Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Tansiyon takibi rutin olarak devam bacım.
Her gün fix en az yarım saat yürüyüş, az tuzlu yemek.

Ama ben kendimi fark ediyorum. Bunlara rağmen kötü haber alırsam üzülürsem de yükselme potansiyelinde olabiliyor. Küçük tansiyonum mesela daha oynak. Dr bugün buna dikkat çekti. Devam et ölçmeye gerekse Perinatoloji den görüş alacağız dedi.

Eki Görüntüle 3578854
Tamda senin mesajın altındaki bilgi tansiyondan bahsediyo tesadüf benimde küçük tansiyon genelde böyle yüksek ama günde bı kere mutlaka 14/8 yada 9 oluyo o zaman acile mi kosmaliyim bilemedim 🤷

Tamda senin mesajın altındaki bilgi tansiyondan bahsediyo tesadüf benimde küçük tansiyon genelde böyle yüksek ama günde bı kere mutlaka 14/8 yada 9 oluyo o zaman acile mi kosmaliyim bilemedim 🤷
Ben olsam giderim. Ama eşimi bekleyeceğim diyorsun. Ara ara kendini takip ederek bekle o zaman. Limonlu suyu unutma.

Ben olsam giderim. Ama eşimi bekleyeceğim diyorsun. Ara ara kendini takip ederek bekle o zaman. Limonlu suyu unutma.
Limonlu su içtim genelde de içiyorum surekli 14/9 dan sonra bı anda düşüyor mesela şuan 12/7 ölçtüm ama düşünce daha da kötü oluyorum baş ağrısı mide bulantısı vs yapiyo yükseldiğinde uzun süre yüksek kalmiyo mesela hemen düşüyor yani dra gidene kadar da düşecek büyük ihtimalle

Bulantı ve baş ağrısı var kusmadim henüz ama bobregimde bı ağrı var sanırım 10. Haftaydi idrarda protein kaçağı olduğunda da böyle olmuştu
eşimi bekleyeceğim demişsin ne zaman gelecek ne zaman dr a gidebilirsin seninle gelecek kimse yok mu yada sende gitsem evham panik yapma ama önemli baktırmanda fayda var

Kızlar size başıma gelen bir şeyi anlatayım 😢 2 gün önce hafif sancım oldu bende hastanede çalıştığım için bir görüneyim dedim. Normalde benim doktorum Bursa da bilinen bir doktor ama devlet hastanesine göstermek istedim kendimi orada çalıştığım için doktor baktı dedi ki rahim ağzın kısalmış 27 mm ölçtüm dedi normalde 40-50 arası olması lazım olan şey 27 mm olması beni çok korkuttu sonrasında ise dedi ki kısalmış riskli ve erken doğum riski var daha da kısalırsa yeni doğan yoğun bakım olan bir hastanede yatman lazım dedi bende korkuyla kendi hekimimi aradım gel çabuk dedi gittim ama o yolda çok üzüldüm şu ana kadar hep detaylı bakan doktorum bilirdi neden birden kısalmış rahim ağzı dedim doktoruma söyledim baktı ve dedi ki bunu sana söyleyen asistan mıydı bende hayır uzmandı dedim dedi ki asla 27 mm değil 47 mm dedi bunu nasıl görmüş dedi o da çok şaşırdı neler yaşadığımı Allah biliyor daha 6. Aya yeni girdik ne doğumu dedim kendi kendime aklımda bir sürü senaryo geçti demem o ki devlet hastanesinin ultrasonuna güvenmeyin ve kendinizi üzmeyin tek doktora bakmayın ya da sadece güvendiğinize muayene olun 😕😕😕
Ah bacım. Çok geçmiş olsun. 💐
O korkuları ve sonra rahatlamayı iyi biliyorum. 😣iyi haber alıyorsun ama ömründen on sene gidiyor o birkaç saatte. Rabbim korktuklarından emin eylesin. 🤲🏼

Birkaç mm farklı ölçmeyi anlarım ama 2 cm nasıl eksil ölçtü acaba ? :olamaz:

Benim bildiğim kritik eşik 25 mm ve altı. 30 mm ve üstü güvenli bölge.
Limonlu su içtim genelde de içiyorum surekli 14/9 dan sonra bı anda düşüyor mesela şuan 12/7 ölçtüm ama düşünce daha da kötü oluyorum baş ağrısı mide bulantısı vs yapiyo yükseldiğinde uzun süre yüksek kalmiyo mesela hemen düşüyor yani dra gidene kadar da düşecek büyük ihtimalle
Geçen hafta Perinatoloji randevusu sırası beklerken, yatan hastaları polikliniğe getirdiler. Kiminin daha küçük haftası. Misal 15 haftalık bi kız vardı. 14/9la hastaneye yatışı yapılmış. Diğerleri keza benzer hikayeler. Bazısı takip altında bazısı tansiyon için tedavi alıyor.

Şeker uzun vadede aşırı yükselirse belki zarar veriyor ama tansiyon ani doğuma ve başka şeylere bile sebep olabilir.

Ben haziran topiğini de takip ediyorum. Bir kullanıcı 33 haftalık gebeydi yanlış hatırlamıyorsam, yüksek tansiyonla acile gitti. Yatışı yapıldı. Ciğer geliştirici vurdular iki doz. Bekliyor su an. Tansiyonu ilaçla düşmüş. Bir gün bile karnında dursa kârdır demiş Dr

Son düzenleme:
Bulantı ve baş ağrısı var kusmadim henüz ama bobregimde bı ağrı var sanırım 10. Haftaydi idrarda protein kaçağı olduğunda da böyle olmuştu
Kalk bacım kalk hastaneye
Valla yakın olsak koşar gelir götürürüm seni 😣

Son düzenleme:
eşimi bekleyeceğim demişsin ne zaman gelecek ne zaman dr a gidebilirsin seninle gelecek kimse yok mu yada sende gitsem evham panik yapma ama önemli baktırmanda fayda var
Eşim akşam 8 gibi gelecek yanımda benimle gelebeilcek kimse yok bende de şuanda tek başına gidecek hal yok yükselip indikten sonra baş ağrısı bulantı mahvediyo o gelene kadar limonlu su bide tansiyon takibi yapıyorum şuan düştü şükür ama kafamı kaldiramiyorum

Ah bacım. Çok geçmiş olsun. 💐
O korkuları ve sonra rahatlamayı iyi biliyorum. 😣iyi haber alıyorsun ama ömründen on sene gidiyor o birkaç saatte. Rabbim korktuklarından emin eylesin. 🤲🏼

Birkaç mm farklı ölçmeyi anlarım ama 2 cm nasıl eksil ölçtü acaba ? :olamaz:

Benim bildiğim kritik eşik 25 mm ve altı. 30 mm ve üstü güvenli bölge.

Geçen hafta Perinatoloji randevusu sırası beklerken, yatan hastaları polikliniğe getirdiler. Kiminin daha küçük haftası. Misal 15 haftalık bi kız vardı. 14/9la hastaneye yatışı yapılmış. Diğerleri keza benzer hikayeler. Bazısı takip altında bazısı tansiyon için tedavi alıyor.

Şeker uzun vadede aşırı yükselirse belki zarar veriyor ama tansiyon ani doğuma ve başka şeylere bile sebep olabilir.

Ben haziran topiğini de takip ediyorum. Bir kullanıcı 32 haftalık gebeydi yanlış hatırlamıyorsam, yüksek tansiyonla acile gitti. Yatışı yapıldı. Ciğer geliştirici vurdular iki doz. Bekliyor su an. Tansiyonu ilaçla düşmüş. Bir gün bile karnında dursa kârdır demiş Dr
Bu kadar ciddi biseyse eşimi çağırayım gelsin madem

Ben haziran topiğini de takip ediyorum. Bir kullanıcı 32 haftalık gebeydi yanlış hatırlamıyorsam, yüksek tansiyonla acile gitti. Yatışı yapıldı. Ciğer geliştirici vurdular iki doz. Bekliyor su an. Tansiyonu ilaçla düşmüş. Bir gün bile karnında dursa kârdır demiş Dr
Bak kız doğum yapmış. Dün gece okumuştum bekliyordu. Bugün doğurmuş.

IMG_5311.webp

IMG_5310.webp

Son düzenleme:
Sanırım evham yaptım birazcık eşime soyluyorum hemen peki oraya gittiğimde düşükse Dr a ne diyeceğim 14/9a çıktı fakat indi şimdi mi diyeyim
Evde şöyle şöyle şikayetlerim oldu. Bas ağrısı bulantı gibi. Ölçtüm 14/9 civarıydı de, bu yeterli

Muayene eden Dr a soylersin. Daha önce idrarda protein durumu olmuştu. O zaman da böyle olmuştu diye.

Zaten onlar seni rutin prosedüre alıyor. Böbrek üstu bezleri, karaciğer enzimleri, idrarda protein tahlili ve devamlı tansiyon ölçüyorlar.

Biraz moral bozukluğu ile geldim buraya
Aç iken ölçtüğüm değerler yüksek olunca doktor insülüne başlayalım dedi çünkü bebeğin ileride bu durumda olmasını istemiyoruz bu yüzden bu günden itibaren başla dedi 5 lik bir dozla her gece saaat 10 yapacağım insülünü
Tiroid için sorduğum da ise içmemeye devam et dedi çok bir düşüklük yok o yüzden içmeyeceğim B12 ise çok düşük gebelik bittikten sınra ilaç vereceğim o zaman kullanırsın dedi şuan için ilaç veremem
Kadın doğum kontrolü ise iyi geçti bebek haftasıyla uyumlu herhangi bir sıkıntı yoktu demir ve vitamin ilacına devam kilosunu sordum özellikle sanırım devlet hastanesi söylemiyor bunu bir iki defadır sordum ama yanıt alamadım şuan kaç kiloda bilmiyorum ama tek söylediği geride değil haftasıyla uyumlu o kadar
Hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza bebişlerimizi inşallah 🙏 ❤️
Hepinize teşekkür ederim ❤️
Kuzum Allah dermansız dert vermesin. Bunlar atlatılır sayılı gün geçer. İnsan yine de rahat olmadığı için takıyor kafasına haliyle ❤️ sen içini ferah tut. Bebekten iyi haberler almissin neyse ki sağlıkla al kucağına inşallah 🙏🏻
Kizlar benim tansiyonum yükseliyor sürekli 14/9 olup bı anda inmeye başlıyor napcam bilmiyorum 😔

Bı kaç gündür böyle sabah sıfır tuz bı kahvaltı yaptım azıcık ekmek yedim sadece stresli değilim dün drum 14/9 tehlikeli dedi ama bı yönlendirme yapmadı tuzu çıkar hayatından dedi sadece bugün goggladan baktım çay bile tansiyon cikariyormus bilmiyordum 3 bardak çay içtim suya dikkat ediyorum iki gündür fazla içmeye özen gösteriyorum ama neden hala çıkıyor bilmiyorum 😔
Kuzum eşini çağır bence de gebelikte en önemli şeylerden biri tansiyon. Arada bir yukseliyorsa da belki takip ederler ne zamanlar yükseliyor diye holter falan takarlar belki. En azından tetikleyicisi bulunur ona göre bir yol izlenir ❤️ keşke Lady'nin dediği gibi yakın olsak da biz eşlik edebilsek sana ❤️

Kuzum Allah dermansız dert vermesin. Bunlar atlatılır sayılı gün geçer. İnsan yine de rahat olmadığı için takıyor kafasına haliyle ❤️ sen içini ferah tut. Bebekten iyi haberler almissin neyse ki sağlıkla al kucağına inşallah 🙏🏻

Kuzum eşini çağır bence de gebelikte en önemli şeylerden biri tansiyon. Arada bir yukseliyorsa da belki takip ederler ne zamanlar yükseliyor diye holter falan takarlar belki. En azından tetikleyicisi bulunur ona göre bir yol izlenir ❤️ keşke Lady'nin dediği gibi yakın olsak da biz eşlik edebilsek sana ❤️
Çok teşekkür ederim manevi desteğiniz bile çok güzel ❤️

Çok geçmiş olsun. Benim de tuzlu yemememe rağmen 2 gün önce tansiyonum 16ya dün de 14e çıktı birkaç saatliğine malesef. İdrarda protein kaçağım falan yok. Tüp bebek olduğu için en başından beri coraspin kullanıyorum. Ben de limonlu su içtim dinlendim geçti tekrarlamadığı için de gitmedim doktora 😕

Y YagmurrTanem canım benim bu kadar sıkıntı sonunda inşallah sağlıkla kucağına gelecek güzel bebeğin ❤️ içini ferah tutmaya çalış 🥰

lady peacock lady peacock kuzum diyetin ise yaramasina bve bebeğin durumunun iyi olmasina çok sevindim. Lohusa odası ve doğumhane gezmek de aşırı iyi olmuş. ben de bir sonraki kontrolde doğum yapacağım hastaneyi seçeceğim ebe poliklinivi gezip sorular soracağım. İçime hangisi sinerse 3. trimester için takipli orayı tercih edeceğim ❤️ hepimiz için en hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻

Back
X