2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Ben de ilk günlerde sok olmuştum 3 kilo falan gitmisti ama su an 8 kilodan fazla gitmiş. Ödem olur sezeryandan sonra birkac gun demisti hemsire sanirim ondan 1 hafta falan sürüyor
İnşallah benim de gider ya çok moralim bozuldu neredeyse doğum kilosu ile aynı şuan kilom🥺

Usutmus olabilir misin havalar sicak dikkat etmiyoruz yada zorladn belki agir kaldirdin
Üşütmedim ama bayağı terliyorum canım ya
Lohusa terlemesiymiş. Bir de sezaryenin üçüncü günü büyük oğlumu banyo yaptırdım o zaman biraz belim ağrıdı yazık kaç gündür banyo yaptıramamışlar annem yaptırsın demiş 🥺

Kızlar merhabalar doğum yapanların bebişleri hayırlı olsun. Salı günü sezeryan ile doğum yaptım ben de. Bugün tartıldım şok oldum doğuma 97 kilo ile girdim bugün tartıldım 95 kiloyum şaka falan olmali heralde ya. Hiçbir şey yoksa kafadan 6 7 kilo gtimesi gerekmiyor mu? Benim gibi olan var mı merak ediyorum bu arada felaket ödem var her yerim davul gibi şiş
Ya benim de üçüncü gün tartıldım sadece çocuğun kilosu kadar gitmişti moralim bozuldu çünkü iştahım da çok arttı süt için de yemek içmek gerekiyor kendimi kısıtlamak istemem. Ama bugün benim de 5. Gün 5 kiloya yakın gitmiş. Hemen gitsin istiyoruz ama bence biraz daha zaman tanımak lazım. O balon gibi hamile göbeği bile 4-5 aya gidiyormuş çocuk doğduktan sonra. Ben şu an 5 aylık hamile gibiyim hala karnım inmedi. İlk doğum sonrası eski pantolonlara rahatça girmem de anca 4-5 ay sürmüştü.

Ya benim de üçüncü gün tartıldım sadece çocuğun kilosu kadar gitmişti moralim bozuldu çünkü iştahım da çok arttı süt için de yemek içmek gerekiyor kendimi kısıtlamak istemem. Ama bugün benim de 5. Gün 5 kiloya yakın gitmiş. Hemen gitsin istiyoruz ama bence biraz daha zaman tanımak lazım. O balon gibi hamile göbeği bile 4-5 aya gidiyormuş çocuk doğduktan sonra. Ben şu an 5 aylık hamile gibiyim hala karnım inmedi. İlk doğum sonrası eski pantolonlara rahatça girmem de anca 4-5 ay sürmüştü.
Aynen benim göbeğim de o şekilde 5 aylık hamile gibi. Sabredicez zamanla vericez inşallah bu şekilde hic gitmez diye endişeleniyorum sadece. Zaten aşırı kilo aldım 🥺

Salı günü doğum yaptım 6 günlük olduk çok şükür ama sarılık değerimiz 13 çıkmıştı bugün de 15 çıktı iyice artıyor ne yapacağım bilmiyorum çok 😞 üzgünüm

Bebekleriniz emiyor mu kızlar benim 3. Gün süt yeni bu geceden beri azıcık var ama mama veriyorum 2 saatte bir mutlaka sütüm az olduğu için ama boş da olsa memeye tutturuyorum da iki dakika bile çekmiyor hemen bırakıyor biraz çekse gelecek de yok çok kısa duruyor ardından mama veriyoruz bakalım inşallah sütüm arttıkça emer yaaa ilk kızım da emmedi diye emzirme içimde kalan bir duygu umarım oğlum emer
Bende tipki senin gibi damla damla geliyordu
Ablam uclarini sika sika zor çıkariyordu bir iki damlayi.
Bas agrilari yuzunden dogru duzgun beslenemedim ilk 3 4 gün yetmedi sütüm. Ama emzirmeye calismaktan hic vazgecmedim. Yaralara ragmen. Bide bol su ictim takviye hic bisey kullanmadim simdi sütüm taşıyor resmen.

Hayır asla öyle kalmayacak üzülmeyin sakın 🙏🏻 Gidecek o kilolar spor yapmasak bile gidecek çocuk bakarken bile kalori yakacağız çünkü 🌸
Aynen benim göbeğim de o şekilde 5 aylık hamile gibi. Sabredicez zamanla vericez inşallah bu şekilde hic gitmez diye endişeleniyorum sadece. Zaten aşırı kilo aldım 🥺

Salı günü doğum yaptım 6 günlük olduk çok şükür ama sarılık değerimiz 13 çıkmıştı bugün de 15 çıktı iyice artıyor ne yapacağım bilmiyorum çok 😞 üzgünüm
Doktorunuz mamaya başlatmadı mı? Sütünüz nasıl geliyor, bebeğiniz nasıl emiyor, bebek emmediği zaman sağım yapınca ne kadar süt çıkıyor bu kriterler çok önemli. Bizim de yüzde 8 kilo kaybımız var yarın kontrole kadar günde 4 kere 30 ml mama takviyesi istedi doktorum. İlk gün sütüm vardı ama bebeğim emmek istemedi sürekli uyudu ben de ağrılarımdan dolayı emziremedim ama sonradan sütüm arttı. İlk günler bir iki mama verdim ama sonra verip vermemek arasında kararsız kaldım. Yarın belli olacak. Siz bol bol emzirin yine devam ederse doktora sorup mama takviyesi yapın.

Bende tipki senin gibi damla damla geliyordu
Ablam uclarini sika sika zor çıkariyordu bir iki damlayi.
Bas agrilari yuzunden dogru duzgun beslenemedim ilk 3 4 gün yetmedi sütüm. Ama emzirmeye calismaktan hic vazgecmedim. Yaralara ragmen. Bide bol su ictim takviye hic bisey kullanmadim simdi sütüm taşıyor resmen.
Kesinlikle katılıyorum. Vazgeçmeyince bol bol sıvı tükettikçe gelecektir mutlaka. Bebek emmiyorsa bile sağmak gerekir tabii ama bebeğin emmesi daha önemli. O da emmeye alışacak zaten doğuştan emme refleksi ile doğuyorlar.

Bir de kızlar ikinci bebeği doğanlar nasıl hissediyorsunuz? Ben ilk oğlumu ihmal ediyormuş gibi hissetmekten çok üzgünüm ama güçlü durmaya çalışıyorum sütümü korumak için. Yazık 3 yaşında sevmek istiyor kardeşini ama henüz kontrolsüz olduğu için bebeğin üstüne yatıyor, sert seviyor biliyorum sevdiğini ama bebeği korumam gerekiyor. Huyu da değişti kaç gündür daha çok ilgi bekliyor 🥺

Kesinlikle katılıyorum. Vazgeçmeyince bol bol sıvı tükettikçe gelecektir mutlaka. Bebek emmiyorsa bile sağmak gerekir tabii ama bebeğin emmesi daha önemli. O da emmeye alışacak zaten doğuştan emme refleksi ile doğuyorlar.
Kesinlikle öyle
Hatta bizi mamaya bile baslattilar her emzirme sonrasi mama veriyorduk
Sütüm cogalinca mamaya cok ihtiyac duymadik cok şükür

Doktorunuz mamaya başlatmadı mı? Sütünüz nasıl geliyor, bebeğiniz nasıl emiyor, bebek emmediği zaman sağım yapınca ne kadar süt çıkıyor bu kriterler çok önemli. Bizim de yüzde 8 kilo kaybımız var yarın kontrole kadar günde 4 kere 30 ml mama takviyesi istedi doktorum. İlk gün sütüm vardı ama bebeğim emmek istemedi sürekli uyudu ben de ağrılarımdan dolayı emziremedim ama sonradan sütüm arttı. İlk günler bir iki mama verdim ama sonra verip vermemek arasında kararsız kaldım. Yarın belli olacak. Siz bol bol emzirin yine devam ederse doktora sorup mama takviyesi yapın.
Bebeğimin takipli doktoru yok yarın için çocuk doktoruna gideceğim kendi doktorum önerdi onunla devam edeceğim inşallah 3030 gram doğmuştu bugün acilde 3010 gram çıktı ilk doğduğu andan itibaren sütüm geliyor ama doyurucu oldugunu dusunmuyorum sürekli emmek istiyor dün ilk defa sağım makinası aldım tek memeden 3 dakika içinde 75ccsüt cikti fazla 40 ml sütü de içti masallah ama memede bu kadar süt aldığını dusunmuyorum
İlk doğduğu zaman mama takivesi yaptık hemşireye söyledim yapabilirsin dedi
Bugün acildeki çocuk doktoruna sordum o da yap dedi bende artık her emzirme sonrası mama takviyesi yapacağım inşallah düzelir
Çocuğum delik deşik oldu 😞
Süt sağdığım zaman meme reddi yapmaz değil mi 1 kere verdim ama yapmadı

Kızlar merhabalar doğum yapanların bebişleri hayırlı olsun. Salı günü sezeryan ile doğum yaptım ben de. Bugün tartıldım şok oldum doğuma 97 kilo ile girdim bugün tartıldım 95 kiloyum şaka falan olmali heralde ya. Hiçbir şey yoksa kafadan 6 7 kilo gtimesi gerekmiyor mu? Benim gibi olan var mı merak ediyorum bu arada felaket ödem var her yerim davul gibi şiş
Bende aynisi oldu 76 yla girdm eve geldm 74 um cocuk zaten 3 kiloydu😂😂 antibiyotikler odem yapiyo bi anda gidyo sonra kilo

Üşütmedim ama bayağı terliyorum canım ya
Lohusa terlemesiymiş. Bir de sezaryenin üçüncü günü büyük oğlumu banyo yaptırdım o zaman biraz belim ağrıdı yazık kaç gündür banyo yaptıramamışlar annem yaptırsın demiş 🥺
Ya kiyamam 🫠🫠 bende eve gelince oglumu yikadm gerci bnmki büyük kaldirmadm ama bel agriyo illaki egil kalk. Terlemeden de olabilir göbekte illaki kapatiyo orayi arada bi temizlesen havalandirsan gecer belki

Bebeğimin takipli doktoru yok yarın için çocuk doktoruna gideceğim kendi doktorum önerdi onunla devam edeceğim inşallah 3030 gram doğmuştu bugün acilde 3010 gram çıktı ilk doğduğu andan itibaren sütüm geliyor ama doyurucu oldugunu dusunmuyorum sürekli emmek istiyor dün ilk defa sağım makinası aldım tek memeden 3 dakika içinde 75ccsüt cikti fazla 40 ml sütü de içti masallah ama memede bu kadar süt aldığını dusunmuyorum
İlk doğduğu zaman mama takivesi yaptık hemşireye söyledim yapabilirsin dedi
Bugün acildeki çocuk doktoruna sordum o da yap dedi bende artık her emzirme sonrası mama takviyesi yapacağım inşallah düzelir
Çocuğum delik deşik oldu 😞
Süt sağdığım zaman meme reddi yapmaz değil mi 1 kere verdim ama yapmadı
Doyduğunu emerken uykuya daldıktan sonra memeyi ağzından diliyle itip çıkarıyorsa anlıyormuşuz Dr öyle demişti. Bir de çiş dolu bez sayısı fazlaysa da doyuyordur. Sadece emzirerek süt miktarını anlamak zor oluyor. Sütünüz bence gayet iyi sağdığınız miktarın hepsini emiyor somut olarak görmek içinizi rahatlatsın. Zaten bebekler o makinelerden, süt pompalarından daha güçlü çekiyor emin olun. Biberon anne memesine yakın uçlu ise red yapmaz. Kilo kontrolünde belli olur mamaya devam edip etmeyeceğiniz.

Ya kiyamam 🫠🫠 bende eve gelince oglumu yikadm gerci bnmki büyük kaldirmadm ama bel agriyo illaki egil kalk. Terlemeden de olabilir göbekte illaki kapatiyo orayi arada bi temizlesen havalandirsan gecer belki
Annelik işte başka hiçbir şey bana iş yaptıramazdı yoksa 🥺 bence de terledigim için oldu havalandırmak gerekiyor arada.

Bol bol beslemelisin eger sut henuz tam inmediyse mama vermekten cekinme derim ilk bebegimde inat ettim vermedim mama bizde sariliktan yattik bi gece mavi isik tedavisi gordu bir gunde 5e dusmustu ama

Kizlar bebisleriniz ne kadar kaka yapiyor gunde. Fazla yapmasi bi sorun mu acaba bizim her bez kakali bir de ishal gibi yapiyor normal mi ya. Evde tartiyla tarttigimda dogum kilosunun ustune 500 gr almis gibi gorunuyor suan 17 gunluguz

Back
X