• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Kuzum nasıl oldun
Daha iyiyim canım, mastit ne ağır bı şeymiş ölüyorum zAnnettim. Antibiyotik tedavisi başlandı bebeğin Dr kontrolü vardı bugün antibiyotik sütüne geçmez korkma dedi ama internette neler neler yazıyor artık internete bakamayacam psikolojim bozuldu Pazar gününden beri antibiyotik içiyorum bebeğime zararı verir mi acaba diye icemezsem.daha kötü olurum korkusu. Ama cumartesi gününden beri sütüm inanılmaz azaldı 😔 her şeyi denedim hala fayda etmedi o kadar üzgünüm ki..

Günaydın kızlar son üç gündür bebem memede 5 dk cuk cuk emdikten sonra kendini geri çekip ağlıyor ayaklarını çırpıyor kendini sıkıyor gazı var diye kaldırıp geyirtip tekrar emzirmek istediğimde ağlıyor aslında emmek istiyor ama memeye tutunca biraz emip ağlama tutuyor. Moralim bozuluyor niye böyle yapıyor diye
Bizde de bazen yapiyo onu. Ben şuna bağlıyorum. Hem biberonla mama yiyo hem de anne sutu emio bizimki. Memeden gelen sut biberon kadar akici ve düzenli olmadigindan garipsiyo diye düşünüyorum. Ilk bi tuhaf gelio sonra devam edio emmeye.

Daha iyiyim canım, mastit ne ağır bı şeymiş ölüyorum zAnnettim. Antibiyotik tedavisi başlandı bebeğin Dr kontrolü vardı bugün antibiyotik sütüne geçmez korkma dedi ama internette neler neler yazıyor artık internete bakamayacam psikolojim bozuldu Pazar gününden beri antibiyotik içiyorum bebeğime zararı verir mi acaba diye icemezsem.daha kötü olurum korkusu. Ama cumartesi gününden beri sütüm inanılmaz azaldı 😔 her şeyi denedim hala fayda etmedi o kadar üzgünüm ki..
Canım çok geçmiş olsun.bazi antibiyotikler geçmiyor süte.sey gibi düşün.hamileyken de enfeksiyon oluyor antibiyotik kullanıyoruz ya öyle düşün. Sütun de ilaç bitince gelir.uzulme uzuldukce daha çok azalıyor inan.internete de bakma.neler yaziyor neler

Kizlar benim bebişim de karnı tok olduğu halde yarım saatte 1 uyaniyor emiyor yatıyor tekrar yarim saat sonra uyanıyor sürekli memede uyumak istiyor ne olabilir yarın tam 1 aylik olacağız büyüme atağına mi girdik acaba🤔

Bebeğe geçse doktor vermez canım zaten. İnterneti okursan her şey çok kötü. Tedavine odaklan sen 😊

M Mumymum bizdr Gastrotuss a başladık ama hala kusması devam ediyor ne zaman geçecek ya, şöyle ki her emzirme sonrası kusmuyor meme çok dolu olunca çok emince kusuyor bazen çürütüp bazen de sütü olduğu gibi çıkarıyor 😕

Kizlar benim bebişim de karnı tok olduğu halde yarım saatte 1 uyaniyor emiyor yatıyor tekrar yarim saat sonra uyanıyor sürekli memede uyumak istiyor ne olabilir yarın tam 1 aylik olacağız büyüme atağına mi girdik acaba🤔
Biz de 27 günlüğüz aynı şey bizde de var. Tüm gece bu döngüde devam ettik. Max uykusu 45 dk. Sütüm mü yetmiyo acaba dedim ama memede uyuduğunda da mememi sıkıyorum süt geliyo. Anlamıyorum hiç

Cnm bebisin acliktan degil de sıkıntıdan araniyor olabilir mi. Bazilari gazi olunca da araniyor. Benim bebisim oyle mesela. Gazi varken inanilmaz araniyor sanirsin aç kalmis saatlerdir. Kizim da öyleydi. Bu kadar aç olmazsin diye diye sonunda anladim ama o surec biraz zor gecti tabi. Hatta acken oyke aranmiyor agliyor da gazi varsa bukdugunu emiyor
M Mumymum bizdr Gastrotuss a başladık ama hala kusması devam ediyor ne zaman geçecek ya, şöyle ki her emzirme sonrası kusmuyor meme çok dolu olunca çok emince kusuyor bazen çürütüp bazen de sütü olduğu gibi çıkarıyor 😕
Cnm bizim o kusmalar reflu gecene kadar gecmedi. O kadar cok önlük almisim ki oglumun hic onluk sıkıntısı yok o yuzden. Cocugun bagri islak gezmesin diye fark etmeme ihtimalime binaen dort kat bile bez takip onluk bagladigim olurdu. Cocugum hep kustugu için üzülürdüm rızkı gidiyor diye ama dedigim gibi emzirirken Ya Rezzak Ya Şafi cek sen. Bu gunler geciyor hepsi büyüyüp gidiyor. Gecen bana mizirdanma dedi benimki 🤣🤣😏Surup yalnizca cocugumun midesino rahatlatmisti kusma aynen devam. Ek gidaya gecince biraz daha rahatlıyor. Kati gida sonuçta süt gibi cikivermiyor. Sen dikkatli ol cnm cocugu dik tut falan. Reflusu dort uasina kadar gecmeyen duydum aman Allah korusun

Kızlar bezini çıkarıp, alt değiştirme örtüsüne koyuyorum bebişi. Bacaklarını karnına dopru ittiriyorum ve gazını çıkarıyor kakasını yapıyor. Bez varken bacaklar tam gitmiyor sanırım, o zaman rahat yapamıyor. Bu yöntemi tavsiye ederim
Bu durum devam ediyor mu? Gündüz 4 5 kere kendi kaka yaptı, gece ve sabah yine yapamadı masajla ben yaptırdım. Yine cıvık kaka, kabız da değil. Geceleri yapamıyor. Hareketsiz olduğu için mi acaba?

Benim de kanamam bitmişti. Dün biraz lekelenme oldu regl mi oluyorum dedim. Sonra hatırladım benim reglim öyle rahat rahat olmaz sancısız gelmez dedim bugün de sancısı geldi 🤣 36 gün oldu doğum yapalı inşallah regl değildir ya. Bir süre olmak istemiyordum.

Kuzum ben mama veriyorum günde 1 veya iki bazen üç durumuna göre dün mama verdim ama bir ksc gündür mama içiyor genede uuumuyor memede uyutuyorum sonra saatlerde uğraştım uyanıyor hemen memeye koyuyon dalıyor en son 1 de yaptım uzun uykuya yattı ☺️ normalde gece uyanıyor ama bu sıralar böyle bizde anlamadık açıksa uyanır demi
Bebeği o kadar uzun süre uyutmayın, şekeri düşer. Benim oğlum acıkınca uyuyor ağlamıyor şekeri düşüyor. Benimki hiç o kadar uzun süre bile uyumadı. 7 8 saat uyuduğu zaman kaldırmakta zorlanıyor musunuz? Uyandıktan sonra nasıl?

Bebeği o kadar uzun süre uyutmayın, şekeri düşer. Benim oğlum acıkınca uyuyor ağlamıyor şekeri düşüyor. Benimki hiç o kadar uzun süre bile uyumadı. 7 8 saat uyuduğu zaman kaldırmakta zorlanıyor musunuz? Uyandıktan sonra nasıl?
Yok kendi kalkıyor ağlıyor alıyorum yataktan

Bu durum devam ediyor mu? Gündüz 4 5 kere kendi kaka yaptı, gece ve sabah yine yapamadı masajla ben yaptırdım. Yine cıvık kaka, kabız da değil. Geceleri yapamıyor. Hareketsiz olduğu için mi acaba?
Bizim kaka da genelde cıvık. Üşütüyo olabilir, yediğim bişey de yapmış olabilir. Gazı çıkmıyorsa huzursuzsa böyle yapıyorum hemen pırtlıyor

Kusmalar ek gıdaya geçene kadar devam ediyor canım. Oğlum 4 ay kustu, ama ne kusma. Günde en az 20 kere kusardı. Genelde de emer emmez kusardı. Çok zor günlerdi. İlaç vs de fayda etmiyor, fiziksel bir şey. Biz ek gıdaya erken geçtik. Geçer geçmez düzeldi

Bizim kaka da genelde cıvık. Üşütüyo olabilir, yediğim bişey de yapmış olabilir. Gazı çıkmıyorsa huzursuzsa böyle yapıyorum hemen pırtlıyor
Canım bu bebeler sadece sütle süt benzeri mama yiyor nasıl katı kakalrı olsun ki en fazla bşraz pütürlü oluyor, cıvık olması normal yani 😊

Doktor bize yavaş yavaş kaka sayınız azalacak dedi.. hatta bazı günler yapmasa bile normalmiş

Back