• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Bazen yaptığın şeyler için bile yapmasaydın denir . Mesela bizim ev eşime göre hiç kirlenmez . Hiç temizlik yapılması gerekmez . Bir kere bile ev süpürmüş bulaşık makinesi boşaltmış değil
Benim esim de cok titizdir ve bu beni yorar
Ilk yillar cok kavga ettik bu yuzden
Korona olmus yatiyorduk kapi kollarini silmemiz lazim falan diyordu o derece
Yonta yonta simdi camasirlari atiyor asiyor topluyor evi supuruyor banyoyu yikar makine bosaltir perde yikar asar
Ev isi sabahtan baslasak dipkose 2 3 saate biter ama mutfak koca bir delik gibi
Cok severdim mutfagi ama son zamanlarda zulüm geliyor

Kavanozda karıştırması zor olmadı mı?
Camda olur mu diye emin olamamıştım, toprak kap öneriyorlar ya.
Borcamda yapayım ben de madem oluyor.
Küçük kavanozda ağzı açık, yan koymuştum. Karanlık dolapta. Tam da dolu değildi. Çok oldu tabi. Hamilelikten de önceydi. Bakteri kolay ürüyormuş. Dikkatli yemek lazımmış. Bırakmıştım o yüzden

Benim esim de cok titizdir ve bu beni yorar
Ilk yillar cok kavga ettik bu yuzden
Korona olmus yatiyorduk kapi kollarini silmemiz lazim falan diyordu o derece
Yonta yonta simdi camasirlari atiyor asiyor topluyor evi supuruyor banyoyu yikar makine bosaltir perde yikar asar
Ev isi sabahtan baslasak dipkose 2 3 saate biter ama mutfak koca bir delik gibi
Cok severdim mutfagi ama son zamanlarda zulüm geliyor
Bak benim eşim çok yoğun çalışıyor eve geldiği zaman da telefon susmuyordu o zamanlar . Eğer o bölümde çalışmasa Suriye Hakkari çalışacaktı . Pandemi birde 2 sene hep evdeydik oğlumla annemler vs zaten gelemedi biz gidemedik izinler kapandı vs vs . Sizin durum aslında iyi tek sorun evin ısınma olayı sıkıntı . Yoksa yanlız çocuk büyütmüyorsunuz eşiniz evde işlere yardımcı . Bu durumda mutfak işi gözünüze görünmemesi lazım. Adam evi süpürmüş bulaşık makinesi boşaltmış daha ne

benim annem de sizin gibi herkesin sevdiği çeşidi ayrı ayrı yapardı, yaptı senelerce
benim de reflüsü gastriti olan bir babam, vejetaryan bir kız kardeşim, yarı gurme yemeğin içindeki yağın markası değişşse bilen bir erkek kardeşim var :D bunların hepsi aynı evdeydi üstüne 4093750 kişi yatılı 49350576 kişi yemekli misafiri olurdu

fark şu ki annem yarım saatte 547676 çeşit de yemek yapar eli hızlıdır organizedir o soğan kavrulana kadar o sebzeler de doğranır hazırlanır --ben mesela biri olana kadar öbürünü yetiştiremem altını kapatır tekrar açarım ya da soğanı koymadan sebzesini bakliyatını hazır etmem gerekir. ama annem mutfağa girer 4 ocağın altını yakar hepsini aynı anda pişirir kavurur hazırlar yarım saatte biter, sonra çorbayı karıştırırken de tencerelerdeki herşey pişer ya da börek açar o sırada filan, kapatır çıkar toplam en fazla 1 saat. salatayı masayı kurarken hazırlar.

ama bu kadın mutfağa 10 yaşında girmiş sülalesine yemek hazırlayarak büyümüş, (kimi zaman ocakta kimi zaman tarlada tapanda) 55 senedir aralıksız yemek yapıyor.

55 sene günde 3 öğün ortalama 10-15 kişiye yemek hazırlayan bir kadınla siz ben bir olabilir miyiz? böyle bir şey mümkün mü? evlenmeden önce mutfak işçisi değildiyseniz mümkün olmaz, kusura bakmayın.

siz mantı açmıştım diye "delilik" örneği veriyorsunuz ya (bence de delilik o ayrı da) bizde herkes mantıyı tek eliyle bile açar öyle diyim yani, kadınların gereğinden fazla becerikli ve fedakar olduğu bir ortamda büyüdüm. (annem bu sıra oruç da tutuyor ama komşularına mantı açıyor ramazan hazırlığı rica ediyorlar, onun için öyle sıradan bir durum çünkü)

ve diyorum size.

gerek yooooook. yok yani gerçekten. yorularak yetişemeyerek, kendini yopratarak gerek yok. ha kesinlikle içinize sinmiyorsa asla yiyemiyorsanız bilemiyorum. değilse kasmayın. bir gün eşinize göre yapn bir gün de kendi keyfinize göre yapın .

ha ortalamadan da biraz daha ağırkanlı olabilirsiniz
e işiniz de ortalamadan biraz fazla seçiyor. bebek de minik hepsi bir arada iken birşeyler 4lük olyamacak bu kesin.
ve maalesef ısıtması olmayan ev durumu nedir bilirim, ben de öyle bir evde yaşadım egede. hayattan soğudum üstelik benim evim büyük de değildi, yine de kalorifer olmayınca eziyet oluyor kışın. bir de maalesef inşaat kalitesi çok düşük olduğum bölgede kapıdan bacadan rüzgar öttürüyordur resmen...
ki bu sıra poyraz esiyor. soğuk anacım. bu da ortalama üstü bir zorluk. insanın kanı çekiliyor yahu. bakın o evde neredeyse yemek yapmadım. tek yaşıyordum üstelik :D
şimdi düzgün ıstması olan düzgün mutfağı olan bir evdeyim dışarıda ayda 1 kere ya yerim ya yemem. çünkü düzenim var. motiveyim. sizin de şartlar dğeiştikçe hepsi olur. sadece biraz sabır.

yazın bol bol buzluk hazırlayın
gerekirse + dondurucu alın kışa girerken atın balkonun birine içini de doldurun
sizi bilmem de zaten benim yaşadığım yerde pazarlar filan çok pahalı oluyor hele kışları (egedeyim ama üretim olmayan bir kesimdeyim siz aydın izmir tarafındaysanız bilemiyorum)

bu mutfak çalışmasını illa yapacaksanız bari yazın yapın kışın soğuk mutfak, küçük çocuk, yemek seçen eş, poyraz ve ıssız ege kırsalı hepsi bir arada çekilir dert değil...
Ay okurken gozlerim doldu valla
Benim annem de boyle pratiktir biri arasin yarim saatte bir suru cesit cikarir cayi demler kahve bardaklarini bile hazirlar
Bense evlenene kadar evde tatli yapmak disinda mutfaga girmezdim
Cok bocaladim
Egedeyim bende
Buranin ruzgari ayri mahvediyor
Derin dondurucu aldik kapali balkonda duruyor bu yaz saglam hazirlik yapicam o aklimda
gecen misafir gelecekti cok birsey yapmayayim dedim yinede evi toparla tatli yap kurabiye ayarla derken saat 3te yattim gece
Arada hayati sorguluyorum ama daha cok bi robot gibi hissediyorum kendimi
Haftasonu bi yere gideceksek makyaj fön falan oyalaninca kendimi tatile cikmis gibi hissediyorum
Dramatik bi haldeyim anlycagniz😵‍💫

Tesekkur ederim desteginiz icin🌼 buzluk stogunuz hakkinda detay verebilir misiniz bende oyle yapmayi dusunuyorum aslinda
Merhaba. Ben çalışan bir kadınım bu sebeple buzluk stoğu benim için de çok önemli. Kendi yaptığım birkaç şeyden bahsetmek istedim umarım sizin de işinizi görür. Tavuk, kıyma gibi et ürünlerini bolca alıyorum. Tavuğun bir kısmını haşlamalık için koyuyorum tavuklu nohutlu pilav yaparken kolay oluyor. Bir kısmını kuşbaşı şeklinde doğruyorum tavuk sote için hazır oluyor. Bir kısmını soslayıp çöp şişlere dizerek donduruyorum yanına bir lavaş ya da bulgur pilavı ile güzel gidiyor. Kıymayı normal köfte ve misket köfte yapıyorum. Misket köfteler patatesli bezelyeli yemeklerin içine yakışıyor veya bazen değişiklik olsun istediğimde altına köz patlıcanlı beğendi yapıyorum. Mevsim sebzeleri hep buzluğumda oluyor. Bamya, barbunya, fasulye gibi. Ispanağı alırken bolca alıp yıkayıp doğrayıp buzluğa atıyorum. Annemin yazdan hazırladığı közlenmiş biber, patlıcan ve domates suları benim kurtarıcım oluyor.

Ay okurken gozlerim doldu valla
Benim annem de boyle pratiktir biri arasin yarim saatte bir suru cesit cikarir cayi demler kahve bardaklarini bile hazirlar
Bense evlenene kadar evde tatli yapmak disinda mutfaga girmezdim
Cok bocaladim
Egedeyim bende
Buranin ruzgari ayri mahvediyor
Derin dondurucu aldik kapali balkonda duruyor bu yaz saglam hazirlik yapicam o aklimda
gecen misafir gelecekti cok birsey yapmayayim dedim yinede evi toparla tatli yap kurabiye ayarla derken saat 3te yattim gece
Arada hayati sorguluyorum ama daha cok bi robot gibi hissediyorum kendimi
Haftasonu bi yere gideceksek makyaj fön falan oyalaninca kendimi tatile cikmis gibi hissediyorum
Dramatik bi haldeyim anlycagniz😵‍💫
becerikli anne evinden çıkmışsınız
herşey onunki gibi olacak sanıyorsunuz

hayır olmayacak

sizin durumunuz şey gibi
senelerce annesinin yemeğine düzenine alışıp eşinden onu bekleyen erkekler gibi

onlara da aynısını diyoruz
çok beklersin diye. istisnalar vardır ama genele bakarsak o düzeye çıkmak senelerin tecrübesi. ve apayrı bir mentalite. bu devirde biz o kafada olamayız ki...

bi kere elin yatkın olsa bile stres yönetimin zayıf olabiliyor "ayy misafir, aman evde x eksik, vahh ben ne yapıcam" derdine düşebiliyorsun mesela. ya da çocuğun ilk defa diş çıkartıyor/ağır grip oluyor/su çiçeği döküyor uykusuzsun tereddüttesin bu ateş normal mi doktora mı götürmeli diye, bu sırada evi salıyorsun, oysa annemin kaç çocuğu var kaç kere bunları yaşamış...evi salamamış işte evde bi sürü başka dertleri de olduğu için...

ben yıllardır kendi başıma yaşadığım için kendi hızımı, kapasitemi vs. biliyorum. gerçek dışı şeyler beklememek lazım. (ha ben de iş/kariyer vs. anlamında aşırı yüklenirim kendime de o ayrı bir konu)
sizin o şansınız olmamış anladığım ondan da bocalıyorsunuz. üstüne işte diyorum ya bebek, seçici koca. normal yani.

bu sıralar bu rüzgar migreni olan beni de mahvetti. sürekli yarı uyuşuk başımın bir kenarı. ikilemdeyim. ağrı kesici içsemm miii içmesem miii şeklinde hep. kalk yemek yap bu kafayla zor geliyor bana da. bol bol yapıp dolaba atmak bu anlamda çok işime yarıyor benim.

bir de
araba ben de almamıştım şimdiye kadar
bu kış araç da aldım baktım kışın bir tarafa gitmek çok zor oluyor. sizin de bebekle öyle oluyordur. bence ehliyet meselesini halledin arabayı kullanın. inanın çok fark eder.

Bu çocuklar fabrikasyon değil, büyüttüğünüz çocuklar sakin mizaçlı çocuklarmış demek ki.
Çocuk oyalamak bazen dünyanın en zor şeyidir.

Eline birseyler vererek yarim saat oyalaniyor
Sizin cocuklariniz uyumlu olabilir madem 2 cocuk buyuttunuz her isi de biliyorsunuz oyleyse her cocugun farkli oldugunu da bilin
Cocuklarim sakin degildi biri hiperaktivite ve otizim belirtileri olan bir cocuktu benim demek istedigim cocuk oyalanirken yapilir kimseyi kendini kotu hissetirmek icin yazmadim bir yasni gecmis cocukla hersey yapilir sartlar iyilestirilebikir ki konu sahibide zaten fikirlerle biseyleri duzeltmeye baslamis insallah zamanla herseyi dahada oturtur

2 tanidik var birinin kvsi destek
Aksam yemegini bile orda yiyip eve geliyorlar
Isi oldu mu cocugu ona birakip gider
Digeri de yemek yapmaz temizlik yapar ayda 1
Kendisi diyor 12de uyaniyoruz bebekle diyor yere atiyorum supurge yapiyorum komsuya cay icmeye gidiyorum pogaca yiyorum orda aksam esim geliyor ben tokum diyorum oda popkek yiyor diyor
Biz ev temizlik yetiscez diye yipraniyoruz gibi geliyor
3 cocuklu birinin desteksiz buyuttugune inanmiyorum malesef
Ama şöyle düşün ben 1 tanede zorlanıyorum onda 3 tane var, aynı işi yapıyoruz (meslek olarak) yardımcılarıda yok. Yani tıpa tıp benzer değil ama belki onun 3. Çocukta yaşadığı zorluğu ben yaşamıyorum. Tek büyütmek gerçekten zor, dahada zorlaştırmaya gerek yok.
Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Hafta ve aylık plan yapıp haftanın en az 2günü dinlenme payı olmalı insanın

Cocuklarim sakin degildi biri hiperaktivite ve otizim belirtileri olan bir cocuktu benim demek istedigim cocuk oyalanirken yapilir kimseyi kendini kotu hissetirmek icin yazmadim bir yasni gecmis cocukla hersey yapilir sartlar iyilestirilebikir ki konu sahibide zaten fikirlerle biseyleri duzeltmeye baslamis insallah zamanla herseyi dahada oturtur
İnşallah cok tesekkur ederim
Merhaba. Ben çalışan bir kadınım bu sebeple buzluk stoğu benim için de çok önemli. Kendi yaptığım birkaç şeyden bahsetmek istedim umarım sizin de işinizi görür. Tavuk, kıyma gibi et ürünlerini bolca alıyorum. Tavuğun bir kısmını haşlamalık için koyuyorum tavuklu nohutlu pilav yaparken kolay oluyor. Bir kısmını kuşbaşı şeklinde doğruyorum tavuk sote için hazır oluyor. Bir kısmını soslayıp çöp şişlere dizerek donduruyorum yanına bir lavaş ya da bulgur pilavı ile güzel gidiyor. Kıymayı normal köfte ve misket köfte yapıyorum. Misket köfteler patatesli bezelyeli yemeklerin içine yakışıyor veya bazen değişiklik olsun istediğimde altına köz patlıcanlı beğendi yapıyorum. Mevsim sebzeleri hep buzluğumda oluyor. Bamya, barbunya, fasulye gibi. Ispanağı alırken bolca alıp yıkayıp doğrayıp buzluğa atıyorum. Annemin yazdan hazırladığı közlenmiş biber, patlıcan ve domates suları benim kurtarıcım oluyor.
Harika fikirler oldu benim icin tesekkur ediyorum🥰🙏
becerikli anne evinden çıkmışsınız
herşey onunki gibi olacak sanıyorsunuz

hayır olmayacak

sizin durumunuz şey gibi
senelerce annesinin yemeğine düzenine alışıp eşinden onu bekleyen erkekler gibi

onlara da aynısını diyoruz
çok beklersin diye. istisnalar vardır ama genele bakarsak o düzeye çıkmak senelerin tecrübesi. ve apayrı bir mentalite. bu devirde biz o kafada olamayız ki...

bi kere elin yatkın olsa bile stres yönetimin zayıf olabiliyor "ayy misafir, aman evde x eksik, vahh ben ne yapıcam" derdine düşebiliyorsun mesela. ya da çocuğun ilk defa diş çıkartıyor/ağır grip oluyor/su çiçeği döküyor uykusuzsun tereddüttesin bu ateş normal mi doktora mı götürmeli diye, bu sırada evi salıyorsun, oysa annemin kaç çocuğu var kaç kere bunları yaşamış...evi salamamış işte evde bi sürü başka dertleri de olduğu için...

ben yıllardır kendi başıma yaşadığım için kendi hızımı, kapasitemi vs. biliyorum. gerçek dışı şeyler beklememek lazım. (ha ben de iş/kariyer vs. anlamında aşırı yüklenirim kendime de o ayrı bir konu)
sizin o şansınız olmamış anladığım ondan da bocalıyorsunuz. üstüne işte diyorum ya bebek, seçici koca. normal yani.

bu sıralar bu rüzgar migreni olan beni de mahvetti. sürekli yarı uyuşuk başımın bir kenarı. ikilemdeyim. ağrı kesici içsemm miii içmesem miii şeklinde hep. kalk yemek yap bu kafayla zor geliyor bana da. bol bol yapıp dolaba atmak bu anlamda çok işime yarıyor benim.

bir de
araba ben de almamıştım şimdiye kadar
bu kış araç da aldım baktım kışın bir tarafa gitmek çok zor oluyor. sizin de bebekle öyle oluyordur. bence ehliyet meselesini halledin arabayı kullanın. inanın çok fark eder.
Cok tesekkur ederim bu dediklerinizi de yapilacaklar listesine ekledim🌺🙏

Ama şöyle düşün ben 1 tanede zorlanıyorum onda 3 tane var, aynı işi yapıyoruz (meslek olarak) yardımcılarıda yok. Yani tıpa tıp benzer değil ama belki onun 3. Çocukta yaşadığı zorluğu ben yaşamıyorum. Tek büyütmek gerçekten zor, dahada zorlaştırmaya gerek yok.
Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Hafta ve aylık plan yapıp haftanın en az 2günü dinlenme payı olmalı insanın
Yardimcilari yoksa helal olsun 3 cocukla valla
Haftalik plan mantikli geldi bana da tesekkur ederim🙏

Gerçekten bazısının yok hatta karı koca başka ile atanmış olanlar var, iki tarafında ailesi başka yerde. Bende böyle örnekleri görünce açıkcası cesaret alıyorum, olduğu kadar diyorum. Her ne kadar büyüdükçe sorunlar evriliyor densede annelere alan açıldığı bi gerçek.
O zamana kadar eşler birbirini idare edecek çocuk büyüyünce yine eski rutine yemeklere dönülür sonuçta. Hatta çocukla hazırlanılır daha güzel olur. Biz şuan bolca kurabiye yapıyoruz etkinlik olarak kusucam kurabiyeden😄😄

Uyku saatleri mesela sabah 8.30 oglen 1de 1 saat aksam 8 mi olmali
Bir de aksam 8 9 gibi uyudugunda sabah 5 6 gibi mi kalkar emin olamiyorum
evet öglen 1 de yatiyorsa zaten aksam 8 gibi uykusu gelmiş olur dokuz bile çok yani.
sabahları her cocuk erken kalkiyor zaten uykusu duzenliyse.
Cok nadir sabah uykusunu uzun uzun yatan cocuk.

Benim de bir arkadasim var boyle ikiz bebek birde 5 yasinda kizi var.
Ben tek cocukla dısarda bir kahve icemedim o 3 cocukla her yerde gezebilir çunku bebekleri sakin koyuyor arabaya cocuklar oyle etrafi izliyor falan.
Benim kiz yurumeye basladigi an arabadan indi bir daha bindiremedik.
Hic bilmem bir yerde kizim sessiz oturmusta ben bi cay icmisim.
Suan 7 yasinda hala o sukünetim yok mesela.
Küçükken tepemden inmezdi, şimdi çenesiyle yoruyor sey gibi hani pc de muzik acik kalirda sesin nerden geldigini anlayamayiz aha benim kizda o müzik 🤣
Canı sağolsun tabi ama bazı cocuklar cidden hem bedenen hem ruhen yoruyor.
Bende tek baktim annem vardı ama gitsemde kizim yine tepemden inmiyordu, 3 yasindaydi baska sehire tasindik orda tamamen tek kaldık arada pandemi atlattık vs.

Benim bi olan defterim var yazarım o gün neler yapacağımı . Herşeyim düzenli mesela akşamları birkaç gündür yaprak sarıp buzluğa atıyorum . Bu akşam ceviz var onun kırıp kavanoz yapacağım sabahları oğlumun kahvaltısına pratik olsun diye . Sabah oğlumu okula eşimi işe bırakıp eve geliyorum 08:-30-11:30 arası temizlik kahvaltı düzen yapıyorum . Öğlen oğlumu alıp geliyorum yemek yiyoruz akşamın yemeğini yapıyorum. Sonra oyun saatimiz başlıyor onunla oyun ve kahve . 16:30 da evden geri çıkıyorum market vs eksikler oradan eşimi almaya gidiyorum . 17:30 eve dönüyorız 1 saat aile oyun saati . 18:30 ekran saati başlıyor 30 dk . 19:00 yemek 20:00 yatış. Çocuğum 20:00 de uyuması için 2 aylıkken başladım uğraşmaya akşamları eşimle dizi izleriz kahve çay duş bakım yaparım . Böyle olması için ciddi çabalamanız lazım yapabilirsiniz ama gerçekten . Böyle böyle düzen kurulacak ki sende rahat mutlu olman lazım

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    282,3 KB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    327,4 KB · Görüntüleme: 10
  • Maşallah
Reactions: Gao
Benim de bir arkadasim var boyle ikiz bebek birde 5 yasinda kizi var.
Ben tek cocukla dısarda bir kahve icemedim o 3 cocukla her yerde gezebilir çunku bebekleri sakin koyuyor arabaya cocuklar oyle etrafi izliyor falan.
Benim kiz yurumeye basladigi an arabadan indi bir daha bindiremedik.
Hic bilmem bir yerde kizim sessiz oturmusta ben bi cay icmisim.
Suan 7 yasinda hala o sukünetim yok mesela.
Küçükken tepemden inmezdi, şimdi çenesiyle yoruyor sey gibi hani pc de muzik acik kalirda sesin nerden geldigini anlayamayiz aha benim kizda o müzik 🤣
Canı sağolsun tabi ama bazı cocuklar cidden hem bedenen hem ruhen yoruyor.
Bende tek baktim annem vardı ama gitsemde kizim yine tepemden inmiyordu, 3 yasindaydi baska sehire tasindik orda tamamen tek kaldık arada pandemi atlattık vs.
Eşimin kuzeni de 3 çocuklu ve kadın instrgama sürekli gün gün gezme gezme resim atıyor sürekli geziyor ve sürekli üniversite okuyor . Kitap kahve storyleri atıyor.

Çok pozitif dediğiniz yorumda tek bi tane bile size faydası olan öneri yok. Size yapılan tüm önerilere bir bahane bulup boş cevaba şükran duymanız bile sadece şikayete geldiğinizin kanıtı zaten. Burada insanlar sizin kötülüğünüzü mü istiyor sanıyorsunuz.
Bir tane bile öneri yok, boş mesaj dediğiniz benim mesajım. Polemik olması için yazmıyorum ama isterseniz tekrar okuyun.

Çocuk uyudukça uyuyun demişim, uyku saatini erkene çekmeye çalışın demişim. Biraz da işleri olduğu kadar diyip bırakmak gerek, kendini yıpratmaya değmez demişim. Bunları da kendi tecrubelerime dayanarak kısmen de örnek vererek yazmışım.
Tam olarak neresi boş mesaj oluyor?

Herkes kendince çok güzel önerilerde bulunmuş. Önemli olan biraz da konu sahibini anladığımı hissettirip herkesin aynı yollardan geçtiğini söylemek değil mi?
Nasıl okuyup nasıl yorumluyorsunuz bazen merak ediyorum doğrusu.

Benim bi olan defterim var yazarım o gün neler yapacağımı . Herşeyim düzenli mesela akşamları birkaç gündür yaprak sarıp buzluğa atıyorum . Bu akşam ceviz var onun kırıp kavanoz yapacağım sabahları oğlumun kahvaltısına pratik olsun diye . Sabah oğlumu okula eşimi işe bırakıp eve geliyorum 08:-30-11:30 arası temizlik kahvaltı düzen yapıyorum . Öğlen oğlumu alıp geliyorum yemek yiyoruz akşamın yemeğini yapıyorum. Sonra oyun saatimiz başlıyor onunla oyun ve kahve . 16:30 da evden geri çıkıyorum market vs eksikler oradan eşimi almaya gidiyorum . 17:30 eve dönüyorız 1 saat aile oyun saati . 18:30 ekran saati başlıyor 30 dk . 19:00 yemek 20:00 yatış. Çocuğum 20:00 de uyuması için 2 aylıkken başladım uğraşmaya akşamları eşimle dizi izleriz kahve çay duş bakım yaparım . Böyle olması için ciddi çabalamanız lazım yapabilirsiniz ama gerçekten . Böyle böyle düzen kurulacak ki sende rahat mutlu olman lazım
Ne burcunuz 😊

Back