• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
image.webp

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 7
Kızlar bebeğimin alnında ve burnunun yan tarafındaki yanak kısmında döküntüler var kırmızı kaşınıyor gibi ovuşturuyor bebeğim. Sizde de oldu mu doktor alerjik dedi alerji bölümüne yönlendirdi
Burda arkadaşlar Biodermanın atopik ciltler için kremini önermişlerdi ondan aldım ben iyi geldi bize. Alerji doktoruna danışıp deneyebilirsiniz.
Bizde egzama oldu kızarıyor merhem sürünce yatışıyordu şimdi baya baya bitti gibi inşallah geçer canım bakmaları iyi olur Bebiş huzursuz olur kızarıklarla benim bebiş de inadına yüzüne sürüyor sürekli elini eldiven de takmadım sayılı takmışımdır
2 tane yenidoğan eldivenli tulumu vardı onlarla idare etmiştik geceleri özellikle şimdi küçük geliyorlar mecbur eldiven takıyorum. Tırnaklarını her fırsatta törpülüyorum o kadar hızlı uzuyorlar ki 🤦🏼‍♀️ sürekli yüzünü çiziyor.

Ben gaz sorunh için aldım 15 gunlukken cok iyi geldi sorun kalmadı kusmalarda oluk gibi olmadığı müddet normal demişti doktoru
Bizimkinin sürekli ağzına geliyo içtikleri. Dün 2 kez tıkandı nefes alamadı birinde. Çok korktum. Şurup içiyorduk ama maflora da başladım şimdi. İnş iyi gelir

Burda arkadaşlar Biodermanın atopik ciltler için kremini önermişlerdi ondan aldım ben iyi geldi bize. Alerji doktoruna danışıp deneyebilirsiniz.

2 tane yenidoğan eldivenli tulumu vardı onlarla idare etmiştik geceleri özellikle şimdi küçük geliyorlar mecbur eldiven takıyorum. Tırnaklarını her fırsatta törpülüyorum o kadar hızlı uzuyorlar ki 🤦🏼‍♀️ sürekli yüzünü çiziyor.
Ellerini keşfetmeye başladılar ben eldiven takmıyorum artık

Rota aşısını da yaptırmak için aldım biraz daha bekleyelim dedi ebe hemşire bu arada eczaneler kafasına göre fiyat veriyor 2100 olarak 2 adet aldım dolapta raf kısmında saklıyorum aldığımız eczane %10 iskontolu veriyorum dedi
Biz 5martta aldık 2350tlydi.bide tandiik eczane.
Ozaman farklı eczanelere mi sormak lazım canım ikisini beraber mi alsam bende 4hafts sonra ikinci yapılıyor
4hafta sonra yapılmıyor kuzum.2 ila 4.aylarda yada 3 ila 5. Aylarda yapılıyor.ben 2ay arası die biliyorum.ben 3.ayda yaptırdık çünkü sağlık ocağı asimiz yoktu.digerini de Mayıs'ta yaptircaz yani 5.ayda.oglumu da öyle yaptık.
Merhabalar bı okul öncesi öğretmeni olarak çocuk edebiyatı en sevdiğim alan ve oğlumda da uygulayıp memnun kaldığım bı şeyden bahsetmek istiyorum 🤗♥️

Öncelikle doğduğu andan itibaren bu hemen hemen hepimizin aldığı zeka kartlarını kullanmıştım beşiğinin kenarlarına koyuyordum ya da sırt üstü yatırdığım zaman göz takibi yapıyordum 🧡

Sonrasında ilk olarak bu tarz kitaplar almıştım. Hiç deforme olmadılar elimizde her yere gezdirdik mama sandalyesinde sürekli elindeydi gece uyurken sürekli okudum hatta eşim ve ailem küçücük çocuk ne anlar kitap okuyorsun falan diye dalga geçerlerdi ama sonra onlar da gördü ki oğlum inanılmaz bir kitap aşığı oldu biraz büyüdükten sonra kitaplıktan kendi getirip kitapları bana oku demeye başladı.

Hareketli kitaplar serilerinden de almıştık fakat onlar çok çabuk yırtıldılar ama öneririm iş bankası'nın hareketli kitaplar serisi çok güzel daha sonra interaktif kitap dediğimiz çocuğu da aktif bir şekilde tutacak kitaplar öneririm özellikle bu tavşancığın beni yatağına yatırır mısın kitabı bizim yıllardır uyumadan önce okuduğumuz bir kitap oldu

Özellikle erkek çocuklarının çok seveceği ama tabii ki de şu an kızım oldu onda da kullanacağım tekerlekli kitaplar seti içinde mani gibi dörtlükler var ve oğlum 2 yaşındayken kendisi sayfaları çevirip artık ezberlemişti onları okuyor gibi yapıyordu Çok eğlenmiştik o zamanlar.

İlk kitaplar bunlar olabilir daha sonra konulu ve hikayeleri kitaplara geçiş yaparız İlk 2 yıl özellikle dikkat süreleri çok çok kısa olduğu için interaktif ve hareketli kitaplar tercihiniz olsun 🩷
Okul öncesi çocuklarda hem de yaratıcılıklari gelişiyor bu kitaplarda.okulda okuma saatimiz oluyordu.çoğunluk okumayi bebelerime bırakıyordum ve sesli bı şekilde okumalarını istiyordum.resimlere bakarak kendilerince tahminde bulunup okur gibi yapıyorlardı.bayiliyorum okurmus gibi yapmalarına.🤣
Oyun halısı bebeklerinizin ilgisini çekmeye başladı mı? Biz 2 3 hafta önce annemlerde denemiştik hiç ilgilenmemişti, ordan eve getirmedim bile kalabalık yapmasın diye 🤣 bu hafta isteyeyim diyorum annemden belki ilgisini çeker artık.
Oğlumda 4.ayda denemiştim .yeğenimin vardı onda denedik baktım ilgisini çekiyor bizde aldık. Piyanolu almıştık.kizimda denemedik henüz yarın tam 3 buçuk aylık olcaz inşallah 🧿duzeltmeli hesaplarsak 2 buçuk ayligiz.

Kuzum coraplarindan takabilirsin ellerine.ben oğlumda da şuan kızımda da çorap taktım ellerine ama bı iki haftadır takmıyorum artık.

Ellerini keşfetmeye başladılar ben eldiven takmıyorum artık
Ellerini keşfetti on yüzden hep yüzünde 🤣 emerken de memeyi çok tutuyor.
Biz 5martta aldık 2350tlydi.bide tandiik eczane.

4hafta sonra yapılmıyor kuzum.2 ila 4.aylarda yada 3 ila 5. Aylarda yapılıyor.ben 2ay arası die biliyorum.ben 3.ayda yaptırdık çünkü sağlık ocağı asimiz yoktu.digerini de Mayıs'ta yaptircaz yani 5.ayda.oglumu da öyle yaptık.

Okul öncesi çocuklarda hem de yaratıcılıklari gelişiyor bu kitaplarda.okulda okuma saatimiz oluyordu.çoğunluk okumayi bebelerime bırakıyordum ve sesli bı şekilde okumalarını istiyordum.resimlere bakarak kendilerince tahminde bulunup okur gibi yapıyorlardı.bayiliyorum okurmus gibi yapmalarına.🤣

Oğlumda 4.ayda denemiştim .yeğenimin vardı onda denedik baktım ilgisini çekiyor bizde aldık. Piyanolu almıştık.kizimda denemedik henüz yarın tam 3 buçuk aylık olcaz inşallah 🧿duzeltmeli hesaplarsak 2 buçuk ayligiz.

Kuzum coraplarindan takabilirsin ellerine.ben oğlumda da şuan kızımda da çorap taktım ellerine ama bı iki haftadır takmıyorum artık.
Bana ve kendine zarar veriyor eldivensiz 🤣🤦🏼‍♀️

Ellerini keşfetti on yüzden hep yüzünde 🤣 emerken de memeyi çok tutuyor.

Bana ve kendine zarar veriyor eldivensiz 🤣🤦🏼‍♀️
Evet canım bizimkide yni yüzünü gözünü kanatıyor kesiyorum tirnaklsri bide torpuluyorum hemen üzüyor ☺️eller ağızda bide artık

Bugün kontrolümüz vardı da doktor pipisinin etrafındakileri banyoda temizle dedi dikiş kısınlarındakini siz nasıl yaptınız ben korkuyorum canı acıyacak diye zaten biraz uğraştım hemen bacaklarıyla ittirmeye çalıştı beni hep. Siz elinizle temizledşniz mi hiç pipisini nasıl ysptınız ilk günler
Banyo yaptırana kadar hiç elimi sürmedim korkudan 5 gün boyunca altını temizlerken pipisinin etrafını dikkatlice hep sildim degmesin pamuk diye banyo da hafiften dokunarak yikamistim

Kızlar atak haftalarını birebir yaşıyor musunuz? Siz de durumlar nasıl oluyor nasıl atlatıyorsunuz zorlu günleri merak ediyorum.Atak haftalarindan bağımsız en başından beri bizim bebek sürekli huysuz ağlamaklı. Belli bir dönem problemi gaz olarak gördük şimdi şükür damlaydı masajdı özel yağlardı derken o problemi aştık sayılır. Üstüne reflümüz vardı devamlı kusuyorduk. Şu sıralar o da azaldı ama ağlamalar azalmıyor. Ağlama dediğim de normal ağlama değil böyle yeri göğü inletiyor kucağıma almazsam hele morarircasina sesi kısılırcasina ağlıyor.Gözünü açar açmaz ağlıyor emzirip altını değiştirsem de yine de devam ediyor. Mutlu bir bebek değil ya hiç nerde hata yapıyorum anlamış değilim doğrusu. Bebeği böyle olan var mı?

Back
X