gibi.Benimde bir yakinim bana gelip ocaktan aldigi tencereyi birkac kez mutfak tezgahima koydu Allahtan hemen fark ettim yoksa tezgahim yanan leke kalan bir maddeden yapilmis koskoca kadin kac kez soyledim resmen bilincli yapiyor gibi.Cocuk laftan anlamaz ama annesi cocugunun huyunu bilir ve zarar vermesine engel olabilir.

Seni çok iyi anlıyorum, anlattıklarının aynısı görümcemde yaşıyorum. Olumsuz yorum yazan arkadaşlar şunu anlamamışlar okurken; hanımefendının kızdığı çocuğun kırıp dökmesi değil. 2 yaşında çocuk ne anlar. Kızdığı şey anne ve babanın umursuzlugu. Çocuğa “yapma oğlum/kızım, dökme,sofrabezinde ye vs” diye uyardığı halde çocuk bunları yapsa tamam “çocuğun yaptıkları bu kadar büyütülmez sızın de çocuğunuz var” diyeceğim. Ama anne baba kendi evlerindeki kadar rahat bırakamaz çocuklarını. Benim de kızdığım şeyler saydıklarınız. Allah kolaylık versin.

Kendi evinde her şeye izin veriyor evi temiz ve düzenli fegil. Yargılamıyorum. Kendi evimde istedigi gibi olsun ama aynı anlayışı benden beklemesin. Kedim gerçekten dediginiz gibi çok temiz. Kendini saatlerce yalar ben öpsem bişe. :KK70: ama kedim pis bile olsa dediginiz gibi benim kedim benim evim benim mahremim. Ama bir başkası bu şekilde evime bile bile zarar vermemeli bence. Ben de her istedigi olan cocuk istemiyorum. Bakalım nasipse benimki nasıl olacak

Merhaba
Sabahtan beri yorumları takip ediyorum dayanamadım. Bence kanımca o çocuktur, özgüveni gelişmeli ve size dünya malına tamah adı altında yorum yapanların hepsi eltiniz gibi zamane sosyal medya annesi. O z kuşağından 2 tane büyüttüm ben. Hatta 10 sene arayla. Oğlum 2000 kızım 2010 doğumlu. Hiç öyle ay sendrom deyip göz yummamışızdır kayınvalidem ile aman özgüveni gelişsin diye başkalarının evini dingonun sanmaya. Oğlum da kızım da gayet saygılı özgüvenli aktif çocuklar. Anlamıyorum başkasının eşyasına zarar verince özgüveni nasıl gelişiyor dahi mi oluyorlar çocuklar o zaman. Şimdi hayırı bilmeyen o bebeler büyüyecek. Ve çığ gibi devrilecek o hayır demeyenlerin üzerine

Merhaba
Sabahtan beri yorumları takip ediyorum dayanamadım. Bence kanımca o çocuktur, özgüveni gelişmeli ve size dünya malına tamah adı altında yorum yapanların hepsi eltiniz gibi zamane sosyal medya annesi. O z kuşağından 2 tane büyüttüm ben. Hatta 10 sene arayla. Oğlum 2000 kızım 2010 doğumlu. Hiç öyle ay sendrom deyip göz yummamışızdır kayınvalidem ile aman özgüveni gelişsin diye başkalarının evini dingonun sanmaya. Oğlum da kızım da gayet saygılı özgüvenli aktif çocuklar. Anlamıyorum başkasının eşyasına zarar verince özgüveni nasıl gelişiyor dahi mi oluyorlar çocuklar o zaman. Şimdi hayırı bilmeyen o bebeler büyüyecek. Ve çığ gibi devrilecek o hayır demeyenlerin üzerine
Ay ağzınıza sağlık ben de yorumları okuyup okuyup sinir oluyordum 😁

Kuşak farkı var, onlar z kuşağı.
Ve kuşakların genelgeçer özellikleri var hem karakter hem fizyolojik gelişimleri bambaşka.
50 üstü olup boyu 170 üzeri kadın mesela, ülke nüfusunun 10 binde biridir.
Ama şuan 15 yaş civarı her çocuk bu boya erişiyor, en basit fark bu.
Beslenmeler farklı, doğdukları anda ekrana doğuyorlar, bilgi edinmeleri 2 saniye sürüyor bu sebeple sabırsız ve doyumsuzlar.
Yani biz böyle değildik demek çok basit, bunu inceleyen sosyoloji bilimi var, bedensel olarak ise pediatri.
Hastalıklar bile bambaşka ki, değişen dünya düzeniyle sendromundan beklentisine her şey değişiyor.

Yazdiklarinizin bir eğitimci olarak farkında olmakla beraber bu z kuşağı olma durumunun çocukların bilişsel ve sosyal gelişimleri söz konusu olduğunda fazlaca abartıldığını düşünuyorum. Aileler bazı konularda gelenekselci bir tutum sergilerlerse ( sınırlı ekran süresi, sınırlı oyuncak , belli kurallar vs) bu günümüz sendrom krizleri minimumda yaşanacaktır. Tabii ki çocuğu çevreden soyutlamak imkansız elbet görecek isteyecek ama bazı ailelerin lugatinda hayir kelimesi resmen yok. Cocuk doğar doğmaz 2 yaş sendromuna hazırlanıyorlar ve ortam hazırlıyorlar bilinçli ya da bilincsiz.

C

Cikmayan lekeler cizilen mutfak tezgahlari resmen kasitli gibi.Benimde bir yakinim bana gelip ocaktan aldigi tencereyi birkac kez mutfak tezgahima koydu Allahtan hemen fark ettim yoksa tezgahim yanan leke kalan bir maddeden yapilmis koskoca kadin kac kez soyledim resmen bilincli yapiyor gibi.Cocuk laftan anlamaz ama annesi cocugunun huyunu bilir ve zarar vermesine engel olabilir.
Kasıtlı degil de huyu öyle. Evi kırık dökük bu sebeple

Merhaba
Bilinçli anne olmak başkalarına zarar gelmesini izlemek degil bence de. Sorumsuzluktan rahatsız oluyorum diye çocugu haşlıyorsun diyen bile oldu. Elti nefreti çocuk kininden cıktılar.

O yaşlarda anlamıyorlar evet.
Ama annesi babası mahcup olsa konu sahibi de bu kadar dolmazdi.
Mahcubiyet göremeyince de herseyi görür olmuş o ayrı mesele tabi.
Ama benim de bir arkadaşım var iki yaşında çocuğu atom karınca resmen.
Gezmesini, misafirligini bu sebepten en asgariye indirdi.
Çünkü eli çok hızlı yavrunun anında kırıp dokebiliyor.
Kadın çok mahcup oluyor yani hal dilinden anlıyorsunuz böyle ince dusuneni.
Bana geldi mesela peşinden bir saniye ayrilamadi kahvaltısını zor yaptı.
Ayrılmamasına rağmen anlık birkaç oyuncak kırıp çayı tamamiyle doktu masaya halıya.
Ben ne kadar olsun önemli değil desem de kadın yerin dibine girdi.
Ben gelmeyim sen gel bana nolur diye ki çok yakın arkadasindir.
Ama halıya dökünce de verdim bezi atom karıncanın eline gel dedim madem döktün beraber temizleyeceğiz.
Valla aldı eline bir güzel sildi halıyı.:D
Yani anliyorlar anlamaz deyip kenara çekilmemek lazım.
Ancak dediğim gibi bazı çocuklar da acayip hızlı oluyor anlayamiyorsunuz bile.
Gözünüzü açıp kapatirken bile olayı halletmiş olabiliyorlar. :)

Back
X