• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Bazen bizimkide inat ediyor tabi 😅 göz altları şişiyor uykusuzluktan ama yinede uyumuyor ikimizde inat ediyoruz ama kazanan ben oluyorum 😅😅
Tebrikler arkadaşım uykusu gelince kundak dedim birkere bakım 😅elleri çıkarmaya çalışıyor genelde bizimki

Geçmiş olsun canım biz rsvyi bronşite çevirdik 🤦🏼‍♀️ ama atlattık 2 haftada. Burnunu aç sürekli ağlıyor diye düşünme. Biz kıyamadık, ciğerlere indi. Ateşine de çok dikkat et, bizde ateş yükselmedi şükür ki. Yükselse yatıracaktı doktor. Bol bol besle mama veriyorsan daha çok ver. Daha hızlı toparlar.
Zor nefes aldığı için çok az emzirebiliyorum ateşi 37 lerde tasikardisi var servise yatırıldı serum falan verildi takip ediliyor

Tebrikler arkadaşım uykusu gelince kundak dedim birkere bakım 😅elleri çıkarmaya çalışıyor genelde bizimki
Kundağı sevibebe aldım çok rahat yapılıyor. Kundakla uzun uykulara kavuştuk bir tık sıkı yapın onlar zaten hareket ettikçe kundagi bollaştırıyorlar

Kızlar dün rota, bu gün de verem hariç diğer 2. Ay aşılarını olduk. Ateşi yükseldi biraz yarım ölçek calpol verdim şükür şimdi ateş 37.3 ü geçmiyo ama öyle böyle bir huysuzluk yok. Susturamıyoruz bazen. Hiç uyumuyo. Sürekli ağlayarak uyanıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bence iyi almış canım maşallah. 3 ayda doğum kilosunun 2 katına çıkması iyi kabul ediliyor diye biliyorum
İlk bı aylıkken mama verdim baktım sütum var.biraktik mamayi.kilo alımı yavaş olunca mama başladık tekrar.Hemşire de Dr da öyle dedi ama iste oğlumla kıyaslayınca az geldi gözüme.tabi her çocuk gelişimi farklı.oglum haftasında doğdu ve maşallah iri bebekti.ve tabloda en üstteydi boy kilo olarak.kizimda maalesef tam tersi baş çevresi de sinirdaymis.
Hocam bence iyi almış ayda 1 kilo almış nerdeyse ki buna normal diyorlar. Doğum kilosuna göre bakmak lazım. Bizde mama ile ayda 1 kilo ancak aldırabildik. Tuna da sürekli memede ve kolik ve emzik almadı🤦🏼‍♀️ mama vererek arada memeleri dinlendiriyorum 🤣 memeyi emzik niyetine kullanıyor çoğu zaman. Uyku çok etkiliyor uyumadıkça enerji harcıyorlar, kilo alması yavaşlıyor. Tuna hastayken bir hafta gündüz uyudu, iyileşti yine sabah 7 akşam 11 mesaisine başladı 🤦🏼‍♀️
Mamayla aldırdım onu da.memeyi günde bı kere anca emio süt yok.oglumda maşallah en üst seviyedeydi kilo boy olarak.ama oğlum haftasında doğdu tabi.kizim 35haftalik doğdu kuzum sanırım ondan birazda.
Kızlar bebeklerinizde doğum lekesi var mı? Ben hamileyken ciğer efsanesini denemiştim. Peçeteyle tutup az görünecek bir yere değdirmiştim ciğeri, orda doğum lekesi falan olmadı. Ama sağ kaşının bitiminde mercimek kadar doğum lekesi var. Gerçi şimdi daha da büyümüş kafası büyüdükçe. 2 mercimek olmuş 🤣
Bnm kızımda var kalçasında mor.bide sırtının en üstünde var ama o geçiciymis.cogu çocukta olurmuş ve uçar gidermis.de öyle söyledi.
Bizim gündüz uykularımız 20-30 dk sadece kucağımda uyursa 1 saat fln uyuyor. Gündüz 1-2 saat bebekleri uyuyan annelerim, nasıl uyutuyorsunuz?
Valla beşikte uyutuyorum.sallayarak🥴garibim mayisiyor beşikte 🤣🥴

Yanlış bilgi olmasın lütfen .sizin paylastiginizda yanlislik var.
Ay konusunda..
ROTA aşısı .2ila 4.aylarda,yada 3ila 5.aylarda yapılıyor.

Biz oğlumda 6aydan sonra yaptirmistik menenjiti.ama hangi ayda hatırlayamadım.

O çoğu bebekte oluyormuş ufurum dedikleri.buyudukce geçiyormuş.ama ufurumle birlikte kalpte delik var mı ona bakitmak gerek.dogdugunda bsy demediler mi.biz oğluma kontrole gittiğimizde bı bayan vardı.3 aylıkken ufurum var demişler Dr yüzde 85 geçer demiş.6aylikti o gün.dr dan çıktı geçmiş mi dedim evet geçmiş dedi.sizin de öyle bsydir geçer merak etme.
Sizin bilgilerinizde yanlıslık olmasın Bizim doktorumuz ve bize verilen aşı takviminde 2.4.6 aylar rota virüsü aşısı 3.,5. Aylar menenjit aşısı inanmaz internete giripte yazardanızda benim dediğim gibi çıkıyor

Kızlar şu 5 bin tl olan ilk çocuk için doğum parasına başvuru yapıp alan oldu mu nerden nasıl yapılıyor 1 ay önce kaymakamlığa gittiğimde yürürlüğe girmedi demişlerdi

selam kızlar bayadır bakamıyorum 2.ay kontrolüne gittik doktor üfürüm var dedi cocuk kardiyolojiye gittik cok şükür gecici bişeymiş bir problem yok dedi 2.ay aşısı yaptırabildiniz mi verem aşısı sürekli açılmıyormuş kac gün önce bugünü tarih vermisti hemsire ama sabah arayıp bakanlık aşıları durdurdu dedi 2.bucuk aylık olacağız kim bilir ne zaman yapacaklar

Kızlar bebeklerinizde doğum lekesi var mı? Ben hamileyken ciğer efsanesini denemiştim. Peçeteyle tutup az görünecek bir yere değdirmiştim ciğeri, orda doğum lekesi falan olmadı. Ama sağ kaşının bitiminde mercimek kadar doğum lekesi var. Gerçi şimdi daha da büyümüş kafası büyüdükçe. 2 mercimek olmuş 🤣
Bizimde iki kaşının arasında var doktorumuz 5 yaşa kadar gecer dedi dermatolojide büyük ihtimalle gecer dedi leke yapacak biseyde yemedim aslında 🤭

selam kızlar bayadır bakamıyorum 2.ay kontrolüne gittik doktor üfürüm var dedi cocuk kardiyolojiye gittik cok şükür gecici bişeymiş bir problem yok dedi 2.ay aşısı yaptırabildiniz mi verem aşısı sürekli açılmıyormuş kac gün önce bugünü tarih vermisti hemsire ama sabah arayıp bakanlık aşıları durdurdu dedi 2.bucuk aylık olacağız kim bilir ne zaman yapacaklar
Bizde bayramdan sonra yaptıracağız inşallah o tarihe kadar sıkıntı hallolur.
Bizimde iki kaşının arasında var doktorumuz 5 yaşa kadar gecer dedi dermatolojide büyük ihtimalle gecer dedi leke yapacak biseyde yemedim aslında 🤭
Şöyle bizimki

Eklentiler

• IMG_20250326_143509.webp
    IMG_20250326_143509.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 42
Kızlar 2. Ay aşılarından sonra çocuğumda inanılmaz bi sıçrama başladı. 30-40 saniyede bir zıplıyo çocuk. Gözü açık kapalı farketmeden, sesli sessiz ortamda. Dünden beri sırt üstü veya yan yatıramıyorum. Ya çok sıkı kundak yapıcam ya da kucağımda yüz üstü yatırıcam başka türlü uyuyamıyor. Huzursuzlandığı için mi böyle anlamadım. Yaşayan var mı hiç

Bize doktorumuz bu şekilde takvim verdi özel aşı için
Sizin bilgilerinizde yanlıslık olmasın Bizim doktorumuz ve bize verilen aşı takviminde 2.4.6 aylar rota virüsü aşısı 3.,5. Aylar menenjit aşısı inanmaz internete giripte yazardanızda benim dediğim gibi çıkıyor

Eklentiler

• IMG-20250324-WA0000.webp
    IMG-20250324-WA0000.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar 2. Ay aşılarından sonra çocuğumda inanılmaz bi sıçrama başladı. 30-40 saniyede bir zıplıyo çocuk. Gözü açık kapalı farketmeden, sesli sessiz ortamda. Dünden beri sırt üstü veya yan yatıramıyorum. Ya çok sıkı kundak yapıcam ya da kucağımda yüz üstü yatırıcam başka türlü uyuyamıyor. Huzursuzlandığı için mi böyle anlamadım. Yaşayan var mı hiç
korktum şimdi bu belirtileri kaç saat sonra yaşadınız biz bu sabah olduk hepsini

korktum şimdi bu belirtileri kaç saat sonra yaşadınız biz bu sabah olduk hepsini
Geceye doğru başladı. Uykuya geçemedi. Zaten sürekli ağlama tepinme. Aşı karşıtı olcam bu gidişle 😂 korkmayın ama bizim kız hepatit aşısında bile kendinden geçti. Alerjik biraz ondan daha çok etkiliyo sanırım

Bizimde iki ay kontrol ünde üfürüm var dedi yarin Sabah EKG çekilecek inşallah bizim ki de geçici bı şeydir.

2 ay aşısıni da geçen hafta salı günü yaptırdık bakanlık neden aşıları durdurmuş

Back
X