Aslında benim durumum çok karışık. Benim ailemde genetik malign hipertermi var. Anestezi alamıyoruz biz. Ailemde bu nedenle ölümler var. Yüksek oranda baskın bir gen maalesef. Ta annemin anneannesinden 4. kuşağa kadar geçmiş dayım dahil 4 tane kişinin ölümüne, annem dahil 3 kadının doğumda ölümden dönmesine neden olmus bir gen mutasyonu, anestezi komplikasyonuna neden oluyor. Yani ben ve bebeğim yüksek risk altında. Bir ilacı var satın almak istesen de alamıyorsun ameliyat sırasında muhakkak bulunmak zorunda. Bu nedenle üniversite hastanesinde takip edilmek zorundayım. O nedenle yine doktor tavsiyesiyle her aşamayı takip etmeleri ani bir ameliyat durumunu engellemeleri falan gerekiyor gibi bir şey. Kendim sabretmek istesem de gerek korkudan gerek bu nedenden hastaneye gitmek zorundayım. Uzun uzun dert yandım ama bebeğim olduğunu düşündüğümden beri inşallah benimledir tabi, her şeyden korkuyorum. Bir an önce sağlıkla doğmasını istiyorum. Ms ya da Ms benzeri kas hastalığınız varsa sizde de görülebilir bir komplikasyon benim ailemde hiç Ms ve benzeri kas hastalığı olmamasına rağmen böyle bir hastalık var. Doktorların hepsi maalesef bu durumu bilmiyor çok nadir olduğu için Ms hastalığınız varsa ya da ailenizde anestezi nedeniyle kayıp varsa muhakkak doktorunuza bildirin.