• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Her gün aynı saatlerde bana lohusa hüznü çöküyor. Bebeğim 12 günlük oldu ağlamaktan ve gelecek için endişelenmekten kendimi alıkoyamıyorum. Kocamla eski romantik günleri bir daha yaşayabilecek miyim? Mutlu olabilecek miyiz? Bebeğimizi mutlu edebilecek miyiz? Korkuyorum ve şu an onu uyutmak için emzirirken çok yalnız hissediyorum. Kimse beni anlamıyor. Eşime bugün annelik zormuş dedim, sen de başlama dedi😟 Dizi izlemiştik hüzünlü bir sahne vardı ondan sonra böyle oldun diyor. Halbuki her gün aynı saatte ağlıyorum. Yalnızım galiba.
İnan hepimiz aynı duygular içindeyiz bence canım hele ilk zamanlar çok kötüydum eski yaşamımı çok özlüyordum sonrada kendimi sucluyordum bebeğime bakıp ağlıyordum 1 aylık olduk biraz daha iyiyim ben şuan zamanla geçiyor sanki ☺️inslalah daha da güzel olacak herşey eşinden biraz ilgi biraz destek bekliyor insan bu zamwnlarda en çok belki küçük bir sarılma okadar odunsular hiç anlamazlar direk söylemek lazım 🙄

Kizlar yorumlarinizi bekliyorum 😒
12.gün iyiydi 90 100 falan geliyordu şu an 27 gün oldu sanırım 2.haftadan sonra sütüm daha çoktu bu 2 gündür azaldı çünkü çok yorgun oluyorum bebeğim gaz sancısı çekiyor 2 3 gündür ne o uyuyor ne de biz stres uykusuzluk etkiliyor suyu bile az içer oldum

12.gün iyiydi 90 100 falan geliyordu şu an 27 gün oldu sanırım 2.haftadan sonra sütüm daha çoktu bu 2 gündür azaldı çünkü çok yorgun oluyorum bebeğim gaz sancısı çekiyor 2 3 gündür ne o uyuyor ne de biz stres uykusuzluk etkiliyor suyu bile az içer oldum
Su bide uyku çok etkiliyor kuzuum 🙁

Her gün aynı saatlerde bana lohusa hüznü çöküyor. Bebeğim 12 günlük oldu ağlamaktan ve gelecek için endişelenmekten kendimi alıkoyamıyorum. Kocamla eski romantik günleri bir daha yaşayabilecek miyim? Mutlu olabilecek miyiz? Bebeğimizi mutlu edebilecek miyiz? Korkuyorum ve şu an onu uyutmak için emzirirken çok yalnız hissediyorum. Kimse beni anlamıyor. Eşime bugün annelik zormuş dedim, sen de başlama dedi😟 Dizi izlemiştik hüzünlü bir sahne vardı ondan sonra böyle oldun diyor. Halbuki her gün aynı saatte ağlıyorum. Yalnızım galiba.
İlk gebeliğimde lohusa depresyonu yaşadım, o kadar kötüydüm ki. Sanki hayat çok değişti, herkes hayata devam ediyor, ben tıkılıp kalmışım gibi hissediyordum. Sürekli ağlıyordum. Oğlum kolikti, çok kötü zamanlardı. Şimdi doğum yapınca lohusa depresyonuna girmedim çok şükür. Gebeliğim boyunca da kendimi hazırladım, bu sefer iyi olacağım diye. Şimdi düşünüyorum da oğlumun en güzel, en bana ihtiyacı olduğu zamanları ben ağlamayla hüzünle geçirmişim, yazık olmuş.
Bebiş uyuyunca siz de uyuyun. Komik videolar izleyin. Dışarı çıkabilirseniz çıkın. Kızım 2 haftalık, birkaç kere doktor kontrolüne gittik. Her gittiğimizde markete vs uğradık. Dışarda olmak çok güzel

Tummy time değil Tunny time. Abilerimle hasbihal ederken. Bu ülkede hayvan olmak mı, çocuk olmak mı, kadın olmak mı daha zor diye tartışıyoruz.

Eklentiler

• IMG_20250205_120136.webp
    IMG_20250205_120136.webp
    64,9 KB · Görüntüleme: 63
Kızlar benim bebiş emzik tutmuyo. Abisi de tutmamıştı. Öğürüp çıkarıyor. Avent almıştım. Nasıl alıştırabilirim?
Yanaklarini sık bırak bı kaç kere yavaşça önce ucunu sonra tamamını ver ben verirken piş piş yapıyorum sallıyorum öyle yapınca alıyor ama uyuyunca atıyor bu yöntem de her seferinde bizde de işe yaramıyor 🥰

Tummy time değil Tunny time. Abilerimle hasbihal ederken. Bu ülkede hayvan olmak mı, çocuk olmak mı, kadın olmak mı daha zor diye tartışıyoruz.
Bizde anneme geldik bizim kız da bebişi koruyor bizden😅😅😅

Eklentiler

• IMG_20250205_122341.webp
    IMG_20250205_122341.webp
    52,4 KB · Görüntüleme: 61
Yanaklarini sık bırak bı kaç kere yavaşça önce ucunu sonra tamamını ver ben verirken piş piş yapıyorum sallıyorum öyle yapınca alıyor ama uyuyunca atıyor bu yöntem de her seferinde bizde de işe yaramıyor 🥰
2 kere emiyor sonra öğürüp atıyor😵‍💫 yatağa koyunca da uyumuyor. Mutlaka ya emerek ya da kucağımda hoplatarak uyuyor. Aynı abisi 🤣

Kızlar biz mama+anne sütü devam ediyorduk doktor 3-4 gün önce mamayı artık bırakalım dedi ama o günden sonra doymuyor gibi geliyor yavrum.
Sürekli emmek istiyor, kısa kısa emiyor uyuyor beşiğine koyunca 5 dakika sürmüyor uyanıyor.
Hemen ağzı aranmaya başlıyor, hemen basıyor çığlığı o an emzirmezsem.

Sadece kucağımda uyuyor, bu döngü böyle devam ediyor.
Mama içerken günde iki kez kaka yapardı şimdi 3 günde 1 kaka yapıyor ama çişli bez sayısı çok, 2 saatte bir açıyorum diyelim her seferinde çişini yapmış oluyor.
Ben nasıl anlayacağım bu çocuğun doyup doymadığını🥺
Yarına doktora tekrar randevu aldım ama şimdiden açsa mama vermeye başlayayım diyorum hemen🥺

Canım soğanı yemeklere de koymadın 😮‍💨
Pişmiş soğan bsy olmaz canim.yemklerde sogansiz olmaz 🤣🤣cig soğan gaz yapar aynı zamanda gaz.yemeklere koyarım kaçmaz o.
2 kere emiyor sonra öğürüp atıyor😵‍💫 yatağa koyunca da uyumuyor. Mutlaka ya emerek ya da kucağımda hoplatarak uyuyor. Aynı abisi 🤣
Emziği pis piş diyerek veriyorum .agzindayken emzige işaret parmağımla tık tık yapiyorum sürekli.bazen kızımda almıyor ama uyku zamanı emzik istiyor.emzik almazsa tabi memede uyumak ister emzik niyetine.geceleri mesela uyanır emer gazı çıkar kaka varsa yapar altı temizlenir yerine bırakırım emziği de veririm uyur oylelikle maşallah 💙
bal10cukk bal10cukk , dikloron dikloron
M Melekogretmencnn
@hayatsua
Yorumlariniz icin tsk ederim kizlar🙏 ben de hosaf, su icmeyi artirdim. Kuru dut yiyorum, sabah 1 kasik tahin iciyorum. Bir de bestlak damla siparis ettim cogunuz yazmis heralde iyi geliyo o da gelsin suya damlatcam. İnşallah fışkırır sütler zamanla🤲
Kuzum ben bestlak damla almıştım.eczaneci arkadaşımın ablası.damla yerine bol su içsin sık sık emzirsin süt artar demiş.bende damlayı açmadan suyu artirdim ,pilav incir kuru soğan ceviz tahin gibi artirdim yediklerimde.baktim maşallah iyi geldi süt.mamayi da bıraktım az kalmıştı attım onu da.yani damlayi geri verdim kullanmıyorum.

Kızlar bebek olduktan sonra eşlerinizle uyumaya devam mı ettiniz ? Biz bebişle yatak odasında uyuyoruz eşim yan odadaki baza da uyuyor. İşe gittiği için bebeği de sık sık kaldırıp emziriyorum çünkü. Eşim araba kullandığı için uykusuz kalsın istemiyorum ama eşimle uyumayı da çok özledim. Sabahlar 6 da uyanıp geliyor yanımıza biraz bizimle uzanıp gidiyor işe.

Kızlar bebek olduktan sonra eşlerinizle uyumaya devam mı ettiniz ? Biz bebişle yatak odasında uyuyoruz eşim yan odadaki baza da uyuyor. İşe gittiği için bebeği de sık sık kaldırıp emziriyorum çünkü. Eşim araba kullandığı için uykusuz kalsın istemiyorum ama eşimle uyumayı da çok özledim. Sabahlar 6 da uyanıp geliyor yanımıza biraz bizimle uzanıp gidiyor işe.
Şimdi kimsenin aile dinamiğine karışmak istemem ama bence babalarda bu süreçte her zaman annenin yanında olması gerekiyor ama diyorsun ki araba kullanıyor şoför falan mı eşin yoksa sadece işe giderken mi araç kullanıyor bilmiyorum evet uykusunu bence de alması gerekiyor ama bebeğin daha çok küçük onun gece uyanıp meme istemesi altını değiştirilmesi bu gibi süreçlerde aslında onun uyanmaması gerekiyor yanınızda yatabilir evet uyanabilir bakar ihtiyacın var mı diye sorar yoksa arkasını dönüp uyuyabilir ben bu yatak ayırma işine çok karşıyım çünkü bir yerden sonra erkekler inanılmaz rahatına düşkün oluyor ve o yatak odasına geri dönmüyor sizin için söylemiyorum ama etrafımda çocuğu 2-3 yaşına gelmiş hala ayrı yatan arkadaşlarım var sebebini sorduğumda işe giderken uykusunu alamıyormuş diyorlar bilmiyorum bana bu çok bencillik gibi geliyor

bal10cukk bal10cukk , dikloron dikloron
M Melekogretmencnn
@hayatsua
Yorumlariniz icin tsk ederim kizlar🙏 ben de hosaf, su icmeyi artirdim. Kuru dut yiyorum, sabah 1 kasik tahin iciyorum. Bir de bestlak damla siparis ettim cogunuz yazmis heralde iyi geliyo o da gelsin suya damlatcam. İnşallah fışkırır sütler zamanla🤲
Best lak Damla ben de inanılmaz işe yaramıştı özellikle ilk günler süt çok çabuk etkileniyordu hemen gidiyordu falan içiyordum şimdi iki gündür damla'yı almıyorum mesela sütüm var vücudumu çok da alıştırmak istemiyorum onu ama bence elinin altında olsun bol su iç günde de 3 kere falan Damla kullan bakalım şifa olsun İnşallah sütün artsın dolsun taşsın bebişine şifa olsun ♥️

Kızlar biz mama+anne sütü devam ediyorduk doktor 3-4 gün önce mamayı artık bırakalım dedi ama o günden sonra doymuyor gibi geliyor yavrum.
Sürekli emmek istiyor, kısa kısa emiyor uyuyor beşiğine koyunca 5 dakika sürmüyor uyanıyor.
Hemen ağzı aranmaya başlıyor, hemen basıyor çığlığı o an emzirmezsem.

Sadece kucağımda uyuyor, bu döngü böyle devam ediyor.
Mama içerken günde iki kez kaka yapardı şimdi 3 günde 1 kaka yapıyor ama çişli bez sayısı çok, 2 saatte bir açıyorum diyelim her seferinde çişini yapmış oluyor.
Ben nasıl anlayacağım bu çocuğun doyup doymadığını🥺
Yarına doktora tekrar randevu aldım ama şimdiden açsa mama vermeye başlayayım diyorum hemen🥺
Canım doktor bırakalım diyorsa abi sebebi vardır diye düşünüyorum mamalar da iyi ki varlar gerçekten sütümüzün olmadığı zamanlar bebeklerimizi besliyoruz ama bebeğinin her zaman seni emerek doyması biyolojik yaratılış gereği öyle olması gerekiyor ve bence daha iyi bir şey doymadığını düşünüyorsan tabii ki de ver ama doktorun bırakalım diyorsa belki bir deneme aşaması olabilir bol bol emzirmeye çalış sütünü arttırmaya çalış sen de böyle düşünüyorsundur zaten aksini düşünmüyorsundur eminim sadece belki başka birinden duymak sana iyi gelebilir belki bir yerden sonra seni istemeye mamaya bağımlı olacak diye doktor mamayı kesmeni istemiş olabilir yine söylüyorum mama ile besleyen varsa grubumuzda da iyi ki mamalar var yavrularımıza hepsi şifa olsun inşallah

Beraber uyuyoruz. Eşim bizi hiç duymuyor zaten 😃 2 buçuk yaşındaki oğlumuz da gece uyanıp yanımıza geliyor.
Bebiş kendisi uyanıp ağlarsa emziriyorum. Kendim uyandırmıyorum

Back
X