- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #9.901
32. hafta olunca rapora ayrılmak istiyorsanız 8 haftalık doğum öncesi raporunuzu başlatabilirsiniz yok ben iyiyim derseniz çalışabilir raporu alacaksınız çalışabilir raporu da 37 haftaya kadar alınıyor kalan rapor günleriniz kaybolmuyor doğum sonrasına ekleniyor doğum olduktan rapor bittikten sonra çalıştığınız yerde ki muhasebe onayladıktan sonra 112 günlük rapor ödemesi yatıyor32. Haftada rapor almamız gerekiyor di mi ?
Ossense demir c kullanıyorum, yan etki yapmadı gibi bir şey. İlk aylar aç karna içince mide bulantısı yapıyordu. O yan etkisi de geçti artık. Kabızlık filan yapmadı. Memnunum.Merhaba kizlar benim grip hala geçmedi inanılmaz bir hastalık çok dikkat edin lütfenBuarada sizlere bir şey sormak istiyorum kan ilacı ben çok kullanamadim bir tanesi aşırı baş ağrısı kabızlık yaptı bıraktım.ikinciside burun tıkanıklığı ve kanaması yaptı onuda bıraktım sonrasnda kullanmadim.Simdi doğum yaklaşıyor kullanmam lazım o yüzden Ümit Aktaş in kan ilacını kullanmayı düşünüyorum.Magnezyum da ümit aktasin içeriği temiz kullanabilirsin demişti doktorum sizler kan ilacı ne kullanıyorsunuz yan etkileri oldu mu sizde
Anladım canım hayırlısı olsun inşallah.Sarnıçta çalışıyorum gelip gitmesi yakın diye ilk başta Gaziemir Nevvar Salih hastanesinde İbrahim beye başlamıştım ilk haftalar alıştım sıcak kanlı konuşkan şimdilik bunla devam ediyorum aksilik olmazda burada yapma taraftarıyım büyük bir hastane değil doğum yapanlarla konuştum hemşirelerden memnun olanlar filan var bakalım süreç nasıl ilerleyecek
İnşallah
Maşallah canim. Benim de şeker icin doktorum aynı şeyi söyledi. Gidebilirsem haftaya baktiririm ben de.Şimdi doktordan geldim. İyi her şey yolunda çok şükür elhamdülillah. Doktorum "Kilo çok almadın, bebeğin gelişimi de haftasıyla uyumlu, ve önceki gebeliklerinde de şeker çıkmamıştı, şimdi de şeker yüklemesi yapmaya gerek görmüyorum, sadece açlık tokluk kan şekerine bakmamız yeterli" dedi. Bir gün sabah aç karna gidip kan ve idrar vermemi, ardından bir tost yiyip tekrar kan vermemi istedi.
O 4 aylık ücretli iznimizde biz aylık olsrak maaş almayacak mıyız? Yani toplu şekilde mi alacağız? Bunu bilmiyordum32. hafta olunca rapora ayrılmak istiyorsanız 8 haftalık doğum öncesi raporunuzu başlatabilirsiniz yok ben iyiyim derseniz çalışabilir raporu alacaksınız çalışabilir raporu da 37 haftaya kadar alınıyor kalan rapor günleriniz kaybolmuyor doğum sonrasına ekleniyor doğum olduktan rapor bittikten sonra çalıştığınız yerde ki muhasebe onayladıktan sonra 112 günlük rapor ödemesi yatıyor
şansızımıza daha aylık yatacak olan aylık 1,500 tl 2.cocuk yardım parası ilk çoçuk 5000 tl daha resmi gazetede yayınlamadı izin mevzusuna dönmese bari
Ben de 22. Haftaya kadar bol bol yürüyüş yapıyordum , ayrıntılı ultrasonda rahim ağzımın kısaldığını öğrendim. Doktorum 10-15 dakikadan fazla aralıksız ayakta kalmamam gerektiğini söylediKızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim .
Benim bir sorum daha vardı. Yürüyüş yapıyor musunuz? Ne kadar yapıyorsunuz? Herkes bana sürekli yürüyüş yürüyüş dediği için bende ne kadar yürünürse o k adar iyi sanıyordum. Ama şimdi doktor yazılarına baktım 20-30 dk max yürnmeli diyor. Ben iş yerinde öğke aralrı yaklaşık 1 saat yürüyüroum. Çıkuşta da metroya vs yürüyorum. Gün içinde de tabi masa başı çalışıyorum ama hareketsiz kalmamak için sıj sık kalkıp turluyorum. Sizce fazla mı? 27. Haftamdayım
Evet çalışır alınması şartmış .sonra çalışamaz alacakmısız. Özel sektör ister ama sen memursun sanırım farklı olabilir canım .32. Haftada rapor almamız gerekiyor di mi ?
O 4 aylık ücretli iznimizde biz aylık olsrak maaş almayacak mıyız? Yani toplu şekilde mi alacağız? Bunu bilmiyordum
Çok güzeller bende geçen bakınırken gördüm Asya modelleri gelmiş çok tatlılar minnoş minnoşlardıSelam,
Lohusa pijamasi/geceliği aldiniz mi ? Almayı düşündüğünüz model var mi ?
Fikir amaçlı paylaşır misiniz ?
Ben 3 tane gecelik aldım üçü de siyah. Biri kalpli, biri yazılı fln. Ama bir de dantelli bir pijama takimi almak istiyorum, karar veremedim. Hangisi daha uygun olur
Beyaz dantelli olan asya modeli. Onlarin bedenleri daha farkli galiba. Bir de kruvaze olanlar vardı onlar da çok hoş ama emzirirken çöz bağla nasil olur bilemedimÇok güzeller bende geçen bakınırken gördüm Asya modelleri gelmiş çok tatlılar minnoş minnoşlardı
evet birde o var onu düşünerek seçmek lazımBeyaz dantelli olan asya modeli. Onlarin bedenleri daha farkli galiba. Bir de kruvaze olanlar vardı onlar da çok hoş ama emzirirken çöz bağla nasil olur bilemedim
Şimdi nasılsın canım? Doktor bir şey dedi mi?Ben de 22. Haftaya kadar bol bol yürüyüş yapıyordum , ayrıntılı ultrasonda rahim ağzımın kısaldığını öğrendim. Doktorum 10-15 dakikadan fazla aralıksız ayakta kalmamam gerektiğini söyledi
Maşallah. Benim de en son gittiğimde durum aynıydı. Benim de 23 mm civarıydı en son. Haftaya kontrolüm var. Ben de yatıyorum devamlı ve progesterın kullanıyorum.30. Haftanın içindeyim artık, 41 mm yükseldi rahim ağzım. İlerleme ya da gerileme olmuyor. Ama dinlenmeye ve progesteronumu kullanmaya devam ediyorum. Siz nasıl oldunuz ?
incelemeye hiç vaktim olmuyor iştenben de oğluma almıştım, çok da severek kullandım. little gusto tam alırken tulumu olmadığını görmüştüm galiba o yüzden vazgeçtim. alternatif bulamazsam onu alacağım bir set, en minimal sadeli model o. neden zorlandım bilemedim yani :)
İnstagramda bazen önüme ebe videoları çıkıyor ama tam isim hatırlamıyorum. YouTube da olabilir büyük olasılık.. Belediyeler bazen açıyor bebek bakımı ile alakalı kurslar.. Mesela ben doğum yaptım 2 gün sonra belediyeden mesaj gelmişti gebe okulunuz başlıyor katılmak ister misiniz diyeO tarz önerebileceğiniz videolar var mı acaba ? Ben katılabileceğim eğitim de bulamadım izmirde çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?