Merhaba kızlar, ben aslında 2025 Haziran ayı annesi olacağım inşaallah. Ama diğer grupları da sessiz takip ettiğim oluyordu
sizin mesajlarınızı görünce yazmak istedim. Doğumu başlatmak için yürüyüş, ilişki, yer silme, hurma yeme vs gibi çeşitli şeyler öneriyorlar. Bir de akupunktur noktalarına yapılan masajlar var. Belki de onları da bir deneseniz faydası olur. Bana ebem önceki gebeliğimde doğum başlatmak için bu noktaları uygulamıştı doğum çok hızlı oldu. Başka bir arkadaşım da 40 haftasını geçmişti aynı noktaları uyguladı ve kısa sürede doğum yaptı. Aşağıda yazan noktaları gün içinde aklınıza geldikçe işaret parmağınızla ovun, hafif baskı uygulayın. Bebeğin pozisyonuyla ilgili sorunu olanlar özellikle ayak serçe parmağının tırnak dış bitimine yani Zhiyin noktasını sürekli uyarsınlar.
Hegu/Hoku Noktası: Başparmak ile işaret parmağı arasındaki yumuşak doku bölgesinde bulunur.
Jianjing Noktası: Boynun alt kısmında, omuzların en yüksek noktasında bulunur.
Sanyinjiao Noktası: İç ayak bileğinin yaklaşık dört parmak üstünde bulunur.
Kunlun Noktası: Ayak bileğinin dış kısmında, aşil tendonunun yanında bulunur.
Ciliao Noktası: Bel kemiğinin hemen üzerinde, kuyruk sokumunun sağ yanında bulunur.
Zhiyin Noktası: Ayak serçe parmağının tırnağının dış köşesinde bulunur. Özellikle bebeğin pozisyonunu düzeltmek için bu nokta kullanılır.