• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Kızlar bu sütleri akacak derecede çok olanlar artması için herhangi bir şey yaptınız mı nerdeyse 2 ay olacak ben hala artırmaya çalışıyorum denemediğim yöntem kalmadı çok az maalesef yapısal herhalde artmayacak gibi bu saatten sonra
Benim aşırı akmıyor ama kalkan az da olsa doluyor ilk başlarda kalkan full dolardı.Şuan daha az bazen hiç dolmuyor hatta panikliyorum azaldı mı diye ama var diye düşünüyorum😅 Tahin helvası yiyorum.Kimyon çayı içiyorum ayrıyeten anne çayı içiyorum.Bide anason çayına başladım belki bebeme uyku yapar diye😂😂 Anason çayı bence arttırdığını düşünüyorum.Siz yine de doktorunuza sorun.Hoşaf yapıyorum arada bide bazen dut kurusu ile tahini karıştırıp yiyorum

Kızlar benim kızım 3 4 gündür büyük tuvaletini yapamadı doktorlar 8 10 güne kadar normal diyor biliyorum ama kızım çok ağlıyor yapabileceğim doğal bişey var mı? Ne yaparsam tuvaletini yapar

Kızlar benim kızım 3 4 gündür büyük tuvaletini yapamadı doktorlar 8 10 güne kadar normal diyor biliyorum ama kızım çok ağlıyor yapabileceğim doğal bişey var mı? Ne yaparsam tuvaletini yapar
Doktor bana fitil verdi henüz kullanmadık ama eskiler bebeğin poposuna kulak çubuğuyla zeytinyagı sürerlermiş dedi onu da uygulayan bazı anneler var dedi o bölgeye uyarı vermiş oluyorsun böylece bebeğin çıkışı kolaylaşıyor bu yöntemi kayınvalidem denemişti doktora gitmeden önce ben ilk başta kızmıştım ama gerçekten de işe yarıyor ben de kulak çubuğuyla değil ama normal Pamuk’la sürüyorum Arada istersen dene

Canım ben ıkındıgı zamanlar tek bacağımın üzerine karnı denk gelecek şekilde yatiriyorum bir elimle kafası yan olacak şekilde göğsünden tutuyorum o sekilde bekletiyorum sirtini ovaliyorum o zaman yapıyor denemediysen bir dene istersen

Doktor bana fitil verdi henüz kullanmadık ama eskiler bebeğin poposuna kulak çubuğuyla zeytinyagı sürerlermiş dedi onu da uygulayan bazı anneler var dedi o bölgeye uyarı vermiş oluyorsun böylece bebeğin çıkışı kolaylaşıyor bu yöntemi kayınvalidem denemişti doktora gitmeden önce ben ilk başta kızmıştım ama gerçekten de işe yarıyor ben de kulak çubuğuyla değil ama normal Pamuk’la sürüyorum Arada istersen dene
Sürdüm canım az önce kulak pamuğu ile değil de elimle sürdüm masaj yaptım azıcık. Ayaklarını hareket ettiyoruz bisiklet sürer gibi karnına masaj yapıyorum ama fayda etmedi

Canım ben ıkındıgı zamanlar tek bacağımın üzerine karnı denk gelecek şekilde yatiriyorum bir elimle kafası yan olacak şekilde göğsünden tutuyorum o sekilde bekletiyorum sirtini ovaliyorum o zaman yapıyor denemediysen bir dene istersen
Bu dediğini de gaz çıkarsın diye yapıyordum bunun için de deneyeyim canım teşekkür ederim

Kızlar benim bebeğim bir türlü derin uykuya dalamıyor ve en ufak bir sese de uyanıyor 😕 her türlü şekilde uyutmaya çalışıyorum ama uykuya dalması nerdeyse bir saati bulıyor sonra da zaten acıkıp hemen uyanıyor. Neler yapabilirim bunun için. Uyanıklık süresine de dikkat etmeye çalışıyorum her zaman

Bunda daha gerek kalmadı inşallah kalmaz da. Ama kızımda bende kullandım. Zeytinyağı ile karnına masaj da yapıyorum. Rahatlatıyor.

lights lights @oglak_kadini kızlaaar ne durumdasınız? Merak ettim sizi her şey yolunda mı
Canım 🥰ben o kadar geriden takip ediyorumki grubu:) şimdi bile 9 sayfa gerideyim. Tek bakıyorum bebeğe. Eşim de yoktu bu ara. Huni taktım bir de minik koalamm gogsumde kucakta vs. Pişikle uğraşıyorum ben de doğduğundan beri nerdeyse. Kakası çok sulu be köpüklü. Altı yara oldu çocuğun kuru kalkıyor ki iki dk. Bozuk musluk gibi sürekli sızıyor kaka

Canım 🥰ben o kadar geriden takip ediyorumki grubu:) şimdi bile 9 sayfa gerideyim. Tek bakıyorum bebeğe. Eşim de yoktu bu ara. Huni taktım bir de minik koalamm gogsumde kucakta vs. Pişikle uğraşıyorum ben de doğduğundan beri nerdeyse. Kakası çok sulu be köpüklü. Altı yara oldu çocuğun kuru kalkıyor ki iki dk. Bozuk musluk gibi sürekli sızıyor kaka
Bizimde ayni.. köpüklü sulu kaka.. popo da hep kirmizi

27 sine aşı günü verdi sağlık ocağı çok geriliyorum ya çok ağlar mı ateşlenir mi 😣
Gerilme ilk ay aşısında hiçbir sıkıntı olmuyor Sadece iğne vurulurken ağlıyor işlem biter bitmez giydirmeyi falan bırak Direkt kucağına al sakinleşsin Ondan sonra üstünü giydirirsin her aşıdan sonra bunu yap olur mu 🥰
çook sıkıldım sızlama ağrı ve ıslaklıktan. çocuk uyutsa göğüslerim uyutmuyo beni.

hiç dikkat etmemiştim savaşta gibi emzirme süreci geçirdiğimiz için farkıjda bile değilim ötekine baskı yapıyor muyum 🤦🏻‍♀️ dikkat edeyim ama çok dolu oluyo genelliklr ve boşta olsa bile damla damla gidiyo.
Kaynıyor derler. Benim 3 ay oldu haLa kaynayınca iki taraf da akar. Bazen duştan çıkarım giyinirken kaynadığını hissederim hemen göğüs uçlarını bişeyle hafiften kapatır bastırırım akması durur.

Pişik için Fito ve sudokremi birlikte kullanmayı önerdi doktor ben zeytinyağ da kullanıyorum alt açtığımda her seferinde sırasıyla önce zeytinyagi sürüyorum bir sonraki alt açmada sudocrem bir sonrakinde fito krem

kızlar yarın ilk kez uzun süreli dışarı çıkacağım bebeğimle. hep 1-2 saat çıkıp döndük. sizce yarın ne giymeliyim emzirmek için? emzirme atletim veya sütyenim var ama üstüne kazak giyip bebeyi mi içine soksam ne giysem hiç bilemedim sizler neler giyiyorsunuz? allah sağlık versin ama her şey dertmiş ya çocuk yaparken bu kadarını düşünememişim🫢

kızlar yarın ilk kez uzun süreli dışarı çıkacağım bebeğimle. hep 1-2 saat çıkıp döndük. sizce yarın ne giymeliyim emzirmek için? emzirme atletim veya sütyenim var ama üstüne kazak giyip bebeyi mi içine soksam ne giysem hiç bilemedim sizler neler giyiyorsunuz? allah sağlık versin ama her şey dertmiş ya çocuk yaparken bu kadarını düşünememişim🫢
😅😅😅 zamanla herşey oturuyor merak etme . Bizim ikinci olmasına rağmen umutmuşuz . Dolu çanta eşyalarla çıktık. Eşim arabasını düzenleyemedi. Uğraşıp durduk. İlkinde de yaşamıştık. Sonra her koşulda prof oluyon. Ama en güzeli gömlek. İlk döğmeleri aç önlüğü tak misss.

genelde ilk akla gelen kabızlık oluyo ama çok nadir da olsa popo çatlağı olabiliyo pnu da gözden kaçırmayın.
kabızsa poposuna zeytnyağı sürebilirsiniz. annem zeytin yağı yakmıştı bize pişik için belki ona da iyi gelirz
çatlak varsa kakası gelir ama çatlak acıdığı için ıkınır yapamaz. doktora tabi mutlaka danışın bakar zaten. çatlak varsa anestol bepanten karışımı yeterli oluyo ama anestola emziremler dokunamıyor kulak çöpüyle sürdürmüştü doktor bize ilk çocuğumda.
Gerilme ilk ay aşısında hiçbir sıkıntı olmuyor Sadece iğne vurulurken ağlıyor işlem biter bitmez giydirmeyi falan bırak Direkt kucağına al sakinleşsin Ondan sonra üstünü giydirirsin her aşıdan sonra bunu yap olur mu 🥰

Kaynıyor derler. Benim 3 ay oldu haLa kaynayınca iki taraf da akar. Bazen duştan çıkarım giyinirken kaynadığını hissederim hemen göğüs uçlarını bişeyle hafiften kapatır bastırırım akması durur.
ilk kez duyuyorum kaynama 😮 yani ben baktığımda hiperlaktasyon belirtileri daha yakın geldi banaa. daha bi haftalıktı elimle sağıp 80 ml çıkartmıştım sağma makinesi gelmemişti. şuan göğsümün birinden 150-180 ml çıkıyo bunun doluluğunı düşünün bebek tabi bitiremiyo hepsini.

ayy hic sormayın kimyon fenaa😄😄insALLAH cok tesekkur ederim🥰🥰
Ayy benim bir de sanki terim kokuyor 😅 kimyon kimyon
aurali cok sıkıntı ya gerfekten. görüntü bozuluyor benim de . arkasından korkunç bir agri. adet dönemlerine yakin atak geliyordu. bakalim simdi dongumuz de degisti ne olacak bilmiyorum. hamilelikte en son oksijen aliyordum gidip acile. o biraz iyi geliyodu. esim acilde çalışıyor oksijen tüpünü eve getirmişti en son oksijen tupuyke yasiyordum. ay gelmesin o ataklar.
Bende 10 dk içinde full görüntü bulanıklaşıyor o sbeeple çok korkuyorum evde tekken gelecek diye
Kızlar bugün kontrolümüz ve aşımız vardı. 3 kilo doğmuştu oğlum şimdi 4 buçuk kilo olmuş. Tosuncuk iyi kilo almış. Kalça ultrastonu çekilmesi lazımmış bu ayda onun için birde pazartesi hastaneye gidecez.
Maşallah ona❤️❤️❤️
Bende öyle iki bebekle migrenim tıtmasın diye dua ediyorum ben buz kalıpları ile değilde pamuklu kumaş ince annelerimizin namaz örtüleri olur ya öyle bir kuması ıslatın dolabın dondurucu kısmına atıyorum bunun yanında iki tane de minik el havlusu yarım saat sonra çıkarıp karanlık odada sırt üstü yatıyorum boynumun iki kenarına el havlularını kalıplayıp destk yapar gibi koyuyorum o ince pamuklu kumasıda dört kat yapıyorum yuzumun boyunda yuzumun üstüne koyuyorum uyandıgımda yeniden doğmuş gibi 😊
Ayy aklıma kazıdım bunu gelmesin ama gelirse deneyeceğim ama ymarım gelmez
Ayy tükettiğin bir besinden olabilir mi? Benim de kakası öyle sürekli ıslak ondandır demiştim ama doktor besin alerjisi dedi o besinleri kesince tamamen azaldı
genelde ilk akla gelen kabızlık oluyo ama çok nadir da olsa popo çatlağı olabiliyo pnu da gözden kaçırmayın.
kabızsa poposuna zeytnyağı sürebilirsiniz. annem zeytin yağı yakmıştı bize pişik için belki ona da iyi gelirz
çatlak varsa kakası gelir ama çatlak acıdığı için ıkınır yapamaz. doktora tabi mutlaka danışın bakar zaten. çatlak varsa anestol bepanten karışımı yeterli oluyo ama anestola emziremler dokunamıyor kulak çöpüyle sürdürmüştü doktor bize ilk çocuğumda.

ilk kez duyuyorum kaynama 😮 yani ben baktığımda hiperlaktasyon belirtileri daha yakın geldi banaa. daha bi haftalıktı elimle sağıp 80 ml çıkartmıştım sağma makinesi gelmemişti. şuan göğsümün birinden 150-180 ml çıkıyo bunun doluluğunı düşünün bebek tabi bitiremiyo hepsini.
Ay benim kadın doğum uzmanım ben basur olduğumda onu önermişti bayada kullandım çocuğunda emzirdim sinirim bozuldu şu an. Ki biliyor emzirdiğimi neden verdi ki o zaman çünkü sormuştım emziriyorum diye antibiyotik verdiği zaman

Sağma işlemini emziriosan azalt canım . Sağdıkça çoğalır. Yarım saat sonra gene aynı miktarı çıkarırsın. Kaynama benim yanma sızlama şeklinde olur. Çocuk 2 saat emmezse hemen bir sızlama yanma gelir ağırlaşır. Bizde çocuk acıkmış süt çekiyor derler.

Ayy benim bir de sanki terim kokuyor 😅 kimyon kimyon

Bende 10 dk içinde full görüntü bulanıklaşıyor o sbeeple çok korkuyorum evde tekken gelecek diye

Maşallah ona❤️❤️❤️

Ayy aklıma kazıdım bunu gelmesin ama gelirse deneyeceğim ama ymarım gelmez

Ayy tükettiğin bir besinden olabilir mi? Benim de kakası öyle sürekli ıslak ondandır demiştim ama doktor besin alerjisi dedi o besinleri kesince tamamen azaldı

Ay benim kadın doğum uzmanım ben basur olduğumda onu önermişti bayada kullandım çocuğunda emzirdim sinirim bozuldu şu an. Ki biliyor emzirdiğimi neden verdi ki o zaman çünkü sormuştım emziriyorum diye antibiyotik verdiği zaman
belki güncel bilimsel çalışmalarla değişiklik olmuştur canım bizim deneyimimiz 8 sene kadar öncesi. ben de doğum sonrası voltaren fitile şaşırmıştım ağrı kesici hapını içemiyoruz ama doğum sonrası ağrılarım için yazdı fitilini 🤷🏻‍♀️
Sağma işlemini emziriosan azalt canım . Sağdıkça çoğalır. Yarım saat sonra gene aynı miktarı çıkarırsın. Kaynama benim yanma sızlama şeklinde olur. Çocuk 2 saat emmezse hemen bir sızlama yanma gelir ağırlaşır. Bizde çocuk acıkmış süt çekiyor derler.
bugün hiç sağmadım sadece ikisini de bir kez önsütü alacakk kadar az bi miktar sağdım gündüz ama şimdi biberon yedi yattı göğüslerim dolu bunu sağacağım tam boşaltmamak lazım sanırım. sızlama genelde acıkma saatlerine denk geliyor evet ama uzun süre emmez ya da sağmazsam yanlar taş gibi oluypr sırt üstü yatırmıyor

Back
X