• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Kizlar ben bir haftadir yani 17. Haftadan beri boyle kelebek gibi belli bir noktada 2-3 kez olmak uzere ozellikle geceleri yatarken kipirdama hissediyorum. Boyle pitpit kelebek hareketi ya da kalp atisi gibi. Burda erken hissediyorum diyenlere hic inanmadigim ve doktorum 20. Haftadan once hissetmezsin dedigi icin emin olamiyorum 🤣 kendimi on yargiyla cok sartlamisim. Sizce hissediyor muyumdur?
Benimde ilk gebeliğim 17 18 de hissediyordum böyle damar atıyor gibi oluyor

Aksine benim de düşüşe geçmiş dr dikkatli olmak lazım dedi
Buradaki arkadaslarin yuksek dedikleri TSH hormonu buyuk ihtimalle. TSH hormunu troid hormonunu tetikliyor, genellikle troid dusuk oldugunda TSH yuksek oluyor. Sizin gercekten troid hormonununuz (T4) dusuk cikmistir, TSH yuksek olabilir diye dikkat etmeliyiz demistir doktor diye dusunuyorum.
Hamilelikte ilac duzeyleri TSH'a gore ayarlaniyor, genelde kadin dogumcular 2, 2,5 altinda olmasini istiyorlar.
Uzun sureli hasimato hastaligi tecrubeme gore yazdim tabi ki doktor degilim. :)

Kizlar ben bir haftadir yani 17. Haftadan beri boyle kelebek gibi belli bir noktada 2-3 kez olmak uzere ozellikle geceleri yatarken kipirdama hissediyorum. Boyle pitpit kelebek hareketi ya da kalp atisi gibi. Burda erken hissediyorum diyenlere hic inanmadigim ve doktorum 20. Haftadan once hissetmezsin dedigi icin emin olamiyorum 🤣 kendimi on yargiyla cok sartlamisim. Sizce hissediyor muyumdur?
Canım herkes aynı şeyi söyledi bana da. 17 haftalıkken doktorumla görüştüm kendisi sordu bir şey hissediyor musun diye ? Tarif ettiğimde de evet bu bebek hareketleri dedi aynen senin dediğin gibi damar atması gibi pır pır bir şeyler. sonra ara ara aynı şeyleri hissedince emin oldum.

Buradaki arkadaslarin yuksek dedikleri TSH hormonu buyuk ihtimalle. TSH hormunu troid hormonunu tetikliyor, genellikle troid dusuk oldugunda TSH yuksek oluyor. Sizin gercekten troid hormonununuz (T4) dusuk cikmistir, TSH yuksek olabilir diye dikkat etmeliyiz demistir doktor diye dusunuyorum.
Hamilelikte ilac duzeyleri TSH'a gore ayarlaniyor, genelde kadin dogumcular 2, 2,5 altinda olmasini istiyorlar.
Aynen benim o şekilde :) t4 değeri düşük tsh belirlenen aralıktan yüksek çıktı. bebeğe giden t4 imiş doktorun söylediğine göre, özellikle tsh ile birlikte onu da görmek istiyor.

yanii kıyafetler çok güzel ama cok cabuk buyuyorlar ılk başlarda herşeyı 0-3 almamak lazım:) onun dısında buyuk alınacak şeyleri yılbasına kadar almak lazım bence bide indirimde bol bol bezler stoklamak lazım :)
O zaman ağırlıklı olarak 3 6 ay almak daha mantıklı. O zamanlara denk gelecek hava koşullarına da bakmak lazım 🥲
Bez konusunda emin olamıyorum iyi gelmezse diye, her bebeğe hepsi olmayabiliyor. İsraf olur diye korkuyorum. Çevremde verebileceğim kimse de yok, öyle bir durumda hastanelere falan verebiliyor muyuz acaba bezleri öyle bir seçenek de varsa olmasa bile içim rahat olur

bende aynısını hıssedıyorum hatta artık bi tarafta toplanmaya başlıyor arada sırada bebek o :DD

oyy senin minik dönüyor demekki yerim :) Hep soldaydı minik kuşum bakalım bir dahakinde nerede olacak :) ama solumda bayağı sertlik var galiba kafası orada hala :KK70:
Ben de o baskıyı solda hissediyorum, muhtemelen senin miniğin de basi o tarafta hala 🥹🥹🥹 çok duygulanıyorum onları düşündükçe, hayal ettikçe.
Gittiğinde bayağı büyümüş de olacak şimdi 🥹

Bence hissediyorsun 🥹 ben de ilk öyle hissettim pıt pıt yapıyordu sanki içimde. Cok sık olmuyor ama doyasıya yaşamadım henüz 🥰

O zaman ağırlıklı olarak 3 6 ay almak daha mantıklı. O zamanlara denk gelecek hava koşullarına da bakmak lazım 🥲
Bez konusunda emin olamıyorum iyi gelmezse diye, her bebeğe hepsi olmayabiliyor. İsraf olur diye korkuyorum. Çevremde verebileceğim kimse de yok, öyle bir durumda hastanelere falan verebiliyor muyuz acaba bezleri öyle bir seçenek de varsa olmasa bile içibe
ben bez konusunda eğer bebek çok alerjık ve hassas değilse çok fark etmıyor tabi piyasadakıler bırbırıne yakın urunler..ben molfıks aldım bıkac paket

Ben de o baskıyı solda hissediyorum, muhtemelen senin miniğin de basi o tarafta hala 🥹🥹🥹 çok duygulanıyorum onları düşündükçe, hayal ettikçe.
Gittiğinde bayağı büyümüş de olacak şimdi 🥹
ya çok tatlı ama 🥹 Evet 17 haftalıktı 22 haftalık olacak kuzuşum. İnşallah kilosu filan iyidir. 225 gr demişlerdi en son çok meraktayım

Olabilir canım açıkçası benim hiç bir bilgim yok dr ne diyorsa o kadar 😅

Bez konusunda emin olamıyorum iyi gelmezse diye, her bebeğe hepsi olmayabiliyor. İsraf olur diye korkuyorum. Çevremde verebileceğim kimse de yok, öyle bir durumda hastanelere falan verebiliyor muyuz acaba bezleri öyle bir seçenek de varsa olmasa bile içim rahat olur
Kuzum 1 numara bez çok çok az kullanılıyor ben 1 paket aldım o yüzden ama ıslak mendili çok çok almaya başladım bezden daha fazla kullanılacak o yüzden stok önemli 😅

ya çok tatlı ama 🥹 Evet 17 haftalıktı 22 haftalık olacak kuzuşum. İnşallah kilosu filan iyidir. 225 gr demişlerdi en son çok meraktayım
Ay maşallah 🥹😍 iyidir tabi ki, hep de iyi olsun.
Şimdi daha da büyümüş olacak, gittiğinde şaşırtacak seni. 🥹

Back
X