Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Çok sagolasin, teşekkürler 😊 Benim bebiş hazırlığımin hemen olmasının sebebi oğlumdan da kalan malzemem çoktu, sade düz kıyafetler zibinlar almıştım, kullanilmayanlari paketletip koymuştum, çok birşey almama gerek kalmadı

Dondurucuya tarçınlı kurabiye attım pişirmeden rulo yaptım kesip pisireceğim sonra, biraz kuru üzümün vardi onuda kurabiye yaptım sardım attim, vişne soslu minik kurabiyeler yaptım, dereotlu poğaça yaptim, yaprağım vardı hepsini sardım, biberlerim vardı dondurucuda onları doldurdum üç kilo kadar, ıspanaklı ve peynirli börekler yaptım, mozaik pasta yaptım minik kalıplarım vardı onlarda dondurdum çıkardım tek porsiyonluk onları da attım sıkıntıdan yaptım da yaptım, evdeki malzemelerin kökünü kurutana kadar yaptım 🤦🏻‍♀️😊
Ellerine saglık valla iyi yoruldun

Ellerine saglık valla iyi yoruldun
Kv me geldim tarifleri ver bende yapayım dedi, ona yapicaz bikac günde ona da atacağız, gorumceme tanışmaya falan gelecekler hazır olsun diye, son dk temizlik falan sıkışmasın halledicez baaklim, bana yine işler çıktı 😂

Kızlar bu arada ilişki yasak demişsiniz benim doktor 32. Haftaya kadar serbest sonra yasak demisti en başta bir sıkıntı yok diye. Hala da bir şey demedi. Devam ediyoruz biz de öyle böyle ama karnım çok ağrıyor ve kaskatı oluyor korkar oldum. İlişkiye devam edenler sizin nasıl sıkıntı oluyor mu ilişki esnasında veya sonrasında?
Canım yanlış mı hatırlıyorum sanki sendede plesenta aşagıdaydı

Kv me geldim tarifleri ver bende yapayım dedi, ona yapicaz bikac günde ona da atacağız, gorumceme tanışmaya falan gelecekler hazır olsun diye, son dk temizlik falan sıkışmasın halledicez baaklim, bana yine işler çıktı 😂
Sen hızını alamıyorsun canım İstanbulda olanlarımızıda dolaşsan😂

Kızlar bu arada ilişki yasak demişsiniz benim doktor 32. Haftaya kadar serbest sonra yasak demisti en başta bir sıkıntı yok diye. Hala da bir şey demedi. Devam ediyoruz biz de öyle böyle ama karnım çok ağrıyor ve kaskatı oluyor korkar oldum. İlişkiye devam edenler sizin nasıl sıkıntı oluyor mu ilişki esnasında veya sonrasında?
Ya ben de sonrasında alt taraflarda ağırlık gibi fazlalık gibi baskı gibi bısey hissediyorum zaten istek azaldı karın büyüdükçe iyice 😀😀

Hepinizin telaşına masallah arkadaşlar. Ben yurtdisindaym daha nerde dogum yapacağıma bile karar vermedim. Türkiye mi bura mi diye. Bebeğime tek 1 Emzik aldım cinsiyetini öğrendiğimde hatıra olsun diye. Başka bir şey alamıyorum çünkü Gidersem yük sorunu olacak. Beni de o güzel dualarınıza katın Rabbım hayırlı olana yönlendirsin inşallah bizi. Her halimize her zaman şükredelim inşallah 😇🤲🌸🤗🧿❤️

babam istanbulda yollarım istanbula :) çalışan anne olunca yuzde doksan gerek olur bence her ay da fiyatı artıyo o yüzden ben alcam yoksa dogumdan sonra 2 katı ödüycem gibi duruyor

Kesinlikle çalışan anneye şart. Ben doğumdan sonra bir süre çalışmayacağım o yüzden kararsızım alıp almamakta. Dediğin gibi fiyatlar da uçuyor gidiyor. Şimdilik beklerim biraz ama verdiğin fikir iyi.

Yasak olmayan için 32 erken değil mi ? Son 4 hafta ilişki önerilmiyor aslında doğumu hızlandırdığı için.

Esim son günlerde çok mesafeli. Ben yaklaşmazsam kendi yaklaşmıyor. :sus:

En son sordum artık. Nedir bu halin ? Çok mu cirkin görünüyorum dedim. Alakası yok. Ama karnın epey büyüdü. Biz bebeği hissediyorsak o da bizi hissediyordur diyor :eek:

E bizim bu ikinci çocuk. Kaç yaşındayız. Acemi değiliz dedim. Hem hamilelik bi hastalık değil. Kendini böyle kodlama, beni de kötü hissettiriyorsun dedim. Sen beni düşündüğün için öyle diyorsun. Öncelikli kendini ve bebeği düşün. Akışa bırak. Her şey sürecinde güzel dedi. 👀

Sanırım bu gebelik zehirlenmesi şüphesi, tansiyonlar vs gözünü korkutuyor. 🤔 Çünkü ilk gebelik çok rahat geçmişti. Aynı gün Perinatolojide randevum vardı. Eşim arabada bekliyordu. Ben de Dr a sordum. Dr hanım bi tehlike olur mu, eşim çekiniyor dedim.

Rahim ağzı uzunluğun normal, kanama ağrı, görünen riskin yok. Sağlıklı bi gebelik son birkaç haftaya kadar cinselliğe engel durum değildir. Eşin gerilmesin. Korkulacak bi durum yok dedi.

Geldim eşime söyledim ama değişen bi şey olmadı. Ben de dediği gibi akışa bıraktım. Napim :KK14:

Canım yanlış mı hatırlıyorum sanki sendede plesenta aşagıdaydı
Evet öyleydi sonra çıkıyor falandı en son detaylıda. Bu bebeğin beyin sıvısı muhabbeti falan derken sormayı unuttum doktora. Eşim duydum çıkmış falan dedi geçen sordum arada aldığı kontrolde ona bakmadım sadece sıvıya baktım dedi. Asıl kontrol 2 Mayıs'ta yine o zaman soracağım plesantayı. Hala emin degilim çıkıp çıkmadığından kuzum. Ama bana hiç yasak ilişki falan demedi bu zamana kadar.
Ya ben de sonrasında alt taraflarda ağırlık gibi fazlalık gibi baskı gibi bısey hissediyorum zaten istek azaldı karın büyüdükçe iyice 😀😀
Aynen baskı yapıyor bebek karnım sımsıkı sertleşiyor. Yaparken de zaten bende hiç istek yok kalmadı artık bırakırız gibi geliyor. 🤣 Karnım kocaman zaten normalde rahat yatıp kalkamıyorum bir de ilişki afedersin yük gibi gelmeye başladı.
Kesinlikle çalışan anneye şart. Ben doğumdan sonra bir süre çalışmayacağım o yüzden kararsızım alıp almamakta. Dediğin gibi fiyatlar da uçuyor gidiyor. Şimdilik beklerim biraz ama verdiğin fikir iyi.

Yasak olmayan için 32 erken değil mi ? Son 4 hafta ilişki önerilmiyor aslında doğumu hızlandırdığı için.
Canım benim ilk hamileligimde de doktorum bu doktordu. İlkinde hiç yasak demedi. 37de doğum yaptım. Bütün ilk bilgilerim onda olduğu için o hafta doğum olduğunu da biliyor. Erken gelme ihtimaline karşı muhtemelen 32 dedi bana.
Esim son günlerde çok mesafeli. Ben yaklaşmazsam kendi yaklaşmıyor. :sus:

En son sordum artık. Nedir bu halin ? Çok mu cirkin görünüyorum dedim. Alakası yok. Ama karnın epey büyüdü. Biz bebeği hissediyorsak o da bizi hissediyordur diyor :eek:

E bizim bu ikinci çocuk. Kaç yaşındayız. Acemi değiliz dedim. Hem hamilelik bi hastalık değil. Kendini böyle kodlama, beni de kötü hissettiriyorsun dedim. Sen beni düşündüğün için öyle diyorsun. Öncelikli kendini ve bebeği düşün. Akışa bırak. Her şey sürecinde güzel dedi. 👀

Sanırım bu gebelik zehirlenmesi şüphesi, tansiyonlar vs gözünü korkutuyor. 🤔 Çünkü ilk gebelik çok rahat geçmişti. Aynı gün Perinatolojide randevum vardı. Eşim arabada bekliyordu. Ben de Dr a sordum. Dr hanım bi tehlike olur mu, eşim çekiniyor dedim.

Rahim ağzı uzunluğun normal, kanama ağrı, görünen riskin yok. Sağlıklı bi gebelik son birkaç haftaya kadar cinselliğe engel durum değildir. Eşin gerilmesin. Korkulacak bi durum yok dedi.

Geldim eşime söyledim ama değişen bi şey olmadı. Ben de dediği gibi akışa bıraktım. Napim :KK14:
Ya eşim istiyor benim istiyor da. Ne yalan söyleyeyim bende istek baya azaldı. Rahat olmadığım için belki de. Eşin de haklı erkekler daha çok çekiyor kendini benim çoğu arkadaşta gördüğüm. Benim eşim hariç tabi. Ben kendim çekiniyorum o çekinmiyor pek bizde de. Ama karnımın sertleşmesi normal mi onu bilemiyorum. Normalde doktorum da yasak koymamisti ilkinde sonuna kadar hiç yasak dememisti ama bu sefer en başta dedi 32 de yasak diye. Muhtemelen 37de geldi diye önceki. Bende zaten korkuyorum erken gelmesinden. Ondan belki de hiç rahat değilim ladyim. Ne güzel aslında ilişki sırasında bir sıkıntın olmuyorsa senin eşinin cekinecegi bir durum yok ama. İşte gel de anlat 😅

Kız senin elin işten çıkmıyor bu ara valla Allah kolaylık versin yardımcın olsun inşallah 😍 🤣 ❤️

3 testin sonucu çıkmış çok şükür ilk testler normal gözüküyor dedi doktorumda yarın çıkacak bir test var o da normal çıkarsa sanırım alerjik bir durum var. Çok şükür en azından onlar iyi çıktı biraz da olsa rahatladım. Hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim iyi ki varsınız ❤️❤️

Canım benim planlı ama aynı senin gibiyim pek bi heyecan yok hiçbir hazırlık yapmadım isim bile düşünmüyorum😅 oğlum da küçük olduğundan sanırım hala onun bebeklik yorgunluğu üzerimde. Belki kız bebek bekleseydim onda biraz daha farklı süreç olcağı için daha heyecanlı mı olurdu bilmiyorum
Beni oğlum çok yordu ne uykusu var ne iştahı😔
Doğduğundan beri 5 saati bulamamıştır gece uyuduğum bir dre çalışıyorum gece uyuma gündüz işe git akşam gelince bebekle uğraş inan ki kendimi unuttum😔
Diyorum zaten bu bebiş planlı olsaydı abisi tamamen büyümeden istemezdim diye gerçekten her şeyi ile zor bir çocuk🥲
Allah sağlık sıhhat versin onlar için uğraşıyoruz da işte böyle olunca da üzülüyor insan.
Bir de benim de ilk bebeğim erkek bu da erkek belki dediğin gibi olsa bilmiyorum farklı olur muydu🫠

Son düzenleme:
Evet daha önce de bahsetmiştin bebeği kabullenemedigini. Hatırlıyorum. Ben liste yaptım da listeden sadece kendime 2 takım pijama aldım. Normal gecelik vardı kızımın doğumundan sonrasında kaldırıp koymuştum bir daha olursa diye giymemistim bile. Doğumdan önce önü giyerim dedim. Sonrasında zaten pijama giyeceğim rahat edemem gecelikle. Daha alınacak çok şey var benim de. Hem alıp hem çanta hazırlayacağım artık nasipse. İnşallah en kısa zamanda sende toparlar kendini hazırlarsin. Onun o yüzünü görüp kokusunu duyarsan hatırlamazsın bile inşallah bu günleri kuzum.
İnşallah kuzum🙏🏻
Ben gecelik pijama vs almayacağım elimde diğer doğumdan olanlar var yeter yıkayıp ütüleyip koyarım.
Zaten abisinden araç gereç vs var ama kıyafet alacağım biraz.
Sen eskişehirde idin bende kütahyadayım havası benzer sayılır yaz bebeği olacaklar diye kısa kol zıbın üstüne tayt yeter diyorum ama bir süre uzun kollu giydirmek gerekebilir yenidogana sonuçta ne kadar süre uzun kol giyerler yani 1 aydan sonra kısa kol zıbın yeterli olur mu?

Çok şükür canım antibiyotik alıyorum damardan enfeksiyonu düşürme odaklıyız. Şükür ki suyum ful patlamamış sızdırma yapıyormuş biraz idare eder bizi takipte kalalım dediler .gün dolduruyorum mecburen
Canım benim gör bak güzel olacak her şey sağlıkla gelecek o minnoş ben öyle inanıyorum. ❤️🤲😍 Düşecek enfeksiyonun da bebeğin de büyüyecek vaktine yakın gelecek inşallah tüm kalbimle inanıyorum kuzumm 😍❤️🤲
3 testin sonucu çıkmış çok şükür ilk testler normal gözüküyor dedi doktorumda yarın çıkacak bir test var o da normal çıkarsa sanırım alerjik bir durum var. Çok şükür en azından onlar iyi çıktı biraz da olsa rahatladım. Hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim iyi ki varsınız ❤️❤️
Çok şükür bin şükür kuzum inşallah yarınki testin sonucu da temiz çıkar da rahatlarız ❤️😍🤲
İnşallah kuzum🙏🏻
Ben gecelik pijama vs almayacağım elimde diğer doğumdan olanlar var yeter yıkayıp ütüleyip koyarım.
Zaten abisinden araç gereç vs var ama kıyafet alacağım biraz.
Sen eskişehirde idin bende kütahyadayım havası benzer sayılır yaz bebeği olacaklar diye kısa kol zıbın üstüne tayt yeter diyorum ama bir süre uzun kollu giydirmek gerekebilir yenidogana sonuçta ne kadar süre uzun kol giyerler yani 1 aydan sonra kısa kol zıbın yeterli olur mu?
Benim ilk Kasım dogumluydu hep uzun kollu kışlık onda aldıklarım. Bu temmuzda olacak diye kısa kollu aldım kendime. Bence 1 aydan sonra olabilir kuzum duruma havanın, evin sıcaklığına göre bakarız. Eskişehir'in ayazı meşhur yazın bile geceleri serin malum. Bakalım duruma göre hareket edeceğim artık bende. İlk ay Kesinlikle uzun kollu ama ince kıyafetler giydiririm de sonrası Allah kerim 😍🤲

Back
X