Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

G
Bebege su asamada zarari olur mu acaba?
Hayır şu an bebekle bir alakası yok, size ağrısı sıkıntısı olur sadece. Ama mesela son aylarda olsaydık bu erken kasılmalar erken doğumu tetikleyebileceği için bebek için de tehlikeli olabilirdi, ama bu ilk aylarda kanamalı lekelenme olmadıkça sıkıntı yok inşaallah.

Evet zaten o yüzden fetal dna yapalım kafamız rahat olsun diyor bazı doktorlar. Arkadaşımız hep test yaptırdım diyince merak ettim çok test yok çünkü.

Kızlar ben biraz kiloluyum o yüzden mi bu kadar cabuk yoruluyorum ya önceki gün misafir agirladim pert oldum ertesi gün hep yattım bugün de kızımı arkadaşları ile oyun alanina götürdüm falan yine acaip yoruldum sanki bi iş görmüşüm gibi bebek daha minicik büyüyünce napcam ben bilmiyorum

Bende çok çabuk yoruluyorum boy kilo endeksine göre biraz kiloluyum hamilelikten önce böyle değildim. Birde mide bulantısı ve kusmalarim var bence biseyler yemeyince de halsiz kalıyorsun bu halde çalışan hamile kadınları tebrik ediyorum

Birde bende inanılmaz bir koku hassasiyeti var tüm kokulardan nefret. Banyo mutfak ve yatak odasına giremiyorum yeni eşya kokusu deterjan yemek kokusu parfüm vs. Hiçbirine tahammül edemiyorum. Sevdiğim tek koku temiz hava açık havada bol oksijen. Burnum koku almasa sanki biseyler yiyebilecekmisim gibi geliyor ama yemek yapamıyorum kokudan dolayı. Sizin nasıl geçiyor ve yemek yapabiliyor musunuz

Benim istahim çok açık sürekli yiyorum midem bulanmadi ikinci hamileliğim ilkinde de bulanmamisti ama böyle hasizlik hiç hatırlamıyorum bulantilar ve koku hassasiyeti 12. Hafta civari geciyormus Allah yardımcınız olsun

O kadar çok ne testi yapıldı ki? Rutin kan testleri, ikili test ve aynı dönemde fetal dna, şeker yüklemesi hariç başka ne yapıldı size? Çoğu doktor üçlü dörtlü testi hiç yaptırmıyor bile.
Benim hamilelik takibimi ve doğumumu yaptığım hastane yenidogan cetesinden dolayi kapanan bir hastane tabii oncelikle onu belirteyim. İkili, üçlü zaten bir kere olan bişey onu bi daha bi daha yapmak icin sebep yok ki :) ama surekli hadi bi hemogram, biyokimya bakalim denirdi. Surekli kan verirdim. Bir sorunum da yok bu arada ne bebekte ne ben de. Cikan sonucu bi kadin doguma bi dahiliyeye gosterirdim. Çok sık muayeneye cagrilirdim. Doktor tarih söylerdi, bakardik 11. Gün. 10 gun icinde gidince kontrol olacak ucretsiz ya. Ama 11. Gun ucretli :) hep acaba bisey mi var hep endise icindeydik. Çok fazla detayla cok endise icine sokulurdum. Bu tahlilleri tabii saglik ocaklari da yapiyor ücretsiz ama laboratuvar farkli oldugu icin sonuclar yaniltirmis :) ne stresli günlerdi

Allah bin belalarını versin.

Kizlar aranizda yasayan var mi cildim kurumaya basladi 8+4deyiz suan
Gobekten kan sulandiricim var her aksam
İgneyi vururken cildimin kurulugundan gerginlik hissedip cok zor vuruyorum
Nemlendirme ozelligi yuksek oneriniz var mi?
Ya da bitkisel hamilelikte zarari olmayan karisim?

Dediğim gibi o kısımlar ücret istiyor o yüzden açılmıyor sizde
Ben birşer sormak istiyorum kızlar ben 11+5 gebeyım düşük rıskım var ve doktor ilişkiyi felan yasakladı ilişkiye girmeden boşalmak ve sonrasında kahverengı akıntım geldı zaten rıskım var düşük korkmalımıyım 1 haftadır leke gelıyor zatem

Neden riskiniz var?
Mesela benim plasenta rahim ağzındaydı oğlum zamında bu yüzden ilişkinin her türlüsü yasakti çünkü rahmin gevşememesi gerekiyordu.

Anladım tabi haklısınız sizin ekstrem bir durum olmuş, şanssızlık olmuş. Kötü niyetli insanlarla Allah karşılaştırmasın bir daha Normalde hiç öyle yapmıyorlar en azından biz bir fetal dna&ikili yaptık bir de şeker yüklemesi. Umarım bu hamileliğiniz çok daha huzurlu geçer

Bebegi ogrendigimizden beri asla iliski yasamadik yasamam da
Bir kere dusuk yapmis biriyim boyle seylerden korkuyorum
Yat dinlen canim Allahın izniyle bisey olmaz zaten riskli gruptaysan doktor yat demistir

Merhaba kızlar
Ben bir şey sormak istiyorum. Siz benden önde olduğunuz için daha tecrübelisinizdir. Sat 26 Eylül haziran sonu temmuz başı doğum gözüküyor. Bugün tam 7.haftamız devlet hastanesinde karından ultrason ile bebeği zor gördü ve kalp atışını dinletmedi 4 mm dedi. Ben hem devlet hem özel takipli gidiyorum geçen hafta 6+2 de özelde alttan bebek gözüktü kalp atışını duyduk bebek o zaman da 4 mm di. Sorum şu karından ve altttan bakıldığında ve cihazlara göre bu farklılık olur mu yoksa bebek gelişmemiş mi sizce cumartesi özelde de kontrolüm var ama içim içimi yiyor. Bu arada devlet şu an 6+1 dedi

cihazlara göre farklılık olabilir. o kadar küçükler ki ufak bir el kayması çok fark edebilir. siz gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. umarım cumartesi içinizi rahatlatır doktorunuz.

cihazlara göre farklılık olabilir. o kadar küçükler ki ufak bir el kayması çok fark edebilir. siz gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. umarım cumartesi içinizi rahatlatır doktorunuz.
Çok teşekkür ederim inşallah Allah’ın izniyle öyle olur evet çok küçükler gözükmeyecek derece de minikler insan çok tedirgin oluyor. İlk defa bu kadar yaklaşınca bebeğine rabbim inşallah herkesin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kolaylıkla

Kızlar kontrolden cıktım sata göre 10+3 ama ultrasonda 11+ 2 cıktı. fetal dna için bugun kan vereceğim . Folik asidi bıraktık . Multivitamin geçtik. Eli alnında uyuyordu bizim minik. Hepinizden hayırlı haberler gelsin inşallah . 10 güne cinsiyet belli olacak

Neden riskiniz var?
Mesela benim plasenta rahim ağzındaydı oğlum zamında bu yüzden ilişkinin her türlüsü yasakti çünkü rahmin gevşememesi gerekiyordu.
Doktor bana dedıkı yaşın küçük oldugu ıcın vucufun bebegı kaldırmıyor bebek yerını yapamıyor dedi o yuzden yat dedi bana progestan verdi sabah akşam onu ıcıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…