Zaten 6 tane çok geldi.birini yaptırmaya bile kıyamıyorumBiz sarılığı 2 doz olduk zaten bizi etkilemez sanırım biz eski tiple gideriz sanki

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten 6 tane çok geldi.birini yaptırmaya bile kıyamıyorumBiz sarılığı 2 doz olduk zaten bizi etkilemez sanırım biz eski tiple gideriz sanki
Hanımlar bu durum hakkında bilginiz var mı?
Sağlık ocağındaki Doktor pişik olursa 3 gün bunu sür demişti Çok etkili bir ilaç diye ama daha hiç ihtiyacım olmadı aklında olsun istersen canımCanımben o kadar geriden takip ediyorumki grubu:) şimdi bile 9 sayfa gerideyim. Tek bakıyorum bebeğe. Eşim de yoktu bu ara. Huni taktım bir de minik koalamm gogsumde kucakta vs. Pişikle uğraşıyorum ben de doğduğundan beri nerdeyse. Kakası çok sulu be köpüklü. Altı yara oldu çocuğun kuru kalkıyor ki iki dk. Bozuk musluk gibi sürekli sızıyor kaka
Emzirme örtüsü almıştım ben onu hep yanında bulunduruyorum ne giyersem giyeyim emzirme örtüsünü başımkızlar yarın ilk kez uzun süreli dışarı çıkacağım bebeğimle. hep 1-2 saat çıkıp döndük. sizce yarın ne giymeliyim emzirmek için? emzirme atletim veya sütyenim var ama üstüne kazak giyip bebeyi mi içine soksam ne giysem hiç bilemedim sizler neler giyiyorsunuz? allah sağlık versin ama her şey dertmiş ya çocuk yaparken bu kadarını düşünememişim![]()
6 tanesini tek tek ayrı ayrı yapmazlar canim karma ya karıştırırlarZaten 6 tane çok geldi.birini yaptırmaya bile kıyamıyorum(
Evet hızlı içmiş ve hızlı doymuş oluyorlar mideleri kuçuk olduğu için hızlı dolunca tepki gösterir fazla gelirSÜtüm tazyikli degil normal geliyor. Tazyikli olunca tetikliyormu reflüyü
siz bilirsiniz yine ama biberonu birakmaua çalışın. memede ağlaması kolikten olmayabilir. meme reddine benziyor anlattığınız. zaten kolik sancısı başlarsa ememez ki cocuk. bir aya yakın uğraşan biri olarak emmesi aktifse biberonu bırakın. meme reddine çekiliyorsunuz gibi hissettim yazdiklarinizdaj. bir de cok sut olması da inanın iyi degil. hiperlaktadyon yasayanlar da keske normal sutumuz olsa diyor. sizin biberonla verdiginizle doyuyosa demekki sutun yetiyor. biberonun akışına alıştığı için memede de aynisini bekleyip gelmeyince kavgaya basliyor aynisini yaşadım. gorunce yazmak istedim .Keşke benimde öyle bol sütüm olsamemede bazen çok ağlıyor kolikten mi az süt geldiğindenmi anlamıyorum. Biberonu veriyoruz doyuyor. Memeden istediği hızda gelmediği için sinirleniyor sanki. Ama her zaman böyle değil. Kolik saatlerinde böyle yapıyor. Memeyle kavga halinde. Ağlıyor falan.
![]()
Doktor bana da uyandırma dedi ama kendileri uyanıp açlıktan bayılacak gibi ağlıyorlar. Gündüz uzun süre aç durabiliyorlar ama gece maksimum 2 saat. 2 bebek olunca da beslenme gaz çıkarma uyutma döngüsünden çıkıp da uyuyamıyorum doğru düzgünBen tahini eksik etmiyorum tahinli fıstıklı helva tahin pekmez mutlaka birini sabah kahvaltıda yiyorıum ve akşamları yatarken demli bi rezene içiyorum bol şu ve dinlenme ilk 40 gün iki saatte bir emiziriyordum ikiz bebek olunca asla uykuya vakit kalmıyordu sürümde asla çoğalmıyordu 40 gün bitti doktor 3.30 -4 saat uyandırma kendileri uyanırsalar ver ama 4 saati geçer ve hala utanmazlarsa o zaman uyandır dedi ve rutin oluşturunca kendi kendine arttı uyku çok önemli ymiş onu anladım ben inanmıyordum ne alaka diyordım ama yasadım ve gördüm![]()
Canım doktor bana günde 1-2 kez mamasına 1 çay kaşığı saf zeytinyağı koy demişti sen yine danış doktorunaKızlar benim kızım 3 4 gündür büyük tuvaletini yapamadı doktorlar 8 10 güne kadar normal diyor biliyorum ama kızım çok ağlıyor yapabileceğim doğal bişey var mı? Ne yaparsam tuvaletini yapar
Canım besin alerjisini nasıl tespit ettiniz? Kakası 2 gündür mukuslu ve geçmiyor pişiği 2 gündürAyy benim bir de sanki terim kokuyorkimyon kimyon
Bende 10 dk içinde full görüntü bulanıklaşıyor o sbeeple çok korkuyorum evde tekken gelecek diye
Maşallah ona
Ayy aklıma kazıdım bunu gelmesin ama gelirse deneyeceğim ama ymarım gelmez
Ayy tükettiğin bir besinden olabilir mi? Benim de kakası öyle sürekli ıslak ondandır demiştim ama doktor besin alerjisi dedi o besinleri kesince tamamen azaldı
Ay benim kadın doğum uzmanım ben basur olduğumda onu önermişti bayada kullandım çocuğunda emzirdim sinirim bozuldu şu an. Ki biliyor emzirdiğimi neden verdi ki o zaman çünkü sormuştım emziriyorum diye antibiyotik verdiği zaman
Hey maşallah bende ikisinde toplamda o kadar çıkmıyorgenelde ilk akla gelen kabızlık oluyo ama çok nadir da olsa popo çatlağı olabiliyo pnu da gözden kaçırmayın.
kabızsa poposuna zeytnyağı sürebilirsiniz. annem zeytin yağı yakmıştı bize pişik için belki ona da iyi gelirz
çatlak varsa kakası gelir ama çatlak acıdığı için ıkınır yapamaz. doktora tabi mutlaka danışın bakar zaten. çatlak varsa anestol bepanten karışımı yeterli oluyo ama anestola emziremler dokunamıyor kulak çöpüyle sürdürmüştü doktor bize ilk çocuğumda.
ilk kez duyuyorum kaynamayani ben baktığımda hiperlaktasyon belirtileri daha yakın geldi banaa. daha bi haftalıktı elimle sağıp 80 ml çıkartmıştım sağma makinesi gelmemişti. şuan göğsümün birinden 150-180 ml çıkıyo bunun doluluğunı düşünün bebek tabi bitiremiyo hepsini.
Ben pişiğin resmini doktoruma attım doktorum da bu besin alerjisinden olabilecek bir pişiğe benziyor dedi ve upuzun bir liste iletti ses kaydı ile o listeden son zamanlarda görece fazla yediğim besinleri kestim 4 tane besin vardı susam(tahin), domatesi, portakal ve fındık bunları kesince pişik hızlıca düzeldi sonra kademeli olarak bunları denedim az miktarda . Tahin helvası yediğimde sonraki gün hemen kızardı domates de az miktarda tek sefer yediğimde sorun olmuyor ama sürekli yediğimde yine bir kızarlık oldu. Listede süt var ama benim süt çıkmadı ama doktor sütü direk tüketmemem gerektiğini söyledi sade peynir, yoğurt ve tereyağ şeklinde tüketiyorum ayran bizde baya gaz sıkıntısı yapıyor zaten.Canım besin alerjisini nasıl tespit ettiniz? Kakası 2 gündür mukuslu ve geçmiyor pişiği 2 gündürSüt alerjisi mi acaba diye düşündüm
![]()
Benim de kolik sancısı başladığında biraz emip sonrasında mememde çığlık çığlığa ağlıyor her seferinde meme reddimi yok sütüm mü yok diyordum hatta ama her seferinde kolik faktörünü dışarda bırakıyordum. Şimdi kolik atak gelip mememi isteyince bir kere veriyorum baktım gene çığlık çığlığa atak sakinleşene kadar mememi bir kez daha sunmuyorum benim aktif biberonum yok ama biberon da kullanıyorum arada sütümü vermek için. Ayrım zor oluyor kolik atak mı süt mü az meme reddi mi ama ben sabah keyfi yerinde aktif emdiği için artık kolik saatlerinde meme de ağlamasına takılmıyorum pek artıksiz bilirsiniz yine ama biberonu birakmaua çalışın. memede ağlaması kolikten olmayabilir. meme reddine benziyor anlattığınız. zaten kolik sancısı başlarsa ememez ki cocuk. bir aya yakın uğraşan biri olarak emmesi aktifse biberonu bırakın. meme reddine çekiliyorsunuz gibi hissettim yazdiklarinizdaj. bir de cok sut olması da inanın iyi degil. hiperlaktadyon yasayanlar da keske normal sutumuz olsa diyor. sizin biberonla verdiginizle doyuyosa demekki sutun yetiyor. biberonun akışına alıştığı için memede de aynisini bekleyip gelmeyince kavgaya basliyor aynisini yaşadım. gorunce yazmak istedim .
Sürekli yediğim bir besin de yok düşündüğüm zaman. 2-3 gündür ne yiyeceğimi şaşırdım. Bir yandan gündüz sütümü artırmaya çalışıyorum diğer yandan yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Huni takacağım yakındaBen pişiğin resmini doktoruma attım doktorum da bu besin alerjisinden olabilecek bir pişiğe benziyor dedi ve upuzun bir liste iletti ses kaydı ile o listeden son zamanlarda görece fazla yediğim besinleri kestim 4 tane besin vardı susam(tahin), domatesi, portakal ve fındık bunları kesince pişik hızlıca düzeldi sonra kademeli olarak bunları denedim az miktarda . Tahin helvası yediğimde sonraki gün hemen kızardı domates de az miktarda tek sefer yediğimde sorun olmuyor ama sürekli yediğimde yine bir kızarlık oldu. Listede süt var ama benim süt çıkmadı ama doktor sütü direk tüketmemem gerektiğini söyledi sade peynir, yoğurt ve tereyağ şeklinde tüketiyorum ayran bizde baya gaz sıkıntısı yapıyor zaten.
Listede bu arada kırmızı meyveler sucuk gibi şeylerde vardı
Ben o dönem çok bariz fazla miktarlarda tahin(süt artsın diye) domates, portakal ve fındık ezmesi yemiştim ondan direk onları kestim. Bu arada doktorum süt ve sütlü tatlıları da kesebilirsin böyle durumlarda ama peynir yoğurt ve tereyağ için dışkıda kan vs görene kadar bekleriz onlar anne sütü kalitesi için önemli demişti. Bence dışkısını ve pişiği bi doktorunuza atın yoksa ben direk molfix'i suçlamıştım onun ses kaydı bakış açımı değiştirdi ben ses kaydını dinleyip size yarın tek tek besinleri mesaj olarak yazmaya çalışayım belki bir kılavuz olur. Bu arada bizde pişik acı yapmadı bebeğimde hiç direk verdiği 3 kremi de kullanınca hızlıca geçti o sebeple bebek aşırı rahatsız değilse dert etmeyin pişiğiSürekli yediğim bir besin de yok düşündüğüm zaman. 2-3 gündür ne yiyeceğimi şaşırdım. Bir yandan gündüz sütümü artırmaya çalışıyorum diğer yandan yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Huni takacağım yakında![]()
Çok mutlu olurum listeyi paylaşırsanızBen o dönem çok bariz fazla miktarlarda tahin(süt artsın diye) domates, portakal ve fındık ezmesi yemiştim ondan direk onları kestim. Bu arada doktorum süt ve sütlü tatlıları da kesebilirsin böyle durumlarda ama peynir yoğurt ve tereyağ için dışkıda kan vs görene kadar bekleriz onlar anne sütü kalitesi için önemli demişti. Bence dışkısını ve pişiği bi doktorunuza atın yoksa ben direk molfix'i suçlamıştım onun ses kaydı bakış açımı değiştirdi ben ses kaydını dinleyip size yarın tek tek besinleri mesaj olarak yazmaya çalışayım belki bir kılavuz olur. Bu arada bizde pişik acı yapmadı bebeğimde hiç direk verdiği 3 kremi de kullanınca hızlıca geçti o sebeple bebek aşırı rahatsız değilse dert etmeyin pişiği
Bende kolik anında olunca emmediğine eminim. Şimdi mesela emziriyorum. Memede mutlu oluyor sakinleşiyor. Gün içinde yada sabaha kadar çok emiyor. Akşam kolik saatleri sıkıntılı.Benim de kolik sancısı başladığında biraz emip sonrasında mememde çığlık çığlığa ağlıyor her seferinde meme reddimi yok sütüm mü yok diyordum hatta ama her seferinde kolik faktörünü dışarda bırakıyordum. Şimdi kolik atak gelip mememi isteyince bir kere veriyorum baktım gene çığlık çığlığa atak sakinleşene kadar mememi bir kez daha sunmuyorum benim aktif biberonum yok ama biberon da kullanıyorum arada sütümü vermek için. Ayrım zor oluyor kolik atak mı süt mü az meme reddi mi ama ben sabah keyfi yerinde aktif emdiği için artık kolik saatlerinde meme de ağlamasına takılmıyorum pek artık
emiyorsa meme reddi yoktur ama biberon kafasını karistiriyormus. siringaya ya da eds ye falan gecseniz en azjndan meme reddini elersiniz. koligin gun içinde belli saayleri yok mu? zaten anliyorsunzudur benzer zamanlarda ağlıyorsa koliktir. sinirle ağlayınca sakinleştirmek gerekiyomus memeyi ısrarla vermemk gerekmiş dogru yapıyorsunuz. insALLAH sorunsuz emmeleriniz olsunBenim de kolik sancısı başladığında biraz emip sonrasında mememde çığlık çığlığa ağlıyor her seferinde meme reddimi yok sütüm mü yok diyordum hatta ama her seferinde kolik faktörünü dışarda bırakıyordum. Şimdi kolik atak gelip mememi isteyince bir kere veriyorum baktım gene çığlık çığlığa atak sakinleşene kadar mememi bir kez daha sunmuyorum benim aktif biberonum yok ama biberon da kullanıyorum arada sütümü vermek için. Ayrım zor oluyor kolik atak mı süt mü az meme reddi mi ama ben sabah keyfi yerinde aktif emdiği için artık kolik saatlerinde meme de ağlamasına takılmıyorum pek artık
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer ist avrupa yakası ise doktorumu önerebilirim benim içim rahat değildi evet doğumu yaptık yaklaşımı da iyi ama direk neden güvendik diye bir prof'a gittik öneri ile hem de fıtık ve uzamış sarılık için farklı yorum almak için doktorumun yorumlarıyla 1-1 aynı şeyleri söyledi ve sadece daha detaylı açıkladı o sebeple şimdilik memnunum soru sorunca da detaylı döndü hep ses kayıtlarıylaÇok mutlu olurum listeyi paylaşırsanızDoktorumuzdan memnun değiliz, doğumumuza girdi takibini yapıyor diye devam edşyorduk ama değiştireceğim o yüzden güvenmiyorum alerji konusundaki yorumuna. Yani evet pişik çok rahatsız etmiyor sanırım, kakadan sonra bi huzursuzluk yok çünkü. Yumurta, peyniri tüketmiyorum ama dediğiniz gibi sütüm etkileniyor bu sefer. Pişikten ziyade mukuslu kaka süt alerjisi konusunda kafamı karıştırıyor, inşallah çıkmaz bakalım
Eşim ve kv biberon ile verelim diyorlar hep. Onlara kalsa mama vereceklerdi çoktan. Nedense benim sütüme güvenmiyorlar. Çok gazlı olmasınıda benim sütüme bağlıyorlar. Doymuyor aç yetmiyor gibi laflar. Kaç kere uyardım. Bana böyle şeyler söylemeyin sütüm etkileniyor diye. Ne meraklısınız mama ya biberona dedim. Ama işte en başta eşim zaten biberon ile verme yanlısı. Çok yoruldum. Mama vericem en sonunda.siz bilirsiniz yine ama biberonu birakmaua çalışın. memede ağlaması kolikten olmayabilir. meme reddine benziyor anlattığınız. zaten kolik sancısı başlarsa ememez ki cocuk. bir aya yakın uğraşan biri olarak emmesi aktifse biberonu bırakın. meme reddine çekiliyorsunuz gibi hissettim yazdiklarinizdaj. bir de cok sut olması da inanın iyi degil. hiperlaktadyon yasayanlar da keske normal sutumuz olsa diyor. sizin biberonla verdiginizle doyuyosa demekki sutun yetiyor. biberonun akışına alıştığı için memede de aynisini bekleyip gelmeyince kavgaya basliyor aynisini yaşadım. gorunce yazmak istedim .
Benim de kolik ataklarda eşim ne yedin yine sen diyor ben de sinirleniyorum ya da doymadı mı bugün acaba bu çocuk diyor ama yoğun kolik ataklarda eşinize kızmayın her seferinde boşancaz heralde falan diyorum ben onlar o strei yönetemiyor sanırım. bir de evet meme reddi var biliyorum ama bence bunu düşünmeyin en azından şimdilik bir çok tanıdığım erken dönemde hem meme hem biberona başladı ve 1 yıla kadar böyle devam ettiler yani birazda bebeğin huyuna göre değişiyor bir de zaten işe dönecekseniz erken zamanda illa biberon vereceksiniz kimse evde anne dışında şırınga ile tüm öğünleri veremez bebeğe çok gerçekçi olmuyor. Benim annem gözü gibi bakar ama o bile veremez eminim 100-120 cc'lerden bahsediyoruz çünküEşim ve kv biberon ile verelim diyorlar hep. Onlara kalsa mama vereceklerdi çoktan. Nedense benim sütüme güvenmiyorlar. Çok gazlı olmasınıda benim sütüme bağlıyorlar. Doymuyor aç yetmiyor gibi laflar. Kaç kere uyardım. Bana böyle şeyler söylemeyin sütüm etkileniyor diye. Ne meraklısınız mama ya biberona dedim. Ama işte en başta eşim zaten biberon ile verme yanlısı. Çok yoruldum. Mama vericem en sonunda.