• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    95
Bu arada Dr. doğum kesin sezaryen olacak dedi. Çünkü plasenta aşağıda hala yukarı çıkmamış. Ayrıca tansiyon şeker gibi risklerin var. Normal söz konusu olmaz dedi. Bide 1,5 saatlik bir mesafe var ev ile hastane arasında. Bursa ya şubatta nası olcak yollar bakalım hayırlısı. 🙈
Eğer deseydi sen yaparsın başarırsın. O zaman normal doğumu denemek isterdim. ama kısmet artık.

Bugün doktor kontrolüm vardı.
Şeker ölçümlerime göre diyetle devam edeceğim ilaç için şuan gerek yok takip edeceğiz dendi 🙏🏻

28+1 oğlum 39 cm olmuş 1300 gr 🧿 çok yakışıklı pozlar verdi oğluşum. Yüzü dönüktü. Burnu aynı anasına çekmiş profilden poz verdi hokka gibi 🥹
Suyum fazla görünüyormuş gebelik şekeri olanlarda böyle oluyor dedi dr. Veee 1 ay heyet raporu aldım. 👸🏻 28 aralık ta 32. Haftam da da çalışamaz raporu alacağım. Artık evdeyim yani 🙏🏻 çok zorlanıyordum bu ay banka da 😒 hamile kadına göre değil gerçekten iş hayatı. Stress sıkıntı.
İnş devam eden süreci güzel atlatırız.
Hepinize sevgiler 🩵
Maşallah canım güzel büyümş bebişin 😍 gelişimi hakkında ne dedi şekerin olmasına rağmen haftasıyla uyumlu gibi sanki kaç hafta çıktı ölçümlerde

kızlar Sallanan ana kucağı kızıma aldığım türkiyede bagi dandiniydi burada aaa çok benziyor diye momi kenani diye bir ana kucağı sipariş etmiştim amazondan 79 euroya geldi tıpkısının aynısı bagi dandininin. Çok mutlu oldum. aynı ürün çünkü çok memnun kalmıştım. dün sipariş tekrarı yaptım. çünkü önceki verdiğim iptal olmuştu bugün ekstra tur yapmış amazon pazartesi gelecek olan ürün bugün geldi. prime sağolsun =) ayrıca gümüş kapak ve sterilizatör de geldi. aventin sterilizatörünü hemen denedim harika tek kelimeyle =) gümüş kapak da inş güzeldir doğum 1-2 hafta kala kullanmaya başlarım. amazondan sipariş verdiklerimden gelecek tek chicco sünger kaldı onu da kızımda kullanıp çok memnun kalmıştım. 5 aralıkta o da gelecek sonra amazon siparişlerim bitiyor. başka gelecek bir şey kalmadı amazondan. temu kalıyor geriye onlar da 4 güne falan gelir herhalde. yani inş kargo faslı da bitecek. Kıyafetlerin hepsini yıkadım kurudular artık sadece ütü kaldı onu da hafta içi hallederim hafta sonu çocukla ütü işi olmuyor hiç

Bu arada Dr. doğum kesin sezaryen olacak dedi. Çünkü plasenta aşağıda hala yukarı çıkmamış. Ayrıca tansiyon şeker gibi risklerin var. Normal söz konusu olmaz dedi. Bide 1,5 saatlik bir mesafe var ev ile hastane arasında. Bursa ya şubatta nası olcak yollar bakalım hayırlısı. 🙈
Eğer deseydi sen yaparsın başarırsın. O zaman normal doğumu denemek isterdim. ama kısmet artık.
sezaryen için bi tarih söyledi mi canım?

Maşallah canım güzel büyümş bebişin 😍 gelişimi hakkında ne dedi şekerin olmasına rağmen haftasıyla uyumlu gibi sanki kaç hafta çıktı ölçümlerde
1 hafta önden gidiyor ilk günden beri. Büyük bebek diyor. Ama bana öyle çok büyükmüş gibi de gelmedi. Boyu uzunmuş öyle diyor. 🥰 manken oğluum 🤣

Ben gerek olduğunu düşünmüyorum bebek için ek müslim örtü götürcem altına sermek için ama kendim için gerek yok zaten özel hastane temiz olduğunu düşünüyorum
Ay bende götürmeyeceğim galiba,bebeğin zaten herseyi yıkanacak temiz gidecek,altına isimli bir battaniye serer yatırırım.üstünede zaten kendi battaniyeleri örtülür sorun olmaz.
Zaten bir ton malzeme ile gidilecek hastaneye bide o eklenmesin 😂🫣

Canım daha 4 gün önce kendi kadın doğum doktorum 3 gün önce de hastanede baktılar enfeksiyon yok dediler. Herhangi bir koku akıntı kaşıntı vs de yok ki. Zaten öyle karnım sertleşiyor ağrı giriyor bi süre adım bile atamıyorum sonra geçiyor sonra gene giriyor. Ama genel olarak da bi dolgunluk hissi var.
Doktorunuzu arayın hemen. Ben de geçen hafta aynı şeyleri yaşadım. Rahimde hipertonus varmış. Açılma vs yok ama erken doğum riski dolayısıyla utrojestan ve indometatsin kullandım. Yatak istirahati verdi. Şimdi iyiyim. Hemen tedbir alınabilir bir risk varsa. Ben de çok yormuşum kendimi.

Bugün bir gaza gelip azcık üsten evi temizledim, dün de tüm gün dışardaydım şimdi bacaklarım öyle bir ağrıyor ki kızım da inanılmaz hareketli sanırım bana anne hareketlilik senden geçti az otur demeye çalışıyor. Allahtan kasılma falan yok inanılmaz panik olabilirdim😅

Doktorunuzu arayın hemen. Ben de geçen hafta aynı şeyleri yaşadım. Rahimde hipertonus varmış. Açılma vs yok ama erken doğum riski dolayısıyla utrojestan ve indometatsin kullandım. Yatak istirahati verdi. Şimdi iyiyim. Hemen tedbir alınabilir bir risk varsa. Ben de çok yormuşum kendimi.
Canım ben ayda 1 kere kendi kadın doğum doktoruma 1 kere de hastanedeki perinatoloji doktoruna hem vajinal hem karından muayene oluyorum. Enfeksiyon kontrolü, vajinal ultrason, karından ultrason bana hepsi yapılıyor yüksek riskli gebelik olduğu için. Her muayenede tartılıyorum, nstye bağlanıyorum, kan idrar bakılıyor vs vs. Yani Türkiye’deki muayenelerden çok farklı ve ayrıntılı. O anlamda senin dediğin gibi bir şey olsa zaten her türlü farkedilir. Benim o açıdan bir korkum yok burada her ay ebe de geliyor evime 🙏

Bugün bir gaza gelip azcık üsten evi temizledim, dün de tüm gün dışardaydım şimdi bacaklarım öyle bir ağrıyor ki kızım da inanılmaz hareketli sanırım bana anne hareketlilik senden geçti az otur demeye çalışıyor. Allahtan kasılma falan yok inanılmaz panik olabilirdim😅
Kolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azından😀😀

Kolay gelsin canım bizim de temizlikçi kadın geliyordu 15 günde bir. Ben de çalışıyordum hamile kalmadan önce iki senedir gelen kadın ona iş söyledim diye bıraktı trip attı :)) kirli nevresimleri silkele öyle makineye koy dedim bir de Dyson süpürgeyi kullanmasını istemedim en son kırmıştı söylemedik tabi ona evde bir şeyleri kırıyor haber de vermiyor sonra trip attı günümüzü değiştirmiş falan şimdi bugün ben de temizlik yapıyorum anam ağladı ama ondan 50 kat daha temizlik yapıyorum içim rahat ediyor en azından😀😀
Kadınla papaz olma ortada kalırsın doğum sürecinde. Çırpmadan koyuversin boşver iyice ağırlaşınca kendin yapamayacan. Evde 2 erkek çok zor bacım. Kadın piyasası da karaborsa olmuş. Bulsan da Yeni bulduğun asgari ücretin çeyreği kadar para istiyor. Bir şey söyleyince de böyle kaçıyolar.

Bugün temizlik günü demekki,bende kocam pazar kahvaltısı hazırlarken giriştim dip köşe temizledim,yatak nevresim değiştirip halılarıda verdim yıkamaya.ohhhhh kafam rahat yaptım kahvaltımı,bulasıklarıda kocama yıkıp sancım var diye yattım 😂🫣 akşam yemeğinide ona yıkarsam tamam 🫣🫣

dysonı kırdıysa boşver gitsin ya parçası çk pahalı :D Benim kayınvalidem de almanyaya 5 günlük yanımıza gelmişti sağolsun dysonın sert zemin için olan aparatının lazerini kırdı gitti :D:D doğumdan 1 ay sonra gelecek yine bakalım ne kıracak. büyük kızım doğduğunda viledamı kırdı ocağımın tüm gözlerinin çakmaklarını bozdu klimayı bozdu gitti. bulgara gittiğimizde de kızımın bebek çantasının sapını kopardı. :D tuttuğu elinde kalıyor sağolsun :D

Selam kızlar dün kızım salona,yatağa vs her yere kustu balgam var göğsü hırıldıyor ama öksürük düne göre azaldı. çarşafları makineye attım yıkanıyor. gece atamadım ses olmasın diye öfff şu apartman kuralları beni bitiriyor. kızım babasıyla uyuyor şimdi öğle uykusunda ama beni dün gece mal etti. uyku düzenimin ve kendi uyku düzeninin içinden geçti neyse... Yarın farz oldu kreşle papaz olcam. sabah geç kalktım dengem şaşınca bi baktım babası çizgifilm açmış köşede ağnanıyor. kıyametler koptu tabii. mutfak öyle bir haldeydi ki kalp krizi için birebir. Neyse birazdan ben de bulaşık makinesi boşaltcam, çamaşır topla,as, yerleri süpür falan çok işim var öfff darlandım şimdiden.

Kadınla papaz olma ortada kalırsın doğum sürecinde. Çırpmadan koyuversin boşver iyice ağırlaşınca kendin yapamayacan. Evde 2 erkek çok zor bacım. Kadın piyasası da karaborsa olmuş. Bulsan da Yeni bulduğun asgari ücretin çeyreği kadar para istiyor. Bir şey söyleyince de böyle kaçıyolar.
Valla kadın piyasası çok fena bana da 3 senedir gelen abla köyüne yerleşti şimdi arada birileri geliyo ama onlar geldikçe ben sinir krizi geçiriyorum. Bir de iki haftada bir almayayım diye her geldiklerinde haftada bir ikna çabası. Ama çalıştığım içinde vazgeçemiyorum 😅 çünkü sürekli benim yapma şansım hele bundan sonra hiç yok

Ah aah hemşireemm😀öyle haklısın ki vallahi Kara borsa. Ama uzun süre gelen yüzgöz oluyor ben daha haddini aşmayanı görmedim. Hep mesafeli davranmak lazım.

Back