- 12 Ocak 2014
- 3.800
- 1.950
- 448
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #8.901
Bayrağı birlikte taşıyalım diye yetiştimtartılmayı bıraktım artık AMAN NE OLACAKSA OLSUN diyorum
Ay evet ya bende çok ciddi sıkıntısını çekmiştim ve hamilelikte bir anda kaybolmuştu. Fetal dna sonucu beklerken bile aşırı rahattım ama durduk yere gerildim. Plesenta aşağıda mesela onda bile bi krize girmedim düzelir amannn modundayım. Ama niyeyse işte böyle durduk yere bi anda gelebiliyor bu iğrenç anksiyeteKonuya dair hiçbir bilgim yok ama yıllarca anksiyete tedavisi görmüş biri olarak içine sinecek şekilde doktora git ve uyku bölünmeleri, ter basmaları, kalp çarpıntılarından bir an önce kurtul içini rahatlat derim
o huzursuzluk insanı mahfeder onu iyi bilirim
Benim başından beri yiyecekleri içim almıyor nedense. Mide bulantım pek olmadı aslında o bakımdan şanslıydım ama bişey yiyesim de gelmiyor. Kokuları farklı geliyor tatları yok ve kendim yemek hazırlayınca iyice içim istemiyor. Son 1 haftadır da iştahım açık sürekli karnımda ağrıyla birlikte açlık hissi oluyor ama yiyebiliyor muyum? HaaayııırKızlar 4.aya kadar 2 kg almıştım bu ay tam 3 kilo daha almışım her dk kendimi durduramadan yemek yiyorum ağzım asla boş kalmıyor yine acıkıyorum bu 5.ay felaket iştah artışı oldu sizde böyle durum yaşayan var mı
Gittiğimiz hastanelerin ultrason makineleri çok kaliteli olmadığı için detaylı ultrason için kullanılamıyor muhtemelen. Benim doktorum da detaylı ultrason öncesi hızlıca bakalım diyerek organlarına baktı ve ben şimdilik bi problem göremedim detaylı ultrasonda daha güzel incelerler dedi. O yüzden de hiç canını sıkma, detaylı göremedikleri için net konuşamıyorlar. Detaylı ultrasondan güzel haberlerle döneceğiz umarım hepimizAy kızlar ya biz daha 19. Haftadayız detaylıya da daha 2 hafta var. Doktor 17. Haftada gittiğimizde beyindeki bir yapı için henüz oluşmamış ama 19. Haftada oluşmaya başlar detaylı zamanı tam belli olur falan demişti. Ama biraz önce forumda dolaşırken bazı konulara denk geldim ve açıp okuma gafletinde bulundum. Detaylıda bazı kişilerde cavum septum pellisidum oluşmamış. Bu da bebekte çok ciddi sorunlara yol açıyormuş falan. Doktorumun dediği yapı da buydu sanırım. Biraz makale falan okudum ve genelde 16. Haftada bu yapı oluşuyormuş çoğu bebekte. Ya acaba bizde de oluşmayacak mı niye doktor göremedi falan diye anksiyetelere girdim. Eşime de söyleyemiyorum doktor böyle bi şey olsaydı söylerdi falan der muhtemelen. Böyle şeyleri kafama takınca aşırı kızıyor. Bende de anksiyete var malesef kafama takınca takıyorum. Mecbur size yazdımhiç bilgisi olan var mı. İki hafta kendimi yiyip bitirmektense hocadan bi ara randevu alsam da tekrar mı gitsem diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz
Hah tam olarak böyle dedim ben de CEHALET MUTLULUKTURsonunda bnm içinde öyle olacak sanırım. Tartıya her çıktığımda artı görmek moralimi bozuyo. Akışa bırakayım bari. Görmezsem moralim bozulmaz
Hiç kalbini karartma, hiçbir sorun çıkmayscsk Allah'ın izniyle bak görAy evet ya bende çok ciddi sıkıntısını çekmiştim ve hamilelikte bir anda kaybolmuştu. Fetal dna sonucu beklerken bile aşırı rahattım ama durduk yere gerildim. Plesenta aşağıda mesela onda bile bi krize girmedim düzelir amannn modundayım. Ama niyeyse işte böyle durduk yere bi anda gelebiliyor bu iğrenç anksiyetedoktoruma mesaj atacağım en azından bi ara kontrol yapsın ya. Zaten detaylıyı da o yapmayacak. En azından içim rahat eder
İnşallah canım benim teşekkür ederimDualarımdasın canım benim inşallah bir sonraki kontrolünde normale değerine gelmiş olcak ben inanıyorum
Ya ayaklara bak o minnoş yanaklara bak valla çok tatlı maşallah maşallah oğluna Allah bağışlasınErkek anaları gazaniz mübarek olsun, gelecekten size mesajlar...
Canım bence en kısa zamanda bir kontrole git için rahatlasın. Allah'ın izniyle hiç bir şey olmayacak ama sen yine de git kuzum. Sürekli aklında dusunceyle durmak iyi değil 3-4 gündür ne çektiğimi ben biliyorum daha da çekecegimden ibaret. En kısa zamanda git aklından en azından korku silinsin canım benim.Ay kızlar ya biz daha 19. Haftadayız detaylıya da daha 2 hafta var. Doktor 17. Haftada gittiğimizde beyindeki bir yapı için henüz oluşmamış ama 19. Haftada oluşmaya başlar detaylı zamanı tam belli olur falan demişti. Ama biraz önce forumda dolaşırken bazı konulara denk geldim ve açıp okuma gafletinde bulundum. Detaylıda bazı kişilerde cavum septum pellisidum oluşmamış. Bu da bebekte çok ciddi sorunlara yol açıyormuş falan. Doktorumun dediği yapı da buydu sanırım. Biraz makale falan okudum ve genelde 16. Haftada bu yapı oluşuyormuş çoğu bebekte. Ya acaba bizde de oluşmayacak mı niye doktor göremedi falan diye anksiyetelere girdim. Eşime de söyleyemiyorum doktor böyle bi şey olsaydı söylerdi falan der muhtemelen. Böyle şeyleri kafama takınca aşırı kızıyor. Bende de anksiyete var malesef kafama takınca takıyorum. Mecbur size yazdımhiç bilgisi olan var mı. İki hafta kendimi yiyip bitirmektense hocadan bi ara randevu alsam da tekrar mı gitsem diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz
Sağol canım benim çok sağol Allah razı olsunayaklara bak o minnoş yanaklara bak valla çok tatlı maşallah maşallah oğluna Allah bağışlasın
Ya aslında doktorumun ultrason cihazı çok iyi detaylıyı da o cihazla yapıyorlar zaten ama doktorum perimatolog değil tabi ayrıntılı bakmadı o yüzden. Detaylıda kesin belli olur zaten. İnşallah hepimiz güzel haberler alalım teşekkür ederimBenim başından beri yiyecekleri içim almıyor nedense. Mide bulantım pek olmadı aslında o bakımdan şanslıydım ama bişey yiyesim de gelmiyor. Kokuları farklı geliyor tatları yok ve kendim yemek hazırlayınca iyice içim istemiyor. Son 1 haftadır da iştahım açık sürekli karnımda ağrıyla birlikte açlık hissi oluyor ama yiyebiliyor muyum? HaaayııırKarnım acıktıkça ekmekle ve şekerli şeylerle bastırmaya çalışıyorum bu da kilo aldırıyor doğal olarak.
Geçen hafta kontrolde doktorum hiç kilo almadığımı görünce "bak, sen aç bile dursan bebek büyüyor. Senin aç ya da tok olmanla alakalı değil bebeğin gelişimi" dedi. Ama ben son 1 haftada 1.5 kilo aldım bile karbonhidrat ve şeker yüzünden...
Vitaminleri vücuda yeterince aldığımız sürece aç dursak da sorun yok ama bu açlık ağrısını nasıl bastırabilirim bilmiyorum önerisi olan var mı?
Gittiğimiz hastanelerin ultrason makineleri çok kaliteli olmadığı için detaylı ultrason için kullanılamıyor muhtemelen. Benim doktorum da detaylı ultrason öncesi hızlıca bakalım diyerek organlarına baktı ve ben şimdilik bi problem göremedim detaylı ultrasonda daha güzel incelerler dedi. O yüzden de hiç canını sıkma, detaylı göremedikleri için net konuşamıyorlar. Detaylı ultrasondan güzel haberlerle döneceğiz umarım hepimiz
Kuzum şu yazdıklarımı grupta başkası yazsa hemen pozitif basarım aslında ama bu anksiyete duygusu bana geldiğinde resmen hayattan soyutlanıyorum. Çok çok uzun zamandır da gelmiyordu ama gelince de uyutmuyor bile malesefHiç kalbini karartma, hiçbir sorun çıkmayscsk Allah'ın izniyle bak gör
Kontrole gidersen belki kalbin ferahlar. Ben de detaylıya girene kadar ayılıp bayıldım kalbim ağzımda atıyodu tansiyonum yükseldi falan. Gerek var mı yok. Anksiyete bunu anlar mı? ASLA
Gülüyoruz oynuyoruz hep pozitif kalıyoruz
Kuzum aynen doktoruma yazdım bu hafta içinde bi randevu talep ettim. Yarın dönüş yaparlar muhtemelen. En azından korku kalmasın içimde. Kendimi biliyorum çünkü ben detaylıya kadar 10 defa falan ölürüm kaygıdanCanım bence en kısa zamanda bir kontrole git için rahatlasın. Allah'ın izniyle hiç bir şey olmayacak ama sen yine de git kuzum. Sürekli aklında dusunceyle durmak iyi değil 3-4 gündür ne çektiğimi ben biliyorum daha da çekecegimden ibaret. En kısa zamanda git aklından en azından korku silinsin canım benim.
Buradayım bacımlady peacock nerelerdesin benmi mesajını kaçırdım yoksa bı kaç gündür göremedim seni
Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı zeytinyağı iç. Yahut geceden bir bardak suya iki kuru kayısı at. Sabah ilk iş onun suyunu iç ve kayısıları ye. İlerlemeden müdahale et. İnan hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Allah düşmanıma vermesin. Öyle bi illet.Kızlar bişey soracağım ama utanıyorum buraya sormaya ama belki bi çözümü vardır benim 18 haftada bir hemoroid çıktı ne yalan söyleyim baharatı kullanan bir insanın şimdi baharatsız sulu yemekleri tüketmeye çalışıyorum acaba acı ağrı sızı kaşınma çok şükür yok proctolog merhem aldım kullanıyorum ama etki edermi bilmiyorum sizin böyle bu durumdan muzdarip olan doğal çözüm bulan varmı yada bişey yapma doğumdan sonra geçiyor diyen saolun çekinmeyin yazmaya lütfen kafam karıştı iyiceteşekkür ederim
Geçen hafta bugün tartılmışım 84.5 kgBenim de açıldı iştahım son bir ayda, mide bulantıları geçince oldu daha çok. Kilo alımına ay ay mı bakmak lazım toplam olarak mı acaba? Toplamda 7 kg aldım ben şimdiye kadar, benim de çoğu son ayda oldu. Doktor normal dedi 20 haftada 7 kg için. Toplamda 15 kg ile falan bitirmeye çalışalım dedi, her ay 3-5 alırsak olmaz tabii buBakalım artık...
Çok bilgi bizi bozuyor bacım. Bünyemiz kaldırmıyor.Ay kızlar ya biz daha 19. Haftadayız detaylıya da daha 2 hafta var. Doktor 17. Haftada gittiğimizde beyindeki bir yapı için henüz oluşmamış ama 19. Haftada oluşmaya başlar detaylı zamanı tam belli olur falan demişti. Ama biraz önce forumda dolaşırken bazı konulara denk geldim ve açıp okuma gafletinde bulundum. Detaylıda bazı kişilerde cavum septum pellisidum oluşmamış. Bu da bebekte çok ciddi sorunlara yol açıyormuş falan. Doktorumun dediği yapı da buydu sanırım. Biraz makale falan okudum ve genelde 16. Haftada bu yapı oluşuyormuş çoğu bebekte. Ya acaba bizde de oluşmayacak mı niye doktor göremedi falan diye anksiyetelere girdim. Eşime de söyleyemiyorum doktor böyle bi şey olsaydı söylerdi falan der muhtemelen. Böyle şeyleri kafama takınca aşırı kızıyor. Bende de anksiyete var malesef kafama takınca takıyorum. Mecbur size yazdımhiç bilgisi olan var mı. İki hafta kendimi yiyip bitirmektense hocadan bi ara randevu alsam da tekrar mı gitsem diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz
Ah laydcim ya gerçekten öyle plesenta için çok rahattı. Bunda da aslında kötü bi yorum yapmadı ama bi yapı var mesela o şu an oluşmamış 19. Haftada oluşur zaten dedi. Yani keşke hiç o yapıdan bahsetmeseydiBuradayım bacım
Arada okuyorum ama yazamadım.
Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı zeytinyağı iç. Yahut geceden bir bardak suya iki kuru kayısı at. Sabah ilk iş onun suyunu iç ve kayısıları ye. İlerlemeden müdahale et. İnan hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Allah düşmanıma vermesin. Öyle bi illet.
Geçen hafta bugün tartılmışım 84.5 kg
Bugün tartıldım. 86.
Bir haftada 1.5 kg. Tartı mı sorunlu bende mi bi absürtlük var bilemedim.
Çok bilgi bizi bozuyor bacım. Bünyemiz kaldırmıyor.
Plasenta konusunda ne kadar itidalli ve soğukkanlı güzel yürütmüştü süreci.Şimdi zaten 19. Haftada oluşmaya başlayacak bi yapı için, neden 17 haftada oluşmamış, detaylıya kadar oluşur gibi bir yorumda bulundu ki dr?..
Biz olayın hasta tarafıyız. Konumumuz sorumluluklarımız belli. Dr lar bu, o an bilememiz gerekmeyen bilgilerle bize ne yüklediklerinin (evham, stres, korku..) değil.
Kendini biliyorum diyorsun. O zaman git dr a. İçin rahatlasın. Çünkü ne desek; sen kendin görmeden, dr dan duymadan ferahlamayacak yüreğin.
Kendine eziyet etme. İns dr en kısa zamanda randevu verir. Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin
—————————————————————
Bu arada okudum dönemedim.Eldorin anneciğine çok geçmişler olsun. Küçükken onun sana merhamet ettiği gibi, şimdi de Rabbim ona merhametiyle muamele etsin, Şafii ismiyle acil şifasını göndersin.
çok iyi olurHiç duymadım. Ben 85 kg ım. Telefonla randevu almak için aradığımda da, kimse bana kilomu sormadı.
Benim gittiğim dr u ve bilgi almak için aradığım perinatolog var iki tane; biri prof biri doç. İstersen yazarım. Onları da bir ara sor bakalım.
Hehhehhe :) gardımızı almaya çalışıyoruz alışa alışaErkek anaları gazaniz mübarek olsun, gelecekten size mesajlar...
Kendi kendime cevap vereyim ihtiyacı olan alsın bilgiyiSelam kızlar , detaylı usg için kilo sınırı 90 mış üstünde ki kilolarda görüntüleme olmuyormuş istanbul anadoluda bi kaç hastane aradım ama randevu alamadım. Bilgisi olan var mı acaba kilo sınırı olmadan bakan hastane ? Ya da detaylı yaptırmasam ne olur mesela ?
Canim çok teşekkür ederimBuradayım bacım
Arada okuyorum ama yazamadım.
Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı zeytinyağı iç. Yahut geceden bir bardak suya iki kuru kayısı at. Sabah ilk iş onun suyunu iç ve kayısıları ye. İlerlemeden müdahale et. İnan hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Allah düşmanıma vermesin. Öyle bi illet.
Geçen hafta bugün tartılmışım 84.5 kg
Bugün tartıldım. 86.
Bir haftada 1.5 kg. Tartı mı sorunlu bende mi bi absürtlük var bilemedim.
Çok bilgi bizi bozuyor bacım. Bünyemiz kaldırmıyor.
Plasenta konusunda ne kadar itidalli ve soğukkanlı güzel yürütmüştü süreci.Şimdi zaten 19. Haftada oluşmaya başlayacak bi yapı için, neden 17 haftada oluşmamış, detaylıya kadar oluşur gibi bir yorumda bulundu ki dr?..
Biz olayın hasta tarafıyız. Konumumuz sorumluluklarımız belli. Dr lar bu, o an bilememiz gerekmeyen bilgilerle bize ne yüklediklerinin (evham, stres, korku..) değil.
Kendini biliyorum diyorsun. O zaman git dr a. İçin rahatlasın. Çünkü ne desek; sen kendin görmeden, dr dan duymadan ferahlamayacak yüreğin.
Kendine eziyet etme. İns dr en kısa zamanda randevu verir. Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin
—————————————————————
Bu arada okudum dönemedim.Eldorin anneciğine çok geçmişler olsun. Küçükken onun sana merhamet ettiği gibi, şimdi de Rabbim ona merhametiyle muamele etsin, Şafii ismiyle acil şifasını göndersin.
Ben de Avicenna Ataşehir hastanesine gidiyorum ama Detaylı ultrason için bizi özel kliniklere yönlendirmişti doktorumuz. Şişli'de İsmail Özdemir'de yaptırdık, ürcet sizin yazdığınıza yakın orada da. Kilo sınırı var mı bilmiyorum ama İsmail Bey de kilomu sormuştu, kilolu hastalar için daha geç bir haftada yapmak gerekiyor ultrasonu o yüzden soruyorum demişti.Kendi kendime cevap vereyim ihtiyacı olan alsın bilgiyikendi cevabımı kendim buldum avicenna umut hastanesinde kartalda haftaiçi hergün randevusuz sabah 9 dan saat 3 e kadar detaylı yaptırabiliyorsunuz kilo sınırı yok 4400 tlmiş . Ayrıca doğum için hastaneyi çok övenler var bakalım. Gitmişken alıcı gözle bi bakarım
Avicenna Ataşehire sormuştum ilk olarak bizde yok demişlerdi diğer şubeye yönlendirmediler hastaneler aynı isimde olsa da birbirinden bağımsız sanırım. Tavsiye için teşekkürler gerek olursa orayı da denerimBen de Avicenna Ataşehir hastanesine gidiyorum ama Detaylı ultrason için bizi özel kliniklere yönlendirmişti doktorumuz. Şişli'de İsmail Özdemir'de yaptırdık, ürcet sizin yazdığınıza yakın orada da. Kilo sınırı var mı bilmiyorum ama İsmail Bey de kilomu sormuştu, kilolu hastalar için daha geç bir haftada yapmak gerekiyor ultrasonu o yüzden soruyorum demişti.
Ben de o yüzden şaşırdım, kendi hastanelerine neden yönlendirmediler diye, bağımsız olmaları mantıklı oldu:) Umarım güzel sonuçlar alırsınız, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğiniziAvicenna Ataşehire sormuştum ilk olarak bizde yok demişlerdi diğer şubeye yönlendirmediler hastaneler aynı isimde olsa da birbirinden bağımsız sanırım. Tavsiye için teşekkürler gerek olursa orayı da denerim
Tövbe yarabbim kilo sınırı da neymiş kız. Ben ilk gebeliğimde detaylıya girdim 123 kiloydumSelam kızlar , detaylı usg için kilo sınırı 90 mış üstünde ki kilolarda görüntüleme olmuyormuş istanbul anadoluda bi kaç hastane aradım ama randevu alamadım. Bilgisi olan var mı acaba kilo sınırı olmadan bakan hastane ? Ya da detaylı yaptırmasam ne olur mesela ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?