- 8 Kasım 2024
- 617
- 1.376
- 28
- 25
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #13.061
İyi şükür bir sıkıntı yokmuş çok sevindimBen de çıktım hastaneden.
Genel olarak herseyi anlattım.
Son 3 haftadır yapılan tahliller, Perinatoloji kontrolü, idrarda protein, tansiyon- şeker takibi vs.
Tahilil ve takipleri iyi gördü. İdrar yolu enf dolayısıyla geceleyin çok kere wc ye çıktığımı, vajina üstünde şiddetli bi bası hissettiğimi söyledim. Ama Allah için hafifledi. On gün önceki gibi değil. Enfeksiyonla ilgilidir. Rahim ağzına bakalım dedi. 32 mm ölçtü. Endişe edilecek bi durum yok dedi.
Bebeği de haftasıyla uyumlu gördü. Karın çevresi bir hafta önde, çok değil. Diyetin işe yarıyor dedi. 1300 küsür gr ve yaklaşık 38 cm.
Olumsuz haber, mayıs sonuna kadar izinli olacakmış.Perinatolojiye takibe devam et. Kan sulandırıcını düzenli kullan, hareketler düzenli takip et, tansiyon 14-9 olursa boşlama hastaneye git dedi.
Doğumu sordum. Zorunlu sezaryen. Siz yapar mısınız dedim. Bazı günler poliklinikteyim, bazı günler dogumhanede görevliyim. Doğum nöbetimde rastlarsa yaparım dedi.
Çıkışta sorumlu ebe ile görüştüm. Bakanlık şehir hastanesinde doğumu teşvik için bilgilendirme başlatmış. Doğum ve hastanedeki sistem hakkında bilgi verdi. Bir dahaki geldiğinizde doğumhane ve lohusa odalarını gezdirelim dedi. Normal doğum odaları tek kişilikmiş. Sezaryenler 2 kişilik. Doğumdan sonra babayı bir kereye mahsus içeri alıyoruz sizi ve bebeği görsün diye ama haricinde belli bir ziyaret saati yok. Ama her saat istediğinizde bebeği refakatçinizle yada yalnız lohusa ünitesinin dışına çıkarıp kapıda ziyaretçilerinize gösterebilirsiniz dedi.
Doğum konusu aklımı karıştırıyor. Bakalım ne yapıcaz.

Sanırım doktorlar bu ara izinli bugünki dahiliye doktoru da izinli olacakmış mayıs ilk haftasına kadar
Doğumu şehir hastanesinde mi yapacaksın ladycim güzel bir sistem yapılmış önceden odaları göstermek gibi normal doğumun tek kişilik olması da gayet iyi keşke bütün hastanelerde böyle geçerli olsaydı