Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Canlar doktordan çıktım. Haberler kötü. Plesenta aşağıda malesef. Tamamen kapatmıyor ama bir kısmı aşağıda kalmış. Detaylıdan bu zamana hiç hareket etmemiş. Artık hareket etmez dedi doktorum. Sezaryen yapacağız dedi. Doğuma tek doktor girmesi yetmiyormuş 2 doktor katılacakmış. Öncesinde acil bi şekilde kan değerlerini yükselteceğiz olabildiğince fazla kanla gireceksin doğuma dedi. Haftaya her ihtimale karşı bi perinatoloğa görün ve plesentanın kanlanma durumuna bakılsın ona göre belki doğumu ben de yaptıramayabilirim dedi. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve ciddi iyi bir ekibin olması adına 3. Basamak hastane gerekebilir dedi. 38. Haftayı beklemeyiz 37 de alırız prematüreyi kurtarırız inşallah dedi. Bu zamana kadar otur , yat dinlen vs dememişti sadece pilates yasaktı. Şimdi genelde hep dinlenme uzanma pozisyonunda ol dedi. Kanaman olursa hemen doktora git dedi. Çok şükür rahim ağzı uzunluğum detaylıda 35 mm idi şimdi de 34 onda bi sıkıntı yok dedi. Doğum zamanım uygulamaya göre 31 Temmuz-1 ağustos gibi görünüyordu ancak şimdi 8-9 Temmuz gibi falan görünüyor yanlış hesaplamadıysam. Çoğunuzdan geri geliyordum ama şimdi yarınızdan erken doğurabilirim 😔 dün gün içerisindeki ağrılarımdan bahsettim bacağım adla hareket etmiyor dedim. Nst ye bağladı. Hiç bi sorun çıkmadı çok şükür. Ben kendimce 35. Haftaya kadar çalışırım ve bebişime daha çok izin kalır diye düşünüyordum ama 32 den sonra asla izin yok dedi. Hatta ağrın sancın olursa hemen heyet raporu ayarlayım şimdi bile gitme dedi 😔 en ufak ağrıda kanamada hemen gel dedi. Nasıl bir ağrı olmalı dedim. Adet ağrısı gibi olur karnının bi bölgesi semsert olur dedi. Aklınızda olsun 🌺 onun haricinde bebeğimiz aylar sonra yüzünü gösterdi. Ağzı burnu çok güzel minik kızımızın. Gelişimi gayet iyi dedi. 800-900 gr arası bir kilo söyledi ama stresten unuttum. Boyu bir hafta ileriden gidiyor hala. Karın çevresi genişliği ve kafa uzunluğu tam haftasında. Muhtemelen sen gibi minyon ama babası gibi de uzun olcak dedi. Şeker korkum geçti o yüzden. Şeker yüklemesi sonucu öğleden sonra çıkacakmış. Bi de bebişim aslan burcu olacak diye seviniyordum ancak sanırım artık yengeç burcu olacak 🤣 doktor dedi ki üzülme yükselenini ayarlama şansımız var 🤣
Plasenta bu kadar doğumu erkene çeker miymiş ya çok şaşırdım. Neyse dinlen bol bol bari. Hayırlısı olsun. İnş sağlıkla gelsinler

Günün güzel haberi şeker yüklemesi sonuçları iyi gelmiş 🥰 tansiyon da 8-4 çıkmıştı gebelik zenirlenmesi şüphesi de yok şükür.
IMG_7640.webp

Bende düşünüyorum ama hastaneye çok kişi gelirmi bilmiyorum. Mevlüdüde hemen yapmıycam 4-5 ay bi geçsin. Hediyeliği mevlüde yaptırabilirim belki. Ama isimli bi çikolata yaptırcam. Ziyarete gelenlerin ağzı tatlansın 🙃 beğendiğim benzer bişey düşündüğüm modeli ekleyeyim. Hatıralarınıda içinde saklarım diye düşündüm 🫠
Ben de isimli çikolata yaptıracağım da çikolatayı kendim alıp baskı fln uğrassam mı direk hazır mı alsam içine koydukları nasıl bi çikolata fln diye düşündüm

Bende düşünüyorum ama hastaneye çok kişi gelirmi bilmiyorum. Mevlüdüde hemen yapmıycam 4-5 ay bi geçsin. Hediyeliği mevlüde yaptırabilirim belki. Ama isimli bi çikolata yaptırcam. Ziyarete gelenlerin ağzı tatlansın 🙃 beğendiğim benzer bişey düşündüğüm modeli ekleyeyim. Hatıralarınıda içinde saklarım diye düşündüm 🫠
Ay suna bayıldımmm

Eklentiler

• B96348F0-EC56-4BE6-8906-C627B71AFBB0.webp
    B96348F0-EC56-4BE6-8906-C627B71AFBB0.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 59
Ben gecelik sabahlik olarak bunlari aldim.
Acikcasi gelince ciceginin buyuklugune biraz bozuldum😂 ama neyseki cikartilip takilabiliyormus😂 birde rahat bir gecelik pijama takimi alirim diye dusunuyorum. Bu fotiiilik olur😂
Ay bu neaaa?! 😍
Heralde en zarif ve şık lohusa sen olacaksın 🥰
Her zaman giyilebilecek bi takım. Zevkine sağlık.

Yalnız bu gecelik hiçbir bakımdan bana olmaz. Memitolar orta kısımdan foraaaaa! :KK45:
Bedenler de çitos gebeler için L ye kadar
Benim aldığım da böyle bi şeydi. 👍🏻 Tarz olarak ben de bu model gibileri uygun buldum.
Selam hanımlar nasılsınız herkes iyidir umarım🌸
Buraya daha önce şeker takibi yapılması için yatış verilen bir arkadaş yazmıştı, ismini hatırlayamadım. Kimdi acaba, inşallah mesajımı görür kendisi🙏
Bana da yatış verildi çok moralim bozuk
Şeker takibi için yatış verilen? Hatırlayamadım. Başka topik olmasın ? 🤔

Sana yatış mı verildi ? o_O
Kaç çıkmıştı ki şekerin ? Diyet yapıyordun heralde.

Selam hamillerim nasılsınız nasıl sizde durumlar iyidir inşallah. Dün akıntım arttı diye kontrol amaçlı hastaneye geldim meğer ki bebişiminn kesesi su sızdırıyormuş bir hengabe suyu geldi ters geliş ameliyat hazırlığında buldum kendimi neyse ki bri aklı başında olan illaki perinatoji bekletti . Suyum sızıyormuş ama fazla olanı atıyormuş yatışımı sağladılar hiç bir belirtim de yoktu kanımda enfeksiyon çıktı muhtemelen o tetikledi dmaardan antibiyotik tedavisine başladık.kızlar dua edin lütfen ya benim için daha 29. Haftalığız daha gelmeleri için çok erken 😞😣tutmaya çalışıyorlar ama ne kadar tutabilirler ki

Selam hamillerim nasılsınız nasıl sizde durumlar iyidir inşallah. Dün akıntım arttı diye kontrol amaçlı hastaneye geldim meğer ki bebişiminn kesesi su sızdırıyormuş bir hengabe suyu geldi ters geliş ameliyat hazırlığında buldum kendimi neyse ki bri aklı başında olan illaki perinatoji bekletti . Suyum sızıyormuş ama fazla olanı atıyormuş yatışımı sağladılar hiç bir belirtim de yoktu kanımda enfeksiyon çıktı muhtemelen o tetikledi dmaardan antibiyotik tedavisine başladık.kızlar dua edin lütfen ya benim için daha 29. Haftalığız daha gelmeleri için çok erken 😞😣tutmaya çalışıyorlar ama ne kadar tutabilirler ki
Rabbim yardımcın olsunn acil şifalar versin inşallah

Ah canım benim. Aynı arkadaşım gibisin.. Ama ondan daha avantajlı durumdasın. 💙

Onun 22 haftada suyu sızmaya başladı. Suan 26. Haftada hala hastanede.

Öncelikli olan, enfeksiyonu tedavi etmek. Çünkü. erken doguma sebebiyet veren şey, bu enfeksiyon. Haziran annelerinde bir gebeye de aynısı oldu geçen hafta. Birazdan bulup bakayım nasıl durumu.

Ne kadar tutabilirler diyorsun ya, tamamen enfeksiyon durumuna bağlı su an. O tedavi edilirse giden su akımını bilmiyorum ama birkaç gün ve hafta durabilir. Bebeğin suyu tehlikeli seviyeye düşmesin ve enf. Olmasın yeter 🤲🏼

Canlar doktordan çıktım. Haberler kötü. Plesenta aşağıda malesef. Tamamen kapatmıyor ama bir kısmı aşağıda kalmış. Detaylıdan bu zamana hiç hareket etmemiş. Artık hareket etmez dedi doktorum. Sezaryen yapacağız dedi. Doğuma tek doktor girmesi yetmiyormuş 2 doktor katılacakmış. Öncesinde acil bi şekilde kan değerlerini yükselteceğiz olabildiğince fazla kanla gireceksin doğuma dedi. Haftaya her ihtimale karşı bi perinatoloğa görün ve plesentanın kanlanma durumuna bakılsın ona göre belki doğumu ben de yaptıramayabilirim dedi. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve ciddi iyi bir ekibin olması adına 3. Basamak hastane gerekebilir dedi. 38. Haftayı beklemeyiz 37 de alırız prematüreyi kurtarırız inşallah dedi. Bu zamana kadar otur , yat dinlen vs dememişti sadece pilates yasaktı. Şimdi genelde hep dinlenme uzanma pozisyonunda ol dedi. Kanaman olursa hemen doktora git dedi. Çok şükür rahim ağzı uzunluğum detaylıda 35 mm idi şimdi de 34 onda bi sıkıntı yok dedi. Doğum zamanım uygulamaya göre 31 Temmuz-1 ağustos gibi görünüyordu ancak şimdi 8-9 Temmuz gibi falan görünüyor yanlış hesaplamadıysam. Çoğunuzdan geri geliyordum ama şimdi yarınızdan erken doğurabilirim 😔 dün gün içerisindeki ağrılarımdan bahsettim bacağım adla hareket etmiyor dedim. Nst ye bağladı. Hiç bi sorun çıkmadı çok şükür. Ben kendimce 35. Haftaya kadar çalışırım ve bebişime daha çok izin kalır diye düşünüyordum ama 32 den sonra asla izin yok dedi. Hatta ağrın sancın olursa hemen heyet raporu ayarlayım şimdi bile gitme dedi 😔 en ufak ağrıda kanamada hemen gel dedi. Nasıl bir ağrı olmalı dedim. Adet ağrısı gibi olur karnının bi bölgesi semsert olur dedi. Aklınızda olsun 🌺 onun haricinde bebeğimiz aylar sonra yüzünü gösterdi. Ağzı burnu çok güzel minik kızımızın. Gelişimi gayet iyi dedi. 800-900 gr arası bir kilo söyledi ama stresten unuttum. Boyu bir hafta ileriden gidiyor hala. Karın çevresi genişliği ve kafa uzunluğu tam haftasında. Muhtemelen sen gibi minyon ama babası gibi de uzun olcak dedi. Şeker korkum geçti o yüzden. Şeker yüklemesi sonucu öğleden sonra çıkacakmış. Bi de bebişim aslan burcu olacak diye seviniyordum ancak sanırım artık yengeç burcu olacak 🤣 doktor dedi ki üzülme yükselenini ayarlama şansımız var 🤣
Canım benim bebeğin sağlıklı şükür canını sikma en azından doğum tarihini bilmiş olucaksin bende aslan olur diye korkuyorum hep eşim yengeç uysal bı adam oğlumda onun gibi olsun aslanlar biraz sivri oluyo 😂 hem yengec kızları süslü sevgi delisi olur sevmelere doyamazsin bıcır bıcır bişey olur 🥰 inşallah sağlıkla alırsın kucağına canım aynı zamanda doguracagiz galiba benimde 10 temmuz gosteriyo şuan sende bol bol dinlen kendine çok dikkat et doğuma kadar

Yengeçler hakkında çok güzel yorumlar okuyorum 🤩
Abisi terazi, doğacak bebeğim erkek ve yengeç olacak anlaşırlar mı dersiniz yaş farkı 20.5 ay olacak ne dersiniz ışık var mı🫠
Ben teraziyim eşimde yengeç gayet iyi anlaşıyoruz terazi yengecden daha sivri daha dediğim dedik ama yengeclerde inatçı biraz abi terazi olunca biraz baskın olur ama kardeste alttan alırsa 😂 genel olarak iyi anlaşırlar ama ben eşimle anlaşma konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. 🙈

Şimdiye kadar doktorum her şey iyi gidiyor diyordu hiçbir problem yoktu. Bugünkü kontrolde "bebeğin aşağıda olduğunu söylemiştik artık bu haftadan sonra yukarı çıkmaz her an kanaman gelebilir doğum başlayabilir, bi anda çok kanaman gelir anlarsın zaten doğum olduğunu" dedi ve duvara çarpmış gibi kalakaldım. 1.5 m olarak ölçtü mesafeyi de. Rahim ağzın kapalı normal doğum yapamazsın dedi bir de. Ama daha önce ne aşağıda dendi ne risk var dendi hep normal diyordu her şey için. Bir de kafası yukarda aşağı dönmemiş henüz dedi. 27. Haftaya yeni girdik ve olması gereken kafasının yukarda olması değil mi zaten ne demek aşağı dönmemiş henüz? Apar topar farklı bir doktora gittim. Vajinal ultrasonla ölçüm yaptı 2 cm çıktı. Rahim ağzın tam kapalı değil dedi, risk her zaman vardır ama şu an için bir sorun gözükmüyor bir ağrın olursa acile gelirsin dedi. O kadar korktum stres yaptım ki anlatamam karnım taş gibi oldu stresten, sabah 6dan beri bebeğim hiç uyumadı sürekli vuruyor. Her an doğum yapabilirim anlamına geliyor şu an ve ne yapacağımı bilmiyorum hiç bişeyimiz hazır bile değil. Bol bol dualarını bekliyorum. Evde dinleniyorum bakalım böyle geçecek bi süre.

Şimdiye kadar doktorum her şey iyi gidiyor diyordu hiçbir problem yoktu. Bugünkü kontrolde "bebeğin aşağıda olduğunu söylemiştik artık bu haftadan sonra yukarı çıkmaz her an kanaman gelebilir doğum başlayabilir, bi anda çok kanaman gelir anlarsın zaten doğum olduğunu" dedi ve duvara çarpmış gibi kalakaldım. 1.5 m olarak ölçtü mesafeyi de. Rahim ağzın kapalı normal doğum yapamazsın dedi bir de. Ama daha önce ne aşağıda dendi ne risk var dendi hep normal diyordu her şey için. Bir de kafası yukarda aşağı dönmemiş henüz dedi. 27. Haftaya yeni girdik ve olması gereken kafasının yukarda olması değil mi zaten ne demek aşağı dönmemiş henüz? Apar topar farklı bir doktora gittim. Vajinal ultrasonla ölçüm yaptı 2 cm çıktı. Rahim ağzın tam kapalı değil dedi, risk her zaman vardır ama şu an için bir sorun gözükmüyor bir ağrın olursa acile gelirsin dedi. O kadar korktum stres yaptım ki anlatamam karnım taş gibi oldu stresten, sabah 6dan beri bebeğim hiç uyumadı sürekli vuruyor. Her an doğum yapabilirim anlamına geliyor şu an ve ne yapacağımı bilmiyorum hiç bişeyimiz hazır bile değil. Bol bol dualarını bekliyorum. Evde dinleniyorum bakalım böyle geçecek bi süre.

Devamlı takibini yapan Dr un bu kadar tutarsız olması :olamaz: sanırım bunu özellikle yapıyorlar tamam mı ? Doğum yaklaşıyor, konuşma dilini biraz olumsuza çekiyor. Yüklüyor korkuları. 🤦🏻‍♀️

31-32. Haftalarda nihai doğum pozisyonuna geçmesi beklenmez mi ? Daha önce de dedim ben son 3 haftada iki kez Dr a gittim. Birinde baş asagı duruyordu. Diğerinde gittim. Makat geliş pozisyonundaydı. Arada bir hafta on gün var.

Burada belki en önemli şey rahim ağzı kısalması. 25 mm altı riskli sayılıyor. Bol istirahat et bacım. WC haricinde kalkma. İns o da istirahatle uzuyor biliyor musun ?

Devamlı takibini yapan Dr un bu kadar tutarsız olması :olamaz: sanırım bunu özellikle yapıyorlar tamam mı ? Doğum yaklaşıyor, konuşma dilini biraz olumsuza çekiyor. Yüklüyor korkuları. 🤦🏻‍♀️

31-32. Haftalarda nihai doğum pozisyonuna geçmesi beklenmez mi ? Daha önce de dedim ben son 3 haftada iki kez Dr a gittim. Birinde baş asagı duruyordu. Diğerinde gittim. Makat geliş pozisyonundaydı. Arada bir hafta on gün var.

Burada belki en önemli şey rahim ağzı kısalması. 25 mm altı riskli sayılıyor. Bol istirahat et bacım. WC haricinde kalkma. İns o da istirahatle uzuyor biliyor musun ?
Şimdiye kadar kısalıktan bahsetseydi belki bir çözüm de üretilirdi ya da ona göre ben de normal hayatıma devam etmek yerşne daha dikkatli davranırdım dinlenirdim. Doktoruma güveniyordum ama gerçekten duvara çarptım sanki. O kadar çaresiz hissediyorum ki ne yapacağımı bilmiyorum

Ah canım benim. Aynı arkadaşım gibisin.. Ama ondan daha avantajlı durumdasın. 💙

Onun 22 haftada suyu sızmaya başladı. Suan 26. Haftada hala hastanede.

Öncelikli olan, enfeksiyonu tedavi etmek. Çünkü. erken doguma sebebiyet veren şey, bu enfeksiyon. Haziran annelerinde bir gebeye de aynısı oldu geçen hafta. Birazdan bulup bakayım nasıl durumu.

Ne kadar tutabilirler diyorsun ya, tamamen enfeksiyon durumuna bağlı su an. O tedavi edilirse giden su akımını bilmiyorum ama birkaç gün ve hafta durabilir. Bebeğin suyu tehlikeli seviyeye düşmesin ve enf. Olmasın yeter 🤲🏼
Ay canım benm allah bin kere razı olsun içimi az daha ferahlattın ya dmeek ki 4 hafta daha kalabiliyormuş. Çok şükür avantajım şu ki suyum fazlaydı normalden bekledimiz bişeydi ama su patlaması olmadı sızdırıyor şuan olması gereken miktarda suyun dedi perinatolji . Söyledğin gibi öncelik enfeksiyonmuş . Anlayanız vardır belki

Eklentiler

• IMG_6589.webp
    IMG_6589.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 54
Di mi ?:-)

Bu arada kendim için hastanede gerekli olabilecek gecelik, iç camaşırı gibi giysileri yıkayıp terlik, tülbent, hasta bezi, göğüs pedi vs ihtiyaçları küçük bi çanta yapmaya karar verdim.

Olası bi erken doğum durumunda, ins olmaz da, bebek giysileri hazır olsa da sonuçta kullanabilecek kadar büyük olmayacağından, anne eşyaları daha elzem oluyor.

Bugün 30. Haftaya giriş yaptım. Bebek eşyalarını da 32 gibi yıkayıp ona da hastane çantası hazırlamayı düşünüyorum. :KK51:
Bende LCW den aldım pijamalarımı işte emzirme süteni iç
Çamaşırı falan kumaşları o kadar güzelki bir bakıj derim. Hastaneye erken yatışım olunca pijamaları giymeye başladım çok memnun kaldım tekrar alacağım

Kızlar okuduğuma göre 1.5-2 cm gibi ölçüler baya kısa kalıyor sanırım. Ne kadar dayanır ki acaba bu ölçülerle? Umutvari Umutvari 34 mm iken bile tehlikeli görülüyorsa benim o zaman doğumuma bikaç hafta mı kaldı yani?
Kuzum rahim ağzı kısalığı ile plesentanın rahim ağzını kapatması aynı şeyler değil. Benim rahim ağzı uzunluğum bugün 34 mm yani 3.5 cm civarı çıktı doktorum normal dedi. 2.5 aşağısı sıkıntılıymış. Senin 2 ölçmüş ama bu yarın doğum yapacaksın anlamına gelmiyor. Sadece tedbirli olman gerek. Forumda çok okudum rahim ağız kısalığı olup gayet 40. Haftasında doğum yapan gebeler. Ama plesentada aşağıdayda o zaman zaten zorunlu sezaryen oluyormuş benim de o yüzden zorunlu sezaryen olacak. Rahim ağzı kısa olanlara doktor genelde yat kalkma diyor. Gerekirse yatarsın kalkmazsın hiç bi şey de olmaz kendini korkutma sakın. Prematüre doğmaz bence bebeğin normal haftasında alır doktor sen sadece kendine dikkat et. İçini ferah tut. Forumda rahim ağzı yetmezliği ya da kısalığı diye aratırsan bi sürü pozitif hikaye var. Merak etme sağlıkla alacağız kucaklarımıza yavrularımızı

Back
X