2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Ay kıyamam ya.dis gibi sanki.elline geliyor mu biraz cnm.
küçük bebegin gozunden yaş gelmez derler ama senin kız bildiğin salya sümük ağlamış.🥴
Yok ya aslında tam tersi küçük bebeğin eğer gözünden yaş geliyorsa yeterli sıvı alıyordur iyi besleniyordur diye biliyorum ben, yani yaş gelmesi normal olması gereken

Bence geliyor bizimki de aynı Masal kuşla. Annemle bugün iyice baktık baya baya diş gibi duruyor. Dilini çekmediği için güzel fotoğraf çekemiyorum 🤦🏼‍♀️ çıkması zaten 2 3 hafta sürüyormuş. 4. Ay gibi çıkacak dişler sanırım. Benim de dişlerim erken çıkmış. Ben sonra ek gıdaya başlarım 🤣
Evet Ben de bugün ilk kez bu kadar net gördüm aman Allah'ım bu kadar çabuk muydu 🥺
Hahaha evet ya.esim öğretmen meslekci.bazen çocuklara uygulama yaptırıyorlar belki yoruluyordur ama bende evde yoruluyorum 🥴

Aynısını oğlumda yapmıştım çok zorluk çektim.simdi kızımda emzirip portatif beşigine koyup emziği veriyorum biraz mız mız ediyor almayınca umudunu kesip ya uyuyor ya da beşikte bakiniyor etrafa☺️

Ay kıyamam ya.dis gibi sanki.elline geliyor mu biraz cnm.
küçük bebegin gozunden yaş gelmez derler ama senin kız bildiğin salya sümük ağlamış.🥴
Elimle hiç yoklamadım Ben grip oldum o yüzden şu an hiç elimi ağzına sokmak istemiyorum elimi yıkasam bile pismiş gibi geliyorum kızımı öpmeyi çok özledim ☹️🥺
Yaaa yerim yaaa 😍 bi de gözünün yaşıyla ağlamış Kuzey de öyle ağlıyor yanaklarından yaş süzülüyor, kıyamam bebişlerimize 🥹
Sen bir de babasını görünce akşamları ağlamasını görsem resmen bu yaşta babasına kur yapıyor 🫢😁

Benim kızın geçen haftaki huysuzluk sebebi belli oldu bugün ellerinden tutunca omzunu başını kaldırmaya başladı iki gündür de full uyuyor gece gündüz yoruldu bı hafta cazgirlik yaptı 😁

Bizimkide bazen mamayı içiyor bazen içmiyor canım bu sıra bence çözemedim valla icmezde zorlanıyor bnde gündüz 3,saat içinde memede veriyomusun
Yok meme hiç yok malesef meme reddi 1 ayı geçiktir 3 saatte bir 90 ml içiyor bazen içmiyor 60 ml de doyuyor belli olmuyor açıkçası gazı olduğunda içmek istemiyor birde bu bizim denediğimiz 3. Mama markası diğerleri koligi arttırdı çok kötü oldu çocuk her mamadan sonra kaos yaşadık en son deneye deneye bize iyi gelen kilo aldıran mamayı bulduk çok şükür 💕

Tuniş ağlıyor çıldırıyor kardeşimin kvsi diyor ki kucağa alıştırmışsınız ondan 🤦🏼‍♀️ bu çocuk her yerde ağlıyor, yerde de ağlıyor yatakta da kucakta da. Sakinleştirmek için tabiki kucağa alacağım. Doktor 9 aya kadar sürebilir demişti ama bence azaldı ağlamaları (bazı günler hariç) ya da ben alıştım artık çok gelmiyor.
Ayy resmen beni yaşıyorsun yerde ağlıyor gökte ağlıyor bu çocuk aç bu cocuk kucağa alışmış duymadığım şey yok evden çıkarmıyorsun ondan böyle bu çocuk bir yere gidiyoruz benim burnumdan geliyor çocuk kaka yapmadı huzursuz gelemem diyorum bir sizin çocuğunuz mu var diyor. Sen dışarı çıkarmamışsın ondan böyle oluyor diyorlar al abla sen bak diyesim geliyor 🤪

Ayyyy benim de psikolojim bozulmuştu siz bunu kucağa alıştırmışsınız diyenler yüzünden. Bebek bu ne yapalım kucağa almayalım mı. Yok eskiden bebeği 40 gün kucağa almazlarmış, yok kundak yapıp yatırırlarmış... Hep dedim biz mi kucağa alıştırdık diye ama yok bebek yani başka nerde duracak ki ama ciddi anlamda çok takmıştım buna. Sanki Kuzeyin de ağlamaları azaldı daha rahat oyalanabiliyor, dün yatağa yüzüstü koydum camdan dışarı izleyerek yarım saat durdu o arada bir güzel de üstten gazını çıkardı 😂 ama bazı günler gerçekten çıldırmalık geçiyor hahaha bence zamanla her şey daha da güzel olacak 🌸
Psikoloğa gidiyordum lohusa depresyonu için kucağıma aldırmıyorlar eleştiriyorlar ben bebeğimin ağlamasını istemiyorum demiştim doktorda bebekler doğduklarını 3. Aydan sonra anlarlar seninle bir bütün olduğunu ve senden ayrılınca nerede olduğunu bilemediği için kaygılanıyor ağlıyor sakın bebeğini kucağından bırakma 9 ay senin sıcaklığın ve kalp sesinle büyüdü karnında şimdide kokunu istiyor kalbinin sesini duymak istiyor sürekli göğsünde tut demişti 🥺🥲

Kızlar bizimki meme emiyor sonra kendini çekip ağlıyor gazdan mi ataktan mi neden bu acaba😭
Gazdan olabilir meme reddi memeye yaklaştığı anda çığlık memeyi elleriyle ittirme memede boğuluyor gibi çırpınma çok şiddetli ağlama krizi kendini kasıyor bebek yani benim kızım böyle meme reddinde daha memeyi açarken anlıyor çığlığı basıyor 😶

Hahaha evet ya.esim öğretmen meslekci.bazen çocuklara uygulama yaptırıyorlar belki yoruluyordur ama bende evde yoruluyorum 🥴
Benimkide ziraat mühendisi ben sabahtan akşama kadar seralarda geziyorum ayaktayım diyor 😂 Ben hemsireyim çocuktan önce hep çalıştım sanki ben oturarak çalıştım zamanında eve gel temizlik yemek bulaşık çamaşır. Bu erkeklerin canı kıymetli arkadaşım bunlar bizden çok yaşar 😂😂😂 Allah'tan aramızda 11 yaş var bizim ben erken çökeceğim zaten bu gidişle farkı kapatacağım 😅

Memeyi çok seven bir bebekti 😢 2. Aya kadar sonrasında ailedeki herkesin baskısı kayınvalidem çok iyi bir kadındı kadın değişti bana çok kötü davrandı sütü yok dedi bebeği besleyemiyor dedi eşimi doldurdu resmen bir travma oldu benim için bir gün beni çok üzdü çok ağladım ve sütüm o gün kesildi 2 gün yoktu bebeğimde emdi emdi gelmeyince tabi çocuk bıraktı reddetti💔 Bebek ağlıyor dediler kolik dedim inanmadılar çocuğu aç bırakıyor dediler dediler de dediler beni mahvettiler 😭
Canım merhaba sütün geliyor mu şu sn bilmiyorum. Ama sütünü sürekli sağ sağma makinasıyla ten tene temas yap banyo da özellikle bebeğini kucağına al birlikte banyo yapın her seferinde yılmadan memenş teklif et belli saatlerde geceleri mesela uykuluyken memeni vermeye çalış bi de pilates topu üzerinde yaylanarak memeni ver. Bu bir süreç biraz zor olacak zaman alacak belki ama bunları dene uğraş bir süre. Herşeyden önce zaten senin ısrarlı ve tutarlı olman lazım ki bebeğin memeye alışsın tekrardan. Yapay zekayada sordum bunları yazdı
AdChoices
ADVERTISING​

1. Temas ve Güven Öncelikli:

• Bol bol ten tene temas: Bebeğini sadece beslenme amacı olmadan, çıplak teninle göğsüne yatır. Emme baskısı olmadan güven ortamı yaratır.
  • Uyku öncesi ve sonrası denemeleri: Bebeğin uykulu ama tamamen uyanık olmadığı anlar, emmeyi reddetmediği yumuşak zamanlardır.

2. Memeye Yakınlaştırma Stratejisi:

• Meme ile oyunlaştırma: Göğsüne hafifçe dokunmasına, öpmesine izin ver. Zorlamadan yakınlaşması hedeflenir.
  • Biberonla destekliyorsan meme başlığına benzer olanları tercih et: Özellikle yavaş akışlı ve anne memesine yakın yapıda olanlar.

3. Ortam ve Duyusal Uyarılar:
  • Sessiz, loş, dikkat dağıtıcı olmayan ortam tercih et.
  • Bebeğini sakinleştiren bir ninni, şarkı, sallanma ritüeli oluştur. Rutin, bebek için güvenlidir.

4. Emzirme Pozisyonunu Değiştir:

• Yatar pozisyon, kanguru pozisyonu ya da ayakta hafif sallanarak emzirme bazı bebeklerde fark yaratır.
  • Bebek isterse kendi pozisyonunu bulmasına da izin ver.

5. Süt akışını düzenle:

• Çok hızlı ya da çok yavaş süt akışı da memeyi reddetmeye neden olur. Pompayla biraz sağıp sonra emzirmeyi denemek işe yarayabilir.

6. Duygusal destek ve kararlılık:

• Bebek memeyi reddettiğinde panik yapma, zorlamaya girme.
  • Göz teması kurarak sakin bir şekilde tekrar tekrar denemeye devam et.

Kızlar regl olmuşum. 14 ocakta doğum yapmsitim. Görünce bı heyecanlandim sanki ilk defa oluyorum 🫢😁
Ben tam 4 ayı bitirince olmuştum.erken derken senin daha da erken.oglum da 8 ay sonra olmuştm
Benimkide ziraat mühendisi ben sabahtan akşama kadar salarda geziyorum ayaktayım diyor 😂 Ben hemsireyim çocuktan önce hep çalıştım sanki ben oturarak çalıştım zamanında eve gel temizlik yemek bulaşık çamaşır. Bu erkeklerin canı kıymetli arkadaşım bunlar bizden çok yaşar 😂😂😂 Allah'tan aramızda 11 yaş var bizim ben erken çökeceğim zaten bu gidişle farkı kapatacağım 😅
Aaa o önemli bak.xok önemli. Sahalarda gezmese sana yardım eder🤣🤣🤣🤣 pfff palavra palavra palavra 🤣🤣he deyip geccen napcan. Bnm ki birazcikta olsa oğlumun isteklerini yapar okuldan gelince şimdi hakkını yemiyim.! Ama uyku deyince ' "dokunmayın Şabanima '"🤣🤣🤣

Canım merhaba sütün geliyor mu şu sn bilmiyorum. Ama sütünü sürekli sağ sağma makinasıyla ten tene temas yap banyo da özellikle bebeğini kucağına al birlikte banyo yapın her seferinde yılmadan memenş teklif et belli saatlerde geceleri mesela uykuluyken memeni vermeye çalış bi de pilates topu üzerinde yaylanarak memeni ver. Bu bir süreç biraz zor olacak zaman alacak belki ama bunları dene uğraş bir süre. Herşeyden önce zaten senin ısrarlı ve tutarlı olman lazım ki bebeğin memeye alışsın tekrardan. Yapay zekayada sordum bunları yazdı
AdChoices
ADVERTISING​

1. Temas ve Güven Öncelikli:

• Bol bol ten tene temas: Bebeğini sadece beslenme amacı olmadan, çıplak teninle göğsüne yatır. Emme baskısı olmadan güven ortamı yaratır.
  • Uyku öncesi ve sonrası denemeleri: Bebeğin uykulu ama tamamen uyanık olmadığı anlar, emmeyi reddetmediği yumuşak zamanlardır.

2. Memeye Yakınlaştırma Stratejisi:

• Meme ile oyunlaştırma: Göğsüne hafifçe dokunmasına, öpmesine izin ver. Zorlamadan yakınlaşması hedeflenir.
  • Biberonla destekliyorsan meme başlığına benzer olanları tercih et: Özellikle yavaş akışlı ve anne memesine yakın yapıda olanlar.

3. Ortam ve Duyusal Uyarılar:
  • Sessiz, loş, dikkat dağıtıcı olmayan ortam tercih et.
  • Bebeğini sakinleştiren bir ninni, şarkı, sallanma ritüeli oluştur. Rutin, bebek için güvenlidir.

4. Emzirme Pozisyonunu Değiştir:

• Yatar pozisyon, kanguru pozisyonu ya da ayakta hafif sallanarak emzirme bazı bebeklerde fark yaratır.
  • Bebek isterse kendi pozisyonunu bulmasına da izin ver.

5. Süt akışını düzenle:

• Çok hızlı ya da çok yavaş süt akışı da memeyi reddetmeye neden olur. Pompayla biraz sağıp sonra emzirmeyi denemek işe yarayabilir.

6. Duygusal destek ve kararlılık:

• Bebek memeyi reddettiğinde panik yapma, zorlamaya girme.
  • Göz teması kurarak sakin bir şekilde tekrar tekrar denemeye devam et.
Ayy çok çok teşekkür ederimmm ♥️♥️ Bu süreç ciddi sabır gerektiren bir süreçmiş Allah'ım yardımcımız olsun hepimizin inşallah♥️ Sütüm 2-3 gün sonra geldi ama bebeğim geri dönmedi maalesef bende geri gelmeyecek diye düşünmüştüm açıkçası biberon verince olanlar oldu maalesef 💔 İnşallah geri döneceğiz ♥️♥️

Aaa o önemli bak.xok önemli. Sahalarda gezmese sana yardım eder🤣🤣🤣🤣 pfff palavra palavra palavra 🤣🤣he deyip geccen napcan. Bnm ki birazcikta olsa oğlumun isteklerini yapar okuldan gelince şimdi hakkını yemiyim.! Ama uyku deyince ' "dokunmayın Şabanima '"🤣🤣🤣
Aslında biraz suç bende doğumdan önceki hayatımızda aslında resmen sevgiliymişiz biz ben doğurduğum gün evlendik biz diyorum😅 Bende veremiyorum bebeği depresyondan sonra kimseye biraz o yüzdende etkilendik ne yapsa bilemedi 🥲😅

Ayy resmen beni yaşıyorsun yerde ağlıyor gökte ağlıyor bu çocuk aç bu cocuk kucağa alışmış duymadığım şey yok evden çıkarmıyorsun ondan böyle bu çocuk bir yere gidiyoruz benim burnumdan geliyor çocuk kaka yapmadı huzursuz gelemem diyorum bir sizin çocuğunuz mu var diyor. Sen dışarı çıkarmamışsın ondan böyle oluyor diyorlar al abla sen bak diyesim geliyor 🤪
İşine karışmak gibi olmasın ama dışarı çıkarmak gerçekten iyi gelir hem sana hem bebeğe. Dışarı çıktığımız günler daha iyi uyuyor buna eminim. Artık yoruluyor mu açık havadan mı bilmiyorum ama iyi oluyor. Dışarda da öyle sakin durmuyor bazen ağlama krizi bile tutuyor.

Aslında biraz suç bende doğumdan önceki hayatımızda aslında resmen sevgiliymişiz biz ben doğurduğum gün evlendik biz diyorum😅 Bende veremiyorum bebeği depresyondan sonra kimseye biraz o yüzdende etkilendik ne yapsa bilemedi 🥲😅
Kız yapma öyle ver ver.annen eşin kardeşin kim olursa ver baksınlar.oglumda bende sen gibiydim.vermezdim kimseye.sonra sonra pişman oldum.masallah bnm oğlan birazda kilo ve boy bakımından üst sinirdaydi büyüdükçe kollarım kopardı.memlkete gittiğimizde rahmetli annecigim ben tutayım sen ye hemn derdi.

Back
X