- 4 Ocak 2025
- 114
- 55
- 13
- 29
Benimki de kacmadi ya daha da korktu bebek icinBen doğumdan sonra herkese haber saldım psikolojim bozuk lohusa sendromuna girdim diye kayınvalideye de deli taklidi yaptım kaçtı gitti![]()
![Grinning face :grinning: 😀](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Grinning face :grinning: 😀](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimki de kacmadi ya daha da korktu bebek icinBen doğumdan sonra herkese haber saldım psikolojim bozuk lohusa sendromuna girdim diye kayınvalideye de deli taklidi yaptım kaçtı gitti![]()
Aynen canım öyle sen yaptıkları patavatsizliklari duysan hayret edersinGamsızın g.tüne çivi çakmışlar bu tıkırtı nereden geliyor demiş![]()
1 saat gorup gitsinler sonucta yegeni oldu torunu oldu mu ? Yani minicik bebek gormesinler duruversinler evlerinde ortalik hastalik kayniyor. 2 ay sonra gorseler bir sey olmaz.Yani bir saat gelsin görsün gitsinler onların da yeğeni oldu torunu oldu. Dış değil o kadar bence. Ha eşiniz söyler öptürmezsiniz zaten uyudu der başka odaya koyarsınız. Onun dışında başka misafir için en az üç ay geçmesi lazım bence. Ek olarak bebeğinize mızmız demeyin iki saatte bir zaten emzirmenin lazım üc saat açlık sınırı şuan onda. Eşinizde durmuyor diye de birşey yok durmazsa az ağlar yani. Bu evrede eşte durmuyor muhabbeti başlayınca çocuk en az üç sene annenin üzerine bırakılıyor. Annesi iyi giydirir annesi yedirir annesi uyutur sonra bu annem okula götürsüne kadar gidiyor. Durmazsa ağlar adam baba sonuçta kendince bir yöntem bulur sakinleştirir bir şekilde. Durmazsa da az ağlar alışır yani babasına. Göğüs için de doğum hastane çantasına direkt gümüş kapak koymalı herkes. Yaranız vs varsa yine işe yarra belki alın hemen kullanın iki üç hafta kullanınca sonra alışıyor zaten göğüs terbiye oluyor bir nevi. Bir ara akıyor süt mesela sonra almamaya başlıyor. Dediğim gibi bı çay bı pastaneden pasta. Gelene de uzaktan gösterip odaya götürün iki saat oturur kalkarlar. Ama tabiki çocukları hasta ise vs gelmesinler i ciddi bir durum. İlla gelmeyin diyecekseniz de eşiniz desin. Yüzgöz olmayın. Doktor dedi diyin ya da
Çocuk çok istemiş sanki oyuncak bebek benim çocuğum ben kucağıma alırken annesi olarak zarar vermeyim diye korkuyordumYa varya işte yenidoğanı küçük çocuğun kucağına verme olayı tam bir cahil turnusolu.
Hani misafir olaylarına girmese bebeği verip biraz gidip uyumayı tavsiye ederim o konuda sınır çizilirse 2-3 saat uyuma olarak fırsata cevrilebilir kayınvalide bir kaç kez onu da yaptım iyi madem buradasın bakta ben yatayım diyeBenimki de kacmadi ya daha da korktu bebek icin![]()
Kendi anneniz kızkardesiniz geldi mi ben şahsen annemi kardeşimi görmek istedim doğum yaptığımda. Bence çok kasmaya gerek yok. Hastalık da öptürmez yakın tutmazsın.1 saat gorup gitsinler sonucta yegeni oldu torunu oldu mu ? Yani minicik bebek gormesinler duruversinler evlerinde ortalik hastalik kayniyor. 2 ay sonra gorseler bir sey olmaz.
Hamileyken rahat etsin diye annenin yüz üstü sırt üstü uyumayı unuttuğu bebeği küçük çocuğun kucağına veriyorlar. Yenidoğan da olsa tutmayı bilmeyenin kucağında bebekler ağlıyor, huzursuzlanıyor. Bende de yaptılar bu arada benimkiler daha gider gitmez bastılar çığlığı da hemen aldım görünce. Cahiller işte.Çocuk çok istemiş sanki oyuncak bebek benim çocuğum ben kucağıma alırken annesi olarak zarar vermeyim diye korkuyordum
Hala hatırladıkça çok sinirleniyorim . Tek dertleri egolarını tatmin etmekHamileyken rahat etsin diye annenin yüz üstü sırt üstü uyumayı unuttuğu bebeği küçük çocuğun kucağına veriyorlar. Yenidoğan da olsa tutmayı bilmeyenin kucağında bebekler ağlıyor, huzursuzlanıyor. Bende de yaptılar bu arada benimkiler daha gider gitmez bastılar çığlığı da hemen aldım görünce. Cahiller işte.
el ne der.. kayınvalıdem küser mi. kocam anlamaz bana kızar mı demeden öncelik bebek. hep diyorum .hır gur olmasın dersen bastan agırlıgını koymazsan cocuk fızıksel olarak ıkıbır hasta olur sen de mental olarak.. ne kendını ne cocugunu yedirme. koseye gecıp kımseye duyurmadan aglamanın ya da kızıp bagırmanın bı faydası yok. kişilerin bılmesı lazım. net ol hayır hayır. durdugun yerde 100 kere falan hayır de. bı kac kere de ınsanlara de bı bakmıssın şak şak hayır dıyorsun :)) ruh emici gibi emik emik emikkkk gezenlerı etrafınızda tutmayın .. yasayacagımız surda kac yıl :)) oncelık bebek... küsen işteee taaaaa o yanda oynayabilir :)Bebegim henüz 2 hafta ve zor bi doğumdan geçti.
Bu zamanlar grip vs çok olduğu için esimle misafir vs konusunda dikkatli olmaya karar verdik. Bebeğim bir haftayken bi kere kendi annem geldi biraz yaninda durdu bi kerede kayinvalidem geldi ve kucagindan 2 saat indirmedi, ellerini öptu vs vs..
Kayinvalideye hamilenin son asamasindada uygun bi sekilde söyledim misafir almicam anneler disinda bi muddet diye bu sefer 10 gun almazsin sonra alirsin gibi söylemeleri oldu. Ilk evime geldi bebege illa zemzem suyu verin, illa banyo yaptiricam diye tutturdu kac kere göbek kordununu düsmesini bekliyoruz doktor ondan sonra banyo yaptirin dedi dedigim halde…
Kayinvalidem gil kalabalik yasiyor, kaynim eltim cocuklar vs..
Görumce gil desen ayni kücük büyük cocuklar okula giden…
2 gün önce kv eltimi arattirip ansizin öyle ayni gun gelmek istediklerini söyledi. Esime söyledim oda söyle dedi suan biraz dikkstliyiz misafir konusunda en uygun zamanda biz cagiricaz diye.. Kv laf sözden anlamiyor ustüne çok kırıcı sözleri oldu ben yinede esim icin idare ediyorum. Hic bir dekilde gram yardimi olmadi ustüne köstek olmak istiyo her konuda.
Şuan annem 10 gundur yemek ekmek yapiyor gönderiyor ve esim Cok yardumci oldugu halde yorucu geciyo öyle evi cok silip süpüremiyoruz bulasik, csmasir haric ve gecemiz gündüzumuz belli degil.. Bebegimde biraz mizmiz her 1-2 saate bi illa emek istiyor ve yatarak en kolay emziriyorum yara vs dolayi ve bazen emzirme süresi gögsumde dinlenmesiuke beraber en az 1-2 saat daha aliyo. Babasi kucagina alsa, hoppalaya fln denesekte en cok benimlr olmak istiyor. Yani dus almak bile lüksken suan misafir dusunemiyirum bile ki gelseler bile herkes kucagina isticek bende illa yok diyemicem e saatler boyu odada emzitip altini degistitip uyutucam derken misafirle 0 oturabilicem. Hazir seyler ikram etsem bile anlattigim gibi bazen wcye gitmek bile lüks bu zamanlar.. Esimede söyledim kimse çat kapi gelmesin göguslerim evde açık dolanıyorum surekli havalandirmak icin gelip giden yaralari ve kv cat kapi geldigide oldy daha önce. Kimsenin yanindada emziremem rahat hissetmiyorum.
Kv durmicak yine kendisi gelicek ve illa birilerini gettitirmek isticek.
Siz nasil yaptiniz dogum sonrasi gelmek isteyenlere? Herkes Cok bencil ve herkes bizde cocuk buyuttuk yorumunda. Umrumdada degii ama hic olmazsa 1,5-2ay kimseyle görustutmek istemiyorum…
Sizler nasil yaptiniz?
İlk 3 ay bir bebekte üst solunum yolu enfeksiyonu hemen ilerleyip yoğun bakımlık edebiliyor. Allah korusun bebeğinizi ancak şu süreçte kırılır aman şöyle olur anlamıyor kısmını hiç dert etmeyip bebeğim 3 ay olunca çağırıcam herkesi diyeceksiniz. Bebek hasta olup pişman olacağınıza kırılsınlar . Artık herkes sosyal medyada Tv'de bu konuyu işliyor. Azıcık aklı olan bir anneye şunu yapmaz zaten.Bebegim henüz 2 hafta ve zor bi doğumdan geçti.
Bu zamanlar grip vs çok olduğu için esimle misafir vs konusunda dikkatli olmaya karar verdik. Bebeğim bir haftayken bi kere kendi annem geldi biraz yaninda durdu bi kerede kayinvalidem geldi ve kucagindan 2 saat indirmedi, ellerini öptu vs vs..
Kayinvalideye hamilenin son asamasindada uygun bi sekilde söyledim misafir almicam anneler disinda bi muddet diye bu sefer 10 gun almazsin sonra alirsin gibi söylemeleri oldu. Ilk evime geldi bebege illa zemzem suyu verin, illa banyo yaptiricam diye tutturdu kac kere göbek kordununu düsmesini bekliyoruz doktor ondan sonra banyo yaptirin dedi dedigim halde…
Kayinvalidem gil kalabalik yasiyor, kaynim eltim cocuklar vs..
Görumce gil desen ayni kücük büyük cocuklar okula giden…
2 gün önce kv eltimi arattirip ansizin öyle ayni gun gelmek istediklerini söyledi. Esime söyledim oda söyle dedi suan biraz dikkstliyiz misafir konusunda en uygun zamanda biz cagiricaz diye.. Kv laf sözden anlamiyor ustüne çok kırıcı sözleri oldu ben yinede esim icin idare ediyorum. Hic bir dekilde gram yardimi olmadi ustüne köstek olmak istiyo her konuda.
Şuan annem 10 gundur yemek ekmek yapiyor gönderiyor ve esim Cok yardumci oldugu halde yorucu geciyo öyle evi cok silip süpüremiyoruz bulasik, csmasir haric ve gecemiz gündüzumuz belli degil.. Bebegimde biraz mizmiz her 1-2 saate bi illa emek istiyor ve yatarak en kolay emziriyorum yara vs dolayi ve bazen emzirme süresi gögsumde dinlenmesiuke beraber en az 1-2 saat daha aliyo. Babasi kucagina alsa, hoppalaya fln denesekte en cok benimlr olmak istiyor. Yani dus almak bile lüksken suan misafir dusunemiyirum bile ki gelseler bile herkes kucagina isticek bende illa yok diyemicem e saatler boyu odada emzitip altini degistitip uyutucam derken misafirle 0 oturabilicem. Hazir seyler ikram etsem bile anlattigim gibi bazen wcye gitmek bile lüks bu zamanlar.. Esimede söyledim kimse çat kapi gelmesin göguslerim evde açık dolanıyorum surekli havalandirmak icin gelip giden yaralari ve kv cat kapi geldigide oldy daha önce. Kimsenin yanindada emziremem rahat hissetmiyorum.
Kv durmicak yine kendisi gelicek ve illa birilerini gettitirmek isticek.
Siz nasil yaptiniz dogum sonrasi gelmek isteyenlere? Herkes Cok bencil ve herkes bizde cocuk buyuttuk yorumunda. Umrumdada degii ama hic olmazsa 1,5-2ay kimseyle görustutmek istemiyorum…
Sizler nasil yaptiniz?
Esimde biraz söyluyor gerektiginde annesine dun Yine söyledim bak eltime söyleyen annendir biliyorum diye cunku beraber yasiyorlar bu seder esim dedi ozaman kirmaktan cekinme gerektiginde söyle söyle söyle istemiyorum diye. Dedim ben eskisi gibi surekli yuz göz olmak istemiyorum yine sorunlar fln olucak idare etmelik sekilde iliskilmiz olsun istiyorum cunku. Gerekyiginde yine esim dicek bende cekinmicem cunlu öyle veya böyle kötu ben oluyorum hepSizi muhatap bile etmeden eşiniz misafir almıyoruz anne diyecek annesine, niye size konuş diyor. Eşiniz halletsin siz değil. Ayrıca yeni doğan çocuk sık sık emer babası hoppala yapmasın daha çok küçük
Yemin ederim Aynen öyle oluyor. Tamam es ailesi yabanci degil ama kalabaliklar ve hepside cocuklari fln getiriyolar. Zsman gecsin bende görusmek isterim ama suan cok hassas hissediyorum hih birsey bebegimden önenli degil. Aramalar msjlar cikmicam bundan sonra. Dogum öncesi evcil hayvanilmiz var oda evi dolu diye biz aldik hayvancagizin gidicek yeri yoktu, gunler boyu evimde bos bos kalip evi karistirip hic birsey yapmadi neymis biz sorup isticekmisiz ne munasebet dilencimiyim ben. Hetseyi inadina inadina yapti ben yinede ona iyi davrandim esim hatrina.Yemin ederim dogum ztn cok cok zor gecti bende bebegimde ölumden döndu ondan sonra kvnin yaptigi hadsizlikler sorun cikarmalar, yeni cocuhmuz olmis esimden para istemeler, sabrediyorum Allah buyuk diyorum ama bundan sonra oldugumdan dahs fazla mesageli olucam. Kvyede öpturmicem birdaha bebegmin ellerini, birden oldu. Kendisi ztn hergun birileriyle görusuyor, sigara iciyor hasraliklari var kendine bakmiyor vs ama hergun bi yerlerde..Anlamazlar sankı sen degılde etrafındakı herkes senden daha bir lohusa oluyor o duruma çok gıcık oluyorum bak söyleyım şimddiden yapmak istemedıklerını yaptırma sonra içine atıyorsun kafaya takıyorsun geecekten lohusa depresyonuna yakalanma cok kötü bırsey çünkü ben diyemedim hep kafama taktım içime attım öpmeyın ellemyın diye sonucta yıne olan bana oldu sende o yüzden çok dikkat et hiç kimse senden ve bebegınden önemlı degıl..
Kesinlikle haklisiniz iste karsidKi Esimin ailesi kardesleri, kucuk cocuklar buyuk teyzeler vs olunca birakin 3 ayi 2 ay olmadan bile nasil durduruxam diyotum. Yok diyoruz anlamiyor kv bi eltiyi sariyor ustume bi kendi. Benide dogum ve dogum sonrasi cok kirdi cikmixam atamalarina mesajlarina. Unuttum diyip gecistiricem veya cok gec donucemİlk 3 ay bir bebekte üst solunum yolu enfeksiyonu hemen ilerleyip yoğun bakımlık edebiliyor. Allah korusun bebeğinizi ancak şu süreçte kırılır aman şöyle olur anlamıyor kısmını hiç dert etmeyip bebeğim 3 ay olunca çağırıcam herkesi diyeceksiniz. Bebek hasta olup pişman olacağınıza kırılsınlar . Artık herkes sosyal medyada Tv'de bu konuyu işliyor. Azıcık aklı olan bir anneye şunu yapmaz zaten.
Benim kızım 2 yaşında şimdi. İlk 3 ay misafir almadım. Sonra gelenler de elini yıkadı ve öpmeden kucağına aldılar .Eşim söylüyordu hep sağolsun önden. Öpmeyin kızımı bile diyordu açık açıkküsen olmadı hiç . Şükür ilk 1 yıl hastalanmadı. Hasta olsa bile içim rahat olurdu saçma bir sebeple bulaş olmadığı için.
Bebeğinizin çok güzel zamanları . Bol bol koklayın insan inanılmaz özlüyor . Sağlıkla büyütün![]()
Iste zor olanda o. Görumce desen 5 cocuk var 3u buyuk lise, 2si kücük 5-8 yaslarind okula gidiyolar. Kayinvalide geldi ztn ama hergun birileriyle görusuyo, sigara kullaniyor, bagisiklik sistemi zayif baska hastaliklaei var kendine bakmiyor diger Torun torba onlara yemek yetistiriyor. Kv eltim ve kaynim ve 2 kucuk cocuklariyla yasiyolar. Yani anlicagniz bi 10–15 kisiden bahsediyoruz. Evet dogumBir buçuk ay kadar misafir kabul etmedim ben de ama kayınvalide, görümce elti ben de misafir kategorisinde değil. Hasta olmadıkları sürece herkes istediği zaman geldi,kucağına aldı ki ben kucaklarına alıp gaz çıkarmalarından gayet memnundum dinleniyordum. Hasta değillerse onlar gelip görmeli bence ya, tabi yanlarında komşu getirmesinler. Sizin dediğinziden ben elti ,kayınvalide görümce de gelmesin kalabalık yaşıyorlar çocuklar okula gidiyor gibi anladım da ,ona göre cevap verdim.Ben abimin çocuğunu görmesem üzülürdüm valla. Aranız bozuksa,kötü geçmişiniz varsa tabi bilmem de.
Gelinde anlatin simdiden durmuyolar ne ev bark temizlicek gucum vaktim var nede hazirliklar birde diken ustunde olucam surekli dokunmayin tutmayin vs de olmak istemiyorum. Zorla gelicek degiller ya. Kv de cat kapi gelirse odaya girip odadan cikmicam1 saat gorup gitsinler sonucta yegeni oldu torunu oldu mu ? Yani minicik bebek gormesinler duruversinler evlerinde ortalik hastalik kayniyor. 2 ay sonra gorseler bir sey olmaz
Annem bana bakmaya geldi 5 gun sadece annem ve kayinvalidem de geldi ayrica onun disinda hicbir akraba kabul etmedimKendi anneniz kızkardesiniz geldi mi ben şahsen annemi kardeşimi görmek istedim doğum yaptığımda. Bence çok kasmaya gerek yok. Hastalık da öptürmez yakın tutmazsın.