Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Bugüne kadar hiç kiskanmadi aksine oyuncak baksa bu kardeşime, bu çorap kardeşime, gelsin artık falan diyordu da sallanan yatak meselesi hoşuna gitmedi onu da yatiricaz bı süre artık 😂😂
Ahahhahah :-)

Benim kız deli gibi kardeş istiyor. Devamlı neden yok ? Kardeşiz kaldım. Ben yalnızım…

Cinsiyet belli oldu, erkek. Diyorum ki, kız olsaydı sana yaren, bacı olurdu. Olsun olsun, erkek olsun. Herseyime de ortak olmasın diyor :KK45::oha:

Yani 3 değil, 13 yaşında da olsan bi yerlerde bi kıskançlık olabiliyor. Normal. ☺️

Daha ilgincini söyleyeyim. Kızım doğduğunda görümcem 24 yaşındaydı. O fena kıskanmıştı 😬 Ki ne annesiyle can ciğerdir, ne abisiyle. Niye o kadar kıskandı. Hala bilmiyorum. Kucağına almışlığı yoktur.

Kuzucum çok yüksek çıkmış enfeksiyon var bence 😔 idrar kültürü isteyebilir doktorun ona göre antibiyotik başlar diye düşünüyorum.

Kuzucum bu testle 3 aylık şekerinin ortalamasına bakılıyor. Tam sınırda çıkmış belki hafif bir diyet gerekebilir 😍
Evet maalesef tam bütün sonuçları bekliyorum daha kolestrol vs çıkmadı bi çıksın hemen kendi doktoruma atacağım da ben çok antibiyotik içtim ya bebeğim için üzülüyorum. Bu 3. Olacak 🥹

Daha erken ama bebek şampuanı, losyonu, kremleri vs için hangi markayı kullanmayı düşünüyorsunuz? İndirim yakalarsam alayım diyorum henüz çalışıyorken.

Ben bir tek Dalin'i falan biliyorum:) İyi mi bilmiyorum ama, daha doğal şeyler vardır belki şimdi.

Çocuğunuz kaç yaşında acaba ben de hediye almayı düşünüyorum sevebileceği bir oyuncak denk geldi geçenlerde şimdilik aklımda o var. Seviyor oğlum hediyeleri ve oyuncaklarla oynamayı☺️ 2,5 yaşında oğlum kitap okuyarak hazırlamayı düşünüyorum ben de, kitapların ekran görüntüsünü aldım teşekkürler 👍🏻
Yaş farkları çok güzel olacak birbirlerine oyun arkadaşı olacaklar :) kitapları bende aldım bakalım gelmesini bekliyorum <3

Ben de bebise ne alırsam oğluma da alıyordum, bugün bebişin yatağıni monte ettik oğlum da kafasında kendi de yatabilecegini düşündü sanırım, sonra dedik henüz hazır değil kardeşinin yatağı hazır olunca denersin falan dedik, pek hoşuna gitmedi sanırım her gece bir iki masal okuturdu öyle uyurdu bu gece istemedi ikimizi de odadan kişkişladi kendisi uyudu masalsiz... Yarın içini hazirlayayim da yatsın bari biraz 😂😂 üzüldüm yalnız uyumak istemesine 🤦🏻‍♀️
Oyy minnoşum küçük kalpleri beni çok etkiliyor.. Benim kızımda 5 yaşında aklı baya eriyor şuanda tam bir abla gibi - ki biz hiç ablalık yüklemiyoruz, ama doğunca kolay olmayacağının farkındayım...

Daha erken ama bebek şampuanı, losyonu, kremleri vs için hangi markayı kullanmayı düşünüyorsunuz? İndirim yakalarsam alayım diyorum henüz çalışıyorken.

Ben bir tek Dalin'i falan biliyorum:) İyi mi bilmiyorum ama, daha doğal şeyler vardır belki şimdi.
Artık yavaştan zamanları geliyor bence :D
Kızımda sebamed kullanmıştım. Sonrasında atopik ciltliydi mustela kullanmıştık. Bapentolunda pişik kremini kullanmıştık ve stoklu gidiyorduk :D Biri hediye sorunca losyon yada pişik kremi alın diyorduk :D

Pamuk stok yapabilirsin, yarıya keserek kullanmıştım. Ebebekte alt açma örtüleri var onlardan çok kullandık, heryerde aç kullan pislenince at hijyenik geliyor. Onlarıda ikiye keserek kullanıyordum :D

Eklentiler

• 1000061201.webp
    1000061201.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 32
Ben de ilk başlarda 3-4 hafta üstüste kürtaj niyetiyle gittim hastaneye bebek var yok muhabbetine. O psikoloji bile ne zordu. Ama şu an bebişimin hareketlerini takip ediyorum :21:inşallah hepimize sağlıkla kucağımıza almak da nasip olur

Ben 1.64 boy 51,5 kiloyla hamile kaldım. Şu an 60kg.a merdiven dayadım. Diyet ve spor da yapıyorum düzenli. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum yani ama ona rağmen yemeklerden sonra arada bir bana da gerginlik oluyor. Çok veya az yemekle mi alakalı? Yediğim şeyle mi alakalı? Yoksa bebeğin pozisyonuyla mı alakalı hiç çözemedim açıkçası.

Diyeceğim o ki sizin durumunuz ile alakalı bir olay değil. Kendinize yüklenmeyin boş yere. Hepimizde her etki az ya da çok görünüyor. Ben artık bir şeyim varsa bakıyorum burda da yaşanmışlığı var aa ok diyip geçiyorum :KK48: iyi düşünelim iyi olsun inşallah

Ahh kıyamam ya 💔 biraz bu dönemde kıskançlık mı dışlanmışlık mı diyeyim hissediyorlar yeğenlerimden falan biliyorum aradaki dengeyi tutturmak zor eğer abla ve abilerin yaşları biraz küçükse.

Bir arkadaşımın 2. oğlu olduğunda ilk oğlu 4 yaşındaydı hemen hemen. Bebeğin pusetinde takılmak istiyordu sürekli 🤣🤣 Sonra sonra vazgeçti bu huyundan tabi 🤣

Geçen gün hediye almaktan bahsediliyordu topikte. Çok mantıklı bence de kendilerini değerli de hissederler böylelikle.

2. veya 3. çocukları olacakların Allah yardımcısı olsun işinizi kolaylaştırsın inşallah 🙏🏼
Ben doğduğumda ablam kıskanmasın diye yanıma çikolata koymuşlar bak kardeşin sana hediye getirdi demişler 🥰🥰 bi süre işe yaramış tabi 🤣 aramızda 22 ay var🙏

Ben doğduğumda ablam kıskanmasın diye yanıma çikolata koymuşlar bak kardeşin sana hediye getirdi demişler 🥰🥰 bi süre işe yaramış tabi 🤣 aramızda 22 ay var🙏
Ah yavrum yaaaa🥺
Bir çikolataya gönlü razı olan saflık ☺️

Şimdiki çocuklar anasının gözü :eek:

Doğumdan sonraki tavırlar çok mühim.
5 yaşında yeğenimin kardeşi oldu. Haftada bir anneme gelirler. Annem bebeği hiç kucağına almaz. Tarafına bakmaz o odadayken. Hep büyüğü sever, ilgilenir, konuşur. Adı büyük yaaaa yoksa hepsi küçük bunların. Ay burnumun diğeri sızladı :KK61:

Ahahhahah :-)

Benim kız deli gibi kardeş istiyor. Devamlı neden yok ? Kardeşiz kaldım. Ben yalnızım…

Cinsiyet belli oldu, erkek. Diyorum ki, kız olsaydı sana yaren, bacı olurdu. Olsun olsun, erkek olsun. Herseyime de ortak olmasın diyor :KK45::oha:

Yani 3 değil, 13 yaşında da olsan bi yerlerde bi kıskançlık olabiliyor. Normal. ☺️

Daha ilgincini söyleyeyim. Kızım doğduğunda görümcem 24 yaşındaydı. O fena kıskanmıştı 😬 Ki ne annesiyle can ciğerdir, ne abisiyle. Niye o kadar kıskandı. Hala bilmiyorum. Kucağına almışlığı yoktur.
Yani kızının kıskanması çok doğal 🥰 o kadar isteyip o yaşlarda olup kıskanan çok çocuk gördüm bana normal geliyor bacım o yüzden. Ama gorumcenin kıskanması çok enteresan 🤣 yeğenim doğduğunda 19 yaşındaydım ve hamilelik haberini aldığımda ünideydim yurtta 6 katın hepsini de merdivenleri kosa koşa çıkıp arkadaşlarıma haber vermiştim sevincimden hala oluyorum diye. Düşün nasıl sevindigimi. Doğdu önüne neyim var neyim yoksa serdim bu zamana kadar, hala da yaparım elimden ne gelirse. Ki abimle de can cigerizdir, annemle de. Bu nasıl bir duygu nasıl bir düşünce anlamadım, anlayamiyorum. Kıskançlık kelimesi az kalır tavrına. Bizim içimiz gidiyor yegenimize 🤣

Canim şimdi Dalin maalesef eski Dalin değil doğal icerik değil. Zaten çocuğun cildini çok kurutuyor atopik dermatit olursa eğer zaten hiç yaramıyor. Pureesed, siveno falan var onlara bakabilirsin. Mustelanın her ürünü temiz değil. İnstada prema sundari ve onun anneliği diye bir sayfa var. Bu kadın biyolog temiz içerikli linkler falan var sayfasında takip edebilirsin. İçine sineni kesene uyanı alabilirsin. Hem çocuklar hem yetişkinler için şampuandan tut günes kremlerine kadar temiz içerikli olanları ve olmayanları paylaşıyor. Bir bak istersen ❤️

Canlar bugün doktor kontrolüne gittim dün biraz ağrılarım vardı bir sorun çıkmadı şükür . Doktorum açlık bakmıştı şeker yüklemeye gerek duymamıştı . Ama benim bebeklerden biri baya önde . Bi takip edelim öğünlerden sonra ölçelim sedi . 2-3 haftadır bayramdı seyrandı yedik de yedik tabi . Dikkat etmeli ölçümlü günler geldi çattı :( . Biri 1 kiloyu geçmiş, biri 900 gr .. kızımda hep ilerdeydi genetik diye düşünüyorum ama bakalım tabi . Herkes iyidir inşallahhh

Kızlar bebeklerin cinsiyeti az çok belli olmuştur sizlerin .Ben kiz bebek istiyorum öyle Bi hayalim var şuan hamileyim tabi Allah bilir her şeyi ama Bi kaç teoride yumurtlamadan 3 4 gün evvelki iliskide kız bebek olur diyordu ona göre planladim. Sizin bebeklerin cinsiyeti bu teoriye uyuyormu? Erkek bebek mi bekliyorsunuz kız bebek mi kız bebekse benim söylediğim teoriye uyuyormuş?

Kızlar bebeklerin cinsiyeti az çok belli olmuştur sizlerin .Ben kiz bebek istiyorum öyle Bi hayalim var şuan hamileyim tabi Allah bilir her şeyi ama Bi kaç teoride yumurtlamadan 3 4 gün evvelki iliskide kız bebek olur diyordu ona göre planladim. Sizin bebeklerin cinsiyeti bu teoriye uyuyormu? Erkek bebek mi bekliyorsunuz kız bebek mi kız bebekse benim söylediğim teoriye uyuyormuş?
İnşallah gönlünüzce ve sağlıkla gelir yavrunuz. Teoriyi duymuştum ama bizimki tam yumurtlama gününde oldu diye hesapladım ve kız bekliyoruz. Teoriye uymuyor bizim kız:)

Allah gönlüne göre versin :KK37:

Ama bence bunlar hep şehir efsanesi :p
13. Gün birliktelik oldu. Bebek erkek.

Back
X