2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Cnm şöyle bsy.ekran evet zararlı.hatta sıfır ekran olması gerek.evet ses duyunca bakıyorlar.onun dışında siyah ekran yapıp müzik dinleyebilir masal dinleyebilir YouTube dan.bizimki de TV ye karşı ters şekilde beşikte yatarken bile bakmaya ugrasio.ben hemen ekranı görmesini engelleyecek bsyler örtüyorum yada koltukdaysa yastık koyuyorum önüne. Allah korusun otizmi tetikler diyor uzmanlar.ama çoğu şey tetikliyor.mesela bebek anne karnindayken parfüm deodorant kullanmakta tetikliyor ve bu kanıtlanmış. Üniversitedeyken hocamız demişti.
Canım teşekkürler cevabın için. Ayy bu otizm meselesi de insanı diken üstünde tutuyor. Anlamadım ki eskiden annemiz babamız bize tv izletirmiş o zaman ne otizm varmış ne başka bir şey. Çok zor böyle diken üstünde olmak. Evet zararlı olduğunu bende biliyorum olabildiğince zaten izletmiyorum ama illaki gün içinde gözü kayıyor ekrana. Daha dikkat edeyim artık 🙏🏻

Canım teşekkürler cevabın için. Ayy bu otizm meselesi de insanı diken üstünde tutuyor. Anlamadım ki eskiden annemiz babamız bize tv izletirmiş o zaman ne otizm varmış ne başka bir şey. Çok zor böyle diken üstünde olmak. Evet zararlı olduğunu bende biliyorum olabildiğince zaten izletmiyorum ama illaki gün içinde gözü kayıyor ekrana. Daha dikkat edeyim artık 🙏🏻
Evet ya eskiden öyleydi.🥴 Eskiden annelerimiz doğana kadar Dr a da gitmiyordu. vitamin folik asit vs da kullanmiyordu.bu folik asitler bile çoğu Dr zararli diyor.oglumda Multi vitamini 3 aydan sonra bıraktırdı Dr muz 2021 doğumlu oda..simdi kızımda doğana kadar kullandirtti burdaki Dr muz.neye inanacagimizi şaşırdık artık.bence de Dr un haklı sürekli ekran karşısında durmadigi sürece kucakta baktığı sesini duyup kafayı cevirip baktığı bsy olmaz bence de.

Haha çok güldüm çok delirirse dua açmana 😅 acaba yanlış mı yapıyorum ya direkt tv izlemiyor ama başını çevirip yada kucağımıza aldığımızda ara ara bakıyor kaçamak izliyor 😂
Tvyi bırak telefona bakmaya çalışıyor, babası bilgisayarda iş yapıyor ona bakıyor 🤣

Kızlar biz diş ağrısı mı yaşıyoruz yoksa uyku gerilemesi mi onu çözemedik. Bazen canı acıyor gibi ağlıyor bazen sadece uykuya direniyor. Dün gece 5 kere falan uyandı normalde 2 uyanmayla biterdi gece. Dün gündüz 1 saat uyudu ağlayarak uyandı 😥çok zor sakinleştirdik. Uyku gerilemesi 3 aydan itibaren başlayabilirmiş.🤦🏼‍♀️

Bende szin gibi doğumdan beri kullanıyordum.3 hafta oldu bırakalı.İlk hafta çok sızladı sütyene değdikçe hatta ara ara tekrar taktım.Ama dedim ki böyle böyle iyileşecek.Meme ucu kremi ve kantoron yağı sürdüm acıdıkça.1 buçuk hafta sonra benim sızlamalarım bitti.Çok nadiren sızlamalar oluyor bornoz acıtıyor mesela.Kendi kendime şöyle düşündüm.Göğüs kalkanı kullandıkça daha da hassaslaşıyor,narin oluyor bence.
Ozaman biryerde başlamk.lazim ,🥺ilk başta çok aşırı yara oldu tekrar öyle olur diye korktum bir kere çıkarsam acımaya başlıyor ama sizin yaptınız gibi yapayım bakalım lansinoh krem var ondan surerim

Kızlar bugün doktora gittik oğlum grip olmuş sürekli öksürüyor ve hapşırıyor antibiyotik verdi doktorda nasıl atlatabilirşz en hızlı memeyi bile istemiyor bazen sürekli hastayız ya bıktım bi oğlum bi ben hadi ben neysede ona hiç dayanamıyorum çok kötü öksürüyor. Bir de röntgen çekildi yoğun gaz var dedi. Çıksrabildikçr çıkartıyorum ama kalanları napıcaz. 3. Aydan itibaren artık zorlaşmaya başlıyor gibi her şey
Çok geçmiş olsun canım ben bu sıra bezini değiştirirken altı açık bırakıyorum biraz öyle kendi gaz çıkarıyor bı rahatlıyor sanki bez olmayinca

Eki Görüntüle 3579109
Günaydın Kader arkadaşlarım 🌸 kahve kokusuna kesinlikle uyanıyorlar fosur fosur uyuyan kızım kahvemi aldığım gibi uyandı ağladığı kucak istedi sehpanın üstündeki kahveyle bakışıyoruz😁
Afiyet olsun canım🥰🥰bu ama kucagini kaçıncı kademe kullanıyorsun bizimki de bundan hep en altta kullanıyorum acaba yukseltmelimiyim

Ben yine bir soruyla geldim 😅 bütün gün evde olunca ses olsun diye televizyon açıyorum bizim paşa bu aralar hangi pozisyonda olursa olsun kafasını çevirip televizyona bakmaya başladı 😆 tutup tvnin önüne koymuyorum ama gün içinde on-on beş dakika falan baktığı oluyordur toplamda. Sizlerde durum ne? Tvnin zararlı olduğunu biliyorum ama bu kadardan da bir şey olmaz dimiiiiii
Bizimkide bakmaya çalışıyor izin vermiyorum kucakta dolaşırken bazen bakıyor hemen çeviriyorum canım baya dikkat çekiyor ya ama ben isteyerek baktirmiyom

🤣Babam.geldiginde çocuğa TV açmış önüne koymuş 🤣izletmiyoruz biz dedim eskiden öyle yapıyorlarmış çocuk dursun diye vala

İçim rahatladı teşekkür ederim 🫶🏻🫶🏻 bu arada siz kedinizi kaybetmiştiniz dimi o ara yazacaktım ama bebişle ilgileneyim falan derken arada kaynadı. Başınız sağolsun çok üzüldüm, benimde kedim var henüz 2,5 yaşında. Ve bu 2,5 senede bile o kadar çok bağlandım ki sizin daha da uzun yıllar olmuş ne kadar üzücü olabileceğini ancak tahmin edebilirim. Ama şöyle düşünün ömrünü sizin yanınızda mutlu, huzurlu bir şekilde geçirdi. Sıcacık sevgi dolu bir ortamda. Her zaman onu çok özleyeceksiniz ama bence kediniz sizin kediniz olmaktan çok mutlu bir şekilde bu dünyadan ayrılmıştır. Anılarınızda sonsuza kadar yaşasın, inşallah siz de gün geçtikçe bu durumla daha rahat başa çıkarsınız Rabbim gönlünüze ferahlık versin 🤲🏻
Canım çok teşekkür ederim. Kızıma sarılıyorum, alışmaya çalışıyorum. Çok uzun yıllarımız birlikte geçti, hala gece uyandığımda ayağımı uzatırken acaba orda mı diye bakıyorum. En azından acı çekmeden vedalaştık. Diğer türlüsünü kalbim hiç kaldırmazdı. Hayvanlarımıza da bebeklerimize de allahım uzun sağlıklı yaşamlar nasip etsin 🙏💜

Eki Görüntüle 3579109
Günaydın Kader arkadaşlarım 🌸 kahve kokusuna kesinlikle uyanıyorlar fosur fosur uyuyan kızım kahvemi aldığım gibi uyandı ağladığı kucak istedi sehpanın üstündeki kahveyle bakışıyoruz😁
Bak suratı bu emoji şeklinde sen o kahveyi biraz zor içersin annecim diyor 😝😂 diğer mesajlara da bebişi uyuttuktan sonra dönücem inşallah haha bu tatlı minnoşlar kahve keyfi yapmamızı istemiyor

Eklentiler

• 1000194146.webp
    1000194146.webp
    50,7 KB · Görüntüleme: 47
Afiyet olsun canım🥰🥰bu ama kucagini kaçıncı kademe kullanıyorsun bizimki de bundan hep en altta kullanıyorum acaba yukseltmelimiyim
Ben hep en dik pozisyonda kullanıyorum canım😁 uyuyakalirsa en aşağı kademeye getirirm
Canım çok teşekkür ederim. Kızıma sarılıyorum, alışmaya çalışıyorum. Çok uzun yıllarımız birlikte geçti, hala gece uyandığımda ayağımı uzatırken acaba orda mı diye bakıyorum. En azından acı çekmeden vedalaştık. Diğer türlüsünü kalbim hiç kaldırmazdı. Hayvanlarımıza da bebeklerimize de allahım uzun sağlıklı yaşamlar nasip etsin 🙏💜
Aaa Ben bunu kaçırmışım başın sağ olsun bizim de bir Kontesimiz var 9 yaşında gerçekten bir yerden sonra evim bir üyesi oluyorlar 🩷
Bak suratı bu emoji şeklinde sen o kahveyi biraz zor içersin annecim diyor 😝😂 diğer mesajlara da bebişi uyuttuktan sonra dönücem inşallah haha bu tatlı minnoşlar kahve keyfi yapmamızı istemiyor
Ahahha çok oynuyormuş gibi oyuncaklarda dağıtmış 😁

Ben yine bir soruyla geldim 😅 bütün gün evde olunca ses olsun diye televizyon açıyorum bizim paşa bu aralar hangi pozisyonda olursa olsun kafasını çevirip televizyona bakmaya başladı 😆 tutup tvnin önüne koymuyorum ama gün içinde on-on beş dakika falan baktığı oluyordur toplamda. Sizlerde durum ne? Tvnin zararlı olduğunu biliyorum ama bu kadardan da bir şey olmaz dimiiiiii
Ya ben oğlum daha hiç televizyon açmadım neredeyse ama sonra çizgi film falan şu an 5 yaşında hak getire kızım da oğlum çizgi film izlerken bakıyor ekrana evet önüne koymuyorum ama dikkatini çeke çeke bir tarafa çeviriyorum evde ses iyi oluyor sessizlikte uyanıyor kıyamet kopsa uyuyor bu kız

Ben hep en dik pozisyonda kullanıyorum canım😁 uyuyakalirsa en aşağı kademeye getirirm

Aaa Ben bunu kaçırmışım başın sağ olsun bizim de bir Kontesimiz var 9 yaşında gerçekten bir yerden sonra evim bir üyesi oluyorlar 🩷

Ahahha çok oynuyormuş gibi oyuncaklarda dağıtmış 😁
Teşekkür ederim canım. Uzun ömürler diliyorum kontesine 💜

Evet ya eskiden öyleydi.🥴 Eskiden annelerimiz doğana kadar Dr a da gitmiyordu. vitamin folik asit vs da kullanmiyordu.bu folik asitler bile çoğu Dr zararli diyor.oglumda Multi vitamini 3 aydan sonra bıraktırdı Dr muz 2021 doğumlu oda..simdi kızımda doğana kadar kullandirtti burdaki Dr muz.neye inanacagimizi şaşırdık artık.bence de Dr un haklı sürekli ekran karşısında durmadigi sürece kucakta baktığı sesini duyup kafayı cevirip baktığı bsy olmaz bence de.
Evet ya aynen öyle folik asit ve diğer vitaminleri kullandığımız için bebişler karnımızda zeki oluyorlar sonra çokbilmiş şekilde dünyaya geliyorlar 😅 ben hamilelikte folik asit, demir, magnezyum, d vitamini ve multivitamin kullandım. Heh şimdi bu bebe napsın her şeyi gelişmiş olur tabii maşallah 😂

Kızlar biz diş ağrısı mı yaşıyoruz yoksa uyku gerilemesi mi onu çözemedik. Bazen canı acıyor gibi ağlıyor bazen sadece uykuya direniyor. Dün gece 5 kere falan uyandı normalde 2 uyanmayla biterdi gece. Dün gündüz 1 saat uyudu ağlayarak uyandı 😥çok zor sakinleştirdik. Uyku gerilemesi 3 aydan itibaren başlayabilirmiş.🤦🏼‍♀️
Aynısı canım aynısı ahhh ahhh eski mutlu gece uykularımız 🫠😂 senden 10 gün falan öndeyiz galiba Kuzey şu an 3 ay 16 günlük. Geceleri çok kötü geçmeye başladı misler gibi uyurdu eskiden ve emip hemen geri uykuya dalardı. Şimdi uyanınca uyumuyor kucakta sallıyorum 1 saat sonunda uyumuş oluyor ama 2 saat sonra tekrar uyanıyor. Eskiden 5 saatte bir kalkardı. Bende anlamadım sebebi ne 4.ay atağı diye düşünmüştüm ama bu dönem böyle geçecek kabullenmek lazım. Yine de ilk gece hafif bir çıldırdım 😭😭

Bizimkide bakmaya çalışıyor izin vermiyorum kucakta dolaşırken bazen bakıyor hemen çeviriyorum canım baya dikkat çekiyor ya ama ben isteyerek baktirmiyom
Evet aynen bende isteyerek baktırmıyorum çok dikkatini çekiyor o kadarcıktan da bir şey olmaz sanırım. Ses olmasa duramayız şarkıyla falan eğleniyor baya 😊

Bebeğin ana kucağını pusetini artık neyde duruyorsa çamaşır makinasının önüne koyup onu izletiyorlar sesi de iyi geliyor sıkma hariç. Sıkma da düşük devirde olursa çok ses yapmaz. Bizim makinanın kapağında bant var deneyemedik ama mutlaka deneyeceğim 🤣

Basın sağolsun canım minik yavruna çok üzüldüm bizim yok fakat öncesinde kuşumuz vardı insanim yavrusu gibi 🥺

Bebeğin ana kucağını pusetini artık neyde duruyorsa çamaşır makinasının önüne koyup onu izletiyorlar sesi de iyi geliyor sıkma hariç. Sıkma da düşük devirde olursa çok ses yapmaz. Bizim makinanın kapağında bant var deneyemedik ama mutlaka deneyeceğim 🤣
Bende dinleticem bı ara ama korkar nizimki kesin🤣

Back
X