2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Bol bol beslemelisin eger sut henuz tam inmediyse mama vermekten cekinme derim ilk bebegimde inat ettim vermedim mama bizde sariliktan yattik bi gece mavi isik tedavisi gordu bir gunde 5e dusmustu ama
Mamaya karşı değilim annem de bizi hep mamalar ile büyütmüş emzirme sonrası hemen mama takviyesi yapıyorum inşallah 🙏 hemen toparlarız siz mama veriyor musunuz

Mamaya karşı değilim annem de bizi hep mamalar ile büyütmüş emzirme sonrası hemen mama takviyesi yapıyorum inşallah 🙏 hemen toparlarız siz mama veriyor musunuz
Insallah bol bol cisle atiyorlarmis sariligi. Sutum geldi ama cok yeterli gelmiyo gunde 2 3 defa veriyorum mama

Insallah bol bol cisle atiyorlarmis sariligi. Sutum geldi ama cok yeterli gelmiyo gunde 2 3 defa veriyorum mama
Şifa olsun bebişe
Bende sütümü sağdım şimdi azalmış gibi sanki ondan dolayı sarılığı artmıstır kesin bende mamayla devam edicem

Valla kızlar ikinci bebeğim olmasına rağmen mama yine başıma bela oldu yine mama ile birlikte gidiyorum emzirme sonrası veriyorum kaynanam ve eşim sarılık olacak diye korkutuyor öyle oldukça ben de korkuyorum veriyorum kaşıkla da yemiyor biberon ile veriyorum muhtemelen bir süre sonra ilk beneğim gibi bu da memeyi bırakacak mamaya düştük yine üf yani tamam kötü değil mama ama emzirmek istiyordum yine zayıf emiyor bu da kızım da öyleydi zaten silikon uç ile tutuyorlar mememi uç olmadan tutamıyorlar bir süre sonra tamamen bırakmıştı kızım 2 aylıkken felan bu da öyle olacak gibi sinirim çok bozuluyor ama artık kendimi üzmek istemiyorum kızımda logusalığım mama yüzünden leş gibi berbat geçti bunda emmiyorsa emmesin diyip rahatlatmaya çalışıyorum kendimi çünkü elimden birşey gelmiyor artık

Hayır asla öyle kalmayacak üzülmeyin sakın 🙏🏻 Gidecek o kilolar spor yapmasak bile gidecek çocuk bakarken bile kalori yakacağız çünkü 🌸

Bende aynisi oldu 76 yla girdm eve geldm 74 um cocuk zaten 3 kiloydu😂😂 antibiyotikler odem yapiyo bi anda gidyo sonra kilo
Ayy moralimi duzelttiniz kızlar sağolun ya 🤗 Önemli olan tabiki bebisin sağlığı ama insan kafaya takıyor çünkü kilo kaybı beklentisi illaki oluyor..

Ayy moralimi duzelttiniz kızlar sağolun ya 🤗 Önemli olan tabiki bebisin sağlığı ama insan kafaya takıyor çünkü kilo kaybı beklentisi illaki oluyor..
Ben su an hamile kaldigim kilodan 1 kilo eksigim hic dikkat falanda etmiyorjm sut olsn diye herseyden az az yiyorum 😁 daha vaktimiz var su an kimse bizden zayiflamayi bekleyemez zaten zayiflasakta gobek kolay toparlanmiyo 🫢

Ben su an hamile kaldigim kilodan 1 kilo eksigim hic dikkat falanda etmiyorjm sut olsn diye herseyden az az yiyorum 😁 daha vaktimiz var su an kimse bizden zayiflamayi bekleyemez zaten zayiflasakta gobek kolay toparlanmiyo 🫢
Güzel vermişsiniz gerçekten darısı başıma😅 İnsan tartıda o rakamları görünce deli oluyor bir an önce ben de veirirm inşallah 😅

Valla kızlar ikinci bebeğim olmasına rağmen mama yine başıma bela oldu yine mama ile birlikte gidiyorum emzirme sonrası veriyorum kaynanam ve eşim sarılık olacak diye korkutuyor öyle oldukça ben de korkuyorum veriyorum kaşıkla da yemiyor biberon ile veriyorum muhtemelen bir süre sonra ilk beneğim gibi bu da memeyi bırakacak mamaya düştük yine üf yani tamam kötü değil mama ama emzirmek istiyordum yine zayıf emiyor bu da kızım da öyleydi zaten silikon uç ile tutuyorlar mememi uç olmadan tutamıyorlar bir süre sonra tamamen bırakmıştı kızım 2 aylıkken felan bu da öyle olacak gibi sinirim çok bozuluyor ama artık kendimi üzmek istemiyorum kızımda logusalığım mama yüzünden leş gibi berbat geçti bunda emmiyorsa emmesin diyip rahatlatmaya çalışıyorum kendimi çünkü elimden birşey gelmiyor artık
Ben de benzer bir durum yaşamıştım ilk oğlumda. Sütüm yetmediğinden hem emzirme hem mama şeklinde gidiyorduk. Bir de silikon uç olunca 3. Ay gibi meme reddi başladı. Sonra 1 günlük yüz yüze 1 ay boyuncada mesajlasma şeklinde bir emzirme uzmanından destek aldım. Mamayı kesemedim ek gıdaya geçinceye kadar ama emzirme uzmanı çok zor akan bir uçla ve bebek dik konumda biberon yatay olarak vermemi istedi. Böylece biberonu da zor cekmeye başladı oğlum. Silikon ucu da yavaş yavaş bırakınca memeye yeniden döndü. Emzirmelerimi hep sessiz sakin yerlerde yapmamı istedi bu süreçte emzirme uzmanı. Hatta pilates topu üstünde hafif salınarak emzir dedi. Ben faydasını gördüm. Belki sizde de işe yarar diye yazmak istedim. Olmazsa da önemli olan bebeğinizle stressiz mutlu bir ilişkinizin olması. Elbet bir şekilde doyuyorlar. Hic anne sütü alamayan bebekler de sağlıkla büyüyor. Ben 2 yaşına kadar emmisim eşim 4. aya kadar. Sonra da kayinvalidem mama niyetine hep pirinç unu icirmis eşime. Maşallah benden sağlam. 😊Siz ve evlatlarınız sağlıklı ve mutlu olun her daim inşallah. 🥰💐

Günaydın 🌸 sling kullanmaya baslayan var mi?

Sezaryen dogurdugum icin denemedim bile rahatsiz eder diye ama surekli biseyler yapmak icin bebişin uyumasini beklemek de yorucu olmaya başladı

Sağlıkla huzurla büyütün inşallah hayırlı olsun 🥰
Çok teşekkür ederim 🤩🥰
Tebrik ederim, çok düşünüyordunuz nasıl olacak diye. Sağlıklı sonuçlandığına çok sevindim 🥰
Evet
Çok şükür sezaryenden yana sıkıntım ağrım olmadı hiç🧿🌸 çiçek gibiydi ameliyatım.
Sabahına kendim değiştiriyordum altını bebeğimin.
Sütüm de geldi🧿
Ama tutturamıyprum memeye
Kizlar ne zamana kadar şapka takacagiz bilen var mi?
Ben takamıyorum çünkü kafasını sallarken burnuna dek indiriyor
Hava sıcak biz gece dışında takmıyoruz artık. Eldiveni de yüzünü çizmesin diye mecbur takıyoruz. Tırnakları çok minik kesmeye korktuk
Tetanoz aşısı olana dek kesmeyin dediler metal değmeyecekmiş.
Manuel törpü veya elektrikli törpü olabilirmiş.

Anneler selamlar 🌸💖💞🎀

herkesin keyfi yerindedir umarım.

Doğumum çok güzeldi, başlangıçtaki anestezinşn etkisi bulantı ve titremeyi saymazsak, hiç sıkıntım olmadı.
Hatta memnunum sezaryenden 🥰

Beni en çok zorlayan memeyi tutturamamak.. bundan sonra doğumla ilgili düşüncelerim hikaye kaldı.
her emzirme seansı bir ağlıyorum. Meme ucu hassasiyetim var. Memeyi tutturamıyoruz.
Yarım saat tutmaya uğraşıyoruz o kadar durmuypr bazen. Tuttuktan sonra hassasiyet birkaç dk sürüp bitiyor. Hemşireler de 1 hafta sürebileceğini söyledi.
Ama yaşaması hiç kolay değil.
Yıpratıcı oluyor.
emzirmeyi çok istiyorum, o yüzden ne yapabilirim arayıştayım.
Ne zamana dek sürecek bilmiyorum.

Hastanedeki bebek hemşirelerine tekrar gidşp başka pozisyon için yardım isteyeceğim.

2. Bi kişi olmadan çok zor.🥹 kafa atıyor mememe bu bebe, sonra da sinirlenip (sinirlenme fazına çok hızlı geçiyo agresif bebe) neredeyse katılacak kadar ağlıyor.. kendimi yetersiz hissediyorum.
Ama tutarsa dünyada benden mutlusu yok. Emzirme araları da bu nedenle çok uzuypr 4 saate varıyor.

Anneler selamlar 🌸💖💞🎀

Doğumum çok güzeldi, başlangıçtaki anestezinşn etkisi bulantı ve titremeyi saymazsak, hiç sıkıntım olmadı.

Beni en çok zorlayan memeyi tutturamamak.. bundan sonra doğumla ilgili düşüncelerim hikaye kaldı.
her emzirme seansı bir ağlıyorum. Meme ucu hassasiyetim var. Memeyi tutturamıyoruz.
Yarım saat tutmaya uğraşıyoruz o kadar durmuypr bazen. Tuttuktan sonra hassasiyet birkaç dk sürüp bitiyor. Hemşireler de 1 hafta sürebileceğini söyledi.
Yıpratıcı oluyor.

Hastanedeki bebek hemşirelerine tekrar gidşp başka pozisyon için yardım isteyeceğim.

2. Bi kişi olmadan çok zor.🥹 kafa atıyor mememe bu bebe, sonra da sinirlenip (sinirlenme fazına çok hızlı geçiyo agresif bebe) neredeyse katılacak kadar ağlıyor.. kendimi yetersiz hissediyorum.
Ama tutarsa dünyada benden mutlusu yok. Emzirme araları da bu nedenle çok uzuypr 4 saate varıyor.
Pozitif bir dogum olmus ne guzel 🌸

Ben ilk gunlerde bol bol gümüş kapak kullandim cok işe yaradi rahatlatiyordu baya meme uclarini ve yara olmadi.

Meme tutma konusu bende de sıkıntı oldu biz silikon uc kullandik onunla emiyor ama tavsiye değildir çünkü ona alışıyor bu sefer. Hemsirelere bi sormak lazim

Anneler selamlar 🌸💖💞🎀

Yıpratıcı oluyor.

Emzirme konusunda aynı şeyi yaşadım 🥲
Annem bebeği tutuyordu ben göğüsümü ayarlıyordum öyle emziriyorduk ama onu yapana kadar yoruluyor çok emmeden uykuya geçiyordu🥲 1 hafta falan bu şekilde devam etti ama çok şükür geçiyor.
Bana hastanede silikon uç önermediler ona alışır meme reddi yapar diye. Gümüş kapak öneririm. Ben geç kullanmaya başladım işe yaramaz diye düşündüm ama öyle değilmiş kapağın içinde süt biriktikçe yaralarada iyi geldi çok çabuk toparladı.

Ben de benzer bir durum yaşamıştım ilk oğlumda. Sütüm yetmediğinden hem emzirme hem mama şeklinde gidiyorduk. Bir de silikon uç olunca 3. Ay gibi meme reddi başladı. Sonra 1 günlük yüz yüze 1 ay boyuncada mesajlasma şeklinde bir emzirme uzmanından destek aldım. Mamayı kesemedim ek gıdaya geçinceye kadar ama emzirme uzmanı çok zor akan bir uçla ve bebek dik konumda biberon yatay olarak vermemi istedi. Böylece biberonu da zor cekmeye başladı oğlum. Silikon ucu da yavaş yavaş bırakınca memeye yeniden döndü. Emzirmelerimi hep sessiz sakin yerlerde yapmamı istedi bu süreçte emzirme uzmanı. Hatta pilates topu üstünde hafif salınarak emzir dedi. Ben faydasını gördüm. Belki sizde de işe yarar diye yazmak istedim. Olmazsa da önemli olan bebeğinizle stressiz mutlu bir ilişkinizin olması. Elbet bir şekilde doyuyorlar. Hic anne sütü alamayan bebekler de sağlıkla büyüyor. Ben 2 yaşına kadar emmisim eşim 4. aya kadar. Sonra da kayinvalidem mama niyetine hep pirinç unu icirmis eşime. Maşallah benden sağlam. 😊Siz ve evlatlarınız sağlıklı ve mutlu olun her daim inşallah. 🥰💐
Çok güzel bilgiler vermişsin
Ek olarak bana da basket topu tutuşu emzirme önermişti mesajı okuyup bilgilenmek isteyenler için bende biley yazayım dedim koltuk altı tarafında meme de daha çok süt olurmuş çekiş yönü otarafa yöneliyor bu emzirme şekliyle aynı zamanda memeye çizgi şeklince c şeklinde tutup masaj yapıp akışı hızlandırıyoruz en büyük sorun akış sıkıntısı oluyor red ler bu sebeble genelde bu şekilde bebek sütü Bitirdiği için hem doymaya yaklaşıyor hemde beyne uyarı gidiyor bebek sütü bitirdi hemen süt üret daha fazla üret çünkü bitiriyor yetmiyor gibi

Ah çok teşekkür ederim bilgi için çok sağolun 🙏peki çok yavaş akan biberon marka öneriniz var mıdır ne alsam acaba bir numara kullanıyoruz ama yine de çektiğimgibi lıkır lıkır geliyor ilk kızımda da emzirme hep zor oldu meme ucu ile felandı bunda öyle olmaz diyordum bu da öyle oldu maalesef tutamadı mememi zaten uç bir süre sonra sütü azaltıyor bebek direk memeye temas etmediği için . Dediklerinizi deniycem nunhafta da kritik mama ile devam edelim sonrasında bunları deniycem

Anneler selamlar 🌸💖💞🎀

Yıpratıcı oluyor.

Benimde meme ucumu ilk bebeğimde de tutamamıştı bu da tutamadı ilkinde de silikon uç ile emzirdim zorla bunda da onunla emziriyorum ama zamanla bırakıyorlar memeyi yani ilk bebeği. 2 ay silikon uç ile emdi mama takviyeliydi tabiki tek meme yetmiyordu ne de olsa o aradaki silikon uç tam olarak bebeğin memeye temas etmemesiyle süt azalmıştı yani. Bunda da maalesef bebeğim turamadı memeyi silikon uç ile emiyor bakalım bu nereye kadar emecek bilemiyorum emzirm çok içimde kaldı benimde böyle direk memesini tutturup emzirenlere çok özeniyorum ya yaşayamadım nasip olmadı artık anne sütü alsın da böyle alsın diye düşündüm nereye kaşar giderse.

Kızlar selam,
18 günlük olduk bugün kendi acıkınca uyanıyor emzirip geri uyutuyorum geceleri. Ben sürekli uyandırıp emzirmiyorum gece gündüz ayrımı bozulmasın diye. Sizce hata mı ediyorum. Gündüzleri de 3-3.5 saatte aşağı yukarı uyanıp ağlıyor o şekilde meme veriyorum.

İlk başlarda 2 saatte 1 belki daha sık uyandırıp emziriyordum sarılık olmasın diye. Ama sarılık oldu mama verdim 2 3 kere sonrasında değeri düşmeye başladı. Bende düzeni kendisine bıraktım acıkınca ağlıyor doyurup yatıyorum sizce yanlış mı yapıyorum ?

Back
X