Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Dün sallanınca kedim o panikle evin içinde koşuşturmaya başladı Ben de ağlayarak evden çıktığım için onu bulamadım dışarı çıkarken bugün çantamın yanında bekliyor kuzum ♥️🥺
Benim kedim 9 kılo ve taşıma kabını kırıyor sürekli agırlıgından dolayı çanta da da çok bagrıyor ama yinede 2.depremde indirdim aşağı valla kucağımda indirdim merdivenleri. Aklımız onlarda kalıyor evde olduklarında
2 gündür göbegime çıkmak istıyordu tam dibimde olmak ona cıkamayacagını anlatında anlıyordu daha önceden şimdi yanımdan ayrılmak istemiyor öyle garip bakıyor ki ona bile ağladım dün

Benim kedim 9 kılo ve taşıma kabını kırıyor sürekli agırlıgından dolayı çanta da da çok bagrıyor ama yinede 2.depremde indirdim aşağı valla kucağımda indirdim merdivenleri. Aklımız onlarda kalıyor evde olduklarında
2 gündür göbegime çıkmak istıyordu tam dibimde olmak ona cıkamayacagını anlatında anlıyordu daha önceden şimdi yanımdan ayrılmak istemiyor öyle garip bakıyor ki ona bile ağladım dün
Cok korktu benim kızım da bende aşağıda biraz sakinleyince çıkıp aldım. Onlar bizden daha hassas gözümün içine bakiyo dünden beri melül melül 😢

Emzirme sütyenin de alan var mı acaba 🤔
Bende daha almadım hangisi daha iyi olur bilemedim korse de @Vaalbara önermişti onu sepete ekledim ama daha almadım 😂 bir kaç eksiklerle beraber toplu sipariş edeyim dedim
Bende hem güzel hemde kullanışlı bir gecelik istiyorum fotoğraf çekilmelik hatıra kalsın hastanede diye sonrasında evde de giymek için bakıyorum arayıştayım ama bulamadım hala
Bende bi kaç takım aldım. Bitanede fotoğraflık şunları aldım belki fikir olur. Hem uyguna da geldi.

Eklentiler

• Screenshot_20250424_095418_trendyol.com.webp
    Screenshot_20250424_095418_trendyol.com.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_20250424_095403_trendyol.com.webp
    Screenshot_20250424_095403_trendyol.com.webp
    16 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20250424_095351_trendyol.com.webp
    Screenshot_20250424_095351_trendyol.com.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 62
Taranta Taranta bacım nasılsın?

O bulantı kusma ishal hali devam ediyor mu, Dr una söyledin mi ?

Ben dün hiçbir depremi duymadım, hissetmedim. Buna rağmen tüm ülke gündemi bu olunca, Twitter dan izlediğim videolar vs, gece hep kabusla geçti.:KK35:

Bir keresinde suyum geldi. Hastaneye yetişmeye çalışıyorum. Bi keresinde de kanama başladı. :olamaz:

Taranta Taranta bacım nasılsın?

O bulantı kusma ishal hali devam ediyor mu, Dr una söyledin mi ?

Ben dün hiçbir depremi duymadım, hissetmedim. Buna rağmen tüm ülke gündemi bu olunca, Twitter dan izlediğim videolar vs, gece hep kabusla geçti.:KK35:

Bir keresinde suyum geldi. Hastaneye yetişmeye çalışıyorum. Bi keresinde de kanama başladı. :olamaz:
Canım iyiyim, bazen sabahları 1 defa olup geçiyor. Bugün hiç olmadı mesela. Yarın kontrolüm var doktoruma soracağım.
Ben de ilk gebeliğimi öğrendiğimde buradan okuduklarımın etkisiyle rüyamda kanlar içinde uyanıyordum. Gerçi başıma geldi sonra. Aman hiç etkilenme ben haberleri izlemiyorum çok uzun süredir.

Depremi evde hissettim, epey sallandı (Manisa'dayım). Eşim yoktu kendimi dışarıya çıkarabildim güç bela. Hayır bir de o esnada ev terliğimi çıkarıp dışarı terliğimi giydim aheste aheste... Derde bak, deprem oluyor ama evim temiz kalsın. :işsiz:

Merhaba bende Beylikdüzü civarı oturuyorum faya çok yakın ben çok kötü oldum kızlar gerçekten elim ağayım titredi çok ağladım dizlerimin bağı çözüldü. Geceden sabaha 1 saat belki uyumusumdur bunu nasıl atlatırım bilmiyorum. Evde tektim karnımdan eğilemedim bile ölücem sanıp şehadet getirdim. Herkes çığlık çığlığa sonra üstüme hiç bi şey alamadan koştum aşağı.incecikti üstüm de altım da eşimin terlikleri bi tek kapının önündeydi 3 merdiven inmişim ben 37.5 numarayım o 43 nasıl o terlik koşarken çıkmadı ben nasıl düşmedim nasıl indim bilmiyorum Allah korudu. İnşAllah bi daha yaşamayız lütfen dua edin.

Hepimize geçmiş olsun inşallah Dün evde tek başımaydım oturuyordum ayağa kalktım iş yapmak için kalktığım gibi sallanmaya başladı başım dönüyor sandım sonra televizyon falan bayağı sağlamdı avizeler şakırdamaya başladı çok korktum. O panikle vücudun kaskatı kesildi durduğu anda dışarıya kaçtım çok çok kötüydü.

Bu sabah da saat 4.30'da uyandım ufak anlık bir sarsıntıyla uyuyamadım sonra 7.20'de 4.6 oldu yine onu da baya hissettim. Ve hemen kalkıp bir deprem çantası hazırladım (geç bile kaldim) doğum çantasını da şimdi hazırlayacağım Dün her şeyini yıkamıştım bugün hızlıca bir ütü yapıp bavulu arabaya atayım artık Dün Stresten Karnıma kramplar girdi hazır olsun her şeyim istiyorum.
Sana da geçmiş olsun canım 💐
Bizde arabada sabahladık tabi biraz soğuktu hava mecbur Arabada kalmalıydım evde kalmaya cesaretim olmadı
Sabah bende 7 de kalktım ama araba da olduğum için sanırım bir şey hissetmedim
Bende deprem çantası hazırladım ama doğum için herhangi hazırlığım yok şu stres beni çok yoruyor olacak ya olmayacak vs 😒😒

Kızlar eklemlerim boğazım kulaklarım başım her yerim agrıyor geçen ki gibi degil duramıyorum acil de bişey yaparlar mı gitsem bi ates te basıyor ama ates ölçerim yok dün soğukta kaldım biraz onun etkisi sanırım

Kızlar herkes deprem telaşında biliyorum ama bir şey sormak istiyorum kafayı yemek üzereyim. Bebek hareketleri son bir haftadır öncekine göre daha az. Önceden de aşırı çok değildi ama belirli saatlerde tekmeleri falan güçlü olurdu. Şimdi mesela yemek yiyorum tık yok. Bazen 1 buçuk saati bulan hareketsizlikler oluyor ve tekmeleri önceki gibi yoğun değil daha çok gerinme şeklinde hareket ediyor. Pazartesi doktora gittim bir sorun görmedi kalp atışında vs. Ama hareketleri azaldıysa yatış vermem lazım dedi ben de kestiremiyorum acaba ben mi abartıyorum. Şu an sizlerde durumlar nasıl? Takipli olduğum hastanede perinatolog var ona bir görünsem mi ne yapsam bilemedim.

Merhaba bende Beylikdüzü civarı oturuyorum faya çok yakın ben çok kötü oldum kızlar gerçekten elim ağayım titredi çok ağladım dizlerimin bağı çözüldü. Geceden sabaha 1 saat belki uyumusumdur bunu nasıl atlatırım bilmiyorum. Evde tektim karnımdan eğilemedim bile ölücem sanıp şehadet getirdim. Herkes çığlık çığlığa sonra üstüme hiç bi şey alamadan koştum aşağı.incecikti üstüm de altım da eşimin terlikleri bi tek kapının önündeydi 3 merdiven inmişim ben 37.5 numarayım o 43 nasıl o terlik koşarken çıkmadı ben nasıl düşmedim nasıl indim bilmiyorum Allah korudu. İnşAllah bi daha yaşamayız lütfen dua edin.
Biz de dün düğün için gelip İstanbul’da Beylikdüzü’nde yaşayan arkadaşımda kalacaktık. Onlar yalvardı resmen gelmeyin çok kötüyüz diye. Orada çok fazla hissedilmiş. Geri döndük, gece de onlar Ankara’ya geldiler. Ama biraz önce eşim yine yola çıktı düğün için ben Ankarada kaldım. Ben şimdi onun için bu kadar telaşlıysam siz orada yaşayanları düşünemiyorum. Rabbim korusun, bununla geçip bitmiş olsun inşallah. Nolur çok düşünüp kendini iyice bunaltma kuzucum Allah korusun 😔😔
Kızlar eklemlerim boğazım kulaklarım başım her yerim agrıyor geçen ki gibi degil duramıyorum acil de bişey yaparlar mı gitsem bi ates te basıyor ama ates ölçerim yok dün soğukta kaldım biraz onun etkisi sanırım
Kuzum dün çok strese girdin onun da etkisi vardır bi de hava da serin gibiydi zaten üşütmüş olabilirsin. Bence bi doktora git baksınlar. Acilde de herhangi bi şey yapmıyorlar çoğunlukla ama enfeksiyon falan çoksa belki antibiyotik başlarlar en kötü bi serum alır rahatlarsın

Kızlar herkes deprem telaşında biliyorum ama bir şey sormak istiyorum kafayı yemek üzereyim. Bebek hareketleri son bir haftadır öncekine göre daha az. Önceden de aşırı çok değildi ama belirli saatlerde tekmeleri falan güçlü olurdu. Şimdi mesela yemek yiyorum tık yok. Bazen 1 buçuk saati bulan hareketsizlikler oluyor ve tekmeleri önceki gibi yoğun değil daha çok gerinme şeklinde hareket ediyor. Pazartesi doktora gittim bir sorun görmedi kalp atışında vs. Ama hareketleri azaldıysa yatış vermem lazım dedi ben de kestiremiyorum acaba ben mi abartıyorum. Şu an sizlerde durumlar nasıl? Takipli olduğum hastanede perinatolog var ona bir görünsem mi ne yapsam bilemedim.
Merhaba 1.5 saat hareketsizliği falan normal değil mi doktorun neden hemen yatış dedi ki benim de bazen hareketsiz kaldığı oluyor ama sonuçta sonradan hareketini hissediyorum sürekli etti etmedi diye düşünmek bizleri strese koyar bence suyu falan iyiyse ultrasonda demekki sorun yoktur. Mesela çok ayakta kaldığımda ve çok yorulduğumda o gün oldukça az hareket hissediyorum bence bunlar çok normal anormal bir durum olsa ultrasonda görülürdü yine de perinatologtam da fikir alabilirsin canım için rahat eder 💙

Kızlar ben dün 7 8 saat dışarda günümü oturarak geçirdim biraz bacaklarım şişmişti ama dünden beri de sol kasığımda hafif ağrı var geçmedi de böyle solda veya sağda uzun süre ağrı hisseden oldu mu

Merhaba 1.5 saat hareketsizliği falan normal değil mi doktorun neden hemen yatış dedi ki benim de bazen hareketsiz kaldığı oluyor ama sonuçta sonradan hareketini hissediyorum sürekli etti etmedi diye düşünmek bizleri strese koyar bence suyu falan iyiyse ultrasonda demekki sorun yoktur. Mesela çok ayakta kaldığımda ve çok yorulduğumda o gün oldukça az hareket hissediyorum bence bunlar çok normal anormal bir durum olsa ultrasonda görülürdü yine de perinatologtam da fikir alabilirsin canım için rahat eder 💙
Bilmiyorum ki önceden daha aktifti gittikçe bir yavaşlık geldi gibi hem hareket sıklığında hem hareketlerinde. Acaba büyümesinden mi kaynaklı diyorum. Aynen ben de yorulduğumda daha az hissediyorum değerlendireyim tekrar 😕
Kızlar ben dün 7 8 saat dışarda günümü oturarak geçirdim biraz bacaklarım şişmişti ama dünden beri de sol kasığımda hafif ağrı var geçmedi de böyle solda veya sağda uzun süre ağrı hisseden oldu mu
Bir ara bende de böyle ağrı vardı hafiften sızlıyordu sonra kendiliğinden geçti stresten olabilir bir de yorulduysanız 😔 Herkes çok soğuktu dışarısı diyor. Belki üşütmüşseniz oraya vurmuştur.

Biz de dün düğün için gelip İstanbul’da Beylikdüzü’nde yaşayan arkadaşımda kalacaktık. Onlar yalvardı resmen gelmeyin çok kötüyüz diye. Orada çok fazla hissedilmiş. Geri döndük, gece de onlar Ankara’ya geldiler. Ama biraz önce eşim yine yola çıktı düğün için ben Ankarada kaldım. Ben şimdi onun için bu kadar telaşlıysam siz orada yaşayanları düşünemiyorum. Rabbim korusun, bununla geçip bitmiş olsun inşallah. Nolur çok düşünüp kendini iyice bunaltma kuzucum Allah korusun 😔😔

Kuzum dün çok strese girdin onun da etkisi vardır bi de hava da serin gibiydi zaten üşütmüş olabilirsin. Bence bi doktora git baksınlar. Acilde de herhangi bi şey yapmıyorlar çoğunlukla ama enfeksiyon falan çoksa belki antibiyotik başlarlar en kötü bi serum alır rahatlarsın
Salgıla yakalanmışım sadece serum takabiliriz dedi yürüyecek Halim yok canım fenayımm akşamları kötü olursam 1 parol içerim diye düşündüm

Bizde 1,5 saati geçen hareketsizlikleri oluyor açıkçası ama önemli olan bireysel değerlendirmeler. Yani senin bebişinin hareket sıklığı önemli. Aklına takıldıysa bi doktora görün istersen acilde de bakarlar. Böyle durumlarda plasentadan sağlanan kan akışına bakıyorlar

Hareket var ama şiddeti daha az. Dr da baktı bir anomali görmedi diyorsun. 🤔
Bana kalırsa bu bi sorun değil.

Ben ayaktayken, yürürken, dışardayken hiç duymuyorum hareketini desem yalan olmaz. Resmen dötünü devirip yatıyor o saatlerde. Belki de hareket ediyor ama ben kendi salınımımdan algılayamıyorum. Ama oturayım, uzayanayım. Kudurma başlıyor. Bazen şaşırtacak kadar güçlü, bazen daha hafif. Heralde o içerdeki konumuyla ilgili. 🤔

28. Haftadan itibaren 2 saatte bir hareket olmalı derler.

Dr un sana yatış vereyim demesi de çok ilginç. Görünen şüphe ettiği bi konu yoksa yatırmak neden?

Aklımı kurcalıyor huzursuz oluyorum diyorsan bi de Perinatolojiye görün. İçin rahatlasın 💙

Son düzenleme:
Selam hanimlar 🌸 Hepimize gelmis gecmis olsun😔 biz tam kontrolden gelmistik eve girer girmez oldu hic bu kadar korkmamistim😔 Mutfakta kirilan biseyler var bizim o ara sesler geldi ama bakamadim bile dunden beride eve girmedik yakinlarimizda kaliyoruz😔
Kontrolde Bebek 1307 gr olmus. Gelisimi gayet iyi dedi. Rahim agzi olcusude 4,5 cm geldi.Dikislerimde gayet iyiymis. Suan hersey yolunda dedi. Akciger gelistirici igne yazdi ama 12 saat arayla 2 ser doz dedi. Dun panikten olamadim bile. Bu sabah yaptirdim ancak😔 o da hersey yolundayken niye istedi cokta ustune dusunemedim simdi aklima takiliyor ama oldukta artik insallah yanetki yapan bisey degildir😔

Selam hanimlar 🌸 Hepimize gelmis gecmis olsun😔 biz tam kontrolden gelmistik eve girer girmez oldu hic bu kadar korkmamistim😔 Mutfakta kirilan biseyler var bizim o ara sesler geldi ama bakamadim bile dunden beride eve girmedik yakinlarimizda kaliyoruz😔
Kontrolde Bebek 1307 gr olmus. Gelisimi gayet iyi dedi. Rahim agzi olcusude 4,5 cm geldi.Dikislerimde gayet iyiymis. Suan hersey yolunda dedi. Akciger gelistirici igne yazdi ama 12 saat arayla 2 ser doz dedi. Dun panikten olamadim bile. Bu sabah yaptirdim ancak😔 o da hersey yolundayken niye istedi cokta ustune dusunemedim simdi aklima takiliyor ama oldukta artik insallah yanetki yapan bisey degildir😔
Maşallah bebeğine 🧿 🥰
Rahim ağzı uzunluğun da maşallah. Benimkinden 1.3 cm uzun neredeyse ☺️

Ama ciğer geliştirici neden ? Yazarken söylemedi mi ? Erken doğum riski olan durumlarda verilir biliyorum

Maşallah bebeğine 🧿 🥰
Rahim ağzı uzunluğun da maşallah. Benimkinden 1.3 cm uzun neredeyse ☺️

Ama ciğer geliştirici neden ? Yazarken söylemedi mi ? Erken doğum riski olan durumlarda verilir biliyorum
Rahimdeki sekil bozuklugundan dolayi erken dogum riskim hep vardi en basindan beri dikiste o sebeple atilmisti hatta. Simdi dedigi biz her ne kadar onlem almaya calissakta o acele edebilir boyle bir durumda hazirliksiz yakalanmayalim ki en azindan yogunbakimda kaldigi sure azalsin dedi.
Arastirdigima gore 28/32. Haftalar arasinda yapilabiliyormus bu igne. Ben 29+3 deydim. Hersey bu kadar mukemmelse suan neden acele ettik diye dusundum bir an 😒 Hayirlisi artik dunku panikten sonrada belki iyi oldu asiri gerildik hepimiz 😔

Back
X