- 14 Ağustos 2011
- 27.139
- 3.092
- 448
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #7.361
İnşallah canım benim, morale o kadar çok ihtiyacım var ki. Evet canım yatmaya devam ediyorum., Ama işte etkilendim. Haklısın daha çok erken dedi doktor da söylemek icim. Değişebilir dedi. Ama keşke onu da aklıma sokmasaydi.Moral bozmak yok sen etkilenirsen bebiste etkilenir oyle dusunme daha dur haftan erken donem
Eminim hicbisey olmadan sureci tamamlayacaksin annesi
Bolca dinlenmeye bak sen 3 haftada neler degisiyor hic stres yapma
Şimdi öncelikle hadislere ve sünnetlere inanan biriyseniz, bu uygulamanın da Peygamber efendimiz tarafından yapıldığı ve tavsiye edildiğinin delillerle sabit olduğunu söyleyelim. Ama bu bir farz değildir, bir mecburiyeti yoktur, yapmak istemezseniz yapmayabilirsiniz. Kimse kimseyi sünnet/müstehap bir konuda zorlama hakkına sahip değil. Ama saçma, mide bulandırıcı, batıl inanç gözüyle de bakmamak gerekiyor. Çocuğun ilk anne sütünden önce sadece tek seferlik olarak, bütün hurmayı tabii ki değil sadece ezilmesinden ötürü oluşan 1-2 damla suyunun damağına sürüldüğü yalatıldığı bir uygulamadır. Buna tahnik denir, isterseniz bu şekilde aratırsanız daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ağızda ıslatarak vermek her kişinin yapabileceği bir şey değildir zaten, ibadetlerinin eksiksiz olduğu hürmet duyacağınız bir kişi tarafından yapılması uygundur ama siz öyle bir kişi bulamazsanız sadece elinizde ezip de verebilirsiniz. Bebeğin kan şeker dengesini sağlanmasından, ilerde düzgün konuşmasına kadar birçok faydasının olduğuna inanılıyor, bir sünneti tatbik etmenin çocuğa vereceği manevi etkiler de tabii ki ayrı.Ya kızlar şu yenidoğan bebeğin ağzına hurma çiğneyip sürmeyi duydunuz mu hiç aklım almıyor istemiyorum dedikçe dönüp dolaşıp bu konu açılıyor
Evet canım ama peygamberimiz önerdi diye bir yerde okumuştum tabi çiğnemeli değil damağına sürülür diye biliyorum benim kaynanam da yapcam diyor bende istemiyorum diyorum kendi kendime ama gerilmek sadece bana zarar verir o lohusa halimle sıkıntıya girmek istemiyorum
Bende duymuştum ama çiğneyerek değil parmak arasında yumuşatıp suyundan minicik damagina sürülüyormuş annem yapalım unutursam hatırlat yanımıza hurma alalım dedi pek takilmadim tamam dedim bende
Hurmayı duymadım ama şekerli suyu çok duydum. 6. Aydan önce yani 180 günü doldurmamış bebek ek gıda tarzında bir şey yiyemez. Ağzı olan konuşuyor. Hele bir doğsun bir sürü prof çıkıcak ortaya.. Sen istikrarlı ol yeter, gelen laflarada Allah sabır versin diyorum. Çünkü susmayacaklar
Benim internette okuduğumda çiğnenip konması yönündeydi hatta Salih iyi huylu biri çiğnesin tükürükten huy geçer diye falan yazmışlar kayınvalidem de aynısını söylüyor bana cinnet geliyor konu açıldıkça ben hiç bir şekilde kabul etmiyorum yapılmasını 6 aydan küçük bebeğe anne sütü dışında birşey verilmiceğini fazla verilen suyun bile gaz yapacağını ishal yapacağını söylüyor doktorlar eşime de sıkı sıkı tembihledim eğer ki ben geç çıkarsam sen bebekle git sakın izin verme müsaade etme dedim valla bebeğimin sağlığı için kalp kırmaya da razıyım yapcak birşey yokYenidoğan bebeğin şekeri düşmesin diye insanların yıllardır süre gelen batıl inançlarından biri. Bizim oralarda şekerli su damlatirlar ağzına, sizin oralarda hurma imiş yöre yöre farkli demek kimin eline ne geçtiyse artık. Aslinda olmasi gereken mümkün oldugunca hemen meme/mama ile beslemektir çocuğu
Son derece steril ortamdan çıkmış vücudu henüz hiç mikropla tanışmamış bebeğin ağzına başka ağızda çiğnenen hurmayı, ne derece temiz olduğu tartışılacak bir parmakla sürmek gerçekten ne derece mantıklı. Çocuğumuz söz konusu oldugunda kalpler kirilmasin, aralar açılmasın diye hiç bir zaman düşünmedik ne eşim ne ben. Bu konularda hep cok nettik. Eğer istemiyorsaniz siz de net olmalisiniz bebek sizin onun hakkindaki kararlari sadece siz verebilirsiniz. Doğum sonrasi anne pek kendinde olmadığından ve sezeryan durumunda bebekten cok sonra odaya gittiğinden burada iş babaya düşüyor. Ve ayrica bu hurma ile kalmayacak sonralarda başka batıl inanclar da çıkacak (kırlangıç oterken bebeğin agzina tükürmek en cinnetlik olani) o yüzden en baştan net olmakta fayda var
Bazen doktorlar biz kadar ince dusunmuyorİnşallah canım benim, morale o kadar çok ihtiyacım var ki. Evet canım yatmaya devam ediyorum., Ama işte etkilendim. Haklısın daha çok erken dedi doktor da söylemek icim. Değişebilir dedi. Ama keşke onu da aklıma sokmasaydi.
Allah razı olsun canım. Çok teşekkür ederim. Rabbim tüm bebişlere sağlık versin inşallah.Bazen doktorlar biz kadar ince dusunmuyor
Ama bak bebiste bisey yok cok sukur bence savasci bir erkek buyuyor annesi
Teyzeleri dua ediyor minnos icin
Plasenta ne durumda canım? Hayırlısı olsun inşallah.Kızlarrr bennn 1 temmuz doğum gözüküyorrrr doktor adet tarihimi ileri attı çünkü ama belki sezeryan olurum ben yine burda kalayım
Merhaba acıbadem kentte ne kadar doğum ücretiBen acıbadem kent e gidiyorum sanırım bizimki daha yüksek
Valla heyecandan sormayı unuttum oda birşey söylemedii yaa ama düşük ilacını bırakabilirsin dediPlasenta ne durumda canım? Hayırlısı olsun inşallah.
Sevindim csnım demek çıktı yukarı. Sağlıkla geçirelim inşallah.Valla heyecandan sormayı unuttum oda birşey söylemedii yaa ama düşük ilacını bırakabilirsin dedi
Buda 12+2 haftalık hala aynı fikirde misiniz acaba?Kiz sanirim
Benim kizla ayni duruyor pozisyon ondan oyle geldi
Saglikla ilerlesin
Doktor soylemedi miBuda 12+2 haftalık hala aynı fikirde misiniz acaba?
Buda 12+2 haftalık hala aynı fikirde misiniz acaba?Erkek diyorum bn
Doktor söylemedi bugün gittik bir sonraki sefer dedi ama Fetal dna yaptırdım zaten oda 10 güne belli olurDoktor soylemedi mi
Bacak kismi kapali gibi gordum net anlasilmiyor bunda
Ama ben hala kiz diyorum yanilabilirim sonucta biz tahmin ediyoruz sadece
Hayirlisi olsunDoktor söylemedi bugün gittik bir sonraki sefer dedi ama Fetal dna yaptırdım zaten oda 10 güne belli olur
İkili taramada yaptırdım ama fetalde yap dediHayirlisi olsun
İkili tarama yapmadi mi
Fetal dna herkes yaptirdi bizim haziran grubunda ben haric galiba
Buda 12+2 haftalık bunda tahmin edebildiniz mi acaba?Merhaba tabiki bakabilirim. Ama bu görüntü çok bulanık daha net yok mu
Bende sizin yazdıklarınızdan sonra hem kendi druma sordum hem de Acıbadem ve memoriali aradım. Diğerlerini siz aramışsınız zatenSehir has.mustafa bertan ve ilknur hoca doktorlarim -sebepsiz infertilite branslari- tedavi goruyordum birakinca kendi oldu ama doktorlarimi degistirmedim her sey tup bebek katinda cok guzel ilerliyor ilgileler doktorlarima asla lafim yok cunku cok yogunlar
Asagida poliklinikte asistanlar duruyor bilgi alirken insan agzindan cimbizla laf aliyor doktorlarim hic oyle degil
Dunyam 3,500
Huma 4,000
Erciyes Kartal 3,400 -bilal arık -
System kapaniyormus telefon acan olmadi,tekden bakmiyormus,medicana ve memorialdan fiyat almadim pahali hastaneler
Melikgazi var bide ona ulasamadim
Haftaici hastaneye kan sonucum icin gittigimde sorcam tekrar sira icin yer var mi yoksa ozele gidip bu surecide stres olmadan kapaticam
Cunku mesafe uzak yoruyor insani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?