• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Uzun süre dikkat etmeyi pek tavsiye etmiyorlar bilginiz olsun gerçi işin uzmanı olan doktorlar daha iyi bilir ama her biri farklı yöntem kullanıyor birde bebişler çok küçük olduğu için testte doğru sonuç vermiyor ama bi deneyin 3 gün süt ürünleri ve paketli gıda tüketmeyin bi farklılık olacak mı . Teşekkür ederim inşallah kimsenin bebişinde böyle bi sorun çıkmaz çünkü çok zor anne için neyse de bebekler için sıkıntılı Allah korusun hepsini ❤️

ben bi farklılık görmeseydim yumurtayıda ekleyecektim 3. Günün sonunda ama baktım düzeliyor gibi yumurtayı çıkarmadım ama kendi kanımca domatesi çıkardım süt ürünleri ve domates yemiyorum ama 3. Günün sonunda yoğurda tekrar başladım küçük küçük yani birkaç tatlı kaşığı olacak şekilde bakayım bi tepki verecek mi diye bunu da 3 gün sürdüreceğim inşallah aksi bi durum olmazsa 4. Gün 1 çatal peynir eklemeyi düşünüyorum.
Ben laktozsuz süt iciyorum ne zaman peynir yedim sanki o zaman cogaldi sütüde kestim ama bence peynir daha cok yapıyor gibi

Mamayı nasıl saklıyorsun süresi geçmeden bitiyor mu
İlk aldığımız hipp 2.5 haftada bitti. Şimdi golden goat aldık o zaten daha az gramajlı bide öğünleri büyüdü. Başta 60cc verirken şimdi 90 veriyorum. İlk aldığımızda bitiremeyiz sanıyordum ama dibini bile sıyırdık 🤣 mamanın yanında 1 saat 2 memeyi de emiyor. Herkes yiyen bebekten, emen bebekten korkma yemeyen daha zor diyor. O yüzden biraz içim rahat. Kuzenimin 4.5 yaşında kızı var sadece anne sütü vermiş ilk 6 ay o da zorla. Mama içince kusuyormuş, Kilo alımı yavaşmış bebekken. Şimdi sürekli hastalanıyor. Öyle bebekte daha zor🤦🏼‍♀️ halimize şükrediyorum.

İlk aldığımız hipp 2.5 haftada bitti. Şimdi golden goat aldık o zaten daha az gramajlı bide öğünleri büyüdü. Başta 60cc verirken şimdi 90 veriyorum. İlk aldığımızda bitiremeyiz sanıyordum ama dibini bile sıyırdık 🤣 mamanın yanında 1 saat 2 memeyi de emiyor. Herkes yiyen bebekten, emen bebekten korkma yemeyen daha zor diyor. O yüzden biraz içim rahat. Kuzenimin 4.5 yaşında kızı var sadece anne sütü vermiş ilk 6 ay o da zorla. Mama içince kusuyormuş, Kilo alımı yavaşmış bebekken. Şimdi sürekli hastalanıyor. Öyle bebekte daha zor🤦🏼‍♀️ halimize şükrediyorum.
Yaa öylede cok kilo almaz mı ben ondan da korkarım hep bebeklikte kilolu olanlar ilerde de kilolu oluyor sanki ne kadar kilo alıyor haftalık ya da ayda mesela

😅 Yataktan birleşik olunca kalkmak yani,☺️
Yatak tekerlekli hafif de zaten. İnecegim zaman ileri dogru cekiyorum yatagi hatta gunduzleri hep ileri cekilmis sekilde duruo ki aradan gecmek kolay olsun diye. Ayrica yatağın ayak kismindan da cok rahat kalkabiliyorum gece yarisi bana gelenler gelmişken 😁

Yaa öylede cok kilo almaz mı ben ondan da korkarım hep bebeklikte kilolu olanlar ilerde de kilolu oluyor sanki ne kadar kilo alıyor haftalık ya da ayda mesela
3180 doğdu 1 aylıkken 4100 olmuştu. Biraz verdi onu geri aldı. Ben de obez olmasından korkuyorum ama öyle aman aman kilo almadı şimdilik. Gerçi 1 ayın son 10 gününde falan mama içti.
Benim kardeşim tosun gibi bebekti şimdi en fazla gördüğü kilo 45 🤣 hem metabolizma hem de hareketli olup olmamasıyla da alakalı.

Selam kizlar benimde bebişimin yüzünde kırmızı isilik gibi bazen artıyor bazen azalıyor benim doktorumda süt ürünleri tüketme demişti ama tüketiyorum açıkçası.sut alerjisi olan anneler neler yapıyorsunuz ogluşumun yüzü Pütür ptur oldu resmen😏
1 ay aşısını olan anneler ateş huzursuz vs yaptı mı aşı perşembe bizimde aşimiz varr 🫣

Selam kizlar benimde bebişimin yüzünde kırmızı isilik gibi bazen artıyor bazen azalıyor benim doktorumda süt ürünleri tüketme demişti ama tüketiyorum açıkçası.sut alerjisi olan anneler neler yapıyorsunuz ogluşumun yüzü Pütür ptur oldu resmen😏
1 ay aşısını olan anneler ateş huzursuz vs yaptı mı aşı perşembe bizimde aşimiz varr 🫣
Ben de aşıdan çekinmiştim ama hiç bir şey olmadı aşı olurken çok ağlaması dışında. Yine de tedbir olarak eve ateş düşürücü aldık.

Kızlar siz akika kurbanı kestirdiniz mi? Erkek çocuk için 2 taneymiş. Biz kestirmedik. Gece hiç uyumayınca bunları sorgulamaya başladım. 🤦🏼‍♀️
Ben yurtdışına bağışlayıp kestirdim 2 tane video da gönderdiler
Kilo alımına bak canım bende bazen ikisini emziriyorum baktım aranıyor ama 1 saat mi emiyor gercekten
Bizimde 1 saat emiyor
Biz dün olduk bir etki yapmadı sadece aşı olurken biraz ağladı o kadar yinede mor renkli calpol aldık ama kullanmadık

Cnm en azından peynir yeme. Bebisinin karnini agritabilir🥹🥹

Ben de bunu soracaktım kadınlar kulübünde başka bir başlıkta cevap buldum benim bebem hep Philips avent biberonla süt içiyordu sütü nette bulduğum bir tabloya göre uygulayarak devam ettim 40 60 90 110 ml şeklinde öğün başına sağmak kolayıma gelmiyor daha zor aslında sürekli biberonu makineyi temizle steril et vs zor bir kaç kez göğsümü tutturmaya çalıştım çığlık kıyamet bir kez benim zorlamaya kıyamadığım yavrumun kafasını tutmak suretiyle komşum 3 dk kadar bebeğimin göğsümde kalmasını sağladı bebeğim beni emsin diye çabalarken geç mi kalıyorum alışmasına yoksa büyüdükçe algılayıp tutar mı diye ikilemdeyken bir sürü şey düşünüyorum az önce duş alayım belki terim vardır bebek huylanıyordur diye düşünürken ( bu arada bebeğimin şampuanı ile yıkanıyorum ben de) göğsümü enteresan şekilde tuttu 4dk birini emdi sonra bıraktı gaz var mı dedim bir iki pış pış gaz çıkardı sonra diğer göğüs biraz zorlayarak onu da 5 dk emdi sonuç olarak biz 9 dk ile rekor kırdık teyzeleri 37. Günde ve başka başlıkta yazdığına göre tamamen sütün tazyiği önemli bebek yutkunarak aktif emiyor ve göğüs yumuşuyorsa bebek 5dk da doyarmış hatta bir arkadaşın bebesi 5-10 dkları hiç aşmadan 1.600 gr almış bebek gün alıp büyüdükçe daha güçlü emecek ve zaten süreler kısalacak diyorlar yani bazı bebek memede uyuyup oynayarak emerken kimileri de emip uyumayı tercih edermiş hepsinin huyu ayrı huylarını sevelim onların 🤗
Canım benim biberon gerçekten meme reddi sebebi ne güzel ki yavrun göğsünü tutmuş bence emzirebildiğin kadar emzir hatta sana iyice alışana kadar yaka iğnesi gibi gak dese meme guk dese meme ver emzirmek sağımdan ve biberon ile beslemekten daha kolaymış ikizlerde ben mahvolmuşum resmen sağ mama yap biberon yıka mama sıcak oldu soğumasını bekle falan derken gece bitiyordu

Ben laktozsuz süt iciyorum ne zaman peynir yedim sanki o zaman cogaldi sütüde kestim ama bence peynir daha cok yapıyor gibi
Olabilir valla ben bugün kaçamak yaptım baklava falan tereyağı var bakalım inşallah bi aksilik olmaz

3180 doğdu 1 aylıkken 4100 olmuştu. Biraz verdi onu geri aldı. Ben de obez olmasından korkuyorum ama öyle aman aman kilo almadı şimdilik. Gerçi 1 ayın son 10 gününde falan mama içti.
Benim kardeşim tosun gibi bebekti şimdi en fazla gördüğü kilo 45 🤣 hem metabolizma hem de hareketli olup olmamasıyla da alakalı.
Normal o zaman canım cok aşırı almamıs kilo oğlumda bi anda kilo yapmıştı doktor kesinlikle kes demisti

Ay o kadar dikkat etmiyorum ben direk sut peynir yogurt yumurta direk tuketmiyorum icerige girersem cikamam 🙈
Öyle gerçekten herşeyin içinde süt var neredeyse dikkat etmek çok zor Allah yardım etsin annelere inşallah olmaz bebişlerimizde ya öyle ümit ediyorum 😅

Bebebao markasını alabilirsin canım ben kullanıyorum memnunum
Bende bebebao düşündüm de uçları acıtıyor diyenler var. Bir de tek yeter mi iki tane mi mantıklı?
Normal o zaman canım cok aşırı almamıs kilo oğlumda bi anda kilo yapmıştı doktor kesinlikle kes demisti
Öyle kilo alırsa ben de keserim. Benim sütüm yetmiyor gerçekten, kan değerlerim yerlerde. Yememe içmeme de dikkat ediyorum ama düzelemedim. 15 kilo verdim doğumdan sonra, hamile kaldığım kiloya düştüm. Kanamam uzun sürdü, bağışıklığım düştü 🤦🏼‍♀️ psikolojim zaten bozuk 🥲

Back