Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
32. Haftada rapor almamız gerekiyor di mi ?
32. hafta olunca rapora ayrılmak istiyorsanız 8 haftalık doğum öncesi raporunuzu başlatabilirsiniz yok ben iyiyim derseniz çalışabilir raporu alacaksınız çalışabilir raporu da 37 haftaya kadar alınıyor kalan rapor günleriniz kaybolmuyor doğum sonrasına ekleniyor doğum olduktan rapor bittikten sonra çalıştığınız yerde ki muhasebe onayladıktan sonra 112 günlük rapor ödemesi yatıyor

şansızımıza daha aylık yatacak olan aylık 1,500 tl 2.cocuk yardım parası ilk çoçuk 5000 tl daha resmi gazetede yayınlamadı izin mevzusuna dönmese bari :ıslık:

Ossense demir c kullanıyorum, yan etki yapmadı gibi bir şey. İlk aylar aç karna içince mide bulantısı yapıyordu. O yan etkisi de geçti artık. Kabızlık filan yapmadı. Memnunum.

Şimdi doktordan geldim. İyi her şey yolunda çok şükür elhamdülillah. Doktorum "Kilo çok almadın, bebeğin gelişimi de haftasıyla uyumlu, ve önceki gebeliklerinde de şeker çıkmamıştı, şimdi de şeker yüklemesi yapmaya gerek görmüyorum, sadece açlık tokluk kan şekerine bakmamız yeterli" dedi. Bir gün sabah aç karna gidip kan ve idrar vermemi, ardından bir tost yiyip tekrar kan vermemi istedi.

Anladım canım hayırlısı olsun inşallah.

Maşallah canim. Benim de şeker icin doktorum aynı şeyi söyledi. Gidebilirsem haftaya baktiririm ben de.

O 4 aylık ücretli iznimizde biz aylık olsrak maaş almayacak mıyız? Yani toplu şekilde mi alacağız? Bunu bilmiyordum

Ben de 22. Haftaya kadar bol bol yürüyüş yapıyordum , ayrıntılı ultrasonda rahim ağzımın kısaldığını öğrendim. Doktorum 10-15 dakikadan fazla aralıksız ayakta kalmamam gerektiğini söyledi

O 4 aylık ücretli iznimizde biz aylık olsrak maaş almayacak mıyız? Yani toplu şekilde mi alacağız? Bunu bilmiyordum

siz ilk raporu sordunuz sanki ona cvp verdim :)
ücretli izin farklı birşey onu şirketinizden yada kurumuzun dan alacaksınız var olan izinlerinizi ödemesi gün belli ise hesaplanır izne ayrılacağız zaman yapılır yada tarih verilir o tarihte yapılır .
rapor ödemesi devlet yapıyor 8 hafta doğum önce 8 hafta doğum sonra toplam 16 hafta yani (112 gün ) rapor ödemesi alacağız
mesala 32 haftada aldın raporu rapor 56 gün sonra rapor bitip muhasebe onayladıktan sonra yatıyor ödeme rapor bitmeden ödeme yapılmaz.

Selam,
Lohusa pijamasi/geceliği aldiniz mi ? Almayı düşündüğünüz model var mi ?
Fikir amaçlı paylaşır misiniz ?
Ben 3 tane gecelik aldım üçü de siyah. Biri kalpli, biri yazılı fln. Ama bir de dantelli bir pijama takimi almak istiyorum, karar veremedim. Hangisi daha uygun olur

Eklentiler

• Screenshot_2025-03-18-14-12-10-282_com.einnovation.temu.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_2025-03-18-14-11-36-285_com.einnovation.temu.webp
    24 KB · Görüntüleme: 50
Fikir amaçlı gecelikleri de paylaşayım. Üçü de siyah oldu ama elim hep siyaha gidiyor
Taç eski usul kirmizi fiyonk tercih ettim.

Eklentiler

• Screenshot_2025-03-18-14-33-57-501_com.zzkko.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_2025-03-18-14-33-29-374_com.zzkko.webp
    26 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_2025-03-18-14-33-23-752_com.zzkko.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_2025-03-18-14-33-17-105_com.zzkko.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 49
Çok güzeller bende geçen bakınırken gördüm Asya modelleri gelmiş çok tatlılar minnoş minnoşlardı

Selam
Bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım. Açlık şekerim 89. İçeceği içtikten 60 dk sonra 141, 120 dk sonraki de 110 çıktı. Doktor henüz dönmedi ama nasıl değerler acaba?

Çok güzeller bende geçen bakınırken gördüm Asya modelleri gelmiş çok tatlılar minnoş minnoşlardı
Beyaz dantelli olan asya modeli. Onlarin bedenleri daha farkli galiba. Bir de kruvaze olanlar vardı onlar da çok hoş ama emzirirken çöz bağla nasil olur bilemedim

Şimdi nasılsın canım? Doktor bir şey dedi mi?

30. Haftanın içindeyim artık, 41 mm yükseldi rahim ağzım. İlerleme ya da gerileme olmuyor. Ama dinlenmeye ve progesteronumu kullanmaya devam ediyorum. Siz nasıl oldunuz ?

30. Haftanın içindeyim artık, 41 mm yükseldi rahim ağzım. İlerleme ya da gerileme olmuyor. Ama dinlenmeye ve progesteronumu kullanmaya devam ediyorum. Siz nasıl oldunuz ?
Maşallah. Benim de en son gittiğimde durum aynıydı. Benim de 23 mm civarıydı en son. Haftaya kontrolüm var. Ben de yatıyorum devamlı ve progesterın kullanıyorum.

incelemeye hiç vaktim olmuyor işten Çocukla bakarken ara veriyorsan o zorluyor olabilir

O tarz önerebileceğiniz videolar var mı acaba ? Ben katılabileceğim eğitim de bulamadım izmirde çünkü
İnstagramda bazen önüme ebe videoları çıkıyor ama tam isim hatırlamıyorum. YouTube da olabilir büyük olasılık.. Belediyeler bazen açıyor bebek bakımı ile alakalı kurslar.. Mesela ben doğum yaptım 2 gün sonra belediyeden mesaj gelmişti gebe okulunuz başlıyor katılmak ister misiniz diye