• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Valla benimki de öyle sürekli emmek istiyor, hiç bitmiyor emmesi, hele bu gece 1.5 saatte bir kalktı. Şu an emzirirken yazıyorum, yerine koyayım gündüz 1 saat en fazla uyur tekrar ister, doktora çarşamba gidicem. Kilosuna bakıcaz, ama bana iyi geliyor kendimle tarttım. Ben bir kere mama verdim o da 4. Gece mi neydi, 15 cc vermiştim 3 kere filan. O da idrar çıkışı kötüydü diye. Ve sütüm çok az geliyordu. Ama her arandığında meme verdim halada öyle devam ediyorum. O yüzden sağacak zamanımda yok, ama gece tek meme emerse denedim 1 2 kere 45 cc filan geldi. Bence hep aranıyorlar bildikleri bu. Bu arada doğum kilosuna göre mi bakıyorlar, kaybettikleri kiloya göre mi 1. Ayı değerlendiriyorlar?
Kaybettikleri kilo üstünden değerlendiriyorlar diye biliyorum kuzum.

Kızlar ya benim doktor canımı sıktı gene. Ne bahtsızım doktor konusunda. Hamileyken de doktorum konuşmazdı bu da konuşmuyor. Paramla rezil olduğum noktadayım yine. Prof diye gidiyorum hep, proflar da böyle mi oluyor bilmiyorum.

Bebeğim 18. Gün tartıda hiç kilo almamışştı. Doktor beş dakka emzir, sonra sınırsız mama ver demişti. Ben ise 1 saat emzirip, sağdığım sütü verdim veya 90 ml mama verdim. Mamayı günde 4-5 kere verdim. Sonuç olarak; 16 gün sonra yani bugün 600 gram almış. Güzel almış. Doktor Bize teşekkür etti kilo aldırdık diye. Dedim ki " Mamayı bırakır mıyız ilerleyen süreçte" Direk "hayır dedi. Açıklama yok birşey yok. Kala kaldım. Çok moralim bozuldu. Ben bu hafta iki öğün mama verip, emzirmeyi planlıyorum. Doktorlar mı anne psikolojisinden anlamıyor, ben mi bencilim, emzircem diye tutturdum anlayamadım ya. Bir de sizin doktorunuz bebekle yapabileceğiniz aktiviteleri falan söylüyor mu? Gaz masajı gösteriyor mu? Benimki onları da yapmıyor. Ben sormuyorum gerçi ama ne bileyim, söylemesi gerekmez mi eelifeylull eelifeylull benim doktor da seninki gibi mamacı ya

Bizimde devam ediyor en son 7 idi ama yüzü falan sarı hala bize de 3 aya kadar uzayabilir demişti ama bu tahlilleri sizden duyuyorum hiç böyle bir şey söylemedi keşke bizdende isteseydi
Bende internetten araştırdığımda değer 10 üzerideyse diyordu sizin daha düşük ondan gerek duymamıştır.

Kızlar ya benim doktor canımı sıktı gene. Ne bahtsızım doktor konusunda. Hamileyken de doktorum konuşmazdı bu da konuşmuyor. Paramla rezil olduğum noktadayım yine. Prof diye gidiyorum hep, proflar da böyle mi oluyor bilmiyorum.

Bebeğim 18. Gün tartıda hiç kilo almamışştı. Doktor beş dakka emzir, sonra sınırsız mama ver demişti. Ben ise 1 saat emzirip, sağdığım sütü verdim veya 90 ml mama verdim. Mamayı günde 4-5 kere verdim. Sonuç olarak; 16 gün sonra yani bugün 600 gram almış. Güzel almış. Doktor Bize teşekkür etti kilo aldırdık diye. Dedim ki " Mamayı bırakır mıyız ilerleyen süreçte" Direk "hayır dedi. Açıklama yok birşey yok. Kala kaldım. Çok moralim bozuldu. Ben bu hafta iki öğün mama verip, emzirmeyi planlıyorum. Doktorlar mı anne psikolojisinden anlamıyor, ben mi bencilim, emzircem diye tutturdum anlayamadım ya. Bir de sizin doktorunuz bebekle yapabileceğiniz aktiviteleri falan söylüyor mu? Gaz masajı gösteriyor mu? Benimki onları da yapmıyor. Ben sormuyorum gerçi ama ne bileyim, söylemesi gerekmez mi eelifeylull eelifeylull benim doktor da seninki gibi mamacı ya
Canım benim doktorum da mamacı, her emzirmenin arkasina mama ver tok olsa almaz dedi. Ama öyle bir şey yok çocuk tok olduğunu kesinlikle anlamıyor bence, ne versem alacak. Neyse ben mamayı komple kestim full emzirme şeklinde ilerliyorum 1 aydır. Bu hafta kontrole gidicem bakalım kilo almış mi merak ediyorum. Hiçbir şey de göstermiyor dediğin gibi, ben kendim internetten araştırıp buluyorum gaz masajini vs. Özel bizimki de ama bıkmış bence doktorlar artık. Alanya da yaşadığım için çok seçeneğim yok doktor konusunda, mecbur gidiyoruz işte şu anki doktorumuza.

Tecrübeli bir anne olarak sunu tavsiye edebilirim canım sana. Annelik içgüdüleeine güven sonuçta cocugunu en iyi sen tanıyorsun. Bazen deneme yanılma yöntemiyle dogruyu buluyorsun. Sadece emziricem sütüm bana göre yeter diyorsan kademeli olarak azaltmayı dene mamayı. Mesela günde 3 kereye düşürüp 1 hafta denesen. Sonra saglık ocagına gidip tarttırma sansın olur mu ne kadar kilo aldıgına bakabilsen? Sonraki hafta 2 kereye düşürsen oyle oyle belki mamasız bir düzen oturtabilirsin kilo alımı yeterli olursa. Ama işte denemeden bilemezsin. Tabi sadece emzirmek istediğini varsayarak böyle bir yöntem teklif ediyorum. En iyi yöntemi sen kendin bulursun bebegine göre sartlara göre

Bebeklerinin dili beyaz olan pamukcuk olanlarınız varsa biri sanki paylaşmıştı burda mı kasım anneleri grubunda mı hatırlamıyorum ama mükemmel bir icatmış guqqo oral cleaner diye bişi. Parmagıma gazlı bez sarıp temzilemeyi denedim bir işe yaramamıştı cocugun haftalardır bembeyazdı dili niye direndiysem almaya su guqqoyu. Dilini fırcalar gibi yaptım içme suyuna batırıp gecti valla bir seferde simdi günde bir iki kere temizliyorum tekrar pamukcuk olmasın diye. Cok tavsiye ederim.
Amazonda daha ucuz

Eklentiler

• IMG_3132.png
    IMG_3132.png
    196,7 KB · Görüntüleme: 11

Canım benim doktorum sadece ilk 3 gün verebilirsin demişti. O da sezaryen 37. Haftada doğum ve ben sütüm gelmedi dediğim için. ( kızımda da sezaryendi ama 38. Haftada sütüm geldi demiştim hic verdirmemisti) mama vereyim ihtimali geniş yer kapayınca memeye odaklanamiyor bence anne de bebek de. Bebek emerse kendini doyurur der doktorum sütüm yeter mi yetmez mi kaliteli mi sözlerine de çok kızar 😅 gaz mesajını gösteriyor hatta karından ziyade sırttan yaptırıyor. Genel bakımları tutma pozisyonları vs. Onları da anlatıyor

Bebeklerinin dili beyaz olan pamukcuk olanlarınız varsa biri sanki paylaşmıştı burda mı kasım anneleri grubunda mı hatırlamıyorum ama mükemmel bir icatmış guqqo oral cleaner diye bişi. Parmagıma gazlı bez sarıp temzilemeyi denedim bir işe yaramamıştı cocugun haftalardır bembeyazdı dili niye direndiysem almaya su guqqoyu. Dilini fırcalar gibi yaptım içme suyuna batırıp gecti valla bir seferde simdi günde bir iki kere temizliyorum tekrar pamukcuk olmasın diye. Cok tavsiye ederim.
Amazonda daha ucuz
Evet ben paylaştım. Çok kullanışlı bence de 😇 pamukcuk olmadan rutin bakıma ekledim ben

Canım benim doktorum da mamacı, her emzirmenin arkasina mama ver tok olsa almaz dedi. Ama öyle bir şey yok çocuk tok olduğunu kesinlikle anlamıyor bence, ne versem alacak. Neyse ben mamayı komple kestim full emzirme şeklinde ilerliyorum 1 aydır. Bu hafta kontrole gidicem bakalım kilo almış mi merak ediyorum. Hiçbir şey de göstermiyor dediğin gibi, ben kendim internetten araştırıp buluyorum gaz masajini vs. Özel bizimki de ama bıkmış bence doktorlar artık. Alanya da yaşadığım için çok seçeneğim yok doktor konusunda, mecbur gidiyoruz işte şu anki doktorumuza.
Ay aynısı benimkinin yaa. Çok sinir bozucular. Kontrole gittiğinde msjını okurum inşallah. Çok merak ettim 🙏🏼🙏🏼 inşallah kilo almıştır bebeğin. Kilo almamış olsa ondan dert, doktor sana demiştim dıcek, benimki azarlar bile kesin 🙄 öf ya

Tecrübeli bir anne olarak sunu tavsiye edebilirim canım sana. Annelik içgüdüleeine güven sonuçta cocugunu en iyi sen tanıyorsun. Bazen deneme yanılma yöntemiyle dogruyu buluyorsun. Sadece emziricem sütüm bana göre yeter diyorsan kademeli olarak azaltmayı dene mamayı. Mesela günde 3 kereye düşürüp 1 hafta denesen. Sonra saglık ocagına gidip tarttırma sansın olur mu ne kadar kilo aldıgına bakabilsen? Sonraki hafta 2 kereye düşürsen oyle oyle belki mamasız bir düzen oturtabilirsin kilo alımı yeterli olursa. Ama işte denemeden bilemezsin. Tabi sadece emzirmek istediğini varsayarak böyle bir yöntem teklif ediyorum. En iyi yöntemi sen kendin bulursun bebegine göre sartlara göre
Aynen canım senin dediğin gibi yapacağım. Sağlık ocağıns götürüp tarttıracağım. Mamayı günde bir veya ikiye düşürücem. İnşallah sonuç alabilirim 🫂🙏🏼

Canım benim doktorum sadece ilk 3 gün verebilirsin demişti. O da sezaryen 37. Haftada doğum ve ben sütüm gelmedi dediğim için. ( kızımda da sezaryendi ama 38. Haftada sütüm geldi demiştim hic verdirmemisti) mama vereyim ihtimali geniş yer kapayınca memeye odaklanamiyor bence anne de bebek de. Bebek emerse kendini doyurur der doktorum sütüm yeter mi yetmez mi kaliteli mi sözlerine de çok kızar 😅 gaz mesajını gösteriyor hatta karından ziyade sırttan yaptırıyor. Genel bakımları tutma pozisyonları vs. Onları da anlatıyor
Vay anasını doktora bak 😍 ben de öyle istiyorum. Keşke Ankara'da olsan 😍 doktoruna ben de gitsen.

Aynen canım senin dediğin gibi yapacağım. Sağlık ocağıns götürüp tarttıracağım. Mamayı günde bir veya ikiye düşürücem. İnşallah sonuç alabilirim 🫂🙏🏼
saglık ocagına götürmeden de önce kendiniz tartılıp sonra bebekle tartılın alıp almadıgı hakkında fikriniz olur rahatlarsınız. net kılo ıcın gıdersınız saglık ocagına .

Ay ben bir daha o doktora götürmedim sağlık ocağına götürdüm aşısı için sağlık ocağında dedi ki gayet iyi kilo almış mama da mı veriyorsun evet mama da veriyorum dedim mamayı vermene gerek yok mamayı kes meme verdi ve tabii benim içim rahat etmediği için ben yine de geceleri bir de sabah erken saatte mama veriyorum çünkü biraz sütüm az gibi geliyor bana ama onun dışında yani doktorun dediği gibi bir sistemi ben uygulamadım 15 dakika Meme verip sonra mama verme olayını ben de uygulamadım bana çok saçma geldi çünkü

Merco iyi gibi ama günü gününü tutmuyor, yeni güncellemeyle alt açarken kıyamet kopuyor aşırı geriliyorum kabusum oldu resmen kaka yapınca elim ayağıma dolaşıyor. Muhtemelen sırf benim bu paniğim yüzünden iyi temizleyemedim ve pişik oldu biraz :/ artık biraz hava alsın diye kanguruyla dışarı çıkarmaya niyetlendim giyinmekten nefret ediyor bi yeri acımış gibi bağırdı bugün önünü ilikleyemeden battaniyeye sarıp çıkardım. Normalde kışçıyım ama anneler kıştan neden nefret ediyor onu da anladım 🥲 hiç rahat olamıyorum hiçbir anlamda ben de, seni çok iyi anlıyorum. 1-2 gün annemle oluyoruz o günler dışında eşime de kurulmaya başladım biraz veya özgürlüğünü kıskanıyorum galiba bilmiyorum. Uyuyorsa ütülerini yapıyorum, çamaşırlarını yıkıyorum veya eşyalarını düzenliyorum. Şöyle pusetine koyup her gün 1-2 saat dışarı çıkabilsem iyi gelecek galiba ama yalnızken başaramıyorum, genelde de yalnızım. 1.ay çekimi falan hak getire bize, ben mi beceriksizim bilmiyorum gerçekten. İşte böyle 🥲
Ay eşime ben de gıcığım işe gittiği için, sanki bir tek benim hayatım değişti gibi geliyor bana. İşin zor kısmı psikolojikmiş bence, fiziksel yorgunluk da iyice körüklüyor

Back