Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    91
Moral bozmak yok sen etkilenirsen bebiste etkilenir oyle dusunme daha dur haftan erken donem
Eminim hicbisey olmadan sureci tamamlayacaksin annesi
Bolca dinlenmeye bak sen 3 haftada neler degisiyor hic stres yapma
İnşallah canım benim, morale o kadar çok ihtiyacım var ki. Evet canım yatmaya devam ediyorum., Ama işte etkilendim. Haklısın daha çok erken dedi doktor da söylemek icim. Değişebilir dedi. Ama keşke onu da aklıma sokmasaydi.

Ya kızlar şu yenidoğan bebeğin ağzına hurma çiğneyip sürmeyi duydunuz mu hiç aklım almıyor istemiyorum dedikçe dönüp dolaşıp bu konu açılıyor
Şimdi öncelikle hadislere ve sünnetlere inanan biriyseniz, bu uygulamanın da Peygamber efendimiz tarafından yapıldığı ve tavsiye edildiğinin delillerle sabit olduğunu söyleyelim. Ama bu bir farz değildir, bir mecburiyeti yoktur, yapmak istemezseniz yapmayabilirsiniz. Kimse kimseyi sünnet/müstehap bir konuda zorlama hakkına sahip değil. Ama saçma, mide bulandırıcı, batıl inanç gözüyle de bakmamak gerekiyor. Çocuğun ilk anne sütünden önce sadece tek seferlik olarak, bütün hurmayı tabii ki değil sadece ezilmesinden ötürü oluşan 1-2 damla suyunun damağına sürüldüğü yalatıldığı bir uygulamadır. Buna tahnik denir, isterseniz bu şekilde aratırsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ağızda ıslatarak vermek her kişinin yapabileceği bir şey değildir zaten, ibadetlerinin eksiksiz olduğu hürmet duyacağınız bir kişi tarafından yapılması uygundur ama siz öyle bir kişi bulamazsanız sadece elinizde ezip de verebilirsiniz. Bebeğin kan şeker dengesini sağlanmasından, ilerde düzgün konuşmasına kadar birçok faydasının olduğuna inanılıyor, bir sünneti tatbik etmenin çocuğa vereceği manevi etkiler de tabii ki ayrı.

Bende duymuştum ama çiğneyerek değil parmak arasında yumuşatıp suyundan minicik damagina sürülüyormuş annem yapalım unutursam hatırlat yanımıza hurma alalım dedi pek takilmadim tamam dedim bende
Benim internette okuduğumda çiğnenip konması yönündeydi hatta Salih iyi huylu biri çiğnesin tükürükten huy geçer diye falan yazmışlar kayınvalidem de aynısını söylüyor bana cinnet geliyor konu açıldıkça ben hiç bir şekilde kabul etmiyorum yapılmasını 6 aydan küçük bebeğe anne sütü dışında birşey verilmiceğini fazla verilen suyun bile gaz yapacağını ishal yapacağını söylüyor doktorlar eşime de sıkı sıkı tembihledim eğer ki ben geç çıkarsam sen bebekle git sakın izin verme müsaade etme dedim valla bebeğimin sağlığı için kalp kırmaya da razıyım yapcak birşey yok

Bazen doktorlar biz kadar ince dusunmuyor
Ama bak bebiste bisey yok cok sukur bence savasci bir erkek buyuyor annesi
Teyzeleri dua ediyor minnos icin

Kızlarrr bennn 1 temmuz doğum gözüküyorrrr doktor adet tarihimi ileri attı çünkü ama belki sezeryan olurum ben yine burda kalayım

Hanımlar 18 haftada ateş öksürük titreme yasiyaniniz var mi ağır grip geciriyormisum neler yapmam gerekior antibiyotik kullandınız mi

Selam,
Bugün saçlarımı boyadım. Hamilelikte kullanilabilecek, içeriği güvenli boya markalarını chatgpt'ye sormuştum. Onun söylediği markalari araştırıp birini aldim. Önerdiği boyaların tümü esasında kına idi. Yani aslında saçıma kına yaktım. Denemek isteyen olursa detay paylaşabilirim. Sonuctan memnun kaldım.

Bende sizin yazdıklarınızdan sonra hem kendi druma sordum hem de Acıbadem ve memoriali aradım. Diğerlerini siz aramışsınız zaten ek olarak onları merak ettim ama yokmuş zaten onlarda. Drum da Müslüm Sarıkaya’yı tavsiye etti. 4000miş o da aklınızda bulunsun. Bende ona gitmeye karar verdim.
Valla sizin yazıları okumasam duruma geç uyanacaktım. Ben her dr yapıyor sanıyordum.
Bugün dert edindim meseleyi ama neticeye bağladım hemen çok şükür. Teşekkürler bilmeden birinin hayatına dokunmuş oldunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…