Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Benimde umudum 3. Yü sancı ile doğutmaktı ama bu seferde suyu azalmıştı, doktor bebek kanala girmemiş açıklık ta yok dedi ama ertesi gün saat 10 gibi az az suni sancıyı verdi ve 13.15 gibi oğlum kucağımdaydı çok şükür 🤲🤲 imkanınız olursa bol bol ılık duşa girin ben bunu 3. De deneyimledim gerçekten çok rahatlatıyor. Açılmayı hızlandırıyor mu bilmiyorum ben 3 ünüde sunu sancıyı aldıktan 4 5 saat içinde doğum gerçekleşti. Tabii ilkinde 5cm açıklığım ikincide 4cm açıklığım vardı ama son numara da sıfır açıklıktı. Rabbim herkese su gibi doğumlar nasip etsin 🤲🤲
Ay ne güzel ya 2 haftadır G gofret0926 ile sancı çekiyoruz geceler haram oldu doğru düzgün açılmamız yok 😢 bizim de şöyle kısa zamanda 4-5 e gelse 🥺

Benim de kilolu diyo her gidişimde azar yiyorum Dr dan bakalım şimdi kaç kilo oldu ben muz ceviz fındık akşamları çok yedim onlarmi aldırdı bilmiyorum şimdi kestim mecbur ama dayanamıyorum hepsi sıkıntı
Ya ben yaklaşık 2 aydır birşey yiyemiyorum 2 aydır aynı kilodayım. Düzgün beslenmediğim için oldu sanırım. Bende öyle yapayım o zaman akşamları muz ceviz yiyeyim belki işe yarar

Ya ben yaklaşık 2 aydır birşey yiyemiyorum 2 aydır aynı kilodayım. Düzgün beslenmediğim için oldu sanırım. Bende öyle yapayım o zaman akşamları muz ceviz yiyeyim belki işe yarar
Antep fıstığı,kabak çekirdeği, ceviz, kefir, muz, avokado, yumurta, kaşar, ara öğünde yulaf yoğurt . Ben hemen hemen her gün bunları yedim kendim de çok kilo almadım ama bebiş 3 üzeri olacak diyor doktorum. Hatta son kontrolde yine hiç kilo almamışım.

Yani tecrübeli anneler daha iyi bilir belki ama bende bebek kilo almadığında kendimi suçladım ama kaç doktora sorduysam senin kilonla yemen içmenle hiçbir ilgisi yok dedi. Annem de hatta kardeşim zamanında çok sıkıntı yaşamışlar aç geziyodum resmen dedi zayıftı da. Doktor anneme demiş ki senin gögüs kafesinden beslenmiş. Bebek alcaksa her türlü alır. Kardeşim 3200 doğmuş. Kendini üzme bazen yavaşlayabiliyor kilo alımı her bebekte 3 üstü doğcak diye bişe yok. Tansiyonun önemli bir de kendi sağlığın için sağlıklı beslenmen önemli 🌸

Yani tecrübeli anneler daha iyi bilir belki ama bende bebek kilo almadığında kendimi suçladım ama kaç doktora sorduysam senin kilonla yemen içmenle hiçbir ilgisi yok dedi. Annem de hatta kardeşim zamanında çok sıkıntı yaşamışlar aç geziyodum resmen dedi zayıftı da. Doktor anneme demiş ki senin gögüs kafesinden beslenmiş. Bebek alcaksa her türlü alır. Kardeşim 3200 doğmuş. Kendini üzme bazen yabaşlayabiliyor. Tansiyonun önemli bir de kendi sağlığın için sağlıklı beslenmen önemli 🌸
Doktorum bana söylemişti, anneden bebeğe giden besin konusunda bir engel yoksa (plasenta, yüksek tansiyon sebepli vs.) bebeğin ne kadar doğacağı annesinin karnına düşünce aşağı yukarı bellidir demişti. Dış faktörler ile desteklersin ama bebeğin yapısı belirleyicidir demişti canım.

Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sağolun.Arada kaçırdığım yorumlar varsa kusurabakmayın. Bebeğimi gördüm çok şükür gittiğimde uyuyordu sesimi duyunca uyandı direk. Dokunabilirsin dediler dokundum elini tuttum minik elleri ile parmağımı sımsıkı tuttu ve ağladı beni tanıdı. Hiç bırakmak istemedim ama arkamı dönüp gelmek zorundaydım. 3. Basamak yoğun bakımda olması da beni çok tedirgin etti lütfen dua edin bana kucağıma bile alamadım çok korkuyorum.
Dualarım seninle canım 🙏 anneyi tanıyorlar benimki de her gittiğim de ağlıyor hiç susmuyor, yanından ağlayarak çıkıyorum hep, çok zor ama onların iyiliği için orada tutuluyor, seninkinin haftası da iyi yakın zamanda alırsın kucağına hiç merak etme 🤲

Doktorum bana söylemişti, anneden bebeğe giden besin konusunda bir engel yoksa (plasenta, yüksek tansiyon sebepli vs.) bebeğin ne kadar doğacağı annesinin karnına düşünce aşağı yukarı bellidir demişti. Dış faktörler ile desteklersin ama bebeğin yapısı belirleyicidir demişti canım.
Aynen öyle benimde içime sinmişti böyle şeyler duyunca. Tabi insan yine kilosunu iyi alsın diyo da. En önemlisi sağlıklı olsun. Geçen hafta sırf bu sebeple perinatologa gittim korktum. Sağolsun tüm kafamdaki soruları giderdi.

Ay çok darlandım ya 😂 artık gelsin dışarda çektirsin biraz da 😂 garip garip ağrılar iğne batmaları iki gündür kan ter içinde uyanıyorum çok garip şeyler oluyor 🤣
Benimde uyku kalitem inanılmaz bozuldu baykuş gibiyim 🥺 yalancı sancılar çok arttı, sürekli karnım sağa sola yamulup kalıyor 😩 biranda adet sancısı gibi sancı geliyor belime kasığıma sonra biranda gidiyor. Ne değişik şeyler yaşıyoruz 🥲

Aynen öyle benimde içime sinmişti böyle şeyler duyunca. Tabi insan yine kilosunu iyi alsın diyo da. En önemlisi sağlıklı olsun. Geçen hafta sırf bu sebeple perinatologa gittim korktum. Sağolsun tüm kafamdaki soruları giderdi.
Sağlıklı olsun da doğunca hızlıca büyüyorlar zaten canım annem hep der zayıf bebekler daha atik olur daha dayanlıklı olur hızlı yürür, bende çok kilo alsın istemiyorum açıkçası doğurması da zor 🥶

Canım bende son dönemde kilo almıyorum bence seninle alakalı değil ama avokado, muz, tahin, kaşar peyniri gibi yağlı gıdalar ekle istersen beslenmene bir de kuzu eti. Haftalık kilo alımına bakıp günlük kaç gram alıyor hesaplayabilirsin aslında ama küveze girme sebepleri genelde haftasından erken doğanlarda ciğer gelişimi sebepli oluyor kilosundan değil. Zamanı dolunca alınacak gibi düşün, hiç strese girme 🙏 doktorun biraz endişe yaratmış sende, tam tersini yapması lazım ama neyse bu doktorları da anlamıyorum.

Çıktım muaneden sancı yok Dr haftaya vajinal muane edicem dedi kilo almamış bu sefer tebrik aldım 🤭3300 gram inşallah bu kiloda gider Dr kesinlikle normal diyo rahatsız olduğum için sezeryan dan yana değil anliycaniz gece sancı var gündüz yok haftaya kadar bakalım doğurmazsam tekrar Çarşamba randevum var

Bende de direnç var fakat biz toparladık gibi en son gittiğimde öyle demişti yani. Yediklerime dikkat ettikçe toparladı. Çiğ kuruyemis, süt, muz, yumurta, peynir mutlaka her gün yemeye çalıştım. Bu zamanlarda daha hızlı kilo alıyorlar toparlayacaktır

Ne bilim valla canım hala hasar bırakır mı çok kilo alır mı diye düşünüyorum burdaki bebişler den zayıf ama geçen hafta 2500 du yarın kontrol var bakalım kaç kilo diyecek
Benimkide o kadar di canım gecen hafta dogduktan sonra alıcak onlar kilolarını yeter ki saglıkla gelsinler♥️

Back
X