Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Evet yanımda çantama zemzem suyu koydum hurmada alicam inşallah
Ben daha ne çanta hazırladım ne bişey çıkardım herşey kirli doğurmazsam bayramdan sonra eve geçip yıkattırmam lazım zemzem suyu bende de var onu da genelde doğumdan önce içiriyorlar

Yok canım zaten vermiyoruz da zaten verilsede öyle büyük bir parça veriliyordu evet bal verilmez bir yaşına kadar alarjik durumu olabilir diye suyu da ben 6 ay vermemiştim göğüs kanalından su da geliyormuş zaten diye ama verenler var yani herkesin tercihi farklı mamayı da önermiyorlar ama çoğu kişi kendi isteğiyle bile verebiliyor

Mama, su ve hurmayla aynı şey değil ki.
Mama bebekler için geliştirilmiş, anne sütüne mümkün olan en benzer şekilde. Evet anne sütü en iyisi deniyor ama binlerce farklı sebepten insanlar emziremeyebiliyor ya da sütleri yetmiyor. Bu durumda ilk 6 aya kadar anne sütü dışında sadece mama öneriliyor. Mama vermek bazen zorunluluk bazen tercih olabilir evet.
Ama yeni doğana katı gıda vermek tercihler arasında yok.
Bal alerji sebebiyle değil, içindeki bir bakteri sebebiyle verilmiyor. Bebeklerde çok ciddi hastalıklara sebep olabiliyormuş allah korusun.

dini bir seyi gerceklestirmek.istiyorsun anladigim kadariyla senin bebegin tabiko senin tercihin benim herhangi bir dini inancm olmadigi icin bana garip geliyor ama kesinlikle saygi duyuyorm sadece mamayla bahsettigin seyleri ayni kefeye koyma arkdasm onerilmemeso baska bisey kesinlikle vermeyin denmesi baska bisey yinede soyluyorum yanlis anlasilmaya sebep olmayalm bebek senin bebegin saygi duyarm

Kızlar bambaşka bir konuyla geldim. İlk zamanlar banyoyu kaynamış soğumuş suyla mi yaptıracaksanız? Ben ikizlerimi hazır suyla yikamistim. Yine aynı şekilde düşünüyorum bir süre

Ben aynı şehirde olmayınca anca görüşlerde gidiyoruz canım, 3 güne bir yani biran önce iyi olsunda kavuşalım artık
Canım ben düzensiz girebildiğim için görmemişim. Doğum yapmışın hayırlı olsun inşallah en kısa zamanda bebişini alırsın yanına
O zaman guzel bir soruyla geliyorum olurda mama gerrkirse hangi markayi kullanmayi dusunuyorsunuz icerik arastirmasi yaptinizmi arkadaslar
Canım ben hastane çantasına Aptamil sıvı mama alıcam. Sonrası için duruma göre bakarım ilk oğlumda almamıştım süt gelmedi çok ağladı hastaneden verdiler ama hemen de vermediler bu sefer alıcam yanıma o yüzden.
Bize egitimde mama onceden almayin, bebegin gereksinimine gore cocuk doktoru hangisini alacaginizi soyler, ona gore alirsiniz dediler.
İlkinde ben de öyle yaptım ama sonra çok ağlayınca oğlum açlıktan verdik mecburama hastaneden geç verdiler emzir süt gelir falan dediler.
Kızlar merhaba isteğe bağlı sezaryen olacak olan varmı.İlk doğumum şuan normal doğum içinnuygun şartlar hep normal istiyordum ama zaman yaklaştıkca galiba korkuyorum
Ben canım ilki zorunlu sezeryandı covid olmuştuk eşimle. Ama bunda direk vajinal istemiyorum sezaryen istiyorum dedim.
Canım benim kızını çok tebrik ederim sen riske atma istersen baba zorlasın artık yapacak bişey yok
38e kadar 4 hafta var canım kilo alımı aynı olursa 4 kg üstünde riske atmamak adına genelde sezaryen öneriyorlar.
Canım ben de 11e kadar çalışabilir raporu aldım idarecim istediği için ama bayram dönüşü gitmeyeceğim artık okula mazeret izni yazacak.
Kızlar ya bugün misafirliğe gideceğiz 4.katta oturuyorlar ve asansör yok bu kadar merdiven çıkmak sorun yaratır mı sizce? Dinlene dinlene çıkmayı düşünüyorum
Canım ben 3. Katta oturuyorum her gün 1 kaç kez çıkıyorum çok şükür sıkıntı olmadı hiç
Ben çikolata yaptıracağım canım. Bi de boş kolonya şişesi alıp içini dolduracağı ve etiket basacağım kendim. Bi de örgü anahtarlık yapıyorum foto ekledim böyle karışık olacak gibi.
Canım benim son 1 2 haftadır ara ara oluyo ağırlık öne gittiği için normal demişti drum farklı bi ağrı olmadığı sürece sıkıntı yok dedi.

Eklentiler

• IMG_20250326_202550.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar bambaşka bir konuyla geldim. İlk zamanlar banyoyu kaynamış soğumuş suyla mi yaptıracaksanız? Ben ikizlerimi hazır suyla yikamistim. Yine aynı şekilde düşünüyorum bir süre
Valla ben oğlumu normal çeşme suyuyla yıkamıştım canım. Bi sıkıntı olmamıştı ama bilemedim.

Canım sancım yoksa zaten bekler daha bebiş. Sancı varsa da durdururlar. Kaç mm olmuş? İnşallah saglicakla en güzel zamanda gelir minik kuş

Korkma canım, benim de aynı haftada oldu. Ciğer geliştirici ve düzenli progestan yapıldı. Şuan 35 e az kaldı :) bol bol uzan yat dinlen bir de stresini azaltmaya çalış. Stres yaptıkça ağrı artıyor o da kısaltıyor

Canım sancım yoksa zaten bekler daha bebiş. Sancı varsa da durdururlar. Kaç mm olmuş? İnşallah saglicakla en güzel zamanda gelir minik kuş
Geçen hafta 31 ölçmüştü bu hafta ilk 25 ölçtü sonra 29 dedi ama hafif sulu kan şeklinde akıntım da olunca tedbir alalım dedi.

Geçmiş olsun canım, sağlıkla zamanında kucağına al inşallah.

Ben daha ne çanta hazırladım ne bişey çıkardım herşey kirli doğurmazsam bayramdan sonra eve geçip yıkattırmam lazım zemzem suyu bende de var onu da genelde doğumdan önce içiriyorlar
Bende çantamı dün hazırladım eksik çok abartmak istemedim hastane 10 dakika mesafede bı durum olunca gidilip alınır diye düşündüm ona rağmen valiz doldu

Hiç aklıma gelmemişti valla, normal çeşme suyla yıkarım herhalde özel bir durumu olmazsa. İkizler minik ve erken doğdukları için ekstra hassas davranmışsındır muhtemelen :) Umarım zamanında gelir sağlıkla bebeğin gerek kalmaz

Ben zaten oburlerine mama dahil 6 ay sadece anne sütü verdim ancak şekerli suya çok karşı geldim iki çocuğumda ikiside sarılık oldu etrafımdakiler verdiler hiç birini ki olmadı tesadüf mü yoksa etkisi varmı biliyorum bu sefer azda olsa vermek istiyorum hurmada vermemiştim çok az tattir şekeri düzene giriyo dediler belkide hiç riske girip vermem bal patlıcan falan 1yasina kadar hiç yedirmedim

Kızlar bizim hastanedeki doktora gittim,kehr ölçümü normal karın gelişimi iki hafta geride dedi cuma gittim Ankara Üni ye böyle bişe dememişti suyum da hafif azalmış

Aynen korkma dedi doktorda tedbirimizi alalım biz dedi. Yarın tekrar kontrol edelim dedi. Bakalım inşallah 38 leri görürüz. 37 ye de razıyız
Gorucez inşallah az kaldı zaten. 35+5 te doğurmuştum ilk bebisleri. Kuveze girmediler minik ama güçlüydü ikisi de 35 i gecelim daha da rahatliycaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…